Ma oksennan YLEN annan…….

Kyllä sokee Reettakin näkee kenen lauluja Yle laulaa 24/7, ettei suolenmutkan ( budjetin ) tarvitse tyytyä vastaisuudessakaan murusiin, kun ”rahaa on”,  vaikka Riikka Purran vasemmistolta saama perintö on osoittanut niin katastrofaaliseksi, että se tulee vaikuttamaan aina kolmanteen ja neljänteen sukupolveen asti matkalla manillaköysi ostoksille.

Eilenkin oli Yle raijannut studioonsa kaksi nuorehhkoa miestä valittamaan, kun Orpon hallitus on leikkaamassa heidän toimeentulonsa, eli sosiaaliavustuksensa niin pieneksi, että pelkona  pahimmassa tapauksessa on joutua lähtemään turvallisesta sosiaali/sosialistikuplastaan töihin.

Minä kyllä tietäisin mistä nämäkin ”hampuusit” saisivat lisätuloja  satoja euroja kk.verottomana nyt, kun tuhansilta Thaimaalaisilta on evätty  maahan tulo väärinkäytösten vuoksi.

Minäkin, jolla sentään näillä vuosikerroilla on jo ns. toinen jalka haudassa, niin olen ämpäri kaupalla kerännyt mustikoita, en tosin myyntiin, vaan antanut sellaisille jotka sairauden vuoksi ovat estyneitä marjametsään lähtemään.  Sellaisille en kyllä marjoja kerää, jotka ovat kyykyssään omasta vapaasta tahdostaan ja jotka kyllä oman fyysisen kunnon ( henkisestä en mene takuuseen ) vuoksi metsään kykenesivät lähtemään.

Suomessa kenenkään ei tarvitse kyykyssä olla ellei sitä itse halua, ei edes työttömien.  Ne ovat valinta kysymyksiä eli, ei ne suuret tulot, vaan pienet menot. Sairaus on asia erikseen, se vie kyllä nopeasti ahkerankin kyykkyyn, kun se tulee yleensä tilaamatta ja yllättäen, olipa nuori tai vanha.

Sitäkin se ”Reporadio” toistaa aamusta iltaan taukoamatta, että kuinkas tässä nyt näin on päässyt käymään, kun hallitus lupasi  Suomeen 100000 uutta työpaikka, niin nyt työttömyys on vain lisääntynyt siitä mikä se oli hallituksen aloittaessa.

Mutta hallitushan lupasi sen tapahtuvaksi neljän vuoden  aikana eikä olletenkaan nyt, kun osa laeista on vielä lausunto kierroksilla ja ne jotka on eduskunta hyväksynyt, niin niiden vaikutukset muuttuvat lihaksi vasta halluksen viimeisenä vallassaolovuotenaan ja jotkut vasta seuraavan nelivuotiskauden aikana.

Yle laulaa vasemmisto opposition nuotilla punaorvon valaa, että kylmää kyytiä ja köyhät kyykkyyn, vaikka kaikki päätökset joita hallitus on tehnyt niin johtuu siitä, kun edellinen vasemmistohallitus jätti kaikki välttämättömät uudistukset tekemättä tietäen, että kyllä sen koiranpaskan korjaa  TAAS  joku muu kuin koira itse.

Ei liene enään ainoatakaan negatiivista uutista mitä Yle suoltaa tuutistaan, joka olisi jonkun muun kuin oikeistohallituksen aikaansaamaa ja jos selviää että jäljet johtavatkin vasemmiston toveritehtaan aiheuttamaksi ja allekirjoitukset ovat viideltä viisaalta neits…..naiselta, niin ne salataan ja ilmoitetaan, että niiden julkaiseminen rikkoisi kansainvälisiä ihmisoikeus sopimuksia.

On se tosiaan merkillistä, että vaikka 97% kansasta menee hyvin, niin sitten näiden parin prosentin omaehtoiseen kyykkyyn tulisi kaikkien muidenkin joutua, se on sitä vasemmistolaista tasa-arvoa, että kaikilla menee yhtä huonosti.

Sehän se vasemmistolle ja Ylelle olisi kauhistus, että heidän manooverinsa valuisi maahan kuin vesi hanhen selästä, kun hallitus onnistuisi hyvinvointivaltion säilyttämisessä myös tuleville sukupolville. Siinä häviäisivät rahat ja äänestäjät , kun Suomen Prvda onkin suoltanut koko ajan muunneltua totuutta.

 

37 vastausta artikkeliin “Ma oksennan YLEN annan…….”

  1. Suomella menee ”hyvin”:
    Rahaa ei ole, Marinia viikkoineen ei ole, työtä ei ole, teollisuus kituu, yrittäjät vihoissaan kyvyttömälle hallitukselle, maakuva romahtanut tänne töihin haluavilta, Suomelle Orpoineen nauretaan pitkin maailmaa, thaimaalasia ei
    enää tänne päästetä edes vanhojen äijien jalkavaimoiksi saati mustikkametsiin.
    Stubbi ui virrassa alamäkeä, kun ei osaa taistella ylävirralla.
    Suomen riippumaton ja kansan luottama media on lopen kyllästynyt hallituksen valehteluun tekemisen sijasta.

    Kesäpäivä Kangasalla; ”Mä oksalla ylimmällä” on kaunis kappale” – täytyy asettua heti pianon ääreen.

    Impivaaran surumarssi, palkeet vuotavalla Pilvisen urkuharmoonilla, kansakoulun aamuhartaudessa, Savonlinnan seminaarin nuottikorvattomalla, lukutaidottomalla opettajalla saa Suomen Topeliuksenkin kääntymään haudassaan.
    Persut laulaa sekakuorollaan Suomea Impivaaran suohon.

  2. Kaikilla mittareilla Suomella menee nyt huonosti. Velka kasvaa ennätyssuureksi.
    Ainoat, joilla menee hyvin, ovat suurtuloiset, suureläkeläiset, osakemiljonäärit, velattomat taloudet ilman asuntovelkaa huijareille.
    Mikään mittari ei lupaa hyvää. Edes se, ettei hallituksella ole suunnitelmaa käynnistää työtä tukevia julkisia infrahankkeita nyt kuin kaikki on halpaa. Ja syy on on persujen sakset ja heikon
    ”(O)urpon”, kokoomuksen housujen punteissa.

    https://stat.fi/tup/suoluk/suoluk_kansantalous.html

    1. Miljardien kustannusvaje sopupotaskaan, miljardien pysyvät menolisäykset ilman tuloja, miljardi tarpeetonta rahaa kunnnlle koronakustannusten yli jne. jne.
      Kyllä nämä olivat huulipunaviisikon ainoat saavutukset eikä punademujauhanta sitä mitenkään kumoa.

  3. Töihin meno mutta mihin töihin kun työnantajat vähentävät väkeään?

    1. Hallitus kun tekee historialliset työ,-ja sosiaaliturva uudistukset, jotka olisi pitänyt tehdä jo parikymmentä vuotta sitten, niin ei kai kukaan odota että lehmätkään vielä vasikkana maitoo tuottaisi.
      On se poijaat taas syksyllä kovaa huutoa, kun korporaatti alaosastoineen tekee vallankumousta, vaikka lapsi heitettiinkin pesuveden mukana jo synnytyslaitoksella, että pidot lakkokenraalien norsunluutornissa saa jatkumonsa.
      Kevään lakot saivat valtiontalouteen aikaan miljardien loven ja nyt kun ”mafian” valta kapenee, niin toverit tulevat ahneuksillaan syömään toisensa.

      1. Näytä faktoja, joulupukkiin ei usko kukaan, ei tonttujen toivekirjaan.
        Suuntaa ei käännä mikään muu kun uusi hallitus ja osaajat remmiin tekemään
        muuta kuin puhumaan potaskaa lämpimikseen.

        1. Näkihän sen nyt vähemmälläkin hoksottimilla varustettu, että vasemmistohallitus otti syömävelkaa niin että ranteita pakotti ja oletti lainojen nollakoron olevan ikuista.
          Nyt niitä miljardien vuosikorkoja sitten maksellaan. Vasemmistolla on sellainen verenperintö, että kakkua kasvatetaan vain sitä syömällä.

          1. Mitä syömävelkaa ? Olikohan se kuitenkin yritysten konkursseista pelastamista, korona huoltovarmuuden ostoja, 4- krt. rokotustarpeineen, Nato- hävittäjäprosessin kuluja, yritytstä luoda työpaikkoja. Silti velkasuhde oli EU:n keskitasoa.
            Nyt tämä kauhukabinetti ei osaa kuin ottaa velkaa ilman työpaikkoja ja tulosta.

  4. Minäkin palkkaisin heti yhden LUOTETTAVAN kuljettajan lisää takseihini, mutta ilmeisesti en pysty kilpailemaan sossun kanssa!

      1. Ilmeisesti sossu maksaa 40% liikevaihdostaan ”osaajillensa”, vaikka he eivät työhön osallistukaan, johon en pysty!
        Maksan kuskille 38% auton liikevaihdosta.
        Hän tosin joutuu vähän osallistumaan liikevaihdon hankintaan!
        Siinä on vissi ero!

            1. Minä on ota koskaan jonon ensimmäistä, en enää edes Taksi Tamperetta ellen tiedä ajajaa. Rikkovat työkseen liikennesääntöjä. Tupakkakin haisee.
              Viimeksi otin jonon viimeisen vanhalta kirkolta. Oli Ylinen, joka kuskin peffa ei penkistä noussut.
              Ihan villi länsi koko ala.
              Italia sen sijaan on mallimaa, missä homma on hanskassa, luotettava, nopea , hinnoittelu selvääkin selvempi.
              Suomi on paaria luokkaa ja alle arvostelun.

              1. Tekisit Heikki suuren palveluksen meille kaikille muuttamalla sinne ihannemaahasi ja jättämällä osallistumatta näihin kirjoituksiin!

    1. Taksia vaan ei kannata tilata kun tilaus maksaa enemmän kun varsinainen matka jonnekkin kauppaan

      Mieluummin menee naapurin kyydilla sinne kauppaan kun se naapurikin sinne menee terv tepivaari

  5. Ihmiset ovat herkkiä loukkaantumaan sekä kovin fiksoituneita maalailemaan viholliskuvia.

    On helppoa vähätellä ja vihata, ”toiseuttaa” toinen ja sitä myötä kieltää myös itsensä.

    Vaikeampaa seistä omilla jaloillaan ja keskittyä aidosti pohtimaan asioita, kun joka suunnalta tulee painostusta ja mitätöimistä ja toisen väkisin viholliskuvaksi asettamista.
    Mutta voihan painostuksen ja paineen aina ajatella tuen antamisena ja sen vahvistamisena mihin itse pyrkii.

    Itselleni se on ollut kovin vapauttavaa lakata miellyttämästä erilaisia ulkoisia tekijöitä, mutta vielä kiinnostavampaa tutustua itseensä hyödyntämällä ulkoisia tekijöitä, millä ei ole mitään tekemistä viholliseen tutustumisen kanssa, vaan rehellisen, aidon dialogisuuden.

    Minua ei kiinnosta pätkääkään tutustua ”vihollisiin”, ja kun minut väkisin maalataan jonkun viholliskuvaksi, lopetan omalta osaltani tutustumisen keskittyen edelleen itselleni olennaisiin ja minua puhutteleviin asioihin.

  6. 100 prosenttia ihmisistä ympärilläni ovat lapsuudestani asti haukkuneet Alexander Stubbia. En ole liittynyt siihen kuoroon. Nuoruudessani oli myös naisia, jotka fanittivat Stubbia, enkä silloinkaan liittynyt kuoroon tai kokenut heidänkään kanssaan samoin.

    Mutta jos minä jossakin elämäni vaiheessa itse koen jonkun — vaikka Alexander Stubbin — tavan esittää joku asia sillä tavoin, että esittämistapa on itselleni hyödyllinen, niin ilman muuta suhtaudun avoimesti mahdollisuuteen kehittää itseäni.

    Ja jos se, että käytän vaikkapa Alexander Stubbin tai kenen hyvänsä esittämää lausetta lainausmerkeissä jossakin partikulaarissa kontekstissa hyödyksi jonkun viidennen asian demonstroimisessa (itselleni ja toisille, sekä itsemääräytyvästi että dialogisesti); ja jos tuota lainausta käytetään jonakin indikaattorina, jolla minut yhdistetään rajattomasti ja saumattomasti johonkin jonkun maalaamaan viholliskuvaan tai esitietoisuuden pimennoissa kummittelevaan traumaan, joka ei liity minuun mitenkään, se saattaa olla jonkun minuun liittymättömän henkilön oma sokea piste, jonka tunnistamisessa joku kolmas tai neljäs tai yhdeksästoista saattaa auttaa tai vaikeuttaa itseymmärryksen syventymistä.

    Se on melkeinpä sattumasta kiinni, miten mikäkin palapelin palanen yhdistyy kenenkin päänsisäiseen kuvastoon.

    Eikä minulta kannata odottaa täydellisyyttä tai rääkyä päälleni vaatimuksia tai odotuksia, olen täällä itsessäni ja itselleni, ja halutessani voin olla rakkaudellisessa dialogissa maailman kanssa. 😄

  7. Ja niin kauan kuin Suomessa ei ole yhtäkään puoluetta, joita haluaisin kannattaa, en tule ketään äänestämään enkä yhteenkään aatteeseen liittymään.

    Minulla on aivan omat aatteeni.

    Lisäksi toiseuttamiseni on varmaan melko absurdia, kun olen aina ollut sivullinen ja viihdyn paremmin itseni kanssa kuin yhtään missään sisäpiirissä tai parisuhteessa joissa voin pahoin.

  8. Paavo Arhinmäki KU:lle: Valtion ei tarvitse maksaa lainojaan pois
    MATTI LEPISTÖ
    JULKAISTU 20.06.2020 | 09:26

    Vasemmistoliiton ryhmäjohtajan mukaan Suomi ei velkaannu holtittomasti.
    Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kummeksuu Kansan Uutisten haastattelussa keskustelua Suomen velkaantumisesta.

    Arhinmäen mielestä valtion velkaantumista ei pidä rinnastaa kotitalouksien velkaantumiseen. Hänen mukaansa valtion ei tarvitse maksaa lainojaan pois.

    – Eiväthän valtiot koskaan maksa lainojaan pois, ne ottavat uusia lainoja tilalle. Tällä hetkellä Suomi saa lainaa erittäin matalilla ja kiinteillä koroilla, Arhinmäki sanoo.

    Suomi on ottamassa lisävelkaa tänä vuonna 18,8 miljardia euroa, joka on historiallisen suuri summa yhdessä vuodessa. Arhinmäen mukaan Suomi ei velkaannu holtittomasti.

    https://www.verkkouutiset.fi/a/paavo-arhinmaki-kulle-valtion-ei-tarvitse-maksaa-lainojaan-pois/#c8286002

      1. Heikki

        ”Kuka ”Arhimmäki” ja millä mandaatilla ? Samaa tasoa kuun persujen vaalilupaukset- ei paskapaperia kummempaa.”

        Oletko valan tehnyt ääliö? Luvannut pysyä ääliönä koko loppuikäsi?

        Kieltäydyt ymmärtämästä, että ”vaalilupaukset” ovat lupauksia pyrkimyksistä eikä toteutuksista.

        Toteutusmahdollisuudet riippuvat olosuhteista, joita ei aina voi ennustaa.

        Me älyä omaavat olemme vähän erilaisia.

        Jos PS olisi saanut korruptiorahaa yhtä paljon vaalimainontaan kuin mitä muut puolueet saivat korporaatioilta, niin PS olisi voinut olla ykkönen.
        Jos olisi ollut ykkönen, se ei siinäkään tapauksessa olisi voinut toteuttaa kaikkia lupauksiaan, koska ratkaisujen toteutus riippuu siitä, mitkä puolueet tulevat hallituskumppaneiksi.

        ”Vaalilupaukset” voivat olla vaikka hiukan ristiriitaisia keskenään. Niissä täytyy olla toleranssia, koska toteutukset riippuvat hallituskumppaneista.

        —–

        Tuossa oli vähän aineksia ajatteluun. Mutta, jos tosiaan meinaat pitää kiinni ilmeisesesti antamastasi ääliölupauksesta, niin miksipä minä tämän enempää viettelisin sinua viisauden teille.

  9. Marinin hallitus oli Suomen tasavallan 76. hallitus, joka toimi 10. joulukuuta 2019 – 20. kesäkuuta 2023.

    Karjalainen siis viimein myöntää, että Marinin hallituksen holtiton velanotto suisti Suomen suonsilmään.

  10. Viimeisin muisto siitä, kun päädyin vahingossa yhteen sisäpiiriin sattui erään koulutuksen yhteydessä, kun koulutukseen osallistuneet kanssa-aktiivit kysyivät päivän päätteeksi mukaan iltaa istuksimaan, jota itsekin erehdyksessä pidin kivana ideana (koulutus itsessään kun oli minulle mielenkiintoinen ja ajattelin siihen osallistuvienkin olevan kiinnostavia ja fiksuja ihmisiä).

    Motiivit illanistuntaan osoittautuivat kuitenkin banaaleiksi tarpeiksi päästää koulutuksessa peitelty sivistyksen verho tippumaan sivuun, jolloin huomasin olevani vaatenmielisen eläinlauman keskellä, joka puuhakkaasti keksi perustaa whatsapp-ryhmän, jossa loppuillan pöyristyttävimmät ylilyönnit ja sikailu ikään kuin ylpeiltiin kaikkien luureihin, minunkin hienotunteisuutta käytettiin painostettaessa väkisin minunkin numero tuohon ryhmään, jonka keskustelun taso aleni nopsaan mutaliejuun.

    Seuraava koulutuspäivä meni minulta täysin pilalle siitä johtuen, että olin tietoinen koulutuksen aikana tapahtuvasta vastenmielisestä keskustelusta ja mielipiteenvaihdosta porukan whatsapp-ryhmässä, johon minutkin oli huijattu.
    Teeskentelin osin todelliseksi muuttunutta sairastumisen tunnetta, jonka varjolla hieman etuajassa poistuin viimeiseltä koulutuspäivältä kohti rauhaa ja harmonisoituvaa kotimatkaa. Julkisessa kulkuvälineessä ennen voimatorkuille käyntiä huolehdin jokaisen sisäpiiriläisen ja whatsapp-ryhmäläisen blokkaamisesta, jonka päätteeksi poistin koko ryhmän ja siinä olleet keskustelut luuristani.
    Koin heti vointini kohentuneen, mutta nautiskelin silti vielä päälle makoisat päiväunet.

    Kotikaupunkiin rantautumisen nytkähdysten ja pysähdysten herätellessä minua, tunsin jo hentoja onnellisuuden tunteita sen johdosta, että koko ihmisjoukko alkoi etäältä vaikuttaa yhä epätodellisemmalta unelta, jonka lopulta pyyhin mielestäni.

    Samaan tapaan olen unohtanut lukuisten elämäni aikana kohtaamieni ihmisten sekä jopa tapailukumppanieni nimet.
    Vanhoja päiväkirjojaan lukiessaan sitä välillä hätkähtää sille, kuinka hyvin on mahdollista pyyhkiä ihmisiä ja tapahtumia mielestään. On kuin katselisi jonkun vieraan seikkailuja, vaikka toki tietää itse osallistuneensa niihin.

  11. YLE vero on kuitenkin tarkoitettu YLEN toimintaan ei valtion eikä hallituksen tekemiin valtion vekoihin ja vaikka määrärahojen hoito kuuluu valtio neuvostolle se ei anna varoja käyttää muuhun kun Ylen ohjelmiin

    Sitä ei myöskään voi verottaa antajilta kun otetaan alle kaksisataa ekee henkilöltä

    Yle on muutenkin parempi kun kauppojen mainos toimisto ja Repo radio on menneen talven lumia terv tepivaari

  12. Yle ja yleisradio on joutunut viime aikoina tarkastelun kohteeksi ja näyttäisi, että syytäkin on ollut. Verovaroin puolen miljardin vuosibudjetilla pyörivä media pitäisi olla monen mielestä neutraali ja wokevapaa. Myös allekirjoittaneen mielestä näin tulisi olla.

    Nyt kuitenkin näyttää paljastuneen todella sairaitakin yksityiskohtia ja jopa syrjiviä. Wokella on paha tapa kääntyä itseään vastaan.

    Ylen toimittaja ( Lloyd Libiso) kertoi Puopolon haastatelussa youtubessa, että Yle kouluttaa ihmisiä agenda edellä, niin sanotuissa DEI-koulutuksissa. Nämä agenda koulutetut ihmiset saavat sitten sateenkaari nauhan kaulaansa kulkulätkäänsä. Samainen toimittaja kertoi myös, että Ylen haastatteluihin ja ohjelmiin ei ole tervetulleita kaikki ja mainitsikin mm. Aleksi Valavuoren nimeltä. Tähän oli saanut perusteluksi ylempää, että Aleksin mielipiteet on se syy miksi häntä ei ylen ohjelmiin saa kutsua.

    Otaksun, että Ylellä on olemassa lista ihmisistä, jotka eivät ole haastattelu kelpoisia, mielipiteidensä tai puoluetaustansa vuoksi.

    https://blogit.perussuomalaiset.fi/tuomas-koskiniemi/yleisradio-on-rikki/

  13. Jos Yle keskittyisi journalismiin, heitä olisi helppo arvostaa.

    Mutta kun rahasta ylivoimainen pääosa menee kaikkeen muuhun…pääosin vielä maan rajojen ulkopuolelle.

  14. Kun Ylen Dei-koulutuksesta kirjoittava journalisti ei itsekään vaikuta ymmärtävän feminismin teoriaa, ei tällaisten juttujen sisältö voi olla muuta kuin dogmaattista muotikäsitteiden juttuun latomista.

    Samoin hiljattain jostakin conitapahtumasta kirjoittanut ylen journalisti vaikutti edustavan jo loppuun hoetun perussuomalaisen populismin tasoa, jossa jutun teossa väliä ei ole sisällön laadulla tai edes varsinaisella sisällöllä, vaan pääasia on että juttujen kirjoittelijat itse pääsevät vähällä vaivalla surffaamaan erilaisten yhteiskunnallisten muoti-aaltojen harjalla.

    Itse olin hieman järkyttynyt, kun Timo Soinilainen kettupuuhkalla pöyhistely läväytettiin Yleltä silmilleni jonkun conitapahtumasta raportoineen rock-kukon populismilla ratsastellessa. En enää tiennyt, mikä viesti turkistarhauksesta tai eläinten tappamisesta ihmisten harrastukseksi pyrittiin välittämään, mutta voin vähän pahoin.

  15. Tyrmistys leviää Ivan Puopolon ohjelman paljastuksista – Yle on puhunut pötyä.

    Toimittaja Ivan Puopolo haastatteli torstaina YleX:n juontaja Lloyd Libisoa. Youtube-video on kerännyt lyhyessä ajassa runsaan yleisön ja valtavan määrän keskustelua Ylen toiminnasta. Näyttää siltä, että Yle on antanut toiminnastaan julkisuuteen vääriä tietoja. Skandaalin ytimessä on Yleisradion järjestämät niin sanotut DEI-koulutukset sekä Turvallisen tilan ohjeet.

    – Toisin kuin Ylen johto on väittänyt, Libison mukaan DEI-koulutukset ovat pakollisia, Puolopo kommentoi.

    Ylen henkilöstöjohtaja Eija Hakakari totesi aiemmin Verkkouutisille, että koulutukset eivät ole pakollisia.

    https://www.suomenuutiset.fi/tyrmistys-leviaa-ivan-puopolon-ohjelman-paljastuksista-yle-on-puhunut-potya/
    —————————————————————-
    Kuka kertoisi uuspunikeille, että pää tapaa tulla vetäjän käteen.

  16. Jossakin tietoiskussa oli Yleltä joku vastuuhenkilö vastaamassa leikkauksia sivuaviin kysymyksiin, jolloin esiin tuli Ylen julkisen palvelun algoritmi, joka pukkaa silmille sisältöä eri logiikalla kuin yritysten somealustojen algoritmit yleensä, näin ymmärsin.

    Laadukkaita sisältöjä tuottavien verkkojulkaisujen tekijät puolestaan haalivat näkemyksiltään erikoistuneita ja joihinkin aihealueisiin intohimolla harrastuneita ihmisiä valikoimaan ja kuratoimaan sisältöjä ”käsin”, mistä itse pidän kovasti.
    On ihana lukea jonkun korkeakoulut loppuun käyneen ja ammatikseen kielitiedettä sekä runoja tuottavan avaruuksia raottelevaa pohdintaa –tai jonkun lääkärin suoraselkäisen horisontaalista artikkelia esim. duodecim-lehdestä — tai kuunnella filosofisen podcastin tekijöiden elämän kolmiulotteisuutta palikoivia jaksoja.

    Jostakin syystä kuitenkin suomalaisten uutismedioiden juttujen lukeminen tai kotimaan politiikan/ eduskunnan istuntojen seuraaminen on minulle kuin vähimmällä mahdollisella panoksella hutaistua tyhjän täytettä.

    En tiedä miksi tällaisen ihannoiminen on niin uljas harrastus?
    En äänestä, ja valtiosaleihin palkkioidensa vuoksi paikalle lorvailevien, tai perhekiireidensä lomasta paikallaan polkevia, latteita dramatisointeja näyttelevien innottomuus tuntuu amputoivan omistakin aivoista synapsit.

    En saa edes tyydytystä ylälehterin nuorisokerhon leyhytellessä korvillaan tukahduttavaa salia, johon päästetyt aivotuhnut ovat minulle kuin isäni biokäymälän kannen availua sekä sen sisäpinnalle kondensoitunern ammoniakkiliemen ruiskimista siihen lapsuuteni soitonopettajan vintillä paistuneeseen huoneeseen, jossa huimaavan kuristavassa ajan pysähdyksessä, hengitysilman pidättelyn sekä pyörtyilyn rajamailla, ohimoillani kirveltävä pakokauhu kietoutui päässäni pulppuavan pumppuni lohduttavaan rytmiin, joka huumaavaksi valkoiseksi pauhuksi paisuen turrutti alleen kaikki yksittäiset nuotit ja sävelet, vaimentaen ne hiljaisina, konemaisina eleinä toistetuiksi, mykiksi sarjoiksi ja käsieni sekä sormieni epämääräiseksi mimetiikaksi, jota ruumiista etääntynyt häkkyräinen lapsen mieli ei enää kyennyt rekisteröimään, vaikka minun voidaankin sanoa musiikkia oppineen.

    En kuitenkaan elämäksenikään käsitä, kuinka yhden ja sitten seuraavan muodiksi nostetun ihmisryhmän yksittäistä harrastusta tarjoillaan ja kertaillaan tuon tuosta julkisrahoitteisessa kotimaisessa mediassa samalla, kun maailman suloisimpina kuiskivien simpukoiden ja mitä lutuisimpien etanoiden lukemattomat aarteet hautautuvat journalistisen touhottamisen tomun alle.

  17. Puhumattakaan epäjournalistisesta kaasupilvestä, jota itsestään tyhjentävät ruumiit pusertavat datakeskukset täyteen vääristäen itse aivan omat kasvonsa tuossa järjettömässä myskyämisessään.

  18. Siis jokainen google-haku perussuomalaiseen verkkolehteen on jälleen yksi turahdus lisää historiaa säilöttynä datakeskukseen, joita raivataan luontoädin niskaan.

    On näitä aikoja eletty, vaiko ehkä vältelty. On pesty käsiä ja huuhdeltu suita.

    Muistavatkihan jäätävät tumputtajat edes miltä sylissä väreilevien neitokaisten suut maistuvat…
    Minä muistan oikein elävästi ranskalaiseni karheat posket, sormieni väliin kiertyvät rintakarvat, siristyneen väreilevät hasselpähkinäsuklaasilmät sekä aromikkaan arabialaisen kahvin meidän maistellessa toisiamme huolella.

    ”On elettävä huolella” lauloi Putron samuli aikanaan. Siitä tuntuu olevan melkein ikuisuus. Kuka silloin olinkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *