Vasemmistolainen talousoppi….auta armias.

Useat väittävät, että tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta

Minä olen toista mieltä, se on helppoa, mutta se vaatii vastapainoksi historian tuntemista ja kuten sanonta kuuluu, että historia toistaa itseään, tämän kun oivaltaa, niin tulevaisuuden ennustaminenkin on helppoa kuin heinän teko.

Esim. Pystyn varmuudella jo ennustamaan ajanjakson vuodesta 2027 – 2030 jos, siis painotan sanaa jos Suomessa on vasemmistolainen tai vasemmistovetoinen hallitus.

Silloin tulee käymään niin, että kaikki se työ minkä nykyinen Orpon oikeistohallitus on tehnyt maamme nostamiseksi takaisin velkahelvetistä kestävämmälle talouden uralle, niin se valuu maahan kuin vesi hanhen selästä.

Sillä tässä historia toistaa itseään, näinhän on aina ollut ja tulee olemaan jatkossakin, että sen minkä oikeisto korjaa sen vasemmisto tärvelee, toisin muotoiltuna, minkä oikeisto säästää, sen vasemmisto tuhlaa.

Oikeistolaiset kysyvät, että mitä he voivat tehdä yhteiskunnan hyväksi.  Vasemmistolaiset kysyvät, mitä yhteiskunta voi tehdä heidän hyväkseen.

Oikeistolaiset ottavat itse päävastuun omasta tulevaisuudestaan, kun taas vasemmistolaiset haluavat yhteiskunnan niistävän jopa heidän nenänsä ja pyyhkivän perseensä näin karrikoidusti ilmaisten.

 

30 vastausta artikkeliin “Vasemmistolainen talousoppi….auta armias.”

  1. ”Oikeistolaiset kysyvät, että mitä he voivat tehdä yhteiskunnan hyväksi. Vasemmistolaiset kysyvät, mitä yhteiskunta voi tehdä heidän hyväkseen”

    Olisiko se keskustan politiikkaa olla tuossa välissä. Keskustalaisista ainakin YLEn tuoreeseen galluppiin vastanneet ovat tykänneet.

    Suuri ennustaja ei kai tarvitse olla arvellessaan että vihreys siinä muodossa kun Sofia Virta sitä tarjoilee on takavasemmalle hiipuva.

    1. Matti,- Ei siinäkään ihmeempiä ennustajan lahjoja vaadita kun sanoo, että tämä kepun kannatuksen nousu ajoittuu ajankohtaan, jossa hybridivaikuttaminen nosti hetkeksi kepun käppyrää, mutta saattepa nähdä, että se tulee palautumaan sinne missä se oli kuukautta takaperikkin.

      Demareiden ei tarvitse olla huolissaan, että heidän äänestäjänsä muuttavat osoitettaan kahden muun vasemmistopuolueen kuplaan, sillä jos on demarit poliittisesti sekaisin ”marista”, niin vihreät ja vasemmistoliitto ovatkin jo seinähulluja.

  2. Vasemmiston kannatus on melko jumissa – jos demarit nousee, vihreät tai vasemmisto laskee. Jos haluavat tehdä uusia nousuja, tarvitaan uusia avauksia. ”Velkarahalla kaikkea kivaa kaikille” ei enää tuo kasvua.

  3. Sellaista poliittista ideologiaa, kuin keskusta, ei ole olemassa.

    Maalaisliitto, nykynimeltään keskustapuolue, on kepuleiden etujärjestö. Omille hyväpalkkaisia virkoja ja tukiaisia – muiden kustannuksella. Suomen etu ei tule ollenkaan mieleen.

    Kepulit menevät mukaan sekä oikeistolaiseen hallitukseen, että vasemmistolaiseen hallitukseen, kunhan saavat hyvää omilleen.

      1. Ainoa ruusu kepuille että saan suurista panimoista ainoan suomalaisomistuksessa olevan Iisalmen panimon sandels-olutta. (Jos nyt itsekkäästi ajattelen, heh )

  4. Ikävä kyllä Arvi taitaa olla ennustuksessaan aivan oikeassa.

    Kyllähän sen kuulee myös eduskunnan budjettikeskustelussa, vasemmalla laidalla ei ole minkäänlaista realistista kuvaa taloudesta.

    Parempi on nyt vaan yksilötasolla laittaa ” sukan varteen” sen minkä pystyy, niin ei vallan vaihtumiset liikaa hetkauta.

    1. Varautua pitää kaikkeen, koskaan ei tiedä mikä nurkan takana odottaa.

      Minulle aina kotoa painotettiin, että pidä aina sen verran käteistä mukanasi, että jos joskus jotakuta lyöt, niin voit sitten heti maksaa, sillä käräjöinti se vasta tyyriiksi tulee.
      Useasti on ollut lyömingit lähellä, mutta vastapuolen pelasti hänen nopeat jalkansa. 🤣

    1. ”– Opposition vastaus tähänkään toimeen ei lainkaan yllättänyt, ja edelleen yhä suuremmalla mielenkiinnolla odotan niitä teidän syksyn vaihtoehtobudjettejanne. Yksikään veronkorotus ei käy, yksikään leikkaus ei käy, ja silti täällä tuetaan meidän yhdeksän miljardin pakettia, Purra huomautti.”

      On todella mielenkiintoista nähdä miten oppositiopuolueet yhdeksän miljardin sopeutuksen, kun vastustavat kaikkia hallituksen tekemiä
      ratkaisuja.

      1. Saattaapi olla syy sille, ettei demujen ”budjetin” vaikutusarvioita ole saatu nähdä…

  5. Viro menee omia teitään, Kauppalehdestä:

    Viro viittasi kinttaalla IMF suunnitelmille maan pelastamiseksi ja veronkorotusten sijaan Viro toteutti tasaveron – menestystarina.
    Verotulot kasvoivat 30%.

    Varmaan jotain oikeiston propagandaa

    1. Ei voi verrata mitenkään. Viron talous on pieni, sosiaaliturva onneton ja Suomi työllistää Viroa erittäin paljon.
      ”Brasialaiset prosentit” ovat omaa matematiikkaansa.

      1. Höpö höpö, totta kai voi verrata.

        Suomessa sosiaaliturva on paisunut kuin pullataikina ja maksajia on vähemmän kuin saajia.

        Virossa ymmärretään olla tekemättä samoja typeryyksiä.

    2. Kuten jo alustuksessani mainitsin, niin oikeisto säästää ja vasemmisto törsää.
      Eli, Spilän hallitus tasapainotti ja Rinteen/Marin laittoi haisemaan kun ”rahaa oli”.
      Nyt sama kaiku tulee olemaan askelten jatkossakin, että Orpo tasapainottaa ja Lindtman törsää orastavan kasvun jos kansa heille valtakirjan siihen antaa roheen kahden ja puolen vuoden päästä.

  6. SDP on nousussa ja suurin.
    Kokoomus on laskussa.
    – Itse kannatan tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa ilman puolueita ja ilman äärilaitoja…

    1. ”Itse kannatan tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa ilman puolueita ja ilman äärilaitoja”…..
      🤣 Kiitos Niilo aamun nauruavauksestasi.
      Mutta taivaaseen kaikki haluavat, tämä sinun toiveesi ei maallisessa elämässä tule toteutumaan.

  7. Suomen historian ala-arvoisin hallitus taloudellisesti, johtamisessa, ulkopoliittisesti, pääministerillä ei pääministeriyttä, henkisesti kylmäävä VM.
    Tämä hallitus ajoi Suomen talouden tasolle Albania ja maineen kuin Unkarin hevostelukylässä.
    Ja presidentti sählää pointseineen kuin thrialtonisti.

        1. Niin, taloushan sellasta vähän sinnepäin ja ellei edes sinnepäin niin johkin ihan muualle ja numeroita ne vaan ovat.

          Et ole tainnut toimia talousjohtajana missään ylikansallisessa konsernissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *