Persujen jalaksille näkyy olevan tunkua.

Niin se vain perussuomalainen politiikka ja arvomaailma valtaa alaa Suomessa, ei yksin perussuomalaisen puolueen toimin, vaan nyt muidenkin puolueiden ajamana.

Kokoomuskin huomasi, että heidän voittokulkunsa mitä nyt on tapahtunut jo ties monennissako vaaleissa, niin omaksumalla ei torjumalla ja demonisoimalla perussuomalaisuutta on tie menestykseen.

Ja kun ajatellaan, että puolue ( RKP ) joka on ollut näihin asti suurin perussuomalaisuuden kieltävä puolue, niin onkin nyt tänä päivänä hallituksessa tekemässä perussuomalaista politiikkaa.  Joten niin se vain ankkalammikossakin  polskitaan käsipohjaa äkkisyvässä ja yritetään pysyä pinnalla persuopein.

Kristilliset tosin on tähänkin asti ollut enempi persu kuin persut konsanaan, joten poliittinen koti kyllä löytyy persuista helpostikkin, jos oma leipä kapenee.

Mutta niin se vain kääntyi demaritkin kannattamaan persupolitiikkaa kun käännytslaista äänestettiin, sillä jos joku lakiluonnos on jonkun puolueen käsialaa ja prioriteettien kärkipäässä niin tämä rajalaki sitä on perussuomalaisten kohdalla.  Varmasti se tuotti tuskaa demareille äänestää lakialoitetta, jota persut on ajanut kuin käärmettä pyssyyn, mutta vastaankaan ei uskallettu äänestää, kun pelättiin tulevissa vaaleissa  kansan kostoa.

Mutta toki demareilla on vielä oppositiossa ihan omakin sisäinen oppositionsa ja siellä tulee olemaan jatkuva puukkojen yö, kun Marinin hovinarrit  koettavat maailmaa parantaa, yrittäen tehdä sen vallankumouksensa ensin oman puolueensa sisällä.  Siinä tanner tömisee ja aitaa kaatuu kun demarit ”nai”.

Kepulla se huono tilanne on siinä mielessä, kun pitäisi persuja vastustaa jo siitäkin syystä, kun tulivat laskemaan verkkonsa heidän vesilleen ja nyt kun persut hallituksessa tekee politiikkaa joka painottaa huoltovarmuutemme ensisijaisuutta ja sitä kautta myös maaseutuelinkeinoja suosivaksi, niin vihellä nyt tässä sitten persuvastaisuutta, kun huuli on halki.

Vihreistä ja vasemmistoliitosta sanon, että heihin perussuomalaisten ei kannata voimavaroijaan tuhlata, se on vain hukkuvan ääni korvessa ja marginaalissa ja uskon ja tiedän, että demarit tulevat kyllä huolehtimaan siitä, että marginaaliin ne myös jäävät.

Ja jos nyt saan lopuksi pienen arvauksen esittää, niin jos demarit kehittyvät siihen suuntaan kuin mitä nyt nähtiin tässä rajakysymys äänestyksessä, niin en pidä ollenkaan mahdottomana ajatuksena sitä, että seuraava hallitus olisi kolmen suuren, eli kokoomuksen, demareiden ja perussuomalaisten yhteenliittymä.  Sillä jos Ruotsalaiset nöyrtyivät pakon edessä, niin demarit tulevat jopa kiljuen mukaan, sillä kyllä siperia ja oppositio opettaa maan tavoille.

Kyllä se nyt vain niin on, että kaikissa Suomalaisissa elää sisäinen, oma pieni persunsa, toisissa suurempi ja toisissa pienempi mutta elää silti ja turhaa sitä on lääkkeillä yrittää vaimentaa, siinä tappaa vain itsensä.

23 vastausta artikkeliin “Persujen jalaksille näkyy olevan tunkua.”

  1. Liian pitkä vitsiksi saati nauretravaksi.
    Persuja ei ole seuraavissa vaaleissa kuin alle 10 %. Ne
    ryhmittyvät kokkareiden ja kepulien taakse yht. n. 35 %.
    Vasurit ja vihreät syövät Lindmanin tasolle 15 %.
    Vihreät ja vasurit yhteensä lähes 35 %.
    Muut sitä ja tätä.

    1. Heikille ja Niilolle ei kannata rautalankaansa haaskata, heidän kuplaansa en edes minä pysty rikkomaan.

  2. Minua ärsyttävät ihmiset jotka näkevät raja-laissa vain ja ainoastaan hyvää tai huonoa. Herää sellainenkin epäilys että eivät edes pohdiskele ollenkaan asiaa tykönään omilla aivoillaan vaan menevät sokkona joukon jatkona.
    Itse olisin kansanedustajana äänestänyt puolesta harmitellen kuitenkin että oikeansuuntaisen asian puolesta on pakko joitakin (ajasta jäljessä olevia?) lakipykäliä rikkoa koska pohjimmiltani olen lain ja järjestyksen puolella.

    1. Minusta silloin kun Suomen rajat ja koskemattomuus on uhattuna, niin silloin ei yksittäisten laittomien maahanpyrkijöiden oikeudet saa mennä kantaväestön oikeuksien yläpuolelle.
      Jos jokin asia nyt yleensä onkaan musta-valkoinen, niin tämä sitä nyt kuitenkin on.

        1. Jos et tiedä keitä kuuluu kantaväestöön niin minä kerron sen sinulle. Siihen kuuluvat kaikki Suomessa asuvat Suomen kansalaiset, myös kaksoiskansalaiset, olivatpa he minkä värisiä, hajuisia tai makuisia hyvänsä.

            1. Heikki -parka

              Kantasuomalaisuuden kehittymiseen tarvitaan usein monta sukupolvea. Sillä kulttuurilla on merkitystä, vaikka kulttuurin merkitystä ei tyhmempi, kuten esimerkiksi, Tartsa, heti huomaisi.

              Kun Venäjä oli vapauttanut Suomen Ruotsin alamaisuudesta, meni hidasoppisilta ”Suomessa asuvilta ruotsalaisilta”, finländareilta, yli sata vuotta oppiakseen elämään maassa maan tavalla.

              Me älyä omaavat ymmärrämme asiat paremmin. Hukkaat aikaasi, kun karttelet tietoja pököpäisen vihervasemmiston tapaan. Pököpäiden takia unionin ja Suomen edessä on valtavat ongelmat.

              Näin näin yksi älyä omaavista ”kympin meppi’ Nils Torvalds:

              https://www.verkkouutiset.fi/a/terrorismi-kehittyy-lahioissa-katsokaa-mita-suomessa-tapahtuu-44254/#89a74150

              1. Löysin Volter Kilven ’Kansallista itsetutkiskelua” v. 1918.

                Luin siitä alkua, jossa pääsin Kilven pohdintoihin ruotsinkielisten asenteisiin suomea puhuvia kohtaan. Avainsana on eristäytyminen ja puolueajattelu. (RKP toteuttaa yhä Erik Allardt’in-Taxellin etnisen eristätymisen oppia.)

                ”Aluksi Volter kehuu vuolaasti ruotsinkielisten sivistystasoa. Sitten hän haukkuu heidän latvalahoisen etiikkansa.

                Kaikilla aloilla, missä ruotsinkielisillä meillä on ratkaisuvalta ja missä heillä on tilaisuus käyttää tätä ratkaisuvaltaansa suomenkielisiin nähden, esiytyy aivan naivisti ja peittelemättä tämä näköään tuiki päätön ja silmitön, sanoisiko siveellisesti häikäilemätön vai siveellisesti ryhditön liukuminen puoluekurin vanavedessä: kaiken itsenäisen ja asiallisen arvioinnin alistaminen puolue-ennakkoluulojen ja -pyyteiden määrättäväksi ja palvelukseen. Suomenkielinen kansalainen joutuu melkein säännöllisesti poljetuksi oikeuksissaan ja ansioissaan, milloin hänen ansionsa tulevat ruotsinkielistemme arvioitaviksi, varsinkin, jos niitä on punnittava jonkin ruotsinkielisen ansioita vastaan. Voisi esittää lukuisia kuohuttavia oikeusloukkauksia, joita ruotsinkielisemme ovat turtuneen joukkoitsehyväisyytensä turvissa nukkuvin omintunnoin tehneet suomenkielisille tässä maassa, ilman että ainoallakaan yksilöllä olisi heidän keskuudessaan ollut siveellistä itsenäisyyttä ja ryhtiä nousta tällaista vääryyttä vastaan.”

                Eli käsitykseni, että ruotsalainen puolue ja sen seuraajana RKP olivat suurelta osin syyllisiä sisällissotaan, saa vahvistusta. Kummassakin puolueessa vaikutti vahvasti toisen polven maahanmuuttajan ”rotutohtori” A. O. Freudenthalin rotu- ja luokkakiihkoilu.

                Punanauhaisten väkivaltahan kohdistui korostuneesti ruotsinkielisiin ja heidän hännystelijöihinsä.

                Siellä se hieman yksinkertainen Paavo Lipponenkin lienee jo herännyt kiillottelemaan Freudenthal -mitaliaan hämyisenä hetkenä, ennen kuin kukko kolmasti laulaa.

  3. Sellaista ideologiaa kuin persu ei ole olemassa.

    On tutkimus, jossa eri puolueiden kannattajat asemoivat itse itsensä oikeisto-vasemmisto-akselilla.

    Kokoomuslaiset asemoivat itsensä oikealle. Kommunistit (uudella nimellään Vasemmistoliitto) tietysti vasemmalle, samoin vihreät.

    Perussuomalaisten kuvio oli kuin kaksikyttyräinen kameli – osa melkoisen oikealla, mutta osa melkoisen vasemmalla.

  4. J. P.

    ”Perussuomalaisten kuvio oli kuin kaksikyttyräinen kameli – osa melkoisen oikealla, mutta osa melkoisen vasemmalla.”

    Näkemistäni vaalikonevastausten perusteella laaditussa arvonelikenttäkuvauksissa PS on on ollut konservatiivinen keskustapuolue, samoissa lukemissa kuin siniset. Kun Soini alistuu Sipilän tahdon alle hallistussopimuksesta tinkien se kohti uuden puoluehallituksen syntymiseen.

    Sipilä ei halunnut suostua hallitussopimuksen noudattamiseen ja uhkasi harjoittaa hallituksen. Tämä johti siihen, että Sipilän orjuuteen alistuneet muodostivat oman eduskuntaryhmän. Puolue hajosi, johon Sipilä luenee pyrkinytkin. Mutta tuo hajoitustyö johti keskustan huonoon vaalimenestykseen seuraavissa vaaleissa.

    Populistipuolueilla arvomaailma on korostunut ideologian kustannuksella. Keskustassa oleva puolue voi soveltaa ideologiavapaita toimintamalleja.
    Kokoomuksen ja demarien hallituksessa tehtäisiin sekakeitos eri ideologioista sulle-mulle -periaatteella. Tulos ei ehkä olisi johdonmukainen.

    1. Jos isänmaallisuus ja kansallismielisyys on ideologia, niin kyllä persut silloin ovat ideologinen puolue.

      1. On olemassa vasemmistolaisuus (sosialistit, kommunistit, …):
        – haluavat kasvattaa julkista sektoria;
        – haluavat lisää veroja, lisää velkaa;
        – vastustavat yksityisyrittämista;
        – haluavat lisää sääntöjä, holhota ihmisiä;
        – kaikkien pitäisi sopia samaan (punaiseen) muottiin.

        On olemassa oikeistolaisuus (kokoomuslaiset, …):
        – vähemmän veroja;
        – ei saa ottaa syömävelkaa;
        – vähemmän sääntöjä;
        – ihmisille vapaus päättää asioista;
        – edistetään yksityistä yrittämistä;
        – vähemmän julkista sektoria;
        – vähemmän holhousta.

        Persut eivät asemoidu oikeisto-vasemmistoakselilla kumpaankaan, osa persuista on oikeistolaisia, osa vasemmistolaisia.

        1. Onhan olemassa myös monensorttisia kokoomuslaisiakin ja esim. Sirpa Pietikäinen ja kump. ovat välillä vihreämpiä kuin vihreät itsessään.

          1. Pietikäinen & Co ovat marginaalinen vähemmistö kokoomuslaisten joukossa. Lähes kaikki kokoomuslaiset (kuten minä) asemoivat itsensä oikeistoon.

            Ei Pietikäinen ole vasemmistolainen, mutta on hurahtanut ”vihreyteen”.

            Persuissa on suuri vasemmistolainen ”Ay-siipi”.

            1. Missähä pullossa Putkinen on elänyt, jos ei näe yhteiskunnan verovaroin ylläpidettävää, armeijaa, poliisia, palo-pelastus-sotea, teitä, infraa, julkisen liikenteen subventointia, koulutusta, yritystuentaa, puoluetukukia, Eduskuntaa laisäätäjänä, valtion maanomistusta, luonnonsuojelua jne jne .. ,
              Onko Putkinen jäänyt jostain liikaa vaille ?

  5. Arvi

    ”Jos isänmaallisuus ja kansallismielisyys on ideologia, niin kyllä persut silloin ovat ideologinen puolue.”

    Idänmaallisuuhan ei ole ideologia vaan arvo.
    Mutta ideologiapuolueilla isänmaallisuus voi olla osa ideologiaa.

    Ei-isänmaallisuus ei ole arvo, vaan kyseessä on arvon puuttuminen.

    Epäisänmaallisuus on joko häiriö yksilön kehityksessä tai sitten epäisänmaallisen ideologian iskostamisen aiheuttama asenne.

    Taideyliopiston rehtorin viran jättänyt DDR:ssä oleskellut Tiina Rosenberg e. Parviainen on luullakseni tällaisen iskostuksen uhri.
    Tiina taisi vaatia välittömästi miljoonaa mamua laittamaan uusiksi täkäläistä kulttuuria.
    Tiina palasi Ruotsiin ja kehui, kuinka maahanmuutto oli tehnyt Ruotsin paljon mielenkiintoisemmaksi.
    Tiina joutui epäsuosioon Ruotsin feministipuolueessa ja siirtyi sukupuolitutkimukseen.

    Tiinan tapaiset henkilöt saattavat kärsiä myös vajauksesta dopamiinin yrityksessä. Tällaiset henkilöt haluavat ympärilleen säpinää tai sitten turvautuvat alkoholiin. Alkoholi lisää dopamiinin eritystä ainakin hetkellisesti. Extroverteilla dopamiinin eritys on vähäisempää. Tämä johtaa helposti koheltamiseen. Timo Soini ottanee hätäänsä napsuja silloin tällöin. Ei malttanut luopua ulkoministerin kiksejä tuottavasta työstä, vaikka puolueen etu olisi edellyttänyt jäähyväisiä Sipilän hallitussopimusta rikkovalle diktatuurille. Puoluehallitus joutui erottamaan Soinin puolueesta. Nyt Soini huutelee itseään virkistääkseen vieraaseen pöytään.

    Heikkimme taitaa myös kärsiä dopamiinivajeesta riidanhaluisuudestaan päätellen.

  6. J. P.

    PS on ollut tähän asti Suomen suurin työväenpuolue ja ehkä merkittävin pienyrittäjäpuolue.

    Puoluetta äänestävät duunarit eivät hyväksy kansaa jakavaa vasemmistolaista luokkataisteluideologiaa, vaan tunnustavat yritteliäisyyden tarpeet.
    PS:n tavoite on olla leiväntekijöiden eikä leivänkuluttajien puolue.

    Työmies Putkosen tavoitteena oli saada PS:lle valtaa SAK:ssa. Vasuristo torjui ei-marxilaisten perussuomalaisten pyrkimykset.

    Putkonen siis epäonnistui. Hän oli aiemmin onnistunut auttamaan Lipposen demaripuolueen puheenjohtajaksi ja sitä myöden pääministeriksi. Lipponen itse ei olisi uskonut mahdollisuuksiinsa.

    Eläköitynyt Putkonen oli organisaattori jos
    kuka. Eikä hän ole katunut antamaansa tukea Lipposelle.
    Onko tosiaan ollut niin kehno tilanne, ettei Suomesta parempaa miestä ei aikoinaan löytynyt? Toki Lipponen olisi vieläkin järjeltään kilpailukykyinen kansanjohtaja Putiniin, Bideeniin ja Trumppiin nähden. Mutta Suomi olisi ansainnut jotakin parempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *