Toveri toveri näytä sarves, onko huomenna pouta.

Kun kansalaisilta kysellään luottamuksesta omaan taloudelliseen tulevaisuuteensa, niin sillä on samansorttinen  totuuspohja kuin kyselisit sahaltasi kummalle puolelle se puoltaa.

Eli, vaikka taloudellisesti sinulla  menisi kuinka hyvin, mutta  kun katselet mualimaa poliittisesti ns.silmät punaisena kuin yönsä valvoneella särjellä, niin vastaus tulee kuin tykin suusta että, huonoin hallitus koskaan, vaikka juuri Orpon hallituksen työn ja yrittämisen linja on hänetkin nostanut kyykystään ylös  säälliseen elämään , jossa omalla tienatulla palkallaan tulee toimeen.  Sekin on varmaa, että samalla kun ovi työelämään avautuu, niin samalla sulkeutuu se ovi, joka olisi kyykyssä olijan vienyt  varhennetulle  työkyvyttömyyseläkkeelle, joka näkyykin työikäisillä nuorilla olevan mielenterveydellisistä syistä johtuvaa.  Joku minua viisaampi ( niitäkin on ) on sanonutkin työn olevan parasta sosiaaliturvaa.

Joten, on aivan turhaa mennä kyselemään tämänhetkisiltä oppositiopuolueiden kannattajilta heidän uskoaan omaan tulevaisuuteensa, kun maassa on Orpon  oikeistohallitus,  joka kaiken kukkuraksi tekee vielä perussuomalaista politiikkaa, niin eihän nyt poliittisen vasemman laitapuolen tossunkuluttaja voi kehua oikeata kaistaa hyvin hoidetuksi, jossa ei iske liikavarvastaan kiveen.

Kyllä nämä kyselyt noudattavat kaikki oppositio hallitus asetelmaa, eli vastaus on aina joko kielteinen tai myönteinen,  riippuen onko sini vai punasilmäinen.

Se näkyy olevan nyt vasemman laitapuolen kulkijoille painajaisunien paikka, kun talouden barometrit alkavat vähitellen näyttää elpymisen merkkiä.  Vaikka hallitus on vasta vuoden ollut kuskin paikalla, niin vasemmiston jättämä hoitamaton ja ravistunut paatti on saatu hiottua ja tervattua, kestämään  pahimmatkin idän tuulet ja toverimyrskyt.

38 vastausta artikkeliin “Toveri toveri näytä sarves, onko huomenna pouta.”

  1. Olen pitkälle Arvin kanssa samaa mieltä siinä että ajat ovat menneet sellaisiksi että kysytään kansalta lähes mitä hyvänsä niin vastaukset sidotaan siniseen tai punaiseen, hallitusta tai oppositiota myötäileväksi laumahenkisyydeksi. Ei ole muotia oma ajattelu, nähdä asioissa sekä hyviä että huonoja puolia, neutraaleista puhumattakaan.

    1. Niin, en minäkään perussuomalaisena ole kaikkia hallituksen toimia hurraa huudoin vastaan ottanut, mutta olen kuitenkin katsonut koko kuvaa kansakunnan parhaaksi, enkä tuijottanut avaimen reijästä jonkin marginaalin kansakunnan kaapin päälle könyämistä.

      1. Niinhän se, ihminen joka hurraa huudoin hyväksyy minkä hyvänsä monipuoluehallituksen kaikki toimet on lieassa kulkeva zombie

        1. Etkö oke huomannut, että Suomessa asuu muitakin kuin pieruuuntuneita kokkareita ja nihilistisiä persuja ja uskonkiihkoilijoita.
          Tällä on enemmistö kansalaisista ihan muuta kunnon väkeä.

          1. Nyt on pakko heittää pyyhe kehään, en osaa kehua, en arvostella niin yli ymmärrykseni piirin meni tuo kommenttisi. Ei ole minusta tällaiseen ”keskusteluun”.

        2. Sitä olen seurannut tyydytyksellä, kun hallitus on lähtenyt rivakoin ottein vähentämään ja lopettamaan näitä kuntien ja valtion julkisen alan suojatyöpaikkoja, sekä kulttuurialan elämäntapataiteilijoiden elostelua.
          Kolutustahan nämä ”paperinpyörittäjät” tietenkin tarvitseva siirtyäkseen tuottavaan työhön, kun ovat vain tähän mennessä olleet kakun syöjinä, ei leipojina.
          Tottahan teoriitikkoja ja käppyröiden lukijoitakin tarvitaan, mutta jokin tolkku sentään kerjätessäkin, sillä Suomessa on sellainen julkisten alojen virkakunta syömässä kuormasta, että mikään ei riitä hyvinvointivaltion pelastustalkoissa, jos suhdeluku ei tästä parane.

  2. Täytyy ensin katsoa, kuka kirjoituksillaan provosoi, mustat silmänaluset ja ikenet valkoisina.
    Siitähän ei mihinkään päästä, että kokoomus ei ole koskaan niin alas vajonnut ja pieruuntunt vanhoillisuudessaan kuin nyt persujen kamarineidon esiliinan narujen sitojana.
    Thaimaalaisetkin ovat pelänneet, kuka persu heitä mamuja puskissa nokkii. Sieltähän poikamies Satonenkin saisi nyt nuoren muijan kaupanpäälliseksi halavalla.
    Ei tätä nykyhallituksen touhua kannata arvostella kuin lukea niistä kuin Kiljusen perheen seikkailuina.
    Lisää sivuja satukirjaan !

  3. Orpon hallitus lisäsi lujasti maamme parlamentarismia masinoimalla työmarkkinasysteemin samalle viivalle Ruotsin kanssa ( lakkolait).
    Nyt on vuorossa opposition suurimman propagandakanavan (Yle) punavärin haalentaminen.
    Työtä on paljon ja vastarinta kovaa.
    Mitä tulee valtionvelkaan ja työllisyyteen, ei ole Orpon vika, että olemme naimisissa Euron kanssa.

    1. Höpö höpö. Ruotsin työmarkkinat ja työttömyysturva painivat täysin eri luokassa kuin Suomi. Orpo ja Satonen eivät saaneet mitään muuta aikaaan kuin nollan ja lajkkosuman ja taloudelliset vahingot ilma uutta työpaikan työpaikkaa.

      1. Miksi Heikki ei lue lehtiä?

        SAK on jopa valtiopetokseen turvautuen vienyt Suomea kohden vuoden 1918 tapahtumia.

        Vai ovatko Heikin aivot happanemassa ennen aikojaan?

        SAK:n temppuilun takia pitäisi perustaa ajoissa Vientiturva-organisaatio turvaamaan Suomen ulkomaankauppaa ottamalla ahtaustoimet ja muut vastaavat toimet, kun SAK taas ryhtyy kapinaan hallitusta vastaan.

        Pitää myös perustaa suojeluskunnat turvaamaan maamme talouden toimivuutta.
        .

  4. Jos/kun etsitään säästöjä vaikkapa valtionhallinnon puolelta, tarkastelisin yhtenä sosiaali-ja terveysministeriön alaisuudessa toimivaa tasa-arvoyksikköä. Siinä on nykyään 18 naista ja 0 miestä. Miten tuollainen koalitio, joka itse rikkoo räikeästi sukupuolten välistä tasa-arvoa, antaa neuvoja/ohjeita tasa-arvoasioissa lainlaatijoille ja toimeenpanijoille? Minä vaan kysyn.

    Olkoonkin että pääsyvaatimuksena kyseiseen puljuun pseudotiede sukupuolentutkimuksen opiskelu on kovaa valuuttaa.
    Minä vaan ihmettelen.

    1. Pieniä ovat sääatömarjasi puurossa. Vain persupropagandistisia muruja.
      Pitää luoda uuttaa yritystoimintaa, investointeja ja työtä, ei saksia.
      Nyt on paha tilanne hallituksella, kun kenelläkään ei ole intoa investoida ja hallitus ei osaa.

      1. Heikki

        Ei hallituksen pidä luoda uutta yritystoimintaa, vaan luoda sille edellytykset.

        1. Punademu skoittaa hallituksen ja yrtykset kekenään.
          Hallitus ei todellakaan luo työpaikkoja, vaan antaa edellytyksiä yrityksille sen tekemiseksi.
          Toki Marinin hallitus ”loi” työpaikkoja kirjaamalla tunninkin kuussa työtä tekevät täysin työllistetyiksi…

    2. Mikä ehkä nykyfeminismin ilmenemisessä mielestäni on surullista, on se, miten lukuisat sometilit pursuilevat naisia objektivoivaa kehokuvastoa vailla mitään ajattelevaa pohdintaa, on pelkkiä kehokuvia.

      Toki tällainen varmaan osiltaan totuttaa kulttuuria erilaisiin nais-kehoihin ja -ihanteisiin sekä rikkoo kenties tällaista yksipuolisen ”hyvännäköisen muijan” stereotypiaa meidän kulttuurissa, mikä on hyvä.

      Toisaalta myös pelkään nuorten naisten jakamien alastonkuvien osin vahvistavan kulttuurimme perinteistä naisvihamielistä, toiseuttavaa ja halventavaa stereotypiaa aivottomista naisista pelkän lihallisen/kehollisuutensa kautta ymmärrettynä biologisina ja pantavina objekteina, jotka vieläpä canceloivat ja torjuvat ilman selityksiä, vaikka eivät tee muuta kuin läiskivät alastomuuttaan ja poimujaan kaikkien silmille.

      Ehkä tähänkin auttaisi, jos nuorille taottaisiin jo alakoulussa päähän feminististä filosofiaa, jossa hahmottuu se länsimaisen filosofian miesvaltainen ja yksipuolinen perinne sekä monologisuus ja sen historia, sekä filosofisen nais- SUBJEKTIN ja toimijuuden idea myös naissukupuolen kannalta ajattelun aktiviteettiin ja yhteiskunnalliseen toimintaan osallistuvana.

      Se, mitä naisellinen merkitsee, taitaa kuitenkin olla aika paljon enemmän ja jotain ihan muuta kuin vallitsevista normeista ulkoapäin omaksuttu maskuliinisten halujen mukaisuus (eli miehen seksuaalisten halujen mukaiseksi ”hyvännäköiseksi muijaksi” ja pelottavaksi turbohuuliseksi porno-objektiksi muuttuminen somessa 11-vuotiaana), tai miehen kaltaiseksi muuttuminen (stoalaisen tunteeton, kovanaamainen ”telaketjufemakko”).

      Kukaan tuskin haluaa somenatiiveille suomalaisille pikkutytöille enempää mielenterveysongelmia, syömishäiriöitä ja itsetuhoisuutta, johon ulkoisten paineiden ristiaallokossa hettelehtiminen vie:

      ”Mä olen pelkkä taakka”.

      Ongelmahan miehen halujen mukaiseksi ”hyvännäköiseksi muijaksi” muuttumisessa ei ole pelkästään itsepetos ja itsensä uhraaminen, vaan myös se, että tällainen miesten ympärillä pyörivä kulttuuri saa myös naiset kilpailemaan toisiaan vastaan ja suhtautumaan toisiinsa toistensa vihollisina.
      Feminismi pyrkii lisäämään myönteisyyttä naisten välillä sekä pyrkii vapauttamaan miehet olemaan muutakin kuin tunteettomia narsistisen jyrääviä mulkkuja.

  5. Ehkäpä se onkin myönteinen asia, jos vaatimuksena on sukupuolentutkimuksen opintoja, sitä voi toki raivokkaasti haukkua ja uhitella, mutta kun ajat vaan ovat muuttuneet, tulisi nämäkin tosiasiat tunnustaa, että ”naisten aloille” tai vaikkapa sairaanhoitajiksi saavat kouluttautua kaikki sukupuolet, myös miehetkin. Itselleni esimerkiksi aikanaan sairaalassa pitkähkön tovin viettäessäni oli helpompaa ja mukavampaa pyytää jeesiä nuorelta miessairaanhoitajalta kuin naisilta, koska koin miehen vähemmän tuomitsevaksi ja minusta tuntui helpommalta olla kiusaannuttavissa tilanteissa vastakkaisen sukupuolen edustajan kuin naissukupuolisen kanssa, koska olin tottunut olemaan enemmän alasti miesten kuin naisten seurassa.
    Se ei siis välttämättä ole totta, että hoiva-alalla miehet eivät voisi menestyä, kuten sekään ei ole totta, etteikö seksikäs heteromies voisi opiskella feminismin teoriaa tai olla kiinnostunut laajasti asioista.

    1. Niin ja minulla muuten on alhainen verenpaine, joten tämä suomalaisten joka välissä painostama ja tyrkyttämä saunaharrastus ei lainkaan sovi minulle, koska tulen todella huonovointiseksi kuumassa tilassa.

      On kuitenkin helppoa toiseuttaa ja pitää outona ihmistä joka ei saunomisesta pidä, haukkua vaikkapa kuinka se johtuisi jostakin kehoepävarmuudesta, että tosiasiassa alhaisen verenpaineen takia kuumassa tilassa alastomien ihmisten näkeminen yrjöttää.

    1. Minkäs punaviherpellejen typeryydelle mahtaa.
      Suomi ei ole koko maailman sossutoimisto, vaikka punaviherpellesakki sitä vaatii.

    2. Siis palautitko sinä ne kommentit blogiisi? 🫢

      Kyllä tuulet nyt viuhuvat kun on melkeinpä päivästä kiinni, koska heimo-isukit julistavat kristinuskon olevan huono kun taas päivänä seuraavana marxinvastainen lääke (kyllä minä hiffaan luterilaisuuden ja ortodoksijuutalaisuuden eroavaisuuden, ei hätää) — tai tunninkin sisään saattavat mielialat vaihdella yhden naisen ylistyksestä ”akkavallan” kiroamisiin.

      Kyllä minä ymmärrän, että ajat ovat vaikeat eikä ole mistään puoluepolitiikasta kyse, kun isukit kilpailevat Suomen maakuntien kuninkuudesta Pirkan akuuttipsykiatrian hybridi-osastolla!

    3. Rivien välistä voi lukea, että samarialaiset olivat ryöstäneet juutalaisen. Mutta kaikki samarialaiset eivät ole samaa maata..

      Eli kun mamujoukko lyö Heikiltä tajun kankaalle ja vie häneltä Sisu-askin taskusta, niin sieltä jostakin tulee laupias mamu ja antaa Heikille Hota-pulveria ja askin Paxia., niin Heikki istuu tien penkalle tuumimaan, että jos ei olisi ketään mamua päästetty maahan, niin ei olisi tarvittu sitä laupiastakaan mamua, joka olisi voinut jäädä auttamaan hädänalaisia kotimaassaan.

  6. Tännekö ja minulleko nyt kummiskin alennutaan suosittelemaan lukemista sen jälkeen kun on omista blogeista poistettu (ainoan?) naissukupuolisen kommentit?

    Millä todennäköisyydellä uskotte kenenkään nuoremman naisen yleensäkään kiinnostuvan perehtymään siihen, miten joku sovinistinen, misogynistinen (ja seksuaalisesti turhautunut) heimo-isä sanelee naissukupuoliselle naiseudesta sekä siitä, mitä naisen tulisi lukea, miten pukeutua, ajatella tai koska käydä kioskilla? 😄

    Hellanlettat.

  7. Koska korpifilosofin pitää pohtia kaiken maailman asioita, olen pohtinut tuota misogyniaa. Sitähän ilmenee ja paljon.

    On surullista ja kummallista miksi vasemmisto ja eritoten femakot vihaavat niin katkerasti islaminuskoisia naisia, että heidän mielestään islaminuskoisilla naisilla on oikeus muun muassa:
    – Pukeutua patriarkaattinsa määräämällä tavalla
    – Oikeus joutua kunniamurhatuksi
    – Oikeus joutua alapäästään silvotuksi
    – Oikeus pysytellä poissa länsifeministien dominoimilta parittelumarkkinoilta.😉

  8. Juttelin erään nuoren muslimimiehen kanssa yhteiskunnallisista, ja kysyin häneltä, mitä hän oli mieltä silloisesta rasismikeskustelusta sekä ilmapiiristä, niin häntä eivät perussuomalaiset puheet haitanneet, vaan hän sanoi minulle ymmärtävänsä hyvin perussuomalaisia, ja että Suomessa liberalismi oli hänen mielestä mennyt liian pitkälle koska täällä ei enää kunnioiteta vanhempia eivätkä perinteiset hierarkiat vallitse.

    1. Tänne sopeutuneista muslimeista tuskin monikaan vaatisi heitä tänne lisää.

      Jihadistit ovat enemmänkin itsetuhoisen vihervasemmiston suosiossa.

  9. ihminen, joka on saanut sellaisen kotikasvatuksen, että on hyväksyttävää käydä ampumassa tyttöä/ naista päähän tämän kotiovella, jos ihastuksen ja ampumisen kohteena oleva tyttö/nainen ei halua seurustella tai osallistuu laulukilpailuun, tuntee myös Suomeen tultuaan sellaisen tuttuna ja kodikkaana, kun ympäristössä nousee vanhoillisuutta sekä ”woke-kulttuurin” vihamielistä vastustamista.

    Olen itse nuorena seurustellut muslimin kanssa, joten minulle ei ole välttämätöntä isällisesti opettaa kulttuurista kuin minulla ei olisi hajuakaan siitä.

    Riikka Purran naisviha musliminaisiin kohdistuen sen sijaan oli mielestäni kurjaa.
    Siskojen haukkuminen ei ole voimaannuttavaa.

  10. Joku muu voi pohtia, ettei tiedä kiihottavatko heimo-isiä kaikki alapääjutut/ Sanna Marinista fantasioiminen, vai sensaatiohakuisuudella stimuloitu naisten alapäiden silpominen erityisesti.

    Kaikkea.

    1. Kulttuurien sotkeminen keskenään tuo aina yhteiskuntaan kaaosta ja kaaos on omiaan johtamaan yleiseen turpiinvetoon.

      Me älyä omaavat olemme aina tienneet tämän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *