Kyllä kansa tietää.

Meillä täällä landella on 4-6 miehen köörillä tapana kokoontua ja käydä säännöllisen epäsäännöllisesti  kaffetelemassa ”Esson baarissa”  parantelemassa mualimaa.

Monasti teemme veikkauksia milloin minkäkin asian tiimoilta jäiden lähdöstä urheiluun ja nyt olletenkin kun on Olympiakisat meneillään,  politiikkaa unohtamatta.  Olympialaisista meidän kööri oli melko yksimielinen Suomen mitalisaaliista, vaihdellen  O ja I  välillä, joten sen tiimoilta ei kaffeiden maksajaa selvitetty konsensuksesta johtuen.

Mutta sitten löytyi eriäviä mielipiteitä politiikan saralta ja kun kotimaan politikot ovat ansaitsemallaan huilivapaalla aina tuonne syyskuulle asti, niin lähdimme lyömään vetoa jo tässä vaiheessa, vaikka vaaleihin on vielä aikaa noin 4 kk, että tuleeko Valkoiseen taloon marraskuun vaalien jälkeen mies vai naisolettu komentotalous.

Meitä kun oli pyöreän pöydän viisastelukerho tällä kertaa viiden henkilön vahvuinen, niin minä jäin veikkaukseni kanssa tappiolle 4-1

Nimittäin kaikki muut veikkasivat mustan ottavan valkoisen talon haltuunsa.

Eihän näissä meidän keskinäisissä veikkauksissamme taloudellista riskiä ole, kun ainoastaan kaffeet kustantaa koko porukalle tulosten selvittyä.

Mutta ei me toki riitaa saatu aikaiseksi Amerikan vaaleista, vaikka katselemmekin maailmaa hyvinkin eriväristen lasien kautta.

Kyllä siinä kaffeetuokion loputtua toiset pitivät Kamalan voittoa jo lähes kirkossa kuulutettuna ja kiittivät minua jo etukäteen marraskuun kaffeista johon sanoin, että minä juonkin sitten marraskuussa neljät  pullakahveet teidän piikkiine.

Itselleni ”uhkapelaaminen” jääkin vain tämän köörin väliseksi riskinotoksi.

Viihteenähän meidän eläkeläiskööri pitää niin urheilua kuin politiikkaakin ja sitä mukaa kun vuosia tulee lisää, niin aina enempi kaikeen suhtautuu huumorilla ja kuten täällä karjalassa sanonta kuuluu että,  ilo pintaan vaikka syän märkänis.

 

15 vastausta artikkeliin “Kyllä kansa tietää.”

    1. Meillä kun maksajakin lähtee kaffitteluista hyvillä mielin ajatuksella, että kyllä se sauna vielä palaa teilläkin.

      1. …..ainoa mikä vielä voi estää Trumpin nousun takaisin Valkoiseen taloon on, että joku toinen sekopää onnistuu siinä, missä ensimmäinen seinähullu epäonnistui.

  1. En harrasta veikkaamista ja pyrin välttämään myös tulevaisuuden ennustamista.

    USAn presidentin valitsevat äänioikeutetut ja muistaakseni vielä erikseen rekisteröityneet änestäjät. Vaaleihin on vielä paljon aikaa ja ennättää tapahtua kaikenlaista.

    Trump taitaa olla tällä hetkellä vahvoilla, mutta … tuskin edes piru tietää miten vaaleissa käy.

    Olipa USAn presidentti kuka hyvänsä, niin Suomen poliittisen johdon kannattaa yrittää tulla toimeen hänen kanssaan.

  2. Meillä valitettavasti se aika on historiaa, kun vanhat äijät istuivat kirkon kiviaidalla ja polttivat Työmiestä, tai Klubia. Jaloviinapullo oli polvien välissä, eikä oikein kukaan ollut silti juovuksissa. Se oli elämäntapa iltaisin.

  3. Valitettavasti en voi, kuin toivoa, että jenkklässä kansa loppujen lopuksi on luuloani fiksumpi eikä valitse presidentiksi sekopäistä trumppelia.
    Trumppeli olisi koko läntiselle maailmalle katastrofi.

  4. Kerrataanpa mielenkiinnosta vuoden 2020 presidenttikisassa ehdokkaana olleen Andrew Yangin keskeisiä väittämiä:

    Yangin mukaan keinoäly ja automatisaatio tulevat yhä enenevissä määrin korvaamaan amerikkalaisten työpaikat, tuottaen jo nähtävillä olevia ongelmia kuten massatyöttömyyttä sekä eriarvoisuuden kasvua länsimaisen yhteiskunnan sisällä, kun tavallisten ihmisten suorittava työ ja ammatit korvataan tehokkaammilla, luotettavammilla ja virheettömämmillä sähköisillä järjestelmillä — jolloin jäljelle jää vaativaa kognitiivista taitamista edellyttävät työpaikat ja ”paskaduunit”, eli syntyy kaksi toisistaan kaukana olevaa uutta yhteiskuntaluokkaa, joiden väliin putoavat suuret massat normaaleja ihmisiä jäävät tarpeettomiksi.

    Yang väittää, että problematiikka on siinä, että ihminen tarvitsee työtä, vaikka tuottava työ tulevaisuudessa sekä jo tänä päivänä ei enää niinkään tarvitse ihmistä. Parempiin, turvallisempiin ja luotettavampiin tuloksiin kykenee pitkälle kehittynyt keinoäly sovelluksineen.
    On järjenvastaista kouluttaa suurella rahalla ihmisiä ammatteihin, joissa keinoäly suoriutuu minuuteissa siitä samasta työtehtävästä, johon korkeasti koulutetulla lääkärillä tai analyytikolla voisi mennä 40h aikaa.
    Tästä jää käteen ihmisille lähinnä opintovelkaa sekä syöksykierre mielenterveys- ja päihdeongelmiin, kun ihmiselle ei ole tarvetta eikä käyttöä.
    Itsestään ajavat autot ovat liikenteessä turvallisempia ja keinoäly ylivertainen analysoimaan röntgenkuvia, joista erikoistuneen lääkärin ihmissilmä ei pysty erottamaan riitttävästi.

    Täten suuri joukko ihmisiä myös suoraa eri ammatteihin liittyviltä aloilta jää tarpeettomiksi, kun laitteet/ järjestelmät, itsestään ajavat kulkuvälineet eikä keinoäly tarvitse lounasravintoloita, sairasvakuutuksia tai työterveydenhuoltoakaan jne.
    Se määrä uusia työpaikkoja, joita automatisoidun yhteiskunnan pyörittämiseen tarvitaan, ei ole lähellekään niitä määriä, jotka työpaikat jäävät joka tapauksessa tarpeettomiksi ja joissa ihminen voidaan korvata.

    Tähän Yang ehdottaa ratkaisuksi perustuloa, joka osiltaan voisi auttaa ihmisiä siirtymässä uudenlaiseen yhteiskuntaan sekä toisaalta ehkäistä köyhyydestä ja työttömyydestä johtuvia sosiaalisia ongelmia.

    Yangin mukaan yhteiskunnallinen kehitys valkoihoisen väestön sisällä Yhdysvalloissa on johtanut siihen, että paikallisten ihmisten ja valkoihoisten miesten työt on automatisoitu tai yritysten toimesta ulkoistettu ja kilpailutettu globaalisti siten, ettei työnteko ole enää mahdollista tai kannattavaa eikä sillä voi elättää perhettä.
    Samaan aikaan tällainen tuottavan työn ihanne ja miesten kosketuspinta siihen on lässähtänyt, kun automatisaatio ja keinoäly korvaa maskuliiniset roolit ja miesten paikan yhteiskunnassa.

    Ja edelleen samaan aikaan virtuaalinen todellisuus pelimaailmoineen tarjoaa nuorille valkoisille miehille edullisesti mahdollisuuden uppoutua logiikkapelien maailmoihin, fantasia-urheiluharrastuksiin sekä virtuaalisesta peliyhteisöstä löytämäänsä yhteisöllisyyteen/ sosiaalisuuteen.
    Näin oikea elävä todellisuus ei houkuta kuten ei työ ravintolassa kurkun pilkkomisen tai pitsojen päällystämisten parissa, kun se on tylsää, ei kehitä aivoja eikä takaa tulevaisuudessa taloudellista turvaa, kun nuokin tehtävät voi robotisoida ja tuottaa ilman ihmistä ihmisille.
    Näin suuret massat valkoihoisia tavallisia miehiä putoaa yhteiskunnan ulkopuolelle ja katoaa pelimaailmoihin, kun yliopistoissa kouluttautuminen ei kannata ja on naisten ja vässyköiden touhua.

    Teknologinen kehitys on aiheuttanut myös sen noidankehän, ettei ihmistieteiden tai humanististen alojen suosio ole enää juuri minkäänlaista, kun yhä ihmiset ja yritykset ja yliopistot luulevat että ainoat tulevaisuuden turvan takaavat alat ovat tietotekniikan ja kovan luonnontieteen aloilla ja Piilaakson tietsikkainsinööri Jumala, jolla avaimet menestykseen.
    Tästä juontuu arvotyhjiö yhteiskuntaan, joka on fiksoitunut maskuliiniseen tuottavan työn ja produktiivisuuden ihanteeseen, jossa ihminen itse on jo jäänyt tarpeettomaksi, eivätkä nuoret löydä elämänsä punaista lankaa edes valittuaan taktisesti menestyksen takaavat koulut ja ammatit, joissa hekin potevat mielenterveysongelmia ja epämääräistä ahdistusta.

    Siinä missä yliopistot ennen monitieteisesti ja humanistisesti arvostettuina olivat nuorille älyllisen uteliaisuuden ja ajattelun sekä oman ihmisyyden kehittämisen paikkoja, on niistä tullut pakolla väkisin puristettua menestystä ja pärjäämistä varmistavia luonnontieteen ja teknisen suuryrityksiä ja tehokasta markkinataloutta palvelevia laitoksia, joissa yliopisto eikä tiede palvele ihmistä, vaan ihmisen rooli on olla helposti keinoälyllä korvattava teknologisen kehityksen ja markkinatalouden pönkittäjä.

    Yliopistoista valmistuu lähinnä naisia, jotka sitten jäävät lapsettomiksi eivätkä löydä vihaisten ja kouluttamattomien tietokonepeleihinsä tai Piilaaksoon eriytyneiden miesten joukosta kumppaneita.

    Tällaisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa syntyy otollista maaperää kaikenlaiseen rappioon, riippuvuuksiin sekä rasismin ja naisvihan lietsontaan, kun maahanmuuttajia ja naisia syytetään siitä, että miesvaltaiset alat ja tehokas tuottava työ on automatisoitu ja miehet korvattu tekoälyllä.
    On helppoa vihata ja syyttää naisia ja maahanmuuttajia, eiväthän koneet loukkaannu ja nehän ovat todiste valkoisen miehen saavutuksista, joilla valkoinen mies itse on tehnyt itsestään tarpeettoman hänen rakentamansa yhteuskunnan tehtyä hänet tarpeettomaksi ja työttömäksi.

    Jäljelle jää koukuttava tietokonepelien ja pornon kulutuksen maailma, jossa vanhat tutut maskuliiniset ihanteet toimivat ja niitä voi vaalia.

  5. Feminismi ja sukupuolentutkimus tunnistavat tämän samaisen länsimaisen yhteiskunnallisen ongelman ja yksipuolisen produktiivisuuden sekä maskuliinisten ihanteiden kultivoimisesta syntyneen kuilun ja sairaalloisen paradoksin, jossa väkivalta, aseet, päihteet, rasismi ja naisviha on sitten niitä aseita, joilla itsensä tarpeettomaksi tehnyt valkoihoinen länsimainen mies ryhtyy kovalla raivolla taistelemaan kaikkia muita vastaan.

    Ehkäpä lopulta hengissä säilyvät älylaitteet, robotit, keinoäly ja valkoiset väkivaltaisimmat miehet, jotka tietokonepeliensä avulla ovat oppineet taistelemaan uljaasti itsensä vuoksi ja kaikkia muita vastaan!

  6. Tämä saattaa olla epäasiallista ja ainakin kovin henkilökohtaista kun sanon että Trumpin naaman ilmeet, sanojen venyttely, tekopyhyys, ylimielisyys ja ties mikä muu ärsyttää minua sunnattomasti. Minun olisi aivan mahdoton keskustella hänen kanssaan nenittäin.
    En myöskään voi sietää hänen usein alatyylistä kielenkäyttöään.

    Tarkoittaa että minun olisi mahdoton häntä äänestää tällaisena herkkänä tunneihmisenä huolimatta siitä että hänen puheensa ja tekonsa saattaisivat olla eri paria.
    Harrisin Kamalasta en osaa sanoa mitään, niin olen vähän kuullut hänen puheitaan, Bideeni kai vähän varjossaan naista pitänyt.

    Lienen hyvä eli huono esimerkki siitä millaisilla perusteilla moni ihminen äänensä antaa

    1. Minä äänestäisin jos olisin Amerikan passin omaava, niin Trumpia hänen presidenttikautensa saavutuksien perusteella.
      MM. Eurooppalaisten Natomaiden on osallistuttava 2% bruttokansantuotteestaan sotilasliiton puolustusmenoihin.
      . Amerikan eroaminen ilmastouskovaisten kattojärjestöstä.
      Kiinan kaupparajoitteet.
      – Rauhansopimus Israelin ja joidenkin Arabimaiden välille.
      jne jne.
      Pitää nyt katsoa hänen aikaansaannoksiaan, ei kuunnella sitä mitä hän sanoo epädemokraattisen puolueen voittaakseen vaaleissa, joita voi hyvällä syyllä sirkuksesksikin nimittää.
      Kamala on tutkimaton kortti ja epäilen että siinä äkkiä ostetaan sikaa säkissä näin kansanomaisesti ilmaistuna.

      1. Asiaa saatat Arvi puhua ainakin osittain mutta millään ei kynäni taipuisi piirtämään äänestyslippuun Trumpin numeroa ihan sen vuoksi että mies silmissäni ihmisenä on täysi mulukku.
        Tiedän kyllä että näin ei pitäisi sanoa eikä toimia mutta itselleni mitään mahda. Muuten minulle on yksi hailea onko Amerikan presidentti republikaani vaiko demokraatti kunhan on viisas ja harkitseva persoona.

        1. …..sitten jos Trump olisi, mitä hän ei ole tehnyt, että toimisi tai olisi toiminut päätöksissään meidän etujemme vastaisesti, niin voisin äänestyskäyttäytymistäni harkita, en ennemmin ja ainakkan sen perusteella mitä hän vaalipuheissaan sanoo.

  7. Otsikko Veikko Vennamoa joka käänsi takkiakin ja puolue jakaantui.
    Trumppi joutuu nyt hänkin kääntämään takkia ja se kannatus laskee.

  8. USA:n presidentinvaaleissa ei ole vielä nähty mitään merkittävää vaikutinta, joka sanoisi kumpaan suuntaan kääntyy. Gallupit ovat hyvin lähellä. Tällä hetkellä arvaus on arvaus, ei edistynyt arvaus.

  9. Taidekorkeakoulun exrexi Tiina Rosenberg (e. Pursiainen) palasi Ruotsiin. Henkisenä testamenttinaan suomalaisille oli, että tänne pitäisi ulkomailta saada hätäisesti miljoona mamua (toisinajattelijaa) virkistämään olosuhteita. Mutta jo nyt pitäisi valtion järjestää suomalaisille ilmaiset asunnot, jotta heille jäisi enemmän rahaa matkusteluun.
    Feministinen testamenttinsa suomalaisille oli, että heterot ovat fack-you -porukkaa.

    Niin nopea oli lähtönsä, ettei mikään lääni ehtinyt nimitettää häntä läänintaiteilijakseen.

    Ruotsissa Rosenberg yritti kaapata feministipuolueen hallintaansa. Mutta hänestä tehtiin 2. viulun soittaja. Tästä syystä Rosenberg kyrp… eikun vitt… eikun pahoitti mielensä ja vetäytyi valtapolitiikasta sukupuolentutkimuksen pariin. Julkisuuteen antoi lausunnon tyytyväisyydestään siihen, että maahanmuutto oli tehnyt Ruotsista paljon mielenkiintoisisemman paikan.

    Yhtä tässä ihmettelen, nimittäin sitä, että miten minä kykenin hahmottamaan Tiinan tulevaisuuden suuntaviivat jo siitä uutisesta, mikä koski hänen valintaansa taidekorkeakoulun rehtorin virkaan, nimensäkin oli minulle täysin uusi.

    No, ehkä aavistukseni perustuivat niihin pariin riviin, jossa T. R. kertoi pyrkimyksistään rehtorina. Hän lupasi johtaa koulun kohden sosialidemokraattista taidekäsitystä.

    Tämä paljasti hänet indoktrinaattoriksi eli iskostajaksi. Tälläinen päällepäsmäröinti taiteessa olisi taiteen tuho. Taiteesta tapettaisiin mielenkiintoisuus.

    Työsuhde taisi katketa siihen, kun hän ilmeisestikin alkoi suosia laillaan ajattelevia alaisia, jotka sattumalta kuuluivat hänelle mieluiseen sukupuoleen.

    Miksi sitten Tiina halusi lisää maahanmuuttajia, jotka olivat enimmäkseen miehiä? Ehkä hän haaveili tulevaisuudesta, jossa kantismiehet ja mamumiehet tappaisivat toisensa?

    No, tämä feminismistä tällä kertaa.

    Ihan kivaa on ollut flirttailla feministien kanssa Keskustorin vaalikopeilla.

    Näillä mennään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *