Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asuvi.

Vähän pintaa syvemmältä kraapaistua.

Kokoomus )  Kokoomus on nyt surffannut aallonharjalla vaaleista toiseen ja sisäinen oppositio joka myös kokoomuksessa on, niin siellä on ollut hiljaista kuin huopatossutehtaassa lakon aikaan.  Mutta annas olla, kun nyt on viimeiset Gallupit näyttänyt alenevaa trendiä puolueelle, niin kyllä siellä huopatossutehtaassakin taas alkaa korkojen kopse kuulua marmorilattialla ja aletaan kriittisesti suhtautumaan liian läheisistä väleistä perussuomalaisten suuntaan.   Se on Orpolla vähän kuin sellaista nuorallakävelyä, eli jos perussuomalaisiin halutaan pidettävän nykyistä pidempi hajurako, niin sen seurauksena on todennäköisesti perussuomalaisten vahvistuminen ja taas toisaalta liiallinenkin kaveeraaminen persujen suuntaan saa ”hyvien ihmisten” katselemaan sinne, jossa ajattelevat ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella.  Ja jos nyt sanotaan, että kokoomus menettää seuraavissa vaaleissa kuskin paikan perussuomalaisille, niin se ei olisi heille maailmanloppu, sillä nykyinen hallituksen linja saisi vain jatkumonsa seuraavaksikin neljäksi vuodeksi vain pienin kosmeettisin muutoksin.  Mutta se olisi katastrofi, jos demarit pääsisivät taas sille kuskin paikalle, jossa valtio kyydin maksaa.

Demarit )  Nyt kun demarit ovat oppositiosssa, niin kyllä heillä on silti myös se oma sisäinenkin oppositionsa, joka näytti jo rajalakiäänestyksessäkin heräävän siihen maailmoja syleilevään suuntaan.  Demareiden oppositio pysyy kyllä niin pitkään omassa juoksuhaudassaan, kun Gallupit tykkää, mutta jos iso Antti tulevaisuutta silmällä pitäen lähtee liiaksi rakentelemaan sinipunaa, niin kyllä se ”Marinin henki” taas tulee herättämään sairaita kuolleista ja varoittelemaan uskomasta, että työnteko on parasta sosiaaliturvaa.  Sen lisäksi että demarit taistelevat nykyistä hallitusta vastaan lähes kaikessa, niin helpompi lienee isolle Antille vahtia kappallista kirppuja, kun saada länget kaulaan niille, jotka Marinin nimen kuullessaan huutavat halle lujaata, kun hänen aasinsa soppatykkien kumussa hirnuvat internationaalia.  Ja toki, onhan demareiden vahdittava vielä muun lisäksi kahta muutakin sosialisti puoluetta, etteivät pääse syömään kuormasta.

Kepu ) Kepusta nyt en tiedä että mikä on heidän linjansa, kun kieppuvat kuin tuuliviirit Junttilantalon katonharjalla ja sen verran mitä heidän edesottamuksiaan olen nyt seurannut, niin heidän poliittinen vastustajansa on he itse.  Ehkäpä se tärkein kepun ideologiassa jos nyt sellaista yleensä onkaan, niin on vastustaa perussuomalaisia, sillä onhan se nyt julkeaa, että uhkaavat tulla soittelemaan maaseutujen kirkonkellojen kuoleman sointujen sijaan säkkijärven polkaa kintaat kädessä.

Vihreät ja vasemmistoliitto )  No, heitä käsittelin jo demareita koskevassa osiossa ja ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä nähdäkseen, että kumpikaan näistä kahdesta ei tule hallitusvastuuseen pääsemään, jos demarit ei ole kuskin paikalla, joten ei muuta kuin viimekertaiseen tapaan, taktista äänestämistä kehiin  🤣🤣

PerusS )  Olen ehkä jäävi arvioimaan omistamieni sinivalkoisten silmiklasien takaa, että mikä puolue on ja mihin se on menossa.   Mutta kuten ollaan nähty ja mistä yllä kirjoitinkin, niin muut puolueet kyllä tulevat huolehtimaan jatkossakin siitä, että perussuomalaisten politiikka, ollaanpa sitten hallituksessa tai oppositiossa, niin tulee valtaamaan jalansijaa muissakin puolueissa, jos he eivät tätä omaksu, niin kansa sen vaalikopissa viimeistään osoittaa kylminä lukuina.

Perussuomalaisia ei vastustamalla voiteta ja jos haluaa olla hallituksessa, niin on toimittava puolueena kuten on nykyhallituksessa toiminut RKP, sekin oppi uimaan äkkisyvässä käsipohjaa.  Paljon saa vielä Tammerkoskessa vettä virrata, ennekuin vasemmisto ottaa lusikan kauniiseen käteensä ja tekee RKP.eet.

16 vastausta artikkeliin “Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asuvi.”

  1. Itse en niin kovin jaksa gallupeita tuijottaa, mutta niiden suhteen kannattaa muistaa aina kaksi asiaa, virhemarginaali ja ajankohta milloin gallup on tehty. Ajankohta on siksi tärkeä, että puheenaiheet ja medioiden klikkiotsikot vaihtelevat ja sillä voi olla merkitystä tulokseen.

    Pitkän ajan trendit toki kertovat jotain, mutta sinua merkityksellinen gallup on vaalit.

    Kokoomuksella en ole olevan hädän päivää, vasemmisto ei kokoomuksen äänestäjien vaikuta.

    SDP : n suurimmat ongelmat ovat puheenjohtajien määrä ja täysin tyhjät puheet.

    Kepu on Kepu.

    1. Se vaan tuppaa olemaan niin, että Gallupit ohjailevat politiikkaa ja niiden perustella jopa vaihdetaan johtajia ja voidaan lähteä hallituksistakin.

      1. Perussuomalaiset poikkeavat muista puolueista siinä ja mikä on heidän vahvuutensa, että heillä ei ole kuin yhdet vaalivankkurit. ( myös vaalien välilläkin )
        Muilla on useita ja joka aamu he herätessään kyselevät itseltään, että mitähän mieltä heidän tänä päivänä kannattaa olla.

  2. Hallituksen leikkaustoimet erään kohdalla ajoi omistusasunnon myyntiin alehinnalla pakon edessä ja velkaa jäi kun meni se työ ja ansiosidonnainen suli pieneksi. Omasta asunnosta luopuminen ja työn menetys ajoi syrjäseudulle halvempaan pieneen vuokralle. Työpaikkoja ei ole lähimain eikä hakemuksiin vastata saati kutsuta haastatteluun.
    Työelämän professori sanoo ettei hallitus hoida heidän asiaansa.

    1. Se on kyllä harmi, ettei hallitus tee itse kullekin yksilölle erikseen poliittisia päätöksiä. Yksilöillä itselleen ei tietenkään ole mitään osaa eikä arpaa oman elämänsä suhteen, kunhan odottavat, että joku kertoo mitä seuraavaksi.

  3. Yksilö on heikoilla jos työ menee alta ja tulot sen myötä.
    Onneksi hallitus on luvannut niitä uusia työpaikkoja – nyt toki näyttää tulevan lisää työttömiä eikä yksilö voi siihen vaikuttaa jos ei edes kutsuta työhaastatteluun vaikka lähettää halukkuuttaan ilmentäviä hakemuksia!

    1. Voisiko yksilö tehdä jotain parantaakseen asemaansa työmarkkinoilla ?

      Maa on täynnä erinomaisia ja sitä parempia työntekijöitä, jos heihin itseensä ja vasemmistolaisiin ammatti-itkijöihin on uskominen, joten josko vaikka yrittäisivät kehittää erinomaisuutensa myymistä rahaa vastaan?

  4. Liki kaikki kelpaa minulle seuraavaan hallitukseen kunhan Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat sieltä pois.
    Pitkä juoksu viime aikoina menee niin että oikeisto- ja vasemmistovoima vuorottelevat hallituksessa RKPn tuella

  5. Näinhän se menee kuin Matti sanoo: vuoroin ollaan hallituksessa. Ennen Perussuomalaisia politiikkam oli tylsempää kun SDP ja Kepu olivat vuorotellen oppositiossa ja lauloivat ”hallitus jakaa kansan kahtia”. Nyt on enemmän väriä ja särmää, vaikka ei aina niin hyvällä maulla. Onneksi ei kuitenkaan niinkuin USA:ssa jossa on otettu kaikki keinot käyttöön Trumpin leirissä ja vastustajia haukutaan kuin yläasteen tyttöjen vessassa.

    Yleensä Kokoomuksen apupuolueet ovat sulaneet ja vaihtuneet, Perussuomalaiset on nyt kestänyt yllättävän hyvin tähän asti. Vaalit ovat vielä kuitenkin kaukana. Pientä epäröintiä välillä näkyykin, nyt PS haluaakin perua ensimmäisen palkattoman sairaslomapäivän. Jokohan palstan perussuomalaiset ehtivät sen kehua? ”Lusmut kuriin…”.

    Vihreitä ja Vasemmistoliittoa en minäkään hallitukseen kaipaa, SDP:tä pidän yleisesti ottaen järkipuolueena. Liikkuvana äänestäjänä päätän aika myöhään mitä äänestän. Konservatiiviset arvot mutta lempeä sosiaalipolitiikka, niitä etsin. Mikään puolue ei oikein sovi tuohon kuvaan täysin joten pitää valita vähiten huono.

    1. ”SDP.tä pidän yleisesti ottaen järki puolueena”.
      Mutta kun sekä Matti että Norppa ei pidä toivottuna vasemmistoliiton eikä vihreiden muukaanottamista hallitukseen, mutta kun demarit eivät taas hallituksiin osallistu ilman heitä, peläten heidän kasvattavan oppositiossa kannatustaan heidän hallituksessa olonsa kustannuksella.
      Joten kaikki kolme vasemmistopuoluetta käyvät yhtä jalkaa, ollaanpa sitten hallituksessa tai oppositiossa.

  6. ”Lusmut kuriin”, jos ajatellaan pientä, muutaman hengen yritystä niin ei sinne kovin montaa ” maanantai flunssasta” sovi tai kohta on entinen yritys.

    Sen mitä olen asiaa seurannut niin hallitus, Perussuomalaiset mukaan lukien on koko ajan ollut avoin vaihtoehtoisille esityksille myös ensimmäisen palkattoman sairauslomapäivän osalta.

    Yksi vuosi olla vaikkapa työnantajien omavastuupäivien vähentäminen sairausajan palkanmaksusta.

  7. Tällä hetkellä 0 kpl puolueita pystyy tarjoamaan tulevaisuuden toivoa.

    Hallitus sanoo että pakko leikata. Eivätkä he väärässä ole, mutta se ei yksin tuo onnea.

    Oppositio sanoo että leikkaukset satuttavat. Eivätkä he väärässä ole, mutta se ei yksin tuo onnea.

  8. Työttömästä yrittäjäksi: Seurasin niinä hyvinä vuosina erästä kaksikkoa jotka lähtivät yrittäjäksi ja vieläpä työllistivät n 10 työntekijää. Onneksi he saivat yrittäjälainaa sillä se tuotteen markkinoille saanti, eli ensin piti ostaa tarvikkeet ja vuokrata tilat ja hankkia koneet sekä tehdä melkoinen määrä tuotetta eri suuntiin myytäväksi. Sitä rahaa alkoi virrata yritykselle vasta myytyjen tuotteiden jälkeen johon meni aloituksesta pyöreät vuosi ja ne vuokrat laitteet ja palkat piti maksaa kokonainen vuosi ennen kuin rahaa alkoi virrata kassaan.
    – Entä jos epäonnistuu jää yhteiskunnalle maksettavaa…

    1. Onneksi moni uskoo onnistuvansa ja lähtee yrittämään.

      ” Jää yhteiskunnalle maksettavaa”

      Eikös yhteiskunta maksaa siitä työttömyydestäkin?

    2. Elikä yrittäminen on riski yhteiskunnalle, joskus on mutta tätä en kovin korostaisi sillä yrittämättömyys se vasta riski yhteiskunnalle onkin.
      Mutta olisiko tässä yksi juurisyistä, miksi mitä enemmän vasemmalla ollaan sitä penseämmin suhtaudutaan yrittäjiin, varsinkin onnistuviin koska tulevat rikkaiksi ja rikkauteen liittyy aina itsekkyys, verojen kiertely ja usein oikeistolaisuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *