Ruoskaa ei pidä säästää, jos vaakakupissa on rauha.

Kyllä on masentavaa kuunnella tämä jatkuva marina Suomessa, että kuinka huonosti meillä nyt menee, kun hallitus priorisoi asioita turvallisuus lähtökohtaisesti.

Nämä marisiajat, jotka eivät luopuisi mistään saavutetuista sirkushuveistaan, niin nämä pitäisi viedä Ukrainaan ja Lähi-Itään katsomaan mikä ihmisille  on se ykkösprioriteetti, eli turvallisuus, jos sitä ei meillä olisi, niin olisimme hyvin pian siinä tilanteessa kuin missä Ukrainassa ja lähi-idässä nyt eletään.

Jos ei ihminen kykene priorisoimaan omaa talouttaan nykytilaa vastaavaksi, niin ehkäpä se johtuu siitä kun on totuttu liian hyvään ilman velvotteita.

Suomessa on kuitenkin perustuslaissa määrätty  kansalaisille kohtuullinen ja varma toimeentulo, vaikka et omaa korttasi koko elämäsi aikana kantaisi yhteiseen kekoon.

Välillä tulee mieleen, että olisikohan sota sitten se ainoa keino, millä kansalaiset saataisiin marisemisen sijaan kiittämään siitä mitä meillä nyt on, eikä vaadittaisi kädettöminä ja jalattomina yhteiskuntaa kävelemään heidän puolestaan ja pyyhkimään heidän perseensä.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Ruoskaa ei pidä säästää, jos vaakakupissa on rauha.”

  1. Suomessa ollaan menty hyvinvointivaltion rakentamisessa ojasta allikkoon, kun ylensyönti onkin muuttunut pahoinvoinniksi ja nyt tuskaillaan, kun puukkoa tarjotaan ainoaksi keinoksi tervehtymiseen, napsaisemalla pieni pätkä pois nälkäsuolesta.

  2. Jenna Simula, nuori nainen puhui hyvin osuvasti:

    ”Jenna Simula aloitti budjetin ydinsanomasta turvallisuudesta.

    – On täysin absurdia väittää, ettei hallitus välittäisi suomalaisista. Talouskuri ja leikkaukset ovat nimenomaan välittämistä ja huolenpitoa suomalaisten tulevaisuudesta.

    – Samalla tehdään tärkeitä panostuksia turvallisuuteen, panostuksia esimerkiksi peruskouluun ja lasten ja nuorten terapiatakuuseen.

    – Turvallisuus on arvovalinta, ja sen tämä hallitus on tehnyt, ja sen takana voi kyllä ylpeänä myös seistä. Se on turvallisuutta, että kaduilla voi liikkua pelkäämättä tai että rajalla on rauhallista, mutta turvallisuutta on sekin, että hyvinvointivaltion tulevaisuus turvataan, Simula sanoi.

    Oppositio kritisoi jopa koulujen turvallisuutta
    Hallituksen budjetti pohjautuu siihen, että Suomella on myös tulevaisuudessa varaa ihmisten peruspalveluihin ja varaa huolehtia jokaisesta suomalaisesta, joka huolenpitoa tarvitsee.

    – Oppositio kritisoi jopa vankiloiden etälamauttimia ja koulupoliiseja. Ei siitä kyllä ole ennen valitettu, että vankiloiden ja koulujen turvallisuuteen panostetaan.

    Vihervasemmiston talouslinja on käynyt selväksi
    Simula teki selväksi vasemmisto-opposition arvovalinnat.

    – Vasemmiston mielestä rahaa on kaikkeen, ja keskusta tarjoilee jälleen lähinnä lämmintä kättä kaipaillen selkeästi takaisin vallankahvaan, mutta kuitenkin ilman vastuun ottamista. Vihreät puhuvat enemmän tunteista kuin budjetista tehden samalla keittiöpsykologin arvioita ministereistä, ja SDP jatkaa tutulla linjalla: turhalla kansalaisten pelottelulla. Joten kyllä, ainoa uskottava vaihtoehto on näissä keltaisissa kansissa.

    – Se on käynyt selväksi, miten oppositio taloutta hoitaisi — ei mitenkään. Maksuttomien palveluiden jatkuva lisääminen talouden tilasta piittaamatta, rahan syytäminen kehitysapuna Afrikkaan ilman, että myös Suomi itse hyötyy siitä, tai rahojen pumppaaminen vasemmistokavereiden taide- ja muuhun yhdistystoimintaan ei nimittäin ole suomalaisista välittämistä. Se on rahan tuhlausta, ja sellaisista kohteista sopiikin leikata, päätti Simula.”

    https://www.suomenuutiset.fi/jenna-simula-tylytti-opposition-talousnakemyksia-rahojen-pumppaamista-vasemmistokavereiden-taidetoimintaan/

    1. Mistä eduistaan ?
      Eihän hyvätuloiset saa sosiaalietuisuuksia, he pitävät tämän köyhänapujärjestelmän pystyssä omilla veroillaan, jotta sosialistit voivat arpoa että lähteekö töihin vai kelan soppaluukulle.

  3. Nämä punaviheruskovaiset eivät haluakaan ymmärtää sitä tosiasiaa, että yletön tukien jako ei ole mahdollista ja että rahaa on jaettavaksi vain sen verran, kuin tuloja on.
    Samoin nämä punaviheruskovaiset eivät haluakaan ymmärtää sitä tosiasiaa, että verotusta ei todellakaan oida enää kiristää ja että progression lisääminen ei johda enää tulojen lisääntymiseen.

  4. Niin, köyhillehän niitä sirkushuveja Roomassakin tarjottiin. Meillä niiden tilalla on kaikenlaista sairaalan yöpäivystystä sun muuta jotka saavatkin mennä. Jos olisi sota niin riittäisi kun lääkintämies laittaisi sideharsoa pään ympäri. Kyllä sillä on pärjättävä nytkin.

    1. Norppa, se mikä on tapahtunut kouluille tapahtuu vääjäämättä myös terveyskeskuksille ja vieläpä ihan samasta syystä.

      Väki vähenee, tyhjiä seiniä ei loputtomiin kannata ylläpitää.

      Kävin tuossa päivänä eräänä äiteä käyttämässä lähi terveyskeskuksessa ja tapasin samalla tutun hoitajan, kysyin, että onko aina näin hiljaista?

      Ei, joskus on hiljaisempaa, oli vastaus.

      Merkityksellistä on., että kyseisen kylä tai oikeastaan kaupunginosa oli erittäin vilkas vielä 90- luvun lopulla, mutta eipä ole enää ja muutos on ollut ihan älyttömän nopea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *