On ihmisoikeus rikos lähteä rajoittamaan joidenkin oikeutta.

Haluaisin nyt esittää kysymyksen, että voidaanko  demokratiassa, jollainen nyt kuitenkin Suomikin on, niin estää joidenkin kansalaisten ehdokkuus vaaleissa.

Vielä ei ole voitu, mutta yhä voimallisempana tuntuu taas viriävän vaatimukset, että politikkojen useammalla pallilla istumiset tulee rajata.

Mutta voi hyvät hyssykät sentään, sehän on kansan käres ketä hän äänestää, sitä oikeutta ei pidä kansalaisilta pois ottaa, joten  äänestäjä päättäköön sitten kenelle äänensä antaa tai on antamatta, olipa hänen allaan vaikka kuinka monta jakkaraa.

Minun puolestani Li Anderssonkin vaikka juuri EU-parlamentiin valittiin, niin voi kuntavaaleissa asettua ehdokkaaksi, äänestäjä ratkaiskoon sitten että onko hän vain äänten kalastelijana vai hyvin vakanssinsa hoitavana kuntapolitikkona Brysselistä käsin.

Ihme kitinää kansalaisilla jatkuvasti näistä ehdokkuuksien rajaamisista.  Eli jos katsotte, että ei ole oikein että politikot ovat useammalla oksalla istumassa, niin älkää nyt ihmeessä sitten sellaisia ehdokkaita äänestäkö, tehän sen päätätte.

Joten pidetään Suomi tämän kyseisen asian tiimoilta jatkossakin yksilön/sanan kuin osallistumisvapaudenkin    mallimaana, eikä lähdetä rajoittamaan edellämainittuja vapauksia keneltäkään ehdokkaalta, heille kuuluu samaiset perustuslailliset oikeudet kuin muillekkin.- vaikka olisivat sitten ”huonekalu kauppiaita”.

Itse aijon ainakin äänestää ensikeväänä  kansanedustajaa, joka on Tampereella puolueeni pormestariehdokkaana  vaaleissa.

4 vastausta artikkeliin “On ihmisoikeus rikos lähteä rajoittamaan joidenkin oikeutta.”

  1. Naapurissa estettiin tiettyjen pääsy ehdolle ja tulos siitä on nähtävissä.

  2. Suomessa valitetaan kun sama henkilö istuu päättäjänä useammassa tehtävässä.

    Suomessa valitetaan myös jos päättäjät eivät hakeudu ehdolle useampaan eri tehtävään.

    Eli on ihan sama mitä teet, aina joku löytää aiheen valittamiseen, enkä ymmärrä miksi, kun sekä ehdolle asettuminen, että äänestäminen perustuvat vapaaehtoisuuteen.

  3. Kun Suomessa on yksi ainoa tapa jossa kansalainen voi olla vaikuttamassa maassa harjoitettavaan politiikkaan, niin on uskomatonta että silti n.30% äänestysikäisistä Suomalaisista jättää sen käyttämättä.
    Mutta oletan, vaikka minulla ei muuta tietoa olekkaan kuin oma korvatumani, että nämä nukkuvat ovat kuitenkin se väestönryhmä, josta se suurin parku kuuluu vallitsevaa politiikkaa kohtaan, olipa se minkä väristä hyvänsä.

  4. Puoluehan se ehdokkaansa päättää. Ja puolueen ulkopuolelta voi valitsijayhdistyksellä mennä kuka vaan.

    Puoluetukijärjestelmä on kyllä kasa sitä itseään ja puolueiden suhteeton valta joissain asioissa on ikävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *