Kepua on kiittäminen, etteivät ottaneet vastuuta.

Olen aikaisemmissa blogeissani useasti kritisoinut kepua siitä, että pakenivat oppositioon omia virheitään.

Mutta käännän kyllä takkiani todeten, että oikean ratkaisun kepu sittenkin teki.  Sillä koskaan aikaisemmin ei maaseudun elinkeinoharjoittajat ja alkutuottajat sekä huoltovarmuutemme ole olleet hallituksen erityissuojeluksessa kuin nyt, kun kepu on oppositiossa.

Joten perusteltua on kysyä, että mihin enään kepua tarvitaan.  On tietenkin yksi paikka ja se on vasemmistohallitukseen ( jos nyt sellaista koskaan enään tuleekaan ) kynnysmatoksi.

Jos nyt halutaan eduskuntamme jakaa oikeistoon ja vasemmistoon, niin ainot oikeistopuolueet siellä ovat kokoomus, kristilliset ja perussuomalaiset. Ja vaikka ”vasenkätiset” nyt polskuttelevatkin oikeistohallituksen aallonharjalla, niin itse en heitä oikeistolaisiksi nimittäisi, sillä he olivat edellisessä vasemmistohallituksessa välillä kiilaamassa jopa vasemmistoliitosta vasemmalta ohi ja kuten ollaan nytkin nähty, niin kova hinku sinne vasemmistokuplaan on  uudenkin puheenjohtajan prioriteeteissä.

Minua huvitti kun luin eilen lehdestä, että Kaikkonen vaatii Orpolta johtajuutta, mutta toivotaan nyt kuitenkin että Orpo ei ota mallia Kaikkosesta, jonka johtajaominaisuudet ovat olleet oikein raastuvan arvioitavana ja ”kakkuahan” siitä oli seurauksena, ei tosin ehdottomana.

6 vastausta artikkeliin “Kepua on kiittäminen, etteivät ottaneet vastuuta.”

  1. Unohdin oikeisto vasemmisto pohdinnassani Harkimon, mutta se nyt ei suuri virhe ole siinä katsannossa, kun kyseisen puoleen paikkajako eduskunnassa seuraavien vaalien jälkeen tippuu yhdellä.

  2. Mielestäni olisi hienoa jos Keskusta nimensä mukaisesti olisi harjoittamassaan politiikassa keskustalainen.
    Samoin että Vihreiden fokuksessa olisi luonto ja muu politiikka siinä oikeistolaisuuden ja vasemmistolaisuuden välimaastossa.

    1. Kepun ainoa tavoite on saada menetetty valtansa takaisin perussuomalaisilta, mutta minä vertaisin kepua Junttilan talon katolla olevaan tuuliviiriin.
      Vihreät taas ovat menneet ideologiassaan vasemmistometsään, jossa eivät näe metsää puilta.

  3. Onhan se hieman koomista miten maatalousyrittäjien asema on huonontunut vuosi vuodelta kun Kepulla on ollut vastaava ministeriö hallussa ja se oli muutoin todella pitkään.

    Toisaalta mikäli valta ei olisi viime vaaleissa vaihtunut niin se olisi ollut kuolinisku maataloudelle, mutta onneksi vaihtui.

    Kun nyt kuuntelee kepulien esittämiä vaihtoehtoja niin puolue on kyllä edelleen jyrkästi vasemmalla keskilinjasta, mutta se on heidän valintansa.

    1. Kirjoituksestasi Mika olen aistivinani, että taidamme olla saman puoluekannan omaavia. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *