On asioita jossa alkoholi ei ole aine jota voisi käyttää työaikana missään määrin ei sovi yrittäjällekkään
Asia ei ole sellanen jossa työmies eroitellaan firman johtajasta mitenkään noinkin kyllä Suomessa tehdään
Mutta kun tekee mm ilmiantoja ketä hyvänsä koskien on suoraan sanottuna tehkää ilmianto jos siihen on aihetta
Mutta tehkää se omalla nimella eikä anonyymininä ja piiloutuun jonkun nimimerkin taakse
On epäreilua kertoa anonyymina asiasta joka maksaa muutenkin valtiolle melkoisia summia selvää rahaa
Jos ei kykene tekeen ilmiantoa älkää tehkö sellasta anonyymin taakse piiloutuen
Koska siihen piilee aina asia joka on suoraan sanottuna valehtelua eikä se muuksi muutu soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast
Muistan peruskoulun yläasteelta kun meidän fysiikanopettaja joi työaikana. Tunnin aikana kävi aina takahuoneessa ottamassa naukun. Eräänä päivänä ajoi auton koulun parkkipaikalla tolppaan, niin että hänen auton keula meni paskaksi.
Näinkin voi käydä onneksi edessä ei ollut joku koululainen kun oli tolppa terv tepivaari
Myyntityössä aikanaan oli niitä lounaita syötiin pitkän kaavan mukaan. Työnantaja saattoi vielä yllyttää niihin iltalounaisiinkin. Kyllä siinä menossa muutama menetti terveytensäkin. Otin tavaksi sopia tarjoilijan kanssa että tuo lasit niin että minulla oli alkoholiton samanvärinen samanlaiseen lasiin.
Näinhän asian kykeni hoitamaan eikä kukaan siitä tiennyt jotkut saatto illan aikana ihmetellä
Onpas sillä Kallella kova viina pää terv tepivaari
Eikä voi sanoa että viini kuuluisi Suomessa ruoka kulttuuriin ei sitten mitenkään
Kari Luodolle tiedätkös kuolin syyt vaikkapa Ranskassa siellä kun viini on osa ruokakulttuuria ei viinejä ruoka kauppaan terv tepivaari
Eikä voi sanoa että viini kuuluisi ruoka kulttuuriin ei sitten mitenkään terv tepivaari
Kekkonen taisi hoitaa kaiken kännissä venäläisten kanssa…
NKP ja KGB vaihtoivat Kekkosen kaksoisolentoon, oikea Kekkonen vietiin Siperiaan. 😉
Kaikissa työpaikoissani Helsingissä olut ja viini ovat kuuluneet lähes joka päivän teemaan joko lounaalla tai baarissa työpäivän jälkeen. Pitkä kaava oli tavanomainen alkaen klo 11 aina klo 14 saakka. Se oli kansainvälisen teknokemia/elintarvikeallafirman markkinointialan teemaa. Oppi tuli Keski-Euroopasta.
Lehdistössä meillä oli lähes ”omat” kapakat niin Etelä-Helsingissä kuin Länsi-Pasilassa. Toimittajille oli väliin suora linja kapakkaan.
Lehdistössä tilanne muuttui 90- luvun laman jälkeen vedeksi ja vanikaksi eikä sen jälkeen ole palannut ns. hyviin aikoihin.
Sellaisen koulukunnan käynyt on edustamisen mestari, juomineen, ruokineen, sikareineen, tapakulttuureineen niin Suomessa kuin ulkomailla, jos selvisi hengissä.
No tuo kaikki on kyllä totta ja lukemattomien viini lasien jälkeen tekstinäkin pelkkää sian saksaa terv tepivaari
Ekassa kesätyöpaikassani oli perjantaisin lyhyemmän päivän lopetuksena yhteinen juomahetki, johon minäkin sain osallistua skannailtuani yrityssoppareita kuolemaksi tylsistymiseen asti. Kivat lounastunnit, netissä salaa surffailu sekä nuo perjantain skumppahetket olivat sen työpaikan kivoin anti itselleni. Ja toki sekin huvitti, kun välillä ujona marssin kopiohuoneen yksinäisyydestä avokonttorin läpi vain nähdäkseni miten tietsikka-ihmiset torkkuivat ja jopa nukkuivat työpisteillään 😄
Se oli semmoista pintaliitoporukkaa isommassa media-alan konsernissa. Miehillä nahkaiset lippaskengät ja syvä rusketus; naisilla brändikäsilaukut, kaikilla samanlainen söpöilevä puheen maneeri sekä autot, jotka he olivat nimenneet ihmisten nimillä.
Muisti välillä pätkii, eli voi olla että olisin tämän tapauksen jo kertonutkin.
Olin nuorena ohjelmoijana Pääkaupunkiseudun tietokeskuksessa. Se
oli yksinäistä puuhaa sopi hyvin ujolle ihmiselle. Sattui sitten että varsinaiselle kouluttajallemme oli tullut välttämätön este ja huomenna oli sairaanhoito-oppilaitoksella luento tietojen tallentamisesta. Pomo määräsi minut tilalle, veto oikeutta ei ollut. Ei tiennyt hän ujoudestani ja taipumuksestani paniikkireaktioihin. Aihe sinänsä oli minulle helppo eikä luennon pitäminen sinänsä ollut vaikeata.
Yön vietin hikisenä sängyssä pyörien, aika ajon painajaisia nähden.
Oli pakko keksiä selviytymisstrategia. Siksi valikoitui pieni pullo Champion katkeroa. Hakeuduin oppilaitokselle hyvissä ajoin ja siellä vessassa siemailun pullon liki tyhjäksi.
Luennoiminen oli ihmeen helppoa, jopa nautin siitä parinkymmenen nuoren naisen silmien edessä, palautekyselyn tulokset luonnosta olivat aivan mainiot.
Osuitte melkoisen hyvin asiaan jota tarkoitin muttei nuot juominkit olleet teille itsellenne hyväksi
Toinen asia onkin nyt kun kytätään jotain porukasta ja tehdään sitten kantelu
Mutta kun ovat pelkureita tekevätkin kantelun anonyymina
Jos on aihetta kanteluun niin tehdään sekin omalla nimellä eikä piilotella nimettömyyden taakse
Sille on oikeutetumpi nimi panettelu terv tepivaari
Oli hyvät ”lääkkeet” ja riittävästi, kun nyt ei tarvitse niitä eikä pillereitä.
No se Ranskan suurin kuolin syy on maksakirroosi joka taas seurausta jatkuvasta viinin lipittelystä
Sellasta oikea elo on vai onko mielestäni ei jos en saa maitoa ruokani kanssa otan vettä terv tepivaari
Olen suomalainen, no Francais !
Sama kirroosi on nousussa myös Suomessa ja vaikka olenkin puoliksi jotain muuta
Lasken enemmän silti olevani Suomalainen Ranska on taas minulle inhokki maa ja kansa
Maksakirroosin diagnoosi on kasvavassa määrin muu kuin alkoholi. Se on huono ruoka, lisäaineet ja liikalihavuus.
Noinko Heikki luulet on vaan tosiasiaa että maksakirroosiin sairastuminen on 10 tapauksesta 9 tapausta juuri alkoholi
Tuo yksi on sellasta jota jota ei kyetä suoraan sanomaan minkään syyksi
Mutta se ei ole blogi avauksen syy vaan työpaikoilla tapahtuva alkoholin käyttö
Ja sitä on juuri johtoportaan kohdalla johon ei sitten puututa mitenkään
On selvä asia että se tuo riskin työtapaturmiin jotka maksaa yhteiskunnalle liian paljon
Huono ruoka lisäaineet eikä liika lihavuuskaan ole jotka nostaisi maksakirroosi tapauksia terv tepivaari
Isä oli joskus muinoin Tampereen Verkatehtaalla talousjohdossa. Kertoi kyllä monet tarinat kosteista lounaista, lasin nosteluista ja sikarin poltteluista töissä sun muista. Aika jänniä tarinoita liittyi firman 175-vuotisjuhliinkin.
Olen aika iloinen, että en ole joutunut töissä moiseen pyöritykseen. Kahvi riittää.
Kun on tuostakin oma kokemus kun olin vielä nuori ja komea nythän se onkin niin että nyt olen vain komea
Noin on ollut monen työuran alku ollut No itse en ollut silloinkaan kovin suuri kuluttaja vaikka alkoholia olisikin saanut ilman rahaa
Nyt ei mene pisaraakaan siihen on omat syyni miksi ei terv tepivaari
Mutta tuo kun ilmiannetaan joku ihminen ei aina mene oikea oppisesti
Kun on ilmiantoon valmis pitää se tehdä omalla nimellä ei anonyymisti tehtynä voi sellasen pitää valeena varsinkin nyt kun Suomeen on tulossa vaalit
Kun kaikki valehtelee ilman syytä tosin
Jos joku sanoo leikkaavansa 5 miljardia summa hyvinkin on 15 miljardia terv tepivaari
Mutta tuo kun ilmiannetaan joku ihminen ei aina mene oikea oppisesti
Kun on ilmiantoon valmis pitää se tehdä omalla nimellä ei anonyymisti tehtynä voi sellasen pitää valeena varsinkin nyt kun Suomeen on tulossa vaalit
Kun kaikki valehtelee ilman syytä tosin
Jos joku sanoo leikkaavansa 5 miljardia summa hyvinkin on 15 miljardia terv tepivaari
1973 hesassa eräässä työpaikassa oli monella tapana käydä ruokatunnilla pikaisesti ottamassa yhdet.
Ai yhdet ?! Ei, kun kahdet × X !
Se oli ajan henki markkinointi ym. hommissa läpi muun ”konttorimaailman ”.
Ilmankos taloudelliset tulokset ja ideat kukoisivat.
Tuo nyt ei ole nykyaikaa mistään kohtaa siksi sellasta aikaa ei voi sanoa miksikään
Liikenne sallii 0,5 promillea mutta työmaalla se on 0 prmillea
Miksi muuten silloin vanhaan ja muka hyvään aikaan tuli konkursseja jos se talous kukoisti terv tepivaari
No varman oli mutta olikohan oikea tapa kuitenkaan ei ollut terv tepivaari
Sääli etten voi sanoa etteikö nykyisellä työpaikalla olisi alkoholia.
Lohdutuksena voin sanoa että se on isopropyylialkoholia jota käytetään elektroniikan puhdistamiseen.
On niitä työpaikkoja ja konteksteja joissa yhä pullo nousee, mutta yhä harvemmassa.
Nyt on viinan korvikkeina muut aineet kuten huumeet, joita ei testata töissä.
Eipä sitä tarvitse alkoholilla psyykettään lääkitä, kun jo aamu-viideltä ennen työpäivää imee ensimmäisen kannabis-jointtinsa, kuten omat naapurini parvekkeillaan, kun käyn ulkoiluttamassa koiraa (ja itseä). Parvekelasit auki ja sankka imelä marihuanan käry heti kun herää.
Maailma ja elämä ahdistaa niin näitä nuoria miehiä, etteivät selviydy lainkaan selvin päin ulos edes omasta kodista. Eivätkä tajua, että jatkuva pilvessä olo vain pahentaa heidän jo valmiiksi haurasta psyykkistä resilienssiä, lisää ahdistusta sekä riippuvuutta jatkuvassa pöpperössä oloon. Tarvitsevat jointin selviytyäkseen kauppareissustakin, jossa joku pelottava saattaa tervehtiä ja vaihtaa muutaman sanan. Sitähän ei selvin päin nuori mies kestä 2020-luvulla Suomessa.
Kyllä muuten testataan sen paremmin ei kuulu työmaaalle sen paremmin kun alkoholikaan terv tepivaari
Itse olen enemmän olutihminen. Kuitenkaan en sitä ruoan kanssa juo paitsi nuotiomakkaran kanssa se maistuu.
Timo se on kuitenkin myös alkoholia se olut vaikka sitä prosenttia ei paljon olekkaan terv teoivaari
Niinhän se, mutta en kuitenkaan päivittäin sitä litki.
Mutta kaikilta on tuo asia jäänyt pois ja se on tuo ilmianto te kaikki kirjoitatte alkoholista josta se ilmianto on vaikeaa työelämässä
molemmat ovat asiaa johon ei tarvii vanhoja tapoja selitellä alkoholin käytöstä työmaalla terv tepivaari
Muistan vieläkin inssiajon kun inssi oli niin krapulassa että ajatti minut kesken matkan sopen pubin eteen ja kävi juomassa siellä kaljan ja pari terävää. Kerran taisin ajaa punaisia päin mutta inssi päästi minut silti läpi ja sain ajokortin.
Sama tilanne ajatti korttelin ympäri ja vei konttorille sanoen kyllä se meni läpi ekalla yrityksellä
Eikä muten kyselly liikennemerkeistä ainuttakaan terv tepivaari