Ei(kö) terve ihminen työtä kaipaa.

Ei sitä tällainen sodan jälkeisellä vuosikymmenellä syntynyt olisi koskaan voinut kuvitella, että Suomessa voi terve ihminen elää taloudellisesti melko säällistä elämää, vaikka hän ei laittaisi tikkua ristiin, eikä hiki tulisi otsalle muualla, kuin kaikensortin extrem hullutuksien parissa.

Jossain ollaan menty pahasti metsään hyvinvointivaltion tavoitteellisuudessa, kun terve työikäinen kansalainen voi valita, että valitseeko työnteon jolla voi ne harrastuksensakkin rahoittaa, vai harrastaako niin sanoakseni muiden piikkiin ”oloneuvoksena”.

Syyttävä sormeni ei nyt osoita yksilöön, joka nauttii muiden keräämistä hedelmistä, hän käyttää hyväkseen järjestelmää, jossa hyvinvointivaltion rakentamisessa ollaan menty jo niin pitkälle, että se ei enään perustukkaan työntekoon.  Ei ole ihme sitten, että jo lapsille ja nuorille pykätään pystyyn ”pääsairaaloita”, kun arvot ja arvostukset ovat heittäneet häränpyllyä.

Ennen työnteko oli niin ruumiillisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin tae ja sitä tekemällä pidettiin myös lääkärit loitolla niin sanoakseni.

Kyllä se nyt vain niin on kuten huomataan, että mitä pidemmälle ollaan menty ns.hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa joka ei perustu työn tekemiselle eikä teettämiselle, niin sitä huonovointisemmaksi on tullut yhteiskunta yksilöineen.

Mikä sitten olisi ratkaisuksi ihmisten ja yhteiskunnan tervehtymiseen ja en edes minä pysty siihen täydellistä vastausta antamaan.

Mutta jos nyt lähdettäisiin vaikka siitä, että terveet työikäiset työttömät velvoitettaisiin osallistumaan edes muutaman tunnin viikossa johonkin yhteiskunnan tarjoamaan vapaaehtoistyöhön toimeentulonsa turvatakseen, niin se olisi jo ensiaskel ylös apatiasta, kun heille selviää että heitäkin tarvitaan.

Tuli mieleeni, että  joitakin rikoksen tielle eksyneitä rangaistaan määräämällä heille yhdyskuntapalvelua, niin nyt voidaan noudattaa samaa käytäntöä myös rehellisten ja lakeja kunnioittavien kansalaisten suhteen, mutta tätä ei heidän tule kokea rangaistuksena, vaan pelastuksena heidän hyvinvoinnilleen.

Sehän on näin äkkipäätään selvää että useammat valtaosiltaan ajattelevat, että onneksi meillä Suomessa ei ole enään arvin tapaisia päättäjiä enään muualla kuin kirkkomaalla.

 

22 vastausta artikkeliin “Ei(kö) terve ihminen työtä kaipaa.”

  1. Eikö terve yritys kaipaa työntekjöitä, joille voi maksaa kunnon palkkaa elääkseen ? EI, kun on vain harva moraalisesti terve yritys.

    Eikö yrityksen pitäisi arvostaa kokeneita työntekijöitä sen sijaan, että heitetään ikäjärjestyksessä pellolle. KYLLÄ, MUTTA EI !

    Eikö yritysten automaatio korvaa ihmistyövoimaa ja siksi ihmisiä heitetään pellolle. KYLLÄ, mutta automaation hyödyt siirtyvät yrityksen taskuun, jonka kannattavuuden tuottoja ei työntekijä saa.

    Miten valtio voi tukea yrityksiä lisäämään työtä ja kannattavuutta maksaa veroja, joilla edelleen luodaan työtä työvoimalle ?
    Leikkaamallako kulutusta, leikkaamalla yritysten kehityskuluja, leikkaamalla hyvien työntekijöuden kykyä saapua ja olla Suomessa tekemässä töitä.

    Paska valtiovalta, kun ei ymmärrä yhtään mitään yritystaloudesta, eikä työvoimasta, ei edes sitä, mistä valtio tulonsa saa !

    1. Ei sellaista yhteiskuntaa eikä järjestelmää jossa ei porsaanreikiä olisi, minä nyt lähdin ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia edistääkseni sieltä helpommasta päästä, jossa kaikki voittavat ilman taloudellista riskiä.

  2. Menikö se vähän niin että Arvi puhuu ihmisen mahdollisuudesta valita tekeekö työtä vai elääkö yhteiskunnan tuilla ja Heikki toivoisi lisää hyväpalkkaisia työpaikkoja.

    1. Niin, lähestyin asiaa ikäänkuin terveysvaikutus edellä ja kuten minua viisaammat ( niitäkin muka on ) ovat sanoneet, että työ on parasta sosiaaliturvaa, mutta jos työtä ei ole kaikille aina tarjolla, niin sitä mainitsemaani ”yhdyskuntapalvelua” kyllä piisaa jaettavaksi ja palkan siitäkin saa yhteiskunnan maksamien sosiaalitukien muodossa.
      Joten oikeuksiin tulee kuulua myös velvollisuudet työttömienkin osalta.

      1. Tämä on täyttä puppua taas kerran.
        On lääketieteelliesti suuri joukko vanhemmasta työvoimasta työkyvyttömyyseläkkeellä tai työkyvyttömiä.
        Ja lisää tulee koko ajan nuorista psyykkisesti kyvyttömistä ja läskeistä pullamössöistä.
        Tehtaita suljetaan- mitä sitten ?
        Osapalkkaiset työlliset korvaavat täyspalkkaisia.
        Yritiykjsiä menee konkurssiin- miksi. ”Leikataa lisää kulutuksesta.”
        Paska valtoiovalta, kun ei ymmärrä yhtään mistään mitään.

        1. Voi pyhä yksinkertaisuus mitä puuta heinää taas Heikiltä, lukee kuin piru Raamattua minun tekstiäni ja ymmärtää tahallaan väärin, mutta ei yllätä.
          Jos sallit niin esittäisin sinulle Heikki yhden henkilökohtaisen kysymyksen että, eikö se ole helvetin raskasta olla noin ylivoimainen.

          1. Vastaa siihen mitä kritisoin, äläkä kirjoita päivistä toisiin puppupropagandaa, joiden kokonaisnäkemyksessä työllisyydestä ei ei ole jären hiventä syyllistämisineen.

            1. Ei sen nyt helppoheikkien kannata minua syyttää yhteiskunnan pahoinvoinnista, koska ovat kaltaisineen sen aikaan saaneet.

  3. Tässä faktaa terveistä työttömistä, joka määrä vain kasvaa ja kasvaa:

    ”Työttömiä työnhakijoita kesäkuussa 293 300.
    Työttömien työnhakijoiden määrä nousi 28 600 henkilöllä viime vuoden kesäkuusta. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 23 800. Kaikkiaan kesäkuussa oli avoinna 60 100 työpaikkaa, mikä on 63 700 vähemmän kuin vuosi sitten.

    Työttömiä työnhakijoita oli kesäkuun lopussa yhteensä 293 300. Se on 28 600 enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 27 000 enemmän kuin edellisessä kuussa. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

    Työttömien työnhakijoiden lukumäärä sisältää työ- ja elinkeinotoimistojen ja kuntakokeilujen asiakkaat sekä kokoaikaisesti lomautetut. Työttömistä työnhakijoista oli kuntakokeilujen asiakkaina 170 500 henkilöä, mikä on 19 400 enemmän kuin edellisen vuoden kesäkuussa.

    Koko maassa oli lomautettuna kesäkuun lopussa 28 500 henkilöä, mikä on 7 700 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 19 800 henkilöä, mikä on 4 000 enemmän kuin edellisen vuoden kesäkuussa. Toukokuusta kokoaikaisesti lomautettujen määrä väheni 500:lla.

    Pitkäaikaistyöttömiä oli 95 300 .
    Pitkäaikaistyöttömiä eli yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 95 300, mikä on 4 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 99 800 eli 6 500 enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.
    Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 5 900 enemmän kuin edellisen vuoden kesäkuussa eli yhteensä 35 800. Nuorten työttömyyksistä 55,2 prosenttia päättyi tammi-kesäkuussa ennen kolmen kuukauden työttömyyttä, mikä on 2,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

    Uusien avoimien työpaikkojen määrä väheni:

    Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin kesäkuun aikana 23 800 eli 37 700 vähemmän kuin edellisen vuoden kesäkuussa. Kaikkiaan kesäkuussa oli avoinna 60 100 työpaikkaa, mikä on 63 700 vähemmän kuin vuosi sitten.

    Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli kesäkuun lopussa 105 700 henkilöä, mikä on 800 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, kuntouttava työtoiminta ja omaehtoinen opiskelu.

    Tilastokeskus: Työttömyysasteen trendi 8,2 prosenttia

    Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli kesäkuussa 41 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysasteen trendi oli 72,3 prosenttia, mikä on 1,2 prosenttiyksikköä matalampi kuin edellisen vuoden kesäkuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 242 000, mikä oli 31 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysasteen trendi oli 8,2 prosenttia eli 1,0 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. ”

    1. Mitäs noita tilastoja siinä luettelet, ne eivät ole alustukseni pointti.

  4. Hyvinvointiyhteiskunnan etujen väärinkäyttäjiä on kourallinen.
    Oikeinkäyttäjille tarvittaisiin rankasti lisää rahaa ja tekjiöitä. Kuka ja mistä ne rahat tulevat- leikkuupuimuristako ?
    Mutta….?

  5. Terveiden oleskelu rehellisen työnteon sijaan on sairasta.

    Työttömyyskorvaukset, asumistuet, toimeentulotuet, yms. on pistettävä kaikki samaan pottiin ja sitä pottia on portaittain pienennettävä vaikka 5% kuukaudessa niin kauan, että työ rupeaa tuntumaan houkuttelevalta vaihtoehdolta.

    1. Työ tekijäänsä kiittää niin taloudellis,-kuin henkisessäkin katsannossa.

  6. Kissa kiitoksella elää ihmisen on saatava työstään palkkaa millä sitten elää terv tepivaari

  7. Olen filosofi Martin Heideggerin kanssa samanhenkinen siinä, miten olen koko elämäni kärsinyt siitä, miten ympärilläni olevat aikuiset ja opettajat eri kouluissa ovat suoltaneet niskaani murusia ilman, että he olisivat esittäneet mitään elämänkatsomusta tai maailmankuvaa, johon nuo muruset yhdistyvät.

    On vaan ollut epämääräinen harakkaparvi tietoa ja opinkappaleita, jotka tuottavat sellaisen identiteetin, että ihminen toistelee oppimaansa ja täälläkin blogialustalla aikuiset miehet riitelevät siitä, miten asia on opittu ja miten asioiden kuuluu mennä.
    Mutta minkä elämänkatsomuksen mukaan on opittu ja mihin maailmankuvaan sitoutuu riitelynne? Pystyttekö kirjoittamaan maailmankuvanne arvoineen ja uskomuksineen tiivistelmäksi paperille? Millainen maailmankuva ja elämänkatsomus on perussuomalaisuuden taustalla?

    Minulle ei riitä, että sanotaan miten persut ovat kaikki herttaisesti erilaisia sateenkaarivärein loistelevia yksilöitä ja että puolueeseen mahtuu monenkirjavaista sakkia, vaan kyllä täytyisi löytyä jonkinlainen objektiivinen yleistävä määritelmä ja kokemus perussuomalaisesta ihmisyydestä, elämänkatsomuksesta sekä maailmankuvasta historiallisine ja yhteiskunnallisine perusteluineen.

    Jos pystytte, kiinnostun. Haluaisin itse asiassa oppia lisää suomalaisuudesta. Mitä on suomalaisuus — jotakin mystisen esoteerista salatietoa, vaiko jotakin ihan kirkasta ja järkevää?

      1. En tiedä perussuomalaisten filosofiasta, mutta oma filosofis/uskonnollinen käsitykseni on, että laiskuus on syntiä.

        1. … paskan marjat ja masikat !
          Joutilaisuus, lepo, hyvä uni ovat terveyden perusta. Sitten ravitseva niukka ruoka.
          Loput on sitten purjehdusta, puutarhahoitoa ja haitarin soittoa.
          Ajattelu on paljon terveellisempää kuin paskahommien tekeminen.
          No, kaivurikuski, veturinkuljettaja, lentokapteeni ja piällysmies ihan mukavia.

  8. Minä en halua riidellä tai haastaa riitaa, vaan oppia.

    Itse pohdin, miten tuntuu turhalta syyttää nuoria siitä, ettei aikuisilla itsellään ole mitään filosofiaa, mitä opettaa. Jos tieto olisi valtaa, olisi jokaisen lapsen käsissä oleva älylaite taikasauva, jolla olennaiset sisällöt siirtyisivät lasten aivoihin, mutta näin ei tietenkään ole.

    Feminismi sentään tarjoaa monille miehille ja naisille eräänlaisen filosofian, jonka avulla voi valtavien tietomäärien ja informaation paljoudessa nuori päästä kosketuksiin oman itsensä, arvojensa, juuriensa sekä suomalaisuutensa kanssa. Siis että on edes joku filosofia, jonka puitteissa löytää kiinnostus itseen ja maailmaan, suomalaisuuteen ja sen historiaan. Siksi feminismin ja ideologioiden haukkuminen historiattomuuden aikakautena on minusta omituista, kun juuri arvoja tuottavia filosofioita tarvitaan isien ja isoisien sekä suomalaisen yhteiskunnan meille rakentamaan arvotyhjiöön sekä filosofian puutteeseen.

    Arvin blogeista pidän, koska hänkin pohtii ja on avoimen ystävällismielinen ja perussuomalainen, joka ei maalaa toisia vihollisikseen, vaan käy dialogia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *