Koirat haukkuu, karavaani kulkee.

Nyt saadaan lähes päivittäin lukea medioista, kuinka heikko pääministeri on Petteri Orpo.

Mutta ei se nyt näin ole muiden kuin opposition mielestä, hallituspuolueet antavat hyvän arvosanan pääministerille.

Sellaiset, jotka osaavat lukea opposition ulostuloja kuin avointa kirjaa, eivätkä niele vihervasemmiston ja kepun populisti-uistinta koukkuineen niin ymmärtävät, mistä se oppositiopuolueiden ja heidän kannattajiensa kenkä eniten puristaa, kun Petteri Orpon kuvailevat heikoksi pääministeriksi.

No, oppositiota harmittaa päinvastoin se, kuinka Orpo on pitänyt katseensa pallossa, eikä ole opposition toiveesta huolimatta sotkeutunut marginaalisiin lillukanvarsiin. Ja kun hän on lisäksi onnistunut pitämään hallituksessa olevien kahden äärilaidan puolueen, eli perussuomalaisten ja Ruotsalaisten rivit suorina hallitusohjelmaan nähden, niin sekös se saa sosialistileirin hyppimään seinille.

Mutta sitten se suurin syy Orpon heikkoon suosioon opposition silmissä ei kuitenkaan ole edellämainittu, vaan suurin on tietenkin se, kun Orpo valitsi hallituksensa vastuunkantajaksi perussuomalaiset.  Onhan se nyt ennen kuulumatonta, että vaarannetaan demokratia, ottamalla hallitusvastuuseen demokraattisilla vaaleilla valittu puolue.

Mutta jos nyt tässä maassa joku on demokratiaa uhkaamassa niin se on vihervasemmisto, sillä se on kansanvallan ja äänestäjien suoranaista halveksuntaa, että kieltäydytään noudattamasta kansan vaaleissa osoittamaa tahtoa.

Jos kerran kansalaiset ovat luottaneet perussuomalaisiin vaaleissa, niin kyllä se painaa vaakakupissa enempi kuin puna-armeijan huutoäänestys johtajia valittaessa.

Mutta jos kerran kuten yhä näyttää, että sosialistit haluavat leikkiä jatkossakin vain omassa hiekkaloorassaan niin olkoon sitten niin, ei Suomalainen kansanvalta siihen kaadu, että he siellä rakentelevat omia hiekkakakkujaan hokien, että älä tule paha kakku……..

Median roolia minä kuitenkin kovasti ihmettelen, että kuinka he ovat niin uskollisesti ulostuloillaan ajamassa maamme kahtiajakoa hyviin ja pahoihin ja ei varmasti kenellekään ole jäänyt epäselväksi, kumpaa suuntaa hallitus heidän mielestään edustaa.

13 vastausta artikkeliin “Koirat haukkuu, karavaani kulkee.”

  1. Oppositio ja myöskin media ovat pettyneitä Orpon hallitukseen, kun se ei kyennyt jo ensimmäisenä vuotenaan saamaan valtiontaloutta tasapainoitettua parinkymmen vuoden taloudellisen elostelun jälkeen, jossa pikavippejä ja syömävelkaa pidettiin investointina tulevaan.
    Nyt ei yhteiskunnan tasapainoittaminen ole mikään pikamatka, vaan maraton juoksu, jossa tulokset kirjataan vasta roheen 42 kilometrin jälkeen.

  2. Edellinen hallitus paisutti ymmärtääkseni melkoisesti virkamieskuntaa mikä tietysti on luonnollista vasemmistolaiselle politiikalle.
    Omasta mielestäni Orpon hallitus ei ole kyllin pontevasti ryhtynyt tällä kohdin tervehdyttäviin toimenpiteisiin samoin vähän hennoksi on jäänyt valtavaksi paisuneen byrokratian purkutoimet, yhtenä esimerkkinä tästä teollisuuden harmiksi rakennettu luvitus/valitus viidakko.
    Mitäs Arvi näistä arvelet, mikä mättää jos koet että näissä askareissa ongelmaa olisi?

    1. Kyllähän Matti niin luvituksien kuin julkisen sektorin purkutalkoissakin on otettu jo aimo harppaus entiseen nähden ja olet varmasti jo kuullut sen valtavan valituksen mitä kuuluu julkisen vallan suojatyöpaikosta, että väärin sammutettu.
      Valtiolaiva kääntyy hitaasti, mutta kääntyy kuitenkin ja kuten jo mainitsin, että kysymyksessä on maraton, jossa palkintoja ei jaeta vielä sadan metrin juoksun jälkeen.

      1. Saatan olla hätäinen, pelottaa sekin että nykyisen hallituksen etsikkoaikaa ei niin paljon ole jäljellä.
        Olisiko taustaksi että nuorena kun urheilussa kilpailin vahvuuteni juoksukisoissa oli 100 metrin juoksu, pidemmät matkat eivät kulkeneet vaikka kyllä yrittelin.

    2. Matti, onhan sitä ihan julkisuudessa kauhisteltu kun ministeriöissä käynnistellään yt-neuvotteluita virkamiehiä vähennetään.

      Lupaprosessit ja normien purku ovat hidasta, lakimuutoksia vaativaa työtä ja lakimuutoksen tekeminen kestää luokkaa 6-12 kk kaikkine lausunto jne. kierroksineen.

  3. Matti,- Aistin kommentistasi pienen epätoivon, että oikeistohallitus ei enään v.27 vaalien jälkeen olisikkaan kuskin paikalla.
    Minä uskon että on, se tulee sitä todennäköisemmäksi sitä mukaa, kun kansantalouden vuosikvarttaalit alkavat osoittamaan viivan alle + merkintää.

    1. ps. Matti, oma vahvuuteni oli kolmiloikka, jossa kaapissani roikkuu muutama piirinmestaruus mitali juniorivuosilta.

  4. Oppositiota ja mediaa yhdistää se, että molemmilla 97% ulostuloista on aivan puuta heinää.

    1. Mika,- Mistäs sinä 3% löysit jotain hyvää opposition ulosoksennuksista. 🤣

  5. Orpon heikkous on soten valuvikojen korjaus joka ei onnistu yksityistä auttamalla, mutta tulee tosi kalliiksi veronmaksajille.

    1. Eli sinusta se 30€ tuen saaminen, minkä seurauksena yhteiskunta säästää 110€, tulee kalliiksi veronmaksajille?
      Minusta se säästö on lähes nelinkertainen tukeen verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *