Suomessa ei varmasti ole eduskuntavaalien äänestysprosentit sen vuoksi jääneet vaaleista toiseen niin alhaiseksi kuin ne ovat jääneet ainakaan sen vuoksi, että ei olisi löytynyt puoletta mistä valita.
Kaikista nykyisistä eduskuntapuolueista löytyy yksittäisiä asioita mitä kannattaa ja äänestyspäätös tehdäänkin yleensä sen puolueen hyväksi jolta näitä oman maun mukaisia tavoitteita on eniten.
Mietin tässä että mikä puuttuu puoluekartalta jolla kuvittelisi ovien aukeavan Arkadianmäelle.
Ainakin sen kuullun perusteella mitä tänä päivänä toistetaan niin eduskunnassa kuin sen ulkopuolella ja jokaisesta ”Raatikaisen tuutista” on köyhät, milloin ne ovat kyykyssä ja milloin vasta sinne joutumassa tai sieltä ylös nousemassa, niin………
Köyhien puoluetta ei vielä ole vaikka kaikki sen nimeen vannovat, joko kielteisessä tai myönteisessä mielessä. Köyhät voisi aivan hyvin julistautua yhden asian puolueeksi ja vaikka kukaan ei haluaisi köyhä olla, niin ainakin jos vasemmistoa on uskominen, niin taitaa jo puolet kansasta siihen riskiryhmään kuulua.
Kaikki puolueet sanovat aina ennen vaaleja olevansa köyhien ylimpiä ystäviä ja jotkut vielä vaalien jälkeenkin, jos rahaa on jostakin kumman syystä vielä jäänyt jäljelle tärkeimpien kohteiden jälkeen.
Eihän se köyhyys synti oo….mutta kyllä se vituttaa. Ajattelin että saattaisi tämä köhyyspuolue saada aikaan suurimmassa ”puolueessa” eli nukkuvissakin jonkin viisarin värähdyksen, vaikka eivät ehkä köyhiä olisikkaan, niin vitutuskäyrä kuitenkin on köyhien kanssa yhteinen.
Toinen puolue joka puuttuu puoluekartalta on raittius puolue.
Ja kun nykyään on lukematon määrä aineita viinan lisäksi millä ihmiset nuppinsa saavat turvoksiin, niin puolueen nimeksi sopisi ehkä viinan ja pillerinpyörittäjien vastainen liike.
En tiedä, että kuinka suuri osa kansasta enään nykyään ovat ns.raittiita, mutta kaikki puolueet kuten köyhienkin kohdalla sitä ajavat puheissaan, vaikka heti juhlapuheiden jälkeen nurkan takana korkki narahtaa ja otetaan neuvoa antavaa ja juodaan karjalaa takaisin pullo kerrallaan.
Mutta ei taida kuitenkaan mainituille puolueille löytyä kannatuspohjaa, sillä jopa Hurstin valinnassa seisovat sanovat, että on lotto voitto syntyä Suomeen.
Viinankin sanotaan olevan viisasten juoma, mutta mikähän lienee niiden kaikkien ÄO jotka hoilaavat tänäänkin jokaisessa niemessä notkossa ja saarelmassa että, jos kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi, niin kyllä meidän poikain elellä kelpaisi….
Lienee sanottu, että satiiri on vaikea taiteenlaji, mutta silloin sen tietää olleen oikean suuntaista, kun sitä lukiessa ei tiedä että pitäisikö itkeä vai nauraa.
Kaikki Suomessa ovat köyhyyttä nähneet, mutta kukaan ei ole sitä todellisuudessa kokenut.
Eikä se juopunut koskaan oo selvän väärtti, olipa hän kuinka juovuksissa hyvänsä.
Vaaliväsymykseen on monia asioita miksi se prosentti niissä pn niinkin alhaalla
Suurin syy lienee se että kansa ei luota yhteenkään ehdokkaaseen
Toinen syy ainainen vaali kamppanja jota nykyisin tehdään
Kunpa se epä totuuden jankutus olisi loppu vois tulla uusia äänestäjiä näin prosentit vois nousta
Niin tepi, äänestyspäätökset tehdään niin puolueista kuin ehdokkaista perustuen pääosin mielikuviin.
Eräskin köyhäksi itseään tituleeraava mökin mummo sanoi antavansa äänensä Sauli Niinistölle, koska hän muistuttaa niin erehdyttävästi hänen miesvainajaansa.
Voihan sen noinkin sanoa mutta se ei asiaa silti muuta kun maassa tehdään vaalipropakandaa koko ajan terv tepivaari
19- vuotias nuori mies kirjoitti kolumnin tuloeroista ja vasemmisto koki välittömästi kollektiivisen kakkahalvauksen ja lähti epäsosiaalisessa mediassa vyöryttämään valtavaa hyökkäystä väärin ajattelevaa nuorta kohtaan.
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010565315.html
Markku Ruotsilla kirjoitti kärjistäen Yhdysvaltojen poliittisesta tilanteesta ja tapahtumista viime vuosilta.
https://www.verkkouutiset.fi/a/taukoamatta-jatkunut-vihankylvo-tuotti-murhayrityksen/#be319a50
Yhdysvaltojen ja Suomen vasemmiston toimissa on runsaasti yhteneväisyyksiä.
Oli pirskatin terävä ja oikeansuuntainen analyysi tuo Markku Ruotsalan kirjoitus Verkkouutisissa.
Liberaalivasemmiston liikkeelle polkaisema poliittinen korrektius ja kaikki sen johdannaiset – transihmiset, homolobbaus, sukupuolten moninaisuus ym, ym – jotka kaikki on tarkoitettu perheskeisyyden hajottamiseen ja ihmisen turmeltumiseksi upottavat lännen ilman konservatiivistä korjausliikettä. Voi olla että korjausliike on liian myöhässä, tai sitten ei.
Amerikka on nykypäivän Rooma. Sieltä juutalaiskristillisen kulttuurihegemonian mallimaasta säteilee muualle maailmaan niin hyvät kuin huonotkin asiat.
Siellä myös ratkaistaan se uppoaako länsi vai ei, eikä tähän mene kauan, luulen ma.
Ehkä olen aliarvioinut filosofi Hegelin Maailmanhengen, Järjen viekkauden, en tiedä.
Arvelisin yhdeksi heikoksi äänestysprosentin syyksi demokratian heikkoa tilaa ja median tapaa marginalisoida puolueita – asia josta Suomi on saanut useita moitteita vuosien varrella. Uusia puolueita työnnetään sivuja, vanhoille annetaan lisämainosta. Vaalit tuntuvat monelle siltä että samaa vain vuosikymmenestä toiseen.
Koska muutosta pyritään hidastamaan, kiinnostus katoaa samalla.
Neljäs valtiomahti on Suomessa muuttunut vallan vahtikoirasta poliittisen vasemmiston yhden totuuden rintaruokinnalla oleviksi sylikoiriksi ja kaikki tästä linjasta poikkeavia nimitetään vihapuhujiksi jotka tulee saada pois silmistä, pois mielestä.
…..eipä juurikaan jos kertaakaan on mediassa ollut Orpon hallituksesta myönteistä kolumnia ja kirjoitusta ja sama koskee Yhdysvaltain presidentinvaaleja Trumpista.
Toivon jo senkin takia Trumpista seuraavaa isäntää Valkoiseen taloon, että näkisimme kuinka Suomalainen media oksentaa omille kengilleen.
Arvi, Suomessa ”neljäs valtionmahti” tarkoittaa käytännössä Yleä ja Sanomaa.
Tilanne on melkolailla sama kuin kaupan kohdalla on S ja K.
Mikä yllättävintä, iso osa ihmisistä ei edes kaipaa vaihtoehtoja, osa jopa vastustaa niitä.
Näin se on Mika ja kun kansalaiset sanovat esim.luottavansa 80% Yleen, niin ei ole sitten ihme että tämä yhden totuuden ”Rapala” niellään koukkuineen.
Arvi ja samaan aikaan erityisesti vasemmistopoliitikot puhuvat median moniäänisyydestä.
No ehkä sillä tarkoitetaan monta äänessä olevaa vasemmistolaista eikä suinkaan montaa eri näkökulmaa.
YLE ja Sanoma ovat median todellisen moniäänisyyyden suurimmat viholliset, joista toisen rahoittaminen ei perustu vapaaehtoisuuteen vaan pakkoon.
Yle kertoo kaikille että he ovat luotettava, kukaan ei kyseenalaista = kaikki ovat sitä mieltä että Yle on luotettava.
Surullista on että Ylellä on hyviä toimittajia, ja hyvää osaamista. Surullisempaa on, että Yle on järjestelmällisesti lakkauttanut perinteistä journalismia, potkinut pihalle poliitikkojen törttöilyistä kertoneita (Tuula Malin, yms).
He pystyisivät parempaan, mutta siilipuolustus estää. Ja mikäs tässä – rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Ylen pomot tienaavat kukin enemmän kuin pääministeri ja presidentti yhteensä.
Laitan piristykseksi omnipotenttia moniäänistä musiikkia:
https://youtu.be/SszBpP2zE6Y?feature=shared
Suomessa on periaatteessa ihan hyvä ja toimiva demokratia:
– mielipiteenvapaus;
– sananvapaus;
– julkaisuvapaus;
– oikeus asettua ehdokkaaksi;
– oikeus tulla valituksi;
– rehellinen vaalituloksen laskenta;
– jne.
Ehkäpä ”hyvinvointivaltion” ongelmana on, että lähes kaikilla menee niin hyvin, että politiikka ei kiinnosta juuri ketään.
Kyllä luettelon lisäksi puuttuu eläkeläisten puolue.
Miksi eläkeläiset roikkuvat vanhoissa puolueissaan?
– On sitten köyhälistö jotka kuuluvat kokoomukseen
ja vain siksi että haluavat näyttää naapureille olevansa peremmistoa.
Olla eläkeläinen ei ole ideologia.
Puolue valitaan normaalisti ideologisin perustein – oikealta tai vasemmalta. Esimerkiksi minä olen kokoomuslainen, kun Kokoomus on minua lähinnä ideologisesti.
Etujärjestöt ovat erikseen ajamassa jäsentensä asiaa – kuten MTK. Kepu on tosin enemmän etujärjestö kuin puolue.
Kaikki eivät kestä punavirheiden jatkuvaa suomalaisten kurjistamista ideologisen paskan nimissä.
Suomessa on ollut ainakin Suomen eläkeläisten puolue ja Suomen seniori puolue, mutta kumpikaan ei ole kummoista kannatusta koskaan saanut joten ne on haudattu jonnekin puolueiden hautausmaalle, yhdessä monen muun puolueen kanssa.