Totuus ja oma toive eivät ole sukulaisia keskenään.

En tiedä että mikä kumman vimma ja tarve on tänne Suomeen raijata kaikki ne venäjältä karkoitetut ja maanpaossa elävät venäläiset ja antamaan lausuntoja että pian se venäjä kaatuu ja luhistuu.

Näillä lausunnoilla ei ole mitään muuta totuuspohjaa kuin näiden karkotettujen ja maanpaossa olevien oma toive.

Päin vastoin, venäjä vahvistuu päivä päivältä ja koko maa on siirtynyt sotatalouteen ja kauppa käy ja henki haisee ja pakotteet mitä venäjään kohdistetaan niin näyttävätkin kääntyvän asettajiaan vastaan.

Täällä kesälahdella olen jonkun kerran jutellut yhden venäjän ja Suomen passin omaavan kanssa, joka melko  säännöllisesti vierailee Pietarissa sukuloimassa viron kautta.  Niin hän sanoo että siellä ei sodasta ole nähtävissä mitään merkkejä, eletään kuten on aina eletty ja tavaroita ja elintarvikkeita on kauppojen hyllyt täynnä ja on sillä muka edelleen länsituotteitakin saatavilla vähän joka lähtöön pakotteista huolimatta.

Tämä ei nyt ole venäjän puolustuspuhe, vaan ihmettelyni siitä, että tänne Suomeen otetaan vähän joka tilaisuuteen näitä maastakarkoitettuja puhumaan muunneltua totuutta.  Ymmärrän toisaalta että miksi he puhuvat venäjän romahtamisesta lähi tulevaisuudessa, sillä jos he sanoisivat että venäjä voimistuu niin taloudellisesti kuin sotilaallisestikkin jatkossa, niin tuskin olisivat sen jälkeen missään asiantuntioina arvioitaan venäjästä esittelemässä, saattaisiva saada jopa Putinistin leiman.

6 vastausta artikkeliin “Totuus ja oma toive eivät ole sukulaisia keskenään.”

  1. Tuskin Venäjänmaa tähän/kään ”erikoisoperaatioon” luhistuu, nimet ja johtajat vaihtuvat, järjestelmä pysyy ja säilyy lujasti jatkossakin nykyisen ja tulevien tsaarien käsissä ja ohjauksessa.

  2. Kun maa siirtyy sotatalouteen, niin en kyllä, että se tarkoittaisi maan vahvistumista päivä päivältä, pikimminkin päinvastoin.

    Itse asiassa en usko Venäjän vahvistuvan edes sotilaallisesti sotatalouteen siirryttäessä, tai ainakaan merkittävällä tavalla.

    On aivan selvää se, että Venäjän piti hoitaa Ukrainan hallinto pois Kiovasta parissa viikossa ja kun se ei onnistunut, Venäjä päätti poistaa Ukrainan maailmankartalle, no Ukraina on edelleen maailmankartalla.

    Lopputulos riippuu pitkälti siitä kuinka latvalahoa sakkia Venäjän johto sitten loppujen lopuksi on.

    Suurin osa nykyjohdosta on miehiä 70 ikävuoden ja kuoleman välistä, haluavatko he viedä maailman hautaan mukanaan, vai riittääkö pelkkä Venäjä vai kaatuuko tsaari sitä ennen ?

    1. Kaikki mitä venäjästä täällä lännessä sanotaan ja kirjoitetaan, perustuu jokaisen kommentoijan henkilökohtaiseen viha/rakkaussuhteeseen heitä kohtaan, faktojen kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

      1. En minä niinkään Venäjästä vaan pikimminkin siitä miten diktaattorit, sotilasjuntat ja mielipuoliset hallitsijat tapaavat toimia.

        Taloudellisesti ajatellen sotatalouteen ajautuminen toki ”vahvistaa” sisämarkkinoita, mutta siinä on kyllä iso simänlume samaan aikaan, kun kyseessä on vieläpä maa joka on ennen kaikkea raaka-aine pankki.

        Minun älyni ei vaan riitä ymmärtämään sotatalouden johtavan menestykseen, eikä ainakaan taloudelliseen.

        1. Ei riitä minunkaan älyni ymmärtämään, mutta kun venäjällä on sotatilatalous jonka kaksi väestömäärältään suurinta maata rahoittavat energiaostoillaan, niin kyllä kansa pysyy niin kauan uskollisina tsaari Putinille, kun suolenmutkassa on leipää, sillä vain nälkä se on viimekädessä se joka diktaattorit kaataa.
          Kukaan ei tiedä minua viisammatkaan ( niitäkin sanotaan olevan ) mikä on tämän sodan tai venäjäksi sanotun eritysoperaation lopputulema, joten kukaan ei ole tällä hetkellä väärässä mitä hevosta veikkaavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *