Marraskuussa kun Yhdysvallat valitsee uuden presidentin seuraavaksi nelivuotiskaudeksi, niin sitä voidaan jo pitää kirkossa kuulutettuna, että Valkoiseen taloon nousee toisen kerran Donald Trump neljän välivuoden jälkeen, jolloin maata johti epädemokraattisen puolueen Baiden, tosin hänet puolue-eliitti siirsi sivuun veroten hänen höperyyteensä ja valitsi tilalle tyhjän naurajan.
Trump lupasi presidentiksi valintansa jälkeen nimittää ulkoministerikseen Elon Muskin, niin sanon minä poijaat, että Suomessa moni saa paskahalvauksen.
En ole asiantuntija, mutta uskoisin että Trumpin teesit puree etelävaltioissa äänestäjiin ja Harris voi saada jenkeiltä jonkin verran ääniä.
Sittenpä tuo nähdään. Se ”tyhjännauraja” on syyttäjä ja vastassa on kriminaali. Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa. Harris on nousussa ja voittaisi niukasti jos vaalit pidettäisiin nyt. Trump pilkkasi ”vanhuudenhöperöä” Bidenia mutta onkin nyt itse se höperö.
Norppa,- Musk taitaa olla sellainen valttikortti Trumpin taskussa, että Kamalalle jää käteen musta pekka.
Tuo Trumpin kriminaalistatus on seurausta kirjanpitoon tehdysistä merkinnöistä, joissa asianajajalle maksettu summa oli merkitty lakipalveluiksi, vaikka kyseessä oli lakimiehen entiselle pornotähdelle maksaman salassapitosopimuksen kuluista. Syyttäjän mukaan tuolla väärällä merkinnällä peiteltiin toista rikosta, minkä seurauksena pelkkä kirjapitorikkomus korotettiin kirjanpitorikokseksi. Tuota toista pelteiltyä rikosta ei kukaan ole vielä todistanut, mutta oikeudessa vihjattiin mahdollisesta vaalirahoitusrikoksesta, veropetoksesta tai jonkinlaisesta salaliitosta äänestäjien harhauttamiseksi.
On mielenkiintoista nähdä asetetaanko toinenkin presidenttiehdokas, joka myös kirjasi kirjanpitoonsa asianajotoimistolle maksetun summan lakipalveluiksi, syyteeseen vastaavasta kirjanpitorikoksesta. Hänen kohdallaan tuota toista rikosta, jota väärällä kirjanpitomerkinnällä peiteltiin, ei tarvitse edes arvuutella, koska vaalirahoitusta valvova viranomainen FEC (Federal Election Comitee) on todennut tuon lakipalveluiksi merkityn summan olleen vaalirahoitusta ja siten vaalirahoitusrikos.
On vaan tosiasia että ei ole maa valmis nais presidenttiin terv tepivaari
Trumpin pitää päästä irti halustaan herjata vastapuolta jatkuvasti jos hän aikoo pärjätä. Hänen pitäisi puhua republikaanien vahvoista teemoista, ei omasta heikkoudestaan.
Vaan aivan liian varhaista sanoa miten käy.
Kyuu,- Trump toistaa Kamalaan samaa, minkä koki onnistuvan myös Glintonin kohdalla.
Pitää tunnustaa, että on jäänyt vähiin USA: n pressa tilanteen seuraaminen, mutta Harrisin etunimi on kyllä ihan ”Kamalan” hauska 😂
Republikaanit ovat pellejä esikuvansa mukaisesti, vaan ovatko kuitenkaan ?Taitaa fiksuin joukko ryhmittyä Harrisin taakse.
USAn seuraava presidentti on Harris.
Äh, kukaan tosiporvari pesetytä leidillään pyykkiä, kun toimii kuten isoisäni: kun hänen yksi sukkapari kävi likaiseksi, heitti hän sukat roskapönttöön ja laittoi käytettyjen tilalle jalkoihinsa aina kaupantuoreet, upouudet.
Liinavaatteet ja muu pesukoneeseen sopimaton pyykki lähti pesulaan.
Vaikuttaako Melania siltä, että hän olisi koskaan koskenut pyykkiin? Onhan tuota kerskakuluttavaa amerikkalaista joutilasta luokkaa tutkittu sosiologiassakin, etteivät he pyri kuin tyypilliseen tapaansa vapautumaan kokonaan irti todellisuudesta, mihin planeetta Maalta ulos trajektoituva myskisedän sukkulainen visio ”avaruuden puhtauksineen” sopii. Transhumanismi meets Armageddon luotien viuhuessa oman pään tienoilla länkkärimaan kamaralla kuitenkin vielä.
—
Todellinen humanisti lännen kohtauksessa:
”Puhuessani hän oli noussut taas — touhukkaasti, tungetellen, viekkaasti. Haparoin lipaston alta, koettaen samalla pitää häntä silmällä. Yhtäkkiä huomasin, että hän oli huomannut että minä olin kuin en olisi huomannut Kaveria, joka pisti esille lipaston toisen kulman alta. Me kieriskelimme pitkin lattiaa toistemme syleilyssä kuin kaksi isoa avutonta lasta. Hän oli viittansa alta alaston ja pukkimainen, ja minusta tuntui kuin tukehtuisin, kun hän kieri ylitseni. Minä kierin hänen ylitseen. Me kierimme minun ylitseni. He kierivät hänen ylitseen. Me kierimme meidän ylitsemme.
Julkaistuna tätä kirjaa luetaan luultavasti 2000-luvun ensimmäisinä vuosina (1935 plus kahdeksankymmentä tai yhdeksänkymmentä, elä kauan, lemmikkini); ja iäkkäät lukijat muistavat varmaan tässä kohdassa lapsuutensa villinlännenkuvien välttämättömän kohtauksen. Meidän tappelustamme puuttui kuitenkin häränkin nujertavia nyrkiniskuja, lenteleviä huonekaluja. Hän ja minä olimme kaksi isoa nukkea, täynnä likaista puuvillaa ja räsyjä. Se oli äänetöntä, pehmeätä, muodotonta painiskelua, painijoina kaksi kirjallisuusmiestä, joista toinen oli aivan sekaisin huumausaineista, toista taas rasitti huono sydän ja liian suuri määrä giniä. Kun olin lopulta saanut haltuuni kalliin aseeni ja skenaristi oli sijoitettu uudestaan matalaan tuoliinsa, me molemmat läähätimme — sillä tavoin eivät karjapaimen ja lammaspaimen koskaan tee tappelun jälkeen.”
(Nabokov, Lolita, englanninkielinen alkuteos ilmestyi 1955)
Meillä Suomessa verrattuna siihen miten tapahtuvat mittelöt presidentiksi pyrkijöiden välillä siinä olemme selvästi fiksumpia kuin ollaan USAssa.
Niin puheet ovat räävittömiä mutta mitä ovat teot USAn, Suomen ja koko maailman kannalta kumpi sitten tuleekin valituksi siihen ei ymmärrykseni juuri pysty ottamaan kantaa. Jos tunteella, niin kuin kai moni muukin valitsee, ottaisin Kamalan.
En sitten tiedä minkä mukaan kolmantena vaaleissa ehdolla oleva Kennedy jr valitsee, tunteen vai järjen, kun hän on sanonut luopuvansa ehdokkuudestaan, tukeakseen Trumpin valintaa presidentiksi.
Tämä Kennedy lienee niin asioiden ytimessä että ei tunteella tarvitse äänestää, valitsee parhaan ymmärryksensä pohjalta
Niin Matti, Gallupit ovat Kenedylle näyttäneet 4-5% kannatusta ja hän saattaa olla se vaaankieli, joka Kamelin….anteeksi Kamalan selän katkaisee.
Kuka luottaa korkean tason naispoliitikkoon, joka hymyilee jatkuvasti kuin jakoavain? En minä ainakaan.
Kuka luottaa hymytyttöön nykypäivän Rooman, USAn, presidenttinä? En minä ainakaan.
(Vaikka olin poikanulikka vuonna 1963 Kuuban kriisin aikaan, muistan tarpeeksi hyvin kun maailma pidätti hengitystään viikon päivät – kolmas maailmansota oli silloin likimpänä kuin koskaan. Entä jos John Kennedyn tilalla olisi ollut hymytyttö, jonka ilme olisi sanonut:” Hi!-Hi! on niitä pommeja meilläkin, mutta viekää ne hiton ohjukset Kuubaan, ettei tarvitse ruveta räiskimään.”)
Piti olla: Kuuban ohjuskriisi oli vuonna 1962.
Nykysosiologian jälkistruktrukturalistisesta ns. etnometodologisesta näkökulmasta tällaisessa Trumpismin kaltaisessa ilmiössä kiinnostavaa on se, kuinka erilaiset tietoa tai informaatiota konstruoivat, ohjailevat sekä tietoa levittävät pienet mikrososiologiset paikalliset ryhmät identifioituvat ja linkittyvät verkon välityksellä toisiinsa ja hyödyntävät Pirkan blogienkin kaltaisia some-alustoja maantieteellisten ja sukupuolisten kulttuurisotiensa mobilisoimiseen.
Tunteisiin vetoava, kansanomainen ”terveeseen järkeen” ja perinteisiin vetoaminen on voimallista ja ahkeraa informaatiovaikuttamista, jossa unohtuu helposti huomata, että juuri nämä kyseiset konservatiiveina esiintyjät ja ”liberaalia mädätystä” haukkuvat somesoturit edustavat paheksumiaan yhteiskunnallisia ongelmia aivan itse.
Toisin sanoen siinä, missä ennen tietoa hankittiin ja ”löydettiin”, ja kiinnostuksen tai tutkimuksen painopiste oli yhteiskuntarakenteissa sekä tietoa hallitsevissa ja valtaapitävissä instituutioissa — nykyisin tutkimus ottaa vakavasti intellektuellien toiminnan lisäksi myös meidän tavallisten ihmisten ja yksilöiden roolin nykypäivän informaation ja paikallisen ”arkitiedon” konstruoimisessa, sen tuottamisessa sekä luomaansa omaa ”tietoa” levittävät erilaiset pienryhmät, piirit sekä verkostot.
Jos siis lähdetään haukkumaan ”hymytyttöjä” ja ”woke-kulttuuria” perusteella että ovat epäluotettavaa tietoa sekä postmodernia pseudotiedettä edustavia tahoja, on hyvä muistaa, että sellaisia ovat myös perussuomalaiset/ heidän oma verkkojulkaisunsa.
Elämme kaikki samassa nykyajassa ja vaikutamme kaikki täällä verkossa/ somekanavoilla.
Mitään dualistisen jaottelun mukaista eroa ei todellisuudessa ole. On sekä ja että. Kaikki ovat ja olemme.
Jos halutaan keskustella asiallisesti, voitaisiin keskustella itse asioista, kuten erilaisten alojen väitetystä erikoistumisesta juontuvasta yhteiskunnallisesta sirpaloitumisesta, jolle korjaavana toimintana voitaisiin kenties nähdä akateemisten instituutioiden monitieteiset tutkimus-projektit tai arkisella mikrotasolla kenties uudenlaiset moniaineksisemmat ryhmät/ puolueet, joiden vahvuuksiin voisi kiinnittää huomiota. En tiedä.
Mutta tällainen henkiseksi väkivallaksi kärjistyvä poliittinen kielenkäyttö/ sananvapauden mätä libertarismi sekä kanssaihmisiä haukkuvat puolueet ovat itselleni ja monille aika luotaantyöntäviä sekä jatkuva vihamielinen tunteiden lietsonta ja joukkohysteria verkossa luo lähinnä yhteiskunnallista pahoinvointia ja ongelmia.
”Vuonna 2023 Hirsi Ali ilmoitti kääntyneensä kristityksi. Hän katsoi, että länsimaista sivilisaatiota ahdisteli kolme erilaista, mutta toisiinsa liittyvää uhkaa: Kiinan ja Venäjän autoritaarinen ja sotaisa suurvaltapolitiikka, islamismin nousu ja kolmantena woke-ideologian leviäminen. Ainoa uskottava vastaus näille on Hirsi Alin mielestä juutalais-kristillinen traditio.” – Wikipedia.
Googletin onko ihmisoikeusaktivisti ja länsifeminismin kylmänkyhmyt kokenut somalilähtöinen Ayaan Hirsi Ali näyttänyt väriä Amerikan presidentin vaaleihin liittyen. En löytänyt sitä. Hirsi Ali muutti Hollannista Yhdysvaltoihin vuonna 2013.
”Jakorasia”-heitto viitannee ehkä tuossa yllä seksipositiivisuudessa melko suoritus- ja sukuelin-keskeiseksi, metafyysisen perinteen jatkumona yksipuoliseen maskuliiniseen näköaistiin typistyneen heteroseksuaalisuuden kulutuskeskeisyyteen, joka kenties on jatkumoa produktiivisuutta hokevalle ja takovalle kerskakulutuskulttuurille, jossa tavaroihin kohdistuva suhtautuminen projisoituu myös ihmissuhteisiin, joissa nainen on perinteisesti roolitettu mm. miehen äidilliseksi käyttöresurssiksi.
Monet naiset lienevät niin hyvin sisäistäneet sovinismin, etteivät edes tajua omista muista mahdollisuuksistaan, vaan suhtautuvat miehen kaltaisesti omaan seksuaalisuuteensa kulutus- ja suorituskeskeisenä tarpeiden tyydytyksenä, josta platonismi on amputoinut kaikki seksuaalisuuden henkisen ulottuvuuden reproduktiiviset nyanssit. Nuo heteronaiset ovat reteitä miehen kaltaisia ”jätkiä” jätkien joukossa, selittäen aamuradion ensimmäiseltä tunnilta lähtien siemennesteen nielennän terveyshyödyistä jne.
On hyvä muistaa, että on kuitenkin seksuaalista moninaisuutta eivätkä kaikki naiset koe aivan yhtä turbotatamimaisen yksiputkisesti omaa seksuaalisuuttaan, vaan on henkevämpää ja herkempääkin kulkijaa. Ja on kompleksisempia ja moniulotteisempia merkityksellisyyden kokemisen tapoja heteroseksuaalisuudessakin.
Itse en usko parisuhteeseen, jonka länsimaisen romanttisen rakkauskäsityksen uhreina parisuhteen osapuolet näyttäytyvät minulle toisiinsa suolistoputkina suhtautuvina kroonisesti tyytymättöminä ja parisuhdeputkensa osien vaihtamisen kautta elämäänsä merkitystä/ uutta sisältöä hakevina normatiivisen produktiivisuuden hamsterinrattaassa hetkellistä seksipaskataukoa hakevilta useimmiten luotaantyöntäviltä olioilta.
I dunno.
[Koominen intuitiivisesti sanat kuvina näkevä mieli käänsi jakoavaimen merkityksen, sori. Kaiketi toi lisää säikeitä kommenttipalmikkoon.]
Ei tämä eroa juuri 2016 vaalisyklistä mitenkään, paitsi että kamala on vielä huonompi ehdokas kuin Hillary oli. Paljon todennäköisempänä nyt pidän Trumpin voittoa kuin vuonna 2016.