Väki vähenee……. pidot paranee.

Eilen kauppareissullani törmäsin vanhaan naapuriini  joka sanoi Lottovoiton osuneen viimein hänenkin kohdalleen.  Kysyin sitten että kuinka suuri summa se oli jonka Lotosta voitit, niin hän sanoi ettei ole koskaan Lottoa veikannut eikä muitakaan rahapelejä.

Siitäkös menin sanattomaksi ja hän huomasi ihmettelyni ja sanoi, että hän sai viimein kaksi vuotta tyhjillään olleen 80 luvulla rakennetun omakotitalonsa myytyä, se on hänen Lottovoittonsa, kun oli ns.kahden asunnon loukussa ollut, kun oli Savonlinnasta ostanut jo uuden kämpän, kun vanhakin oli vielä myymättä.

Joten Lottovoittoja on monen sorttisia, toisille se voi tarkoittaa sitä, että pääsee maahanmuuttajana Suomeen ja toisille se voi olla näin persuhallituksen aikana, että pääsee täältä pois.

Sen mitä olen lehdistä saanut lukea, niin ne jotka Lottoa veikkaamalla ovat saaneet täysosuman myötä suuren summan rahaa, jopa miljoonia, niin useimmille se on tuonut vain murhetta ja ennenaikaisen kuoleman, joten kyllä se niin taitaa olla, että kun rahaa tulee ( yli oman tarpeen ) sisään ovista, niin samalla rakkaus lentää ulos ikkunasta.

Onhan siinä monensorttisia elämänkohtaloita monilla täällä raukoilla rajoilla, kun eläkepäivien turvaksi on hankittu/rakennettu ok-talo tai rivitalon pätkä ja nyt kun sitten se pitäisi myydä jotta pääsisi lähemmäksi niitä palveluita joita vanhuuden vaivat vaativat, niin eivät kiinteistöt tahdo kelvata kenellekkään vaikka lähes ilmaitteeksi tarjotaan. Kun ei ole tarvetta niin ei ole tarvetta, olipa kiinteistö kuinka priimassa kunnossa hyvänsä.

Vielä muutama vuosi sitten kiinteistöistä sai niin paljon kun kehtasi pyytää, nyt ovat ostajat rautaesiripun takana.

Itse en ole rahapelejä pelannut, olen ollut aina tyytyväinen saatuun palkaani työelämässä ja nyt sitten eläkkeeseeni ja suurin lottovoitto tuli kohdalleni v.78 tavattuani vaimoni ja rakkaus on pysynyt pirtissä, kun laitettiin oikein tuplaikkunat huusholliin.

7 vastausta artikkeliin “Väki vähenee……. pidot paranee.”

  1. Ei siitä ole montaa kuukautta kun eräs nuoripari muutti Turusta takaisin näille seuduille ja ostivat Turussa sijaitsevan kaksion hinnalla omakotitalon vajaan hehtaarin tontilla ja hyvillä talli/ varastorakennuksilla.

    Saivat asuntolainan käytännössä kuitattua siinä samassa pois.

  2. Toisille voi olla onni ja toisille epäonni.
    Eräs miljoonia voittanut lottovoittaja kirjoitti kerran Uuteen Lahteen että elämä meni päin persettä: Alkoholismi tuli ja ystävät kaikkosivat.

  3. Niin se omakotitalo maaseudulla on ajettu niin ahtaalle että eroon pääsy on lottovoitto.
    – Hallitus haluaa pitää maaseudun asuttuna, mutta miten?

    1. Väkisin se ei onnistu, mutta mahdollisuuksien kautta ja jos halutaan syödä kotimaista ruokaa niiin niitä mahdollisuuksia pitää edistää.

      Kepulla oli 11 vuotta maa ja metsätalousministerin salkku ja maaseutu voi huonommin kuin koskaan, eikä sitäkään silmänräpäyksessä korjata, mutta kepulien neuvot kyllä kannattaa jättää omaan arvoonsa.

  4. Onnistumisia on monenlaisia. Joskus on tullut taloudellista menestystä.

    Mutta kyllä ne parhaat menestyskokemukset ovat muuta kuin taloutta olleet.

  5. Kohta taitaa tulla vainot unionin taholta pakkoremonttivaatimuksineen.

    Saattaa olla, että monen talous menee kuralle ja taloyhtiöitä päätyy konkurssiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *