Tykkään kokeilla kaikkea uutta ruoanlaitossa: Puolukkalihapullat

Minulla oli ollut pari viikkoa mukillinen puolukoita jääkaapissa, eikä ne olleet mennyt huonoiksi vaan päinvastoin kypsyneet. Niinpä sekoitin ne kokonaisina lihapullataikinan sekaan.

400g sikanautajauhelihaa

knorr ranskainen sipulikeitto

1 kananmuna

tilkka vettä

mukillinen puolukoita kokonaisina

Annoin olla 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia ja annoin pyöryköiden jäähtyä vähän ennen nauttimista. ..No, kyllähän noita ihan mielellään syö, vaikka ei niissä kovin paljon ne puolukat läpi maistu.

8 vastausta artikkeliin “Tykkään kokeilla kaikkea uutta ruoanlaitossa: Puolukkalihapullat”

  1. Äkkiseltään tulee ajatus, että hyvät puolukat meni hukkaan.

    Olisit syönyt ne lihapullien kera mielummin.

  2. Eipä ole tällaista mieleen tullut mutta pisteet siitä että ruokaa ei anneta mennä hukkaan.

    Tuoreet suomalaiset puolukat ovat jotain mistä tietyissä päin maailmaa maksettaisiin mielettömiä summia. Ja maksetaankin.

  3. Olen myös sitä mieltä, että sikanautajauheliha ei ole oikea raaka-aine lihapulliiin ja kun valmistetaan uunissa noin pitkään niin väkisin menee hyvä rasva hukkaan.

    Sikanautajauheliha sopii naudan jauhelihaa paremmin esim. makaronilaatikkoon ja vastaaviin mihin saadaan kipattua kaikki paistamisessa erottunut rasva joukkoon.

    1. Sikanautaa pitää myös laittaa hirven ja peuran jauhelihoihin 1/1, koska niistä tulee muuten liian kuivia.

      1. Juhak, totta puhut, sika-nauta ja ihan yhtä pelkkä sika sopii hyvin riistan ” rasvoittamiseen”.
        Jos joskus kuitenkin saat käteesi riistajauhelihaa, vaikkapa peuraa ja lähikaupassa ei juuri ole sika-nauta/ sikaa tarjolla niin hätäpäissä smetana tuo yllättävän avun, rasvaisena tuotteena.

  4. Hallin sikanauta 50/50% ei tirskauta rasvaa juuri ollenkaan vrt. kaupan pakatut 20 %.

    Käytän ainoastaan Nygrenin hallin sika-nautaa. Jauhetaan paikan päällä.

    Käytä puolukat maksapihvien tai mustan makkaran kanssa.

  5. Omassa taloudessamme jakaantuvat mielipiteet puolukkaan niin että emäntä laittaa sankoon puolukoita ja Pulmu palasokereita, hämmentelee niin että sokerit sulavat. Minä taas keitän pitkään, käytän paljon sokeria, lopputulos ylen makeaa ja tumman punaista.

    Molemmat kyllä kelpaavat, kuten kai monilla puolukkaa seurakseen edellyttävät ainakin kaali- maksa- ja veriruuat, lihapullat ja yksinkertaiset lihakastikkeet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *