Holtiton maahanmuutto tulee kalliiksi

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d9403997-b5cc-4315-9957-46e42a3edf56

”Tutkimuksen mukaan maahanmuuton nettokustannus oli 400 miljardia euroa Hollannin julkiselle taloudelle vuosina 1995–2019.”

Hollannissa siis todella tutkittiin koko maahanmuuton kustannuksia ja tämä oli tulos.

”Hollantilaistutkimuksen mukaan vain länsimaista ja muutamasta Itä-Aasian maasta suuntautunut maahanmuutto on julkisen talouden kannalta positiivista. ”

Tosiasia on, että vain työperäinen maahanmuutto on yhteiskunnan kannalta järkevää.

Pakolaiset ovat asia sinänsä jaheitä pitää voida ottaa, mutta elintasoturismi tulee kalliiksi.

Vouhotus ihmisoikeuksista ei todellakaan ole peruste elitasoturismin sallimiseen.

Sinänsä ihan yllättäen asiaa ei ole Suomessa tutkittu ja se on piikki eräiden idealistien perseessä.

Mm. Hollannissa tutkimuksen tehneet meinattiin erottaa virastaan, kun julkaisivat tutkimuksen.

31 vastausta artikkeliin “Holtiton maahanmuutto tulee kalliiksi”

  1. Kuka mitään holtittomuutta kaipaa ? Kaikki, jotka lain suojin tulevat pitää käsitellä tehokkaasti ja laittomat heti takaisin, jos on keinot.
    Uusille hyväksytyille kotoutus, erillinen koulutusohjelma kulttuureineen, kielineen.
    …mutta ei tänne henkisen kurjuuden kehtoon, impivaaraan, kukaan osaava halua tulla ja loputkin lähtevät tai pakotetaan lähtemään.
    Jää vain vanhat, köyhät ja
    sairaat pesemään omia selkiään.

  2. Onkohan suhtautuminen maahanmuuttajiin Hollannissa ollut holtitonta. Jos ei ole kannattaa maahanmuuton kustannuksia tarkastella aivan tosissaan.

    1. Maahanmuuttajia tarvitaan moneen muuhunkin kuin vanhusten hoitoon, mutta nyt kai on herännyt keskustelua siitä mitkä ovat maahanmuuton todelliset kustannukset

  3. On selvästi olemassa hyötymaahanmuuttoa. Oikeita asiantuntijoita, oikeasti ammattilaisia ja oikeasti työhaluisia. Tästä porukasta osa jopa opettelee suomenkielen ja kotoutuu.

    Sitten on olemassa haittamaahanmuuttajat, jotka tulevat siipeilemään suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. Ei minkäänlaista halua integroitua, vaan muodostavat omia kuppikuntia.

    On myös edellämainittujen ryhmien välille asettuvia, joista osa on jopa hyödyllisiä ja osa selvästi haitallisia.

    Asiaa pitäisi tutkia, mutta eihän se ole mahdollista – sehän olisi ”rasismia”. Oletusarvoisesti Afrikasta tulevat kuuluvat haitallisiin, vaikka poikkeuksiakin löytyy.

  4. Katsokaa kaupunkikuvaa. Lähes kaikki katuravintolat ovat mamujen hallussa. Suomalaisia partureita ei löydy, turkkilaiset ottivat ne haltuunsa. Taksikuskit, bussikusjeja iso osa.
    Foodoorat, siivoojat, hierojat ja harjaajat thaimaasta ja tuhansien ukojen
    vaimoina.
    Kauko-Idän ruokamarketit.
    … niin että mitä ? Kyllä me täällä impivaarassa pärjätään ihan omin voimin !?

    1. ”Katsokaa kaupunkikuvaa. Lähes kaikki katuravintolat ovat mamujen hallussa. Suomalaisia partureita ei löydy, turkkilaiset ottivat ne haltuunsa. Taksikuskit, bussikusjeja iso osa…”

      Jännä juttu muutoin, että juuri etniset ravintolat ovat voimakkaasti yliedustettuina alan väärinkäytöksissä, veronkierrosta ihmiskauppaan.

      Nyt on kuitenkin hyvä huomata, että sinä katselet Tampereen kaupunkikuvaa ja ilmeisen kapeasti sitäkin.

      Voin vaikka lyödä vetoa, että löydän hyvin helposti suomalaisen parturin Tampereelta ja toisaalta täältä on pirun vaikea löytää turkklaista.

      Yhtä varma olen siitä, että löydän Tampereelta suomalaisen taksikuskin kun pari sellaista tunnenkin.

      Ulkomaalaisten bussikuskinen määrästä saa kuvan paikallisliikenteen yrityksen sivuilta, tai ainakin ennen sai ja se oli muutoin yllättävän pieni kansalaisfoorumeilla esitettyihin väitteisiin nähden.

      Ihan sama kyllä koskee myös esim. siivoojia, Suomessa ihan on ihan pirun paljon suomalaisia siivoajia.

      Ei pidä kuvitella, että oma kupla on yhtä kuin Suomi ja jo pelkästään selvittämällä kuinka suuri osuus Suomen väestöstä on ulkomaalaisia / ulkomaalaistaustaisia saa kuvan siitä, että näinkö hän heitä riittää joka harjan varteen tahi ratin taakse.

      Joka tapauksessa he ovat ihmisiä töissään, ihan siinä kuin kantasuomalaisetkin, eivät ihon värejä.

      Toisekseen pitää olla tämä päivänä aika hölmö jos henkilön ulkoisen olemuksen perusteella kuvittelee tietävänsä mistä henkilö on mahdollisesti lähtöisin.

      1. Asennevamma on hirveä. Suomi on rasistinen jopa 3. polven mamuille, vaikka ovat suomalaisia.
        Niin, Tampere, Helsinki, Turku ja Porinkin katuravintolat ovat 80 – 90 % mamujen hallussa, totesin siellä paikan päällä Suomi Arenan aikoihin.
        Tampereella kampaajia löytyy joka kulmalla, lähes kaikki suomalaisia. Partureita 1. muut
        turkkilaisia.
        Rakennusmiehet Baltiasta, kaivurit suomalasisia.
        Suomea pyörittää persuja kyrsivät muunkieliset äidinkieltään.
        Maaseudun isännöinti on toinen juttu, mutta marjatilojen työvoimat ovat pääosin baltiasta, ukrainasta ja thaimaasta.

        1. Sinun pitää korjata asennettasi jos kerran tunnistat sen vammaiseksi. Ei täällä kukaan muu luettelee minkä näköisiä torimyyjiä on missäkin taikerrossiivoajia Helsingin luxushotelleissa.

          ”Niin, Tampere, Helsinki, Turku ja Porinkin katuravintolat ovat 80 – 90 % mamujen hallussa, totesin siellä paikan päällä Suomi Arenan aikoihin.”

          Niin, Suomi Areena on viikon mittainen tapahtuma, mutta mitäpä minä Porista tietäisin.

        2. Suosittelen hk:lle oikein aktiivista perehtymistä Tampereen partureihin.
          Ihan sattumoisin tiedän useita suomalaisa partureita, mutta saattaa olla, etteivät he toimi ihan hk:n naapurissa, joten vaatisi hieman vaivaa katsoa muualta.
          Tuo ylimielinen suomalaisten halveksunta kuvaa sinua erittäin hyvin – wannabehurri, kaiken tietäjä ja osaaja, muita parempi jne…
          Ja tämä oli henkilökohtainen omien kommenttiesi perusteella tehty johtopäätös.

  5. Mielestäni Juhani on maahanmuuton kannanotoissaan paljolti realisti.
    Itse ajattelen että hyvä on jos otetaan kaikkien puolueiden viisauksista maahanmuuton suhteen parhaat kohdat niin siinä se on hyvä suhde maahanmuuttoon.
    Ikävä että maahanmuuttoon suhtaudutaan niin paljon tunteella, asialla on monet puolet ja usein tuijotetaan niistä vain yhteen.

  6. On ainakin kaksi asiaa, joiden kustannuksia ei Suomessa haluta kunnolla selvittää. Julkinen terveydenhoito ja maahanmuutto.

    On varmaan niin, että jos tutkittaisiin, niin monen silmät, jotka nyt ovat ideologisista syistä suljetut, avautuisivat.

    Maahanmuuton kohdalla kustannukset saattavat olla linjassa Hollannin kanssa ja sitä tietoa ei kansalaisille haluta jakaa. On paljon mukavampaa puhua vain oletetuista hyödyistä kuin esim. taloudellisesta rasituksesta valtiontaloudelle.

    1. Onko sinulla tullut mieleen kirjanpidon debet- puoli, tulot kansantalouteen ?
      Ei suinkaan asia ole vain kredittiä.
      Persuidelogiaa vaivaa kyklooppimaisuus.

      1. Ainoastaan aito työperäinen maahanmuutto tuo tuloja kansantalouteen ja senkin pitää vielä olla riittävän hyvin palkattua.

        Ei se, että pyöritetään verovaroja taskusta toiseen parannan taloudellista huoltosuhdetta.

        No vihervasemmistolaiset eivät toki osaa edes kertoa mitä heidän työperäinen maahanmuutto tarkoittaa, millaista henkilöistä on kyse.

      2. Niin Heikki, tuosta ns. debet -puolesta, kyllä kohkataan aivan riittävästi. Toki siitäkään ei kenelläkään,ole mitään täsmällisiä tai edes oikeaa kertaluokkaa olevia lukuja antaa.

        Olisin kyllä kovasti kiitollinen, jos pysyt minulle kertomaan maahanmuuton netto vaikutuksen Suomen valtiontalouteen. Myös esim. linkki aihetta käsittelevään tutkimukseen tai tilastoihin kelpaisi.

        1. Siinäpä se, populismi kukkii vain kuluilla.
          Se plus- luku ammattiryhmittäin on niin häkellyttävän suuri, että se pitäisi selvittää. Mutta määritellä ensin syntyperä, äidinkieli, mikä ja millon ovat tai vanhemmat tulleet Suomeen ja millä statuksella.

          1. Kerropa hk, mistä se ”häkellyttävän suuri” plus-luku oikein löytyy?
            Sitä kun ei ole tutkittu mitenkään…

          2. Niin Heikki, onko tuo sinun tyylisi heitellä mihinkään perustumattomia väitteitä maahanmuuton ehdottomasta autuudesta sitä ns. parempaa populismia.

    1. Siis kerrohan nyt oi suuri ajattelija, että miten tuo Hollannissa kuin myös useissa muissa maissa tehty tutkimus on tehty ja miten niiden lopputuksissa toistuu

      ” Hollantilaistutkimuksen mukaan vain länsimaista ja muutamasta Itä-Aasian maasta suuntautunut maahanmuutto on julkisen talouden kannalta positiivista. Tutkimus käsittää kaikki maahanmuuton muodot, kuten esimerkiksi työperäisen, humanitäärisen, perheen tai opiskelun perusteella tapahtuvan maahanmuuton.”

      ellei niistä ole huomioitu ” tulopuollta” ?

      Sen sijaan sinun esittämäsi
      ” Siinäpä se, populismi kukkii vain kuluilla.
      Se plus- luku ammattiryhmittäin on niin häkellyttävän suuri, että se pitäisi selvittää.” tavoittelee kaiketi maahanmuuton kuntannusten sijaan laskemaan jonkin tietyn ideaalin ammattiryhmän osalta heidän vaikutuksensa kansantalouteen?

      1. Minä puhun vain Suomesta herrra henkilökohtainen herjaaja !
        Selvittäkää myös debet, jos haluatte tietää todelliset vaikutukset valtiontalouteen. Ei kiinnosta, vain populismi näyttää kiinnostavan !

        1. En minä ole sinua herjannut, päinvastoin puhutellut kuten kaltaistasi arvostettu moni osaajaa ja suurta johtajaa pitää kuolevaisten puhutella.

          Miksi tulos olisi meillä eri kuin muualla?

          Toisaalta Suomessa on myös jo tehty julkisiin tietoihin pohjautuen vastaavia laskelmia, jotka osoittavat kyllä suunnan olevan aivan sama kuin muualla.

          Ymmärrän toki, että sinä et vaan yksinkertaisesti voi olla missään asiassa väärässä, joten keksit laskea jotain ihan muuta kuin mistä on kyse, mutta se on sellaista.

          Seuraavaksi liene pikkutyttömäiset kuikuttelut siitä miten kaikki muut ovat tyhmiä kusipäitä ja loppuun piste.

          👍🤣🤣🤣

          1. Tulot ./.. kulut , please ?
            Muussa tapauksessa talousmatematiikka ei pelaa.
            En minäkään hauku. Totean vain, kun asia ontuu, adjektiiviivejä ja ivaa riittää kommentoijia kohtaan.
            On tuo alemmuudentunto ja kompleksit vakava tauti, vielä kun eräs väittää olevansa ”psykiatri” oman mielensä vankilassa.

            1. Jätä nyt psykologia niille, jotka siitä jotain ymmärtää, saman toki voisit tehdä tutkimustuloksille ja niiden takana olevalle matematiikalle.

              Enkä minä ole edelleenkään ivannut vaan puhutellut arvokkaasti.

              Olethan tehnyt selväksi ylivoimaisen älykkyytesi, sivistyksestä, joka-alan-asiantuntijuutesi ja valtavat saavutukset monialayhtiöiden
              johtoportaissa.

    2. Kuis ois hk, jos vaikka alkaisit selvittää, kun kukaan suvaitsevaistosta ei tunnu sitä haluavan tehdä…

      1. Sinänsä nuo plus-heittosi ja muut populistiset väitteesi ovat puhdasta puppua, koska missään muualla ei sellaisia ole löydetty.

  7. Kukapa niitä sitten rajalla valikoisi. On realistista todeta että kaikki kerrokset ovat mukana – emmehän ole rasisteja?

  8. Pohjolan maat kipuilevat maahanmuuton ongelmissa mutta Tanska menee omia teitään. Jopa maan sosiaalidemokraatit ovat nousseet poteroistaan kamppailemaan segregaatiota ja rinnakkaisyhteiskuntia vastaan. Politiikka on mahdollisen taitoa ja maahanmuuttokriittisyys johtaa kiistatta vaalimenestykseen kautta Skandinavian.

    https://www.suomenuutiset.fi/tanskan-ja-ruotsin-puolueet-nayttavat-esimerkkia-maahanmuuttokriittisyys-johtaa-vaalimenestykseen/
    ————————————————-
    Tanskassa on vain 100 000 työtöntä, siinä missä Suomessa laaja työttömyys yltää 370 000 työnhakijaan. Työllisyysaste ylittää 80 prosenttia ja työttömyysaste on kolme prosenttia. Suomessa edellinen tunnusluku on pari prosenttiyksikköä matalampi ja jälkimmäinen neljä prosenttiyksikköä korkeampi.29.12.2023
    —————————————-

    Uuskommunistien höpinät holtittoman maahanmuuton eduista kaikuvat kuuroille korville jopa Ruotsissa, Tanskassa ja Ranskassa.
    Konservatiivinen korjausliike on ottanut liberaalivasemmistosta niskalenkin ja tulevaisuus näyttää tässä mielessä valoisalta!

  9. Itkua, hammasten kiristystä ja alhaista mieltä. Helppoja heittoja. Ongelmien luetteloa. Muiden maiden problematiikkaa.

    Suomi Oy:
    1. Mikä on koko etnisesti ei suomalaisten tuottama työmäärä- työtulot ammattiryhmittäin ?
    2. Sama, mikä on heidän ja yritystensä työllistämusvaikutus työtuloineen, veroineen, työllisyysvaikutuksineen ?

    Eikö olisi helpompi keskustella, jos tätäkin katsottaisiin positiivisin kokonaisvaikutuksineen.

    Negatiiviset näyttää helposti löytyvän persujen agendasta. Ja, jos mamuja ei olisi, persuja ei olisi. Mikähän sen poisitiivinen vaikutus olisi yhteiskunnalle ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *