Ostin tuossa muutama päivä sitten muka ruisleipää pussin etupuoli kertoi sen olevan ruisleipää
No voikos se olla ruisleipää kun sitten takapuolella lukee että siihen on sotkettu myös vehnäjauhoja
Jonka lisäksi myös kauraa itse en sellasta sanoisi enää mistään kohtaa ruisleiväksi minulle se on sekaleipää
En nyt viitsi kertoa minkä leipomon tuotos oli kyseessä mutta sen voinen sanoa opetelkaa oleen rehellisiä
No tuon leipomon tuotteita ei enää tule minuun kassiini ja muille ostajille sanoisin katsokaa se takapuolikin siitä pussista
Vaikka etupuoli kertoisi että kyseessä on ruisleipää sitä se ei oikeasti tarvii olla soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast
Ja kaiken lisäksi maultaan se oli sellasta mönjää jota ei voi leiväksi edes sanoa terv tepivaari
Juu, tämä onkin hassu, itse tykkään oikeastaan kaikenlaisista tummista leivistä, vaikka ehkä vähiten olen syönyt mitään aitoon juureen tehtyä leipää. Mutta olisihan se ihan hyvä, ettei pusseilla ja pakkauksilla johdettaisi kuluttajia harhaan!
Filosofi Esa Saarinenkin siitä pitänyt puheita, miten nykypäivän ihminen käyttää aivokapasiteettiaan ihan vääriin asioihin, kun joudumme yhä tarkemmin lueskelemaan sekä perehtymään kaikenlaisiin symboleihin, merkkeihin ja selostuksiin arjen läpi kulkiessamme — mikä aika ja focus on sitten pois muusta, vapaasta ajattelusta, joka mahdollistaa esimerkiksi asioiden prosessointia sekä syvällisempää sisäistämistä.
Mukavampaa olisi, kun ei joka elintarvikkeen ostotilanteessa tarvitsisi ryhtyä salapoliisityöhön, vaan voisi luottaa siihen, mitä pussin etupuolella annetaan tuotteesta ymmärtää.
Oma suosikkini sekaleivissä on Leivon Leipomon pro-terve-jyväleivät paahdettuna, ruisjauhoja sisältävistä tummemmat, makean siirappiset vuokaleivät. Hapan- ja kaurakorpuista myös pidän, vaikkakaan en paksuista, makeista kanelikorpuista.
Mulla on lähes aina juureen leivottua ruisleipää sitten kun teen köyhiä ritareita silloin tuon kotiin ranskanpullaa
Mutta se on ainoastaan kun teen ritareita
Mutta jos leipään sekoitetaan muuta kun ruista se on sekaleipää eikä minkään asteen ruisleipää terv tepivaari
Mikään hiivalla nostatettu leipä, ei vaalea, mutta erityisesti hapanleipä, ei ole terveellistä vatsalle. Hiiva on monin tavoin myrkkyä ja panee suoliston käymistilaan.
Sitä sekoitetaan hapanleipään vehnän kanssa ja saa nopeuttamaan taikinan ”nousemista” ihan vain tuotannon määrän ja rahan vuoksi.
Lisäaineeton juurella nostatettu vaalea ja tumma leipä on oikeaa leipää.
Ja laittamalla siihen vehnää ja kauraa saadaan aikaseksi sekaleipää ei ruisleipää vaikka pussissa lukisi ruisleipää
Lopputulos sekotuksista on suoraan sanottuna paskaa
Itse ostan juureen leivottua ruisleipää ja se on oikea oppista leipää Nyt sorruin ns leipään no meni roskiin terv tepivaari
Tässä asiassa olen jyrkästi Teuvon kanssa samaa mieltä, eli jos leipäpussissa lukee että ruisleipää niin pitää sen olla rukiista tehty.
Jos suinkin olisi mahdollista söisin ruisleipää jonka alkuperä on omassa pellossa, kuhilaille sirpillä leikattu ja omassa riihessä puitu.
Taikinan kokenut emäntä puutiinuun vaivattu jossa ikiaikainen juuri puun rakosissa hapattaa taikinan.
Paistettu isossa leivinuunissa, josta teeren siivellä on tuhkat harjattu.
Olisi pulleampia limppumallisia ja sitten reikäleipiä joista osa tuvan kattoon orsille ripustettu odottamaan. Voi ruisleivän päälle suolaista ja keltaista oman lehmän maidosta kirnuttua. Leivän päälle kuvittelen tönkkösuolattuja pikkuahvenen kuvelihoja tai paksusilavaisia ylikypsäksi paistettua sangen suolaisia sianlihan reiluja siivuja.
Mutta nyt pitää lopettaa kun alkaa kuolaa tipahdella suupielistäni rinnuksille.
Tuo onkin sitten aivan sitä mitä blogillani tarkoitin
Oltuani pohjanmaalla useita kesiä lapsena siellä sain ruisleipää joka tuoksui leivälle sille oikealle ruisleivälle terv tepivaari
Omalla kohdalla ärsyttää raakaksi jätetyt leivät.
Ostotilanteessa on hyvä katsoa myös painoa.
Aika huonosti Tampereella saa kunnon aitoa ruisleipää.
Vaaleita leipiä ei voi ostaa ne ovat ilmaa.
Olisihan se fiksua jos pitäisi heti kannessa lukea mitä viljoja pelissä on. Liikaa vaadittu…
No ei niitä tarvii etusivulla olla mutta jos siinä lukisi sekaleipä eikä vaan ruisleipä jos siinä on muitakin jauhoja terv tepivaari