Venäjän uhka on tosi, olemme hybridisodassa, ne jotka ei tätä usko valehtelee itselleen.

Terveisiä muuten reissun päältä, mutta asiaan.

Tässä kun on näitä Venäjän aiheuttamia uhkia Suomea kohtaan tarkastellut niin pelätään mm sanaa : ”sota” jota mm Pekka Toveri on viljellyt keskusteluissa. Eli on puhuttu että olemme sodassa Venäjän kanssa, sehän on täysin oikein sanottu. Venäjä on aloittanut jo aikaa sitten hybridisodan suomalaisia vastaan, miksi tästä ei saisi puhua vaan edelleen asiaa halutaan painaa villaisella.

Olemme myös joutuneet jo fyysisen vaikutuksen alaiseksi, mm infraamme on yritetty tehdä iskuja, uskomaton määrä lyhyessä ajassa tehtyjä iskuja vesijärjestelmiimme. Ei nämä ole minkään paikallisen poikajoukon tai jengien tekosia, kyllä siinä toiminta on tullut itärajan takaa. Se selviää vielä, näitä tapauksiahan  tutkitaan parhaillaan.

Eli kyberhyökkäyksiä, rajalle tehtyjä vaikuttamisyrityksiä ”pakolaisia rajalle meininki” sekä nyt fyysiset keinot…

Kun diplomatian keinot on käyty loppuun, kuten nyt näyttää olevan, alkaa Venäjä tekemään fyysisiä toimia. Tämä on vasta alkua.

Eli kyllä Suomi on sodassa Venäjän kanssa, kuten Pekka Toveri sanoi, Venäjä tätä sotaa pitää yllä, meidän pitää tällä hetkellä puolustautua, mutta pitää muistaa että vastahyökkäys tehdään vielä…

Muistakaa että sota ei tarkoita että täällä olisi joukot jo vastakkain, sodan käsite on hämärtynyt, se ei ole perinteistä taistelua, se on nyt niin laajaa ja toteutuu myös rauhan aikana. Venäjällä on suunnitelmat monen asian varalle ja yksi on varmaa, siellä halutaan enemmän kuin Ukraina…

Punademut sen kuin jatkavat paskan jauhamista

17 uutisissa yksi pyryharkka rähisi taas rajalakia vastaan samoilla tekopyhillä ja valheellisilla väitteillä, kuin punademut ovat koko ajan käyttäneet.

Punademut olivat turpa rullalla, kun marinin sakki hysteerisessä pelossaan esti suomalaisilta vapaan likkumisen suomen alueella, mutta nyt vetoavat vapaaseen liikkumiseen ja kansainvälisiin sopimuksiin, mitkä eivät määrittele mitään oikeuksia elintasosiirtolaisille.

Medianlukutaito on sama, kuin laittaisit rahaa omalle tilillesi.

Olen täällä Pirkassa aikaisemmin kiitellyt kansalaisia heidän kehittyneestä medianluku taidostaan, mutta aika paljon on vielä kuitenkin kehittymisen varaa kun seuraa politiikkamme nykypäivää.

Sillä muuhun päätelmään ei voi tulla kuin että kehittymisen varaa on vielä jäljellä, muuten ei ole selitettävissä se, että maamme poliittisten puolueiden kärkipaikkaa Gallupeiden mukaan pitää puolue ( sdp ) joka ei tunne muuta sanaa kuin EI EI ja vielä kerran EI, kun hallitus koettaa vasemmistohallituksen jättämiä jälkä saada edes jonkinasteiseen tolkun tilaan ja laittaa työn ja yrittämisen hyvinvointivaltion määreeksi tämän vasemmistolaisen ensin huvit, jossa työ koetaan rangaistuksena.

No sitten näkyy tämä rasismikorttikin olevan demareille se pyhä lehmä, joka otetaan aina silloin mukaan heidän työkalupakkiinsa, kun järki huukkuu aivosumuun. Tuntuu että kaikki kotimaan puolustaminen ja isänmaallisuus koetaan vasemmiston sosialistikuppiloissa rasismiksi ja ainoastaan maailman syleily ja ylitsevuotava hyvyys saa hedän viisarinsa värähtämään tai hameensa nousemaan korviin.

Nyt sitten tämän rajalain ympärillä demarien toiminta saa kyllä Putinin ja naurismaan airatkin nauramaan ja tanssimaan ripaskaa.

Lisäksi ihmettelen sitä, että lähes puolet kansalaisista antoi siunauksensa ei enempää eikä vähempää kuin kaataa Suomen hallitus ulkoparlamentaarisen korporaatin toimesta ja ei ollut silloin köyhät kyykyssä eikä kukaan kärsinyt kylmyydestä, kun piti lähteä turuille ja toreille huutamaan hiki hatussa oikeudekseen olla työtön.

Monen sortin uhkia ja uhkavien maalaria on nyt Suomessa ilma sakeana, mutta suurin uhka on kuitenkin Suomelle se, että suomalaiset hairahtuisivat toistamaan sen virheen minkä tekivät vuonna 2019 kun vetivät äänestyslippuunsa punaisen numeron.

No, onhan tässä vielä kolme vuotta aikaa opetella sitä medianluku taitoa kansalaisilla, että sitten ei tarvitse jälkikäteen voivotella sitä tyhmyyttään, kun luottivat vasemmiston pitävät käsiään teidän taskuillanne niitä täyttääkseen.

Missä tuoreet hyvät vihannekset?

On jo heinäkuu. Luulisi olevan kaupoissa saatavana myös tuoreita pieniä hyviä vihanneksia.

Kävin tänään Varkauden Prismassa tavallista myöhemmin (kuitti 09.29), että jospa nyt olisi saatavilla. Viikko sitten kello 07.34.

Viikko sitten ostin pussin ”Naposteluporkkanoita” 200g hintaan 1,19 €. Kyllä niitä voi napostella, mutta parempiakin olisivat voineet olla siihen kilohintaan (5,95 €/kg), osa piti leikata pois.

Tänään homma meni vielä hullummaksi. 200g pussitettu kotimainen porkkana 2,59 €, eli bruttohinta 12,95€/kg. Ei olleet kovin kaksisia, vaikka kilohinta on porkkanoista kova. Siivosin porkkanat ja punnitsin – oli nettona noin 85 g sisältäen pussin. Kilohinta nettona 30,47 €/kg. Tätä kirjoittaessani rouskutin yhden porkkanan ja maku oli huonompi kuin niissä viikko sitten ostetuissa, vaikka kilohinta oli viisinkertainen verrattuna viikko sitten ostamiini. Ei juurikaan kannusta ostamaan vihanneksia.

Katsoin myös sipulinippuja, että olisiko sellaisia nippuja, joissa varretkin ovat tuoreita (eli raakana syötäviä). Eipä näkynyt, joten ostin edelleen viimevuotisia suuria sipuleita.

——

Minun mielestäni ei pitäisi joutua erikseen metsästämään hyviä tuoreita raakana rouskutettavia vihanneksia jostakin muualta kuin ruokakaupasta. Odotan edelleen mm. pieniä tuoreita keräkaaleja rouskutettavaksi sellaisenaan.

Suomettuminen

Suomettuminen oli hyvää aikaa jolloin ei tarvinnut pitää rajaa kiinni.
Kekkonen oli takkinsa kääntänyt ja osasi toimia naapurin kanssa
loukkaamatta ja samalla kuitenkin ohjat käsissä.
Jos tuli kiperä ehdotus Urkki sano että eiköhän pojat mennä
saunaan ja sieltä tultua oli itse aihe jäänyt sikseen.

Nyt elämme Virottumisen aikaa ja joka päivä joudumme
varomaan mitä erilaisempia kiusan tekoja/ilkeyksiä,
niinettä päättäjämme sorvaavat hikipäissään
rajalakia, niinkuin se jotain auttaisi
sellaisen kanssa joka ei lakia noudata
vaan sorvaa omat ”lakinsa” joita syntyy hetkessä,
jopa historiakin kirjoitetaan uusiksi?

EU on se yhteisö jossa pitäisi ne rajalait kirjoittaa,
mutta siirrymme Orbanin puheenjohtajuuteen
ja saanemme haroa hiuksia?

Tuli sitä taikka tätä, niin en sanomatta jätä.

Uutisissa aamulla sanottiin, että yli 200 tutkijaa eri yliopistoistamme on tehnyt esityksen, että eduskunta hylkäisi ns.käännytyslain  eduskunnan isossa salissa.

Syytettököön nyt sitten minua takinkääntäjäksi, mutta jos kyseinen paperi tuotaisiin minun eteeni allekirjoitettavaksi, niin nimeni siihen laittaittaisin, sillä kansainväliset sääntömääräiset ihmisoikeudet ovat kiveen hakkattuja ja niiden rikkomiseen ei riitä selitykseksi 1300 kilometriä yhteistä maarajaa venäjän kanssa.

Kyllä me nyt aseettomista tulijoista selviämme, kun olemme varautuneet selviämään niistäkin, jotka mahdollisesti tulisivat  tappaakseen ja uraata huutaen.

Eihän me nyt olla pelkureita ja hypitä seinille ja muutella perustuslakiamme jokaisesta risahduksesta joka idästä kuuluu, kun karhu pesässään kääntää kylkeään.