Kaksilla rattailla….. molemmat vuotaa.

Minä kysyn nyt teiltä arvon blogistit kysymyksen, en siksi että  en siihen vastausta tietäisi vaan siksi, että olemmeko ajatusvirtoinemme samalla nuottiviivastolla.

Nimittäin, minkä kuvittelisitte olevan sellaisen puolueen tulevasuusnäkymät, kun eduskunnassa puheenjohtajansa  mielipidettä ja suositusta vastaan äänestää niin puolueen ensimmäinen kuin toinenkin varapuheenjohtaja ja osa, tosin vähemmistö eduskuntaryhmästä.

Kun kysymys äänestyksessä oli ei enempää eikä vähempää kuin Suomen perustuslaista. Eli, jos puolueella on kaksi eri tulkintalinjaa ja käsitystä siitä, mikä on kansanedustajien pääasiallinen tarkoitus, onko se aina ja kaikissa olosuhteissa suojella Suomen kansaa kuten perustuslaki edellyttää, vai meneekä kansainvälinen, joskus viisikymmentä luvulla tehty ihmisoikeusproknoosi tämä ensiksi mainitsemani velvoitteen ja oikeuden edelle.

Kun kysymys on demareista, niin sitä voidaan kyllä jo pitää kirkossa kuulutettuna, että puolueessa kyseisessä äänestyksessä häviölle jääneet tulevat melko piankin tekemään palatsivallankumouksen ja isänmaallisen linjan valinneet tulevat syrjäyteiksi niiden toimesta, jotka kumartavat kansainvälisille sopimuksille ja pyllistävät meidän omalle perustuslakimme ensisijaiselle velvoitteelle ja tarkoitukselle.

Jos puolueella on näinkin tärkeässä ja sanoisinko ensisijaisessa kysymyksessä kaksi eri linjaa, niin nyt on kysymys siitä, että onko puolue enään nykyisen puheenjohtajan ”näpeissä” ensinkään. Mielestäni tämän äänestyksen jälkeen Lindtmanin lähtölaskentansa on alkanut.

Sitä en tiedä vaikka melko usein tai sanoisinko lähes aina kaiken tiedänkin, että tapahtuuko  Lindtmanin vaihto ennen vai jälkeen auringon nousun, eli ennen vai jälkeen seuraavia  eduskuntavaalien, mutta se tapahtuu varmasti ja tie on tasoitettu takaisin sille linjalle, jota edellinen puheenjohtaja edusti.

Veikkaukseni on, että jos demarit jatkaa Lidtmanin johdolla koko vaalikauden kaksilla rattailla, niin seuraavien eduskuntavaalien jälkeen pääministeri tulee jostakin muusta puolueesta kuin demareista.

Jos valta vahtuu demareissa, niin silloin heillä on paremmat mahdollisuuden nousta kuskin paikalle.

Olin aikeissa käsitellä vähän muidenkin puolueiden sisäistä dynamiikkaa, mutta jätetään ne toiseen kertaan ettei blogi  pituudellaan ylitä sallivuuden rajaa, joten arvon blogistit, ei laakasta, naatitaan.

49 vastausta artikkeliin “Kaksilla rattailla….. molemmat vuotaa.”

    1. Matti, tähän minä en muuta osaa sanoa kuin että, olet asian ytimessä.

    1. Lindtman ja Tuppurainen ei kykene vuotoa tukahduttamaan, vain entisen puheenjohtajan linja sen patoaisi ja vain sitä kautta nykyinen kolmos sija muuttuisi EHKÄ ykköseksi, muuten ei.

    1. Johan sinä nyt Niilo vitsin murjaisit, sillä kyllä se on puheenjohtaja joka on linjan takuumies ja jos kuten nyt on käynyt että puolue ei ole yhtenäinen, niin kyllä se niin on kuin urheilussakin, että valmentaja on työnsä tehnyt valmentaja saa mennä, harvoinpa sitä jos koskaan koko joukkuetta vaidetaan.

      1. Sille olen viimeaikaina nauranut, kun Marin vielä pääministerinä ollessaan ajoi Suomessa politiikkaa, jakamalla kansaa hyviin ja pahoihin, eli mustiin ja valkoisiin, niin nyt hänen edustamansa puolue tekeekin sitä itselleen.
        ( toisaalla en voi kuin olla siitä tyytyväinen )

        1. Saattaahan olla niinkin, että nyt maanpaossa oleva ex- pääministeri palaa takaisin päivänpolitiikkaan, kun hänen hovinsa on tarpeeksi saanut kivillä koristeltua hänen polkunsa reunoja ja oikeistohallitus on saanut velkakierteen katkaistua, että saa sitten taas jatkaa siitä mihin lopetti, että rahaa on.

    1. Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista, tämän keskustelun aihe taitaa Heikille, jota epäilen piilodemariksi, olla aika stressaava

      1. En ole, vaan julkisivistyskokoomuslainen, mutta sitä kokoomusta ei enää ole.
        Siis olen vihreä, vasuri, demari ja puutarhurikepulainen ja sosiaalisen oikeudemukaisuuden puoluelainen.
        Impivaarassa en ole koskaan käynyt enkä käy.

        1. Eipä kaltaistasi suomalaisten ja suomalaisuuden halveksijaa sinne tarvitakaan.

  1. Siltähän tuo näyttää, että demareiden vasemmistosiipi yrittää enemmän pitää huolta muiden maiden kansalaisten turvallisuudesta kuin suomalaisten.

    Demareiden sisäinen oppositio yhdessä muun vihervasemmiston kanssa tulkitsee kansainvälisiä sopimuksia ajassa, joka ei ole tätä päivää.

    Sopimuksien ja lakien täytäntöönpano on aina tulkintaa ja riippuu tulkitsijasta, mitä asiaa painotetaan. ”Koskeniemeläiset” katsovat kansainvälisiä sopimuksia hyvin kapeasta näkökulmasta ja siinä ei kovin monia näkökohtia huomioida.

    Minulla on ollut aina lapsen usko siihen, että kansainväliset sopimukset takaisivat myös kaikille Suomen kansalaisille samanlaiset ihmisoikeudet kuin muidenkin maiden kansalaisille.

    Joidenkin mielestä lienen olen väärässä.

      1. Höpistä Heikki. Kannattaa itse tutustua tuon rajalain pykäliin, niin ei pääse tuommoisia sammakoita suusta.

        Kun luet itse tuon lain läpi, niin et ole niin riippuvainen Usarin puheenvuoro -palstan ”uutisista”.

  2. Perustuslaki 29 §
    Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

    Toisin sanoen, ryhmäkurista lipeäminen voi olla puolueen vastaista toimintaa, mutta se on ehdoton ja kiistaton kansanedustajan oikeus.

    Demareilla on pakka sekaisin, kuten joka toinen toimittaja muistuttaa. Toivottavasti löytävät pakkansa kasaan vielä.

  3. No jaa, sen kyllä tiälän, että temarien älyvappaa laita pittää persuja vaarallisempina kuin homoja katolta tiputtelevia, pimperroita pirstaavia ja kunnimurhia harrastavia islamisteja.

  4. Kun on demarit aiheena ja puolueen jakautuminen, niin en malta olla muistuttamatta siitä, että osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla aseelliseen kapinaan Suomen Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan vuonna 1918 – Venäjän yllyttämänä ja Venäjän ruhtinaallisesti aseistamana. Kaikki demarit, eivät kuitenkaan lähteneet mukaan typerään kapinointiin – esimerkiksi Väinö Tanner piti viisaasti näppinsä irti kapinoinnista.

    Taustaa

    Suomessa oli järjestetty vapaat ja rehelliset eduskuntavaalit 1.-2.10.1917. Niissä vaaleissa punaiset, eli sosiaalidemokraatit menettivät enemmistön Eduskunnassa saaden 92 paikkaa ja 44,8% äänistä. Edustajapaikkoja väheni 11.

    Suomi julistautui itsenäiseksi 6.12.1917. Äänestyksen itsenäisyysjulistuksesta voittivat porvaripuolueet äänin 100/88 – sosialistien vastustaessa. Niin, Suomi oli demokratia jo ennen itsenäistymistä.
    Venäjä halusi punakapinan

    Venäjän johto halusi, että punaiset kaappaavat vallan Suomessa ja johdattavat Suomen takaisin Venäjän vallan alle. Siksi Venäjän johdon edustajat yllyttivät useaan otteeseen suomalaisia punaisia (sosiaalidemokraatteja) nousemaan kapinaan.

    Venäjä aseisti kapinalliset ruhtinaallisesti. Siis kapinalliset eivät ostaneet aseita, eivätkä varastaneet niitä, vaan saivat aseensa Venäjän johdon käskystä Venäjän asevoimien varastoista.
    SDP:ssä valta vallankumouksellisille

    Kaikki suomalaiset sosiaalidemokraatit eivät suinkaan kannattaneet kapinaan nousua, mutta vallankumousta haluavat saivat vallan puolueessa.

    26.1.1918 iltapäivällä SDP:n toimeenpaneva komitea päätti liikekannallepanosta ja vallankumouksen aikataulusta. Toiminta päätettiin aloittaa 27.1 klo 22. Onneksi tieto kumoushankkeesta oli kuitenkin vuotanut, joten Suomen laillisen hallituksen jäsenet joko matkustivat Vaasaan tai piiloutuivat. Siten hanke senaattoreiden vangitsemiseksi epäonnistui.
    Vallankumousjulistus allekirjoitettiin 27.1.1918

    Vallankumousjulistus Suomen kansalle.

    Suomen työväenluokan suuren vallankumouksen hetki on lyönyt.
    Tänä päivänä on pääkaupungin työväki uljaasti kukistanut sen synkän harvainvallan päämajan, joka alkoi verisen sodan omaa kansaansa vastaan.
    Rikoksellisen senaatin jäsenet valmistelivat maan pääkaupungissakin inhoittavaa veljesveren vuodatusta ja salakavalaa hyökkäystä Suomen järjestäytyneen työväen kimppuun. Samalla he tekivät itsensä syypäiksi niin julkeaan valtiopetokseen, että pyysivät vieraiden valtioiden monarkistisia hallituksia lähettämään murhajoukkoja Suomen työtätekevää kansaa teurastamaan. Koko kansamme vapaus ja elämä oli täten suuressa vaarassa.
    Nyt on lahtarisenaatilta otettu valta pois. Sen rikoksellisen jäsenet olemme määränneet vangittaviksi, missä ikinä heidät tavataan, sillä vankilassa olisi aikoja sitten ollut sellaisten kansan vihollisten paikka.
    Kaikki valtiovalta on päätetty ottaa tämän maan työtätekevän kansan omiin luotettaviin käsiin.
    ——
    Sosialidemokratien Puoluetoimikunnan valtuuttamana Suomen työväen vallankumouksen korkeimpana elimenä me nyt julistamme, että
    kaikki vallankumouksellinen valta Suomessa nyt kuuluu järjestyneelle työväelle ja sen vallankumouselimille.
    Maan sosialidemokraattinen v a l l a n k u m o u s h a l l i t u s muodostetaan nyt heti. Sen jäsenistä julkaistaan tieto ensi tilassa.
    —–
    Työväen vallankumous on ylevä ja ankara. Se on ankara röyhkeille kansan vihollisille, mutta avulias turva kaikille sorretuille ja puutteenalaisille.
    Luottakaa työväen vallankumouksen voimaan! Sen on vielä toisilla seuduilla taisteluja tehtävä. Mutta vastustamattomasti se vie nyt lippunsa voittoon!
    Uskomme varmasti, että työtätekevän kansamme niin nykyiset kuin tulevatkin polvet vielä moneen kertaan siunaavat tätä vallankumousta, josta on alkava Suomen uusi, onnellisempain olojen aika.

    Helsingissä, 27 päivänä tammikuuta 1918.

    Suomen Työväen Toimeenpaneva Komitea.

    Eero Haapalainen

    puheenjohtaja

    Täältä lisää.
    28.1.1918 Kapina on tosiasia

    ”Kun punaiset joukko-osastot yöllä ja aamulla tammikuun 28:tta vastaan tunkeutuivat Helsingin keskusosiin, eivät ne missään tavanneet vähintäkään vastarintaa, laukaustakaan ei ammuttu eikä ainoatakaan vihollista näkynyt. Tämä seikka oli omiaan saattamaan punaisen ylijohdon pahoin hämille. Siltasaarella oli viime päivien kuluessa yhä varmemmin arvioitu, että vallankumous tulisi käymään jokseenkin samaan kaavamaiseen tapaan kuin maaliskuun- ja marraskuun-mullistukset Venäjällä tahi kuten useimmat historian suuret vallankumoukset yleensä: lyhyesti mutta tulisesti kamppailua pääkaupungin kaduilla – venäläisten avustuslupauksiin luottaen arveltiin voitavan olla varma tuloksesta – vallattaisiin hallitusrakennukset, senaatin jäsenet vangittaisiin ja uusi hallitus julistettaisiin, jonka jälkeen toivottiin voitavan piankin nujertaa mahdollinen vastarinta maaseudulla. Mutta kun odotettua vastustusta ei Helsingissä syntynytkään, oli kadonnut pääedellytys tämän suunnitelman toteuttamiselta.

    Hallituksenmuutosta ei enää voitu toimittaa siinä psykologisesti vaikuttavassa muodossa kuin oli ajateltu, ja punaisten joukkojen näytelmäntapainen esiintyminen ynnä toimeenpanevan valiokunnan veriuhmaa uhkuvat julistukset olivat – kilpistyessään kaupungin levollista ja passiivista tunnelmaa vastaan – pikemminkin omiaan saattamaan uudet vallantavoittelijat naurettavaan valoon.”[i]
    Punakaartien tekemiä murhia

    ”Vangitsemiset ja vangittujen murhat alkoivat heti kapinan puhjettua, niin Helsingissä kuin muuallakin punaisten valtaan joutuneilla alueilla. Tällainen kiireinen toiminta noudatti sosialistien ohjelmajulistusta toisen osapuolen, eli porvariston poistamisesta historian näyttämöltä, kuten esimerkiksi Kansan Ääni vuoden 1917 syyskuun lopulla julkaisemassaan artikkelissa oli julistanut.”[ii]

    ”Niitä ammutaan kuin kulkukoiria, rauhallisia miehiä, joilla ei ole muuta syytä kuin että ovat kuuluneet suojeluskuntaan. Toisia etsitään heidän kodeistaan ja murhataan.”[iii]

    ”Varkauden punakaartilaiset olivat ampuneet heti kapinan puhkeamisen jälkeen tammikuun 29. päivän illalla kaksi henkilöä, kaupanhoitaja Taavetti Ryhäsen ja Lehtoniemen tehtaiden insinöörin Harald Staffansin. Helmikuun alussa he uhkasivat ampua panttivangeiksi ottamansa suojeluskuntalaiset, mikäli valkoiset yrittäisivät valloittaa kaupungin.”[iv]
    https://jput.fi/Punaiset_aloittivat_aseellisen_k.htm

  5. Sisällissodasta on toki monta tarinaa, mutta Heikki hyvä, jos löydät virheitä tuosta Juhanin tekstistä, kerro mitä ne ovat äläkä lähde ilkeilemään.

    1. Olen löytänyt paljonkin jo aikaisemmin niin täällä kuin US:n blogeissa.
      Se o kopioitu ja tulkittu pitkälti voittajien historiasta by Kaj Donner valikoiden sopivimmat. Sillä ei ole mitään tekemistä neutraalin historiankirjoituksen kanssa.

  6. ”osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla aseelliseen kapinaan Suomen Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan vuonna 1918”
    Parran pärinää riittää mutta oltaisiinko tuossa yllä olevassa asian ytimessä?

    1. Voidaan ja voidaanko olla yhtä mieltä siitä, että valkoiset ottivat vangeiksi kymmenkätuhansia punaisia sotilaita, syyttömiä siviilejä ja lapsia ja murhasivat, näännyttivät nälkään, vankileireillä ilman oikeudenkäyntiä Tammimisaaressa, Tampereella ja Lahdessa…
      Mikä hevetti teitä riivaa veivata näitä Suomen surullisia historioita täällä tänään ?

      1. Kieltääkö täällä joku valkoisten pahat teot? Tuppaa olemaan sisällissodissa kosto hirmuinen, ylimitoitettu, ei mitenkään puolustettava mutta tältäkin olisi vältytty jos ei:

        ”osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla aseelliseen kapinaan Suomen Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan vuonna 1918”

        1. … jos, jos ja jos, ”Isämaan ” natsit eivät olisi kyydittäneet ja muiluttaneet aina presidenttiä Siperiaan.
          Tai nämä oikeistohihhulit halunneet kaapata vallan Kosolalle Mäntsälässä.
          Täällä taitaa edelleen elää tämä natsiveri joissakin. Mikä hemmetti teitä äärioikeistohihhuleita oikein vaivaa ?

      2. Ja mikähän helvetti punademua riivaa, kun pitää koko ajan raivota suu vaahdossa?

        1. Suosittelen perehtymään historiaan.
          Koko suomessa oli pulaa ruuasta ja siitä kärsivät valkoisetkin.

          1. Niin, pitkän syvän ja synkän suomettumisen aikana suomalaisille valehdeltiin Suomen historia ihan perusteellisesti:
            – mitään Vapaussotaa Venäjää vastaan ei muka koskaan ollut, vaan Lenin muka lahjoitti Suomelle itsenäisyyden;
            – Talvisotaan oli muka Suomi ihan itse syyllinen;
            – Jatkosodan Suomi muka aloitti, hyökäten ”Saksan liittolaisena” itään;
            – jne.. jne.

            Punademu on ihan raivoissaan, jos joku tuo esiin kovaa faktaa, joka kumoaa niitä suomettumisen aikaisia valheita.

  7. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010564561.html
    Ohessa Lasse Lehtisen näkemys.
    Eli puolueessa on ollut vasen siipi ei siis koko puolue
    ja se vasen siipi on ajoin nostanut päätään.
    Nyt sitä laitaa edustaa 6 valtuutettua joka on pieni vähemmistö.
    Kyllä iso puolue kestää muutaman erimielisen
    joskin esim perusS on erottanut vastaavassa tilanteessa.
    SDP on fiksu puolue ja sieltä voi lähteä jos niin tuntee
    muttei heti olla antamassa potkuja.

    1. Pääasia on, että keskustellaan muista kuin persuista, koska se on 7 %:n EU-puolue ja kohtaa 10 % Eduskuntapuolue.
      Kokoomusta taas ylläpitää suuri vanhojen uskollisten pierujen joukko..
      Riittää, kun puheenjohtajalla on jakaus ja kravatti
      suorassa ja sininen
      puku prässissä ja puhuu kivoja ja heille rahaa lisää.

      Vihreät ja vasurit ovat yhteiskuntamoraalin älyllisiä kritisoijia. Lindmanin jämähtänyt junttiporukka vain peesaa. Tulisi nyt toinen Marin tai Harakka pääsisi hyppimään langoille.

      1. Vaikea on keskustella muusta, kuin persuista, kun itse vedät joka asiassa persut esiin riippujatta siitä, liittyykö asia mitenkään persuihin vai ei.
        Virheet ja vasurit ovat ideologikuplassa olevia ”kaiken tietäjiä”, jotka pukevst tekopyhän ihmisoikeus- ja humanismiviitan taakse kaiken ideologisen potaskan.
        Marinin katastrofia ei todellakaan ole ikävä ja pyryharakka loistaa eritysesti älyllisessä epärehellisyydessä.

  8. Demarivetoisen keskusta-vasemmistolaisen hallituksen aikana Suomella meni hyvin kaikin mittarein huolimatta kriisiajan velan kasvusta vrt. muun EU- maat myös kansan mielestä.

    Nyt menee kaikki päin hevettiä eikä se ole alkuunkaan Ukrainan sodan syytä, vaan tolkuttoman huonon hallituksen- jonka ”talousviisautta” johtaa saksipersut ja narusta vedettävä Orpo.

    Kannattaa lukea Hesarin laaja tutkimus juuri nyt.
    Ei auta selitys, ettei kiinnosta lukea kriittitä Hesaria, vaan Suomen huutisia.
    Marinin hallitus pani Suomen perusasioita sentään kuntoon, puolustus Natoineen hävittäjineen, koronat, varmuusvarastot, soterakenteen vastuiden perusmylläys jne………

    Hallitus | Hallitus lupasi laittaa ”Suomen kuntoon” – Luvut paljastavat, miten on käynyt: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010550939.html

  9. Hesarin tilastokäyrät eivät mairittele hallitusta, tosin taisi olla käyriä jotka lähtivät laskuun jo edellisen hallituksen viimeisinä aikoina. En ole taloustieteilijä, siksi ehkä ihmettelen onko vuosi riittävän pitkä aika tuomita nykyhallitus.
    Heikille näyttäisi lähinnä kelpaavan Vihreät ja Vasemmistoliitto, kuinkahan heidän korkean yhteiskuntamoraalin ja älyllisyyden opeillaan olisi Suomi lähtenyt nousuun, sitäkin sopii kysyä.

    Vaikka monet leikkaukset olisivat tarpeen jopa välttämättömiä on päivänselvää että niiden kohteiksi joutuneet tuomitsevat hallituksen alinpaan hornan tuuttiin, sellainen on ihminen, minullekin oma napa tärkein.

    1. Tämän hallituksen on pakko leikata julkisia menoja vähemmäksi – ei voida ottaa joka vuosi luokkaa 10 000 000 000 euroa lisää velkaa. Jo nyt velkojen korkokulut ovat sietämättömällä tasolla.

      Marinin hallitus otti valtavasti nimenomaan vahingollista syömävelkaa. Tuottaviin investointeihin voisi ottaa velkaa, mutta ei kaiken kivan jakamiseen kannattajille.

    1. Eihän siinä ole esitetty mitään uutta.
      Samaa vanhaa marinin hypetystä ja persujen mollauspaskaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *