Työ on paras lääke tervehtymiseen.

Olen joskus ajatellut, että kun ihminen tekee laivastaisen teon ja häntä siitä rangaistaan, niin eikös häntä silloin voida kutsua rikolliseksi, olipa kysymyksessä siiten kuinka vähäpätöinen tai hirvittävä teko hyvänsä.

Mutta on eräs rikollisryhmä jota kohdellaan ikäänkuin silkki hansikkain teon vakavuudesta huolimatta.

Katsoin vähän tilastoja, niin näitä rikollisia jotka joutuivat tuomituksi oli viime vuonnakin noin 17000 henkilöä joilla viisarin värähdys johti tuomioon ja toinen mokoma oli niitä, jotka olivat nuppinsa sekoittaneet muilla päihteillä kuin alkoholilla. Ja väitän, että tämä kiinnijääneiden rikollisten edellämainitsemani luvut voidaan hyvin kertoa kymmenellä, jotka eivät virkavallan haaviin jää ”harrastuksestaan”.

Miksi siis ihmiset syyllistyvät kyseiseen rikollisuuden muotoon.. Yksi tekijä tietenkin on pieni kiinnijäämisen riski ja siitä johdannaisena sitten se, että jos kiinni sattuisi jäämään, niin tuomiot ovat naurettavia siihen nähden, kuinka vaarallisesta rikollisuuden muodosta on kysymys.

Itse olen ollut ja olen edelleenkin sitä mieltä, sanokoot ”kukkahattutädit” mitä hyvänsä, että kovemmat rangaistukset kaikista rikoksista kautta linjan olisi yksi keino rikollisuuden vähentämiseksi ja ennalta ehkäisyyn, myös nämä mainitsemani nuppinsa sekoittajat ratin ja penkin välissä.

Olisikohan aiheellista palauttaa entisajan käytännöt takaisin ratista kärähtäneiden kohdalla, sillä ei näihin mitkään piene sakkotuomiot tehoa ja onhan sekin nyt ainakin oman hilseeni yli menevää, kun rattijuoppo saa vaan jotain ehdonalaista, vaikka on vienyt joiltakin toiselta tiellä liikkujalta terveyden ja pahimmassa tapauksessa hengen. Tarkoitin siis tällä menneeseen palaamisella niitä ”Seutulan lentokenttä” työmaita rattijuopoille ja huumausaineen alaisena ajaneille.

Tuollahan sitä nyt olisi ainakin alkuun hyvä paikka lähteä suorittamaan  rangaistustaan, kun on 1340 kilometriä rajaa ilman aitaa ja hakkaamaan panssariesteitä irti peruskalliosta.

Ei mikään tilanne eikä hätä ole koskaan sellainen, että se oikeuttaisi hyppäämään rattiin nuppi sekaisin.  Eli jos autollaan päihtyneenä aiheuttaa jonkun kuoleman, niin se jos mikä on harkittu murha ja siihen ei ole lieventäviä seikkoja ole.

Ja mitkään prosenttikikkailut eivät sitä muuta, sillä kaikki nollan yli menevät ovat rattijuoppoja. Nykyään kuin toitotetaan lähes jokaiseen asiaan nolla linjaa, niin tässä rattijuoppokysymyksessä se olisi ainoa tapa tehdä selväksi, että kenenkään terveydellä eikä hengellä ei pidä leikitellä.  Itse katson auton olevan ase juopon käsissä ja kun siitä kiinni jää niin rangaistukseksi tulee olla ”kovennettua” kuten itä-rajalle esitin.

Tällaine rangaistuksen muoto kuin ehdonalaisuus tulee poistaa rangaistusasteikoista, sillä se koetaan vitsiksi rikollisten ja rikollisiksi aikovien keskuudessa.

Kyllä sitä Suomessa työtä riittää myös rikollisille, eli kyllä se lapio sopii niin herrojen kuin narrienkin käteen ja olen varma, että kun on aikansa kuokkinut, niin lähtee halut harrastaa giljotiinillaan maantieurheilua jatkossa.

Eikä ne peltipoliisit puhalluta, kyllä se vaatii kaksijalkaiset tien päälle ottamaan kiinni rikollisia ratin ja penkin välistä.

19 vastausta artikkeliin “Työ on paras lääke tervehtymiseen.”

  1. Ja näin kesäisinkin ratista tuomitut marjapelloille ja metsiin keräämään satoa ulkomaisten sijaan ja talvisin kasvihuoneille, käytettäisiin kotimaista työvoimaa, eikä näin ollen olisi pelkoa hyväksikäytöstä ulkomaisten kohdalla kuten nykyään nähdään.
    Panta jalassa estää ”Ritolat”.

    1. Ja metsän istutus ja risusavotatkin sekä käpyjen keräily sopii kaikille, sosioekonomisesta asemasta riippumatta.

      1. Se on selvää, että pidetään nämä ”ns. Seutulat” kuitenkin vain rattihörhöille suunnattuina.

  2. Kyllä kauhu leviäisi jo Kokkokaankin, jos nuo rötösherrat uhattaisiin lähettää junalla Impivaaraan, jossa on jo niin fyysinen kuin henkinenkin piikkilanka ympärillä erossa muusta yhteiskunnasta. Vanginvartijoiksi Purra ja Mäkelä vitsinkertojaksi. Rydman soittamaan suutaan, huilua ja naurattamaan naisia.

    1. Miksi Suomesta on tullut rikollisten paratiisi ja koijareiden koti.
      No siksi, kun Heikin kaltaiset ovat suojelleet rikollisia uhrien sijaan.
      Ainoa millä tästä voidaan edes jonkinasteiseen tolkkuun päästä, niin olisi lähdettävä jo lapsuudesta liikkeelle, jossa vitsa oven päällä osoitti mukuloille että mitä seuraa, jos mukulat haluavat näyttää huushollissa sen, mihin nurkaan se piironki laitetaan.
      Eihän se ole mikään ihme että rikoksen polut houkuttavat, kun linnatuomiotkin kohottavat yhteiskunnallista statusta ( Kaikkonen mm. )
      Rattijuopotkin koetaan kuuluvaksi yhteiskuntaan johon muiden on sopeuduttava SAATANA.

      1. Arvia on ruoskittu oikein olan takaa, kun koko muu maailma ja elämänmuoto on musta kuin Impivaaran taivas.
        Meidät kasvatettiin kadettikoulun opein jo lapsuudessa, mutta annettiin tila kaikelle, mitä mieli keksi ja, jos meni yli niin sitten seurasi työleiri.
        Matkustettiin Suomen ”joka kylä” Lappeinen, Norja, Ruotsi, Rys.., kun sinne pääsi ja muu maailma, kun kerittiin.
        Isä kävi hakemassa opit meille Egyptistä ja Kiinasta.

        Rydman on hyvä persujen esikuva huilistina ?
        Halla- kuuluisi linnaan tai syolke kuokkimaan.

        1. Joka vitsaa säästää se lastaan vihaa.
          Ja se jo riitti, kun se vitsa oli oven päällä pelotteena osoittamaan oikean väärästä.

  3. Minut ulkoistettiin työnteosta jo 1997 joten en enää tunne ko aihetta, mutta olen harrastanut hyötyliikuntaa ja se tuntuu olevan hyväksi.
    En myöskään ymmärrä miksi työttömän vähistä avuista leikkaaminen työllistäisi,
    sillä esim rakennusalan konkurssit eivät työllistä?

  4. Noinhan tekee nykyhallitus antaa nyt yksityiselle terveyden hoidolle n 500 miljoonaa ja sillä kun ei jonot sairaustapauksissa lyhene

    Taitaa päättäjillä olla liian suuri osa oman edun tavoittelu terv tepivaari

  5. No huumatut ihmiset ovat kansakunnan mätäpaiseita olipa se aine mitä hyvänsä

    Kun lähte ajamaan niin tuloksen pitää olla aina nolla tasolla

    Heitä ei pidä kenenkään ihannoida kuten nykyään näyttää olevan terv tepivaari

  6. Pitää kysyä mikä on rangaistuksen ensisijainen tarkoitus.

    1. Yhteiskunnallinen – pitää yhteiskuntaa toimivana?
    2. Moraalinen – eli ”pahasta pitää seurata pahaa”?

    Molemmat voivat toteutua, mutta kumpi tärkeämpi?

    Kun tuon päättää, voi alkaa päättämään miten rikosseuraamusjärjestelmää kehittää.

    1. Taitanee mennä tuon ykkösen alle se, että rikollinen vankilassa ei tee ainakaan normaalikansalaista kohtaan rikoksia istuessaan…

  7. Arvilla on eittämättä ajatusta asiassa, mutta työrangaistus taitaa tässä ajassa rikkoa kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, perustuslakia, EU-säädöksiä, vihervasemmistolaisten ihmiskuvaa jne.jne.

    Toisaalta kun on ollut vankeinhoitolaitoksella töissä niin tietää,että valtaosasta vankeja olisi missä tahansa työssä enemmän haittaa kuin hyötyä.

    Ai niin, ei noin saa sanoa koska se loukkaa kansainvälisiä……

    1. Niin Mika, kohdentaisinkin ”Seutulat” vain rattirikollisiin, en kuitenkaan pidä heitä kriminaaleina, vaikka heidän ”harrastuksensa” onkin hengen vaarallinen muille tielläliikkujille.

  8. Työrangaistus on sinänsä erinomainen idea perustasolla. Aktiivista elämää tarvii.

    Mutta se tosiaan tarvitsee uudenlaista porkkanaa ja keppiä.

  9. Arvi
    ”Olen joskus ajatellut, että kun ihminen tekee laivastaisen teon ja häntä siitä rangaistaan, niin eikös häntä silloin voida kutsua rikolliseksi, olipa kysymyksessä siiten kuinka vähäpätöinen tai hirvittävä teko hyvänsä.”

    Ei oikein voi syyllistymättä itse solvaukseen, joka myöskin on rikos. Ei saa leimata, ellei rikollisuus ole asenteellista tai jatkuvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *