Teemu Keskisarja sanoo, että hän ei osallistu itsenäisyyspäivän juhlintaan presidentinlinnassa 6.12,- hän katsoo että hänen ”eduskuntahöpinänsä” ei ole kutsun arvoiset. Teemu menee kyseisenä päivänä puhujaksi isänmaalliseen 612 tilaisuuteen ja osallistuu soihtukulkueeseen sankarihaudoille.
Ei liene toista kansanedustajaa eduskunnassa joka itsensä ja työnsä siellä alentaa. Kyllä se tuppaa siinä talossa olemaan itsensä ylentämistä muita alentamalla.
Kun sanotaan, että kansakunta joka ei tunne historiaansa, niin ei voi katsoa tulevaisuuteen.
Mutta Teemu tuntee historiamme ja jos minä jollekkin olisin oikeutettu antamaan valtakunnan avaimet, niin Teemulle ne antaisin luottavaisin mielin.
Kyllä tässä yhteiskunnassamme on niin paljon jo kaikensortin juhlimis ja riekkumispäiviä sekä valo, ääni ja materiasaastetta olemassa, että kunpa edes yksi päivä vuodesta ( 6.12 ) pyhitettäisiin hiljentymiseen, muistelemalla niitä, jotka henkensä ja terveytensä ovat uhranneet vapaan Suomen puolesta.
Jos nyt ihan suoraan sanon, niin minusta itsenäisyysjuhlat presidentinlinnassa muistuttavat lähinnä karnevaaleja, kukot pingviinupuvuissaan ja kanat lainahöyhenissään.
Varmasti jos tämä sakki jotka nyt juhlintaan osallistuvat presidentinlinnassa, että jos liittyisivät Teemun seuraksi soihtukulkueeseen sankarihaudiolle, niin ehkäpä se sitä kautta hiukan nousisi kansalaistenkin arvostus heitä kohtaan.
Toivon tietenkin että koko perussuomalainen puolue kuuntelisi herkällä korvalla Teemua, hän tuntee historiamme, se takaa että emme astu tulevaisuudessa harhaan päätöksissämme, vaikka ilmaiset lounaat ja juhlakattaukset kuinka houkuttelisivat ”rietastelemaan” kansan piikkiin.
Saatan olla väärässäkin, että vaikka ihminen tietää huomenna maailmanlopun tulevan, niin silti hän vielä tänään istuttaa omenapuun…..
Olis hyvä idea linnan juhlien sijaan ja laitettais juhlabudjetti Hurstin kautta jakoon vähäosaisten jouluun.
Suomi pidättäytyi sotavuosinaankin linnan juhlista ja vaikka nyt ei ollakaan sodassa muuten kun välillisesti, niin turha riekkuminen on itseasiassa vain vähien voimien tuhlaamista epäolennaiseen.
Ei juhlita ”karhupeijaisia” ennen kuin se on nyljetty.
Niin, toisin kuin Marinin sosialistihallitus joka laittoi rahaa palamaan Olavi Uusivirralta sylitanssin ostamiseen ja Kesärannan gay-sauna iltoihin, on Orpon porvarihallitus laittanut budjettiin rahoituksen ruoka-avulle.
Varmasti Keskisarjan valintaa osataan paheksua joissain piireissä, mutta se paheksuntaa ei ketään häiritse ja kaikkein vähiten Keskisarjaa itseään.
Luultavasti käyn Lahden ristinkirkon sankarihaudoilla ja sen jälkeen ravintola teerenpeliin oluelle ja sitten tulen kotiin ja laitan jotain hyvää ruokaa.
Historian dosentit ovat olleet kiinnostuneita perussuomalaisuudesta ja me heidän sanomastaan.
– presidenttiehdokas v. 2000, Ilkka Hakalehto
– Jussi Niinistö, dosentti (väitös Susitaival-nimisestä upseerista)
– kirkkohistorian ja Venäjän historian dosentti, Luukainen
– Teemu Keskisarja
Filosofi J. W. Snellman korosti historiatietoisuuden merkitystä kansakunnan olemassaololle.
Minulla ei ole ongelmaa Linnan Juhlien kanssa.
Mutta pysyittekös maitokärryillä, mitä arvojohtajamme Stubb ykkösaamussa summasi?
Humanistisesta näkökulmasta hän kuvasi, kuinka olisimme 1990-luvulta(ko?) 2000-luvulle saaneet elää tällaista ”arvopohjaisen idealismin” kautta, jossa globalisaation ihanteessa ajateltiin kaikkien maailman kansallisvaltioiden demokratisoituvan länsimaisten demokratioiden kaltaisiksi.
Mutta että globalisaation ihanne ei kuitenkaan täyttänyt tuollaista lupausta, vaan toi mukanaan myös ongelmia ja haasteita, jotka ovat pakottaneet lännen ns. ”Uuteen normaaliin”, eli nykytilaan, jota arvopohjaisen realismin linssin läpi voi olla hyödyllistä hahmottaa.
Stubb puhui, kuten on puhunut myös ranskalaisfilosofi Bruno Latour niin sanotusta ”korjausliikkeen” tarpeesta, mutta tuota uutta suuntaa ei Stubbkaan määritellyt konservatiiviseksi, kuten ei Bruno Latourkaan.
Erikoisesti Stubb korosti kuitenkin historismia ratkaisuksi sille, mistä vastauksia ja ymmärrystä nykytilaan tulisi hakea, mihin ottaudun itse myös kriittisesti, koska hän ei pyrkinyt tarkemmin määrittelemään tuota mainitsemaansa ”korjausliikettä” tai sen luonnetta.
Vanhoihin käytäntöihin tai konservatiivisuuteen palaamista tai sellaisesta ratkaisujen ammentamista Trumpilaisittain kun en pidä millään tasolla hyvin soveltuvana vastauksena ns. ”Arvopohjaiselle realismille”, vaan historian tuntemuksesta näkisin voivan olla muunlaista hyötyä oikeasuhtaisessa kontekstissa, joka ei poissulje nykyrealismia luonnon monimuotoisuuden ym. ihmiskeskeisyyden haasteineen.
Filosofi Latourin ”korjausliikkeestä” eli maasyntyisyyteen kääntymisestä pidän juuri siksi, ettei se asetu vastakkain minkään realismin tai poliittisen ideologian kanssa, vaan pyrkii ymmärtämään ja ottamaan huomioon kaikkea myönteisesti, kannustavasti ja ratkaisukeskeisesti tyrkyttämättä mitään helppoja vastauksia.
Mielenkiintoista olisikin pohtia lisää tuon arvopohjaiseen realismiin perustuvan korjausliikkeen luonnetta sekä sitä, haluammeko kopsata sen Amerikasta vai pystyisimmekö kehittämään omanlaisemme…
Rauhaisaa viikonvaihdetta.
Taisipa Stubb puhua jotain polarisoitumisestakin ja vaikuttaa siltä, että itsekin ruokkii?
Polarisoituminen on ollut punavihreistön ja sitä tukevan median tavoite jo vuosikausia.
”1. En ansaitse mitään kestitystä touhuistani kansanedustajana.
2. Käyskelen kirkkomailla joka päivä, turha tehdä poikkeusta jonkin kerskailugaalan tähden.
3. EU-Suomi vuonna 2024 ei ole itsellinen eikä itsepäinen, joten pyhitys pelkistyköön historiaan.
4. Puupalttoo pukee joka iikkaa, frakki vain harvoja valittuja.
5. 612-väki on sananvapauden puolella sananvakautta vastaan.
6. Viheliäinen olentoni ei ilahduttaisi ketään tv-lähetyksessä, mutta kadulla vastamielenosoittajat repikööt siitä riemunsa.
7. Kunnioitan kansallismielisyyttä ja karsastan kansallismielettömyyttä.
8. Soihtukulkue liikkuu oikeaan suuntaan toisin kuin kättelyjono.
9. Linnan booli vihloisi ikäloppua eturauhastani.
10. Minulla on puhujana asiaa eläville ja kuolleille myötäihmisille.”
Keskisarjan perustelut päätöksellään.
Ihan perusteltua osoittaa tällä tavoin hiljaisesti mieltä presidenttiä vastaan, joka ei erityisen paljoa parlamentarismia arvosta.
Onko 612 sitten äärimielinen kulkue vai ei? En tiedä. En ole osallistunut tai suunnittelemassa sitä. Jotenkin fiilis että siitäkin mahtuisi muutakin mielipidettä kuin natsihuutelu.
Yle voisi ottaa aina puhevalmiin Keskisarjan ja vähän tivata, tiukasti mutta reilusti, lisätä ymmärrystä.
Kyuu, en tiedä minäkään onko 612 äärimielinen kulkue vaiko ei, mutta tiedän, että jos sen sellaiseksi määrittelee näennäisesti liberaali punavihreistö niin kulkueeseen olisi kunnia osallistua mikäli se olisi lähempänä.
Jos Teemu Keskisarja haluaa tällä itsenäisyyspäivätempauksellaan kertoa, että myös hitaasti syttyvät suomalaiset osallistuvat woke-vouhkaamisen maailmanlaajuisiin hautajaisiin – niin mikäpä siinä.
Ville Niinistö esittää, että kaikki 612 soihtukulkueeseen osallistuvat hallituspuolueen jäsenet on erotettava.
( Keskisarja, Laakso ainakin osallistuu )
Minä taas toivoisin koko perussuomalaisen eduskuntaryhmän siihen osallistuvan.
Esitän, että kaikki Praid kulkueeseen osallistuvat hallituspuolueen jäsenet on erotettava, sillä se on terroristi järjestö.
Neiti Niinistö kitisee kuten aina.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010871677.html
– No taitaa olla äärioikeistolaista ainesta persuissa
ja siitä välillä syytellään?
Kun punavihreistön sopulit leimaavat äärioikeistolaiseksi niin pitää se ottaa kohteliasuutena.
Mitä tulee Ville Niinistön puheisiin, punavihreät näkevät natseja ja natsisymboleja joulutortuista lähtien.
Sinänsä ihmeellistä tuo natsikammoisuus ottaen huomioon että viimeiset natsit eliminoitiin vuonna 1945 sekä sen, että natsit eivät pärjänneet ruumiiden teossa kommunisteille. Eri juttu sitten jos Adolfin tuhatvuotinen valtakunta olisi toteutunut. Onneksi ei toteutunut. Totalitarismi on totalitarismi olkoon sen tykötarpeet mitä hyvänsä.
Viimeisiä natseja elää vielä n 60 Saksassa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/saksassa-alkaa-uusi-kampanja-viimeiset-natsit-halutaan-vastuuseen/2196386
Etelä-Amerikassa saattaa myös joitain elellä, mutta meillä ei tarvitse juutalaisten olla natseista huolissaan, vasemmistolaiset ovat sitten eri asia.
Sanoin kommentissani, että natsit eliminoitiin vuonna 1945 (tarkoitin poliittisesti).
Totta maar vanhoja natseja on ollut elossa tuon vuoden jälkeenkin.
Saksan Die Grune Partei (Vihreät) perustettiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat karkeasti ottaen kaksi poliittista ryhmää: 1) marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja 2) vanhat natsit.
Heillä oli runsaasti yhteisiä tavoitteita: antiamerikkalaisuus, ydinvoiman vastaisuus, antikonsumerismi, auringon palvonta, vaihtoehtoinen lääketiede, vaihtoehtoinen ”tiede”, kemikaali- ja säteilyhysterian lietsonta ym. ym.
Oheisessa kuvassa on Saksan vihreiden ensimmäinen puheenjohtajisto: Norbert Mann, Petra Kelly ja August Haussleiter. Haussleiter kumppaneineen (useat heistä olivat antroposofiaan eli Rudolph Steinerin mystiikkaan vihkiytyneitä entisiä SS-miehiä ja Hitlerin sijaisen Rudolph Hessin suojatteja) olivat edellisenä vuonna itse asiassa perustaneet jo ensimmäisen vihreän puolueen Saksaan.
Rajoitettu skandaali puhkesi 1980 Der Spiegel-lehden paljastettua Haussleiterin edesottamukset, että myös sen, että Saksan vihreiden liittopäiväryhmässä oli useita vanhoja natseja ja SS-miehiä.
https://oikeamedia.com/o1-156700
Osallistuminen seppeleenlaskuun sankarihaudoille on mielestäni yksi oikea tapa itsenäisyyspäivän viettoon.
Jo aamulla aikaisin on radiossa lyhyt tilaisuus Lipunnosto Tähtitorninmäellä. Kuuntelen sen aina mielelläni, jos suinkin mahdollista. Joitakin kertoja on jäänyt kuuntelematta kun olen ollut silloin Virossa sotaharjoituksissa.
Juhani, juuri näin, mutta punavihreiile isänmaa ei ole koskaan merkinnyt yhtään mitään.
Isänmaallisuus, kansallisuusaate, ovat vihervasemmistolle kirosanoja ja Suomen siniristilippu, leijona vaakuna ja mikä tahansa kansallisuuden korostaminen ovat heille äärioikeistolaisuutta.
Tämä näkyy kaikessa heidän toimissa, maahanmuuttopolitiikasta, itärajan sulkemiseen.