– taloutta verotuksen kautta.
Lisäpanostus koulutukseen ja sosiaaliturvaan sekä soteen.
Minimipalkka 12,- lakiin säädettynä.
Em. toteutus verotuksen kautta mm pääomatuloihin lisvero.
Aiheesta AL paperi A14 sivulla. Juttua en löydä nettiversiosta?
Tässä se:
https://demokraatti.fi/vasemmistoliitto-julkaisi-vaaliohjelmansa-sopeuttaisi-valtiontaloutta-kolmella-miljardilla/
Johan sitä näilläkin palstoilla sanoi joku, että on väärä tapa opettaa ensimmäiseksi suomenkieli. Onko niillä sitten niin huonosti opetettu oma kieli, vai mistä kiikastaa.
Kävin juuri parturissa, henkilö on tullut Suomeen 7 vuotta sitten Albaniasta, opetteli ensimmäisenä suomenkielen, perusti sitten parturin ja maksaa veronsa kuten pitääkin. Juttelemme monesti mielellään englanniksi kun taitaa senkin hyvin, saa siinä omaa englanninkielen taitoa pitää yllä, tyyppi osaa myös hyvin espanjaa sekä oman maansa kielen tietenkin
Todennut itse monesti että lähinnä lähi-idästä (hän puhuu suoraan arabeista) tulleet ei näytä Suomessa omaksuvan kieltä eikä meidän kulttuuria.
Mikä huvittavinta niin suomenkielen opetteli katsomalla piirrettyjä kun niissä on selkokielellä puhuttuna suomenkieli. Miettikää jotta aikuinen opetteli tuolla lailla kielemme, tottakai jokin kurssin vielä kävi mutta toi jelppasi kuulemma tosi paljon.
Eli tänne muualta tullut sanoo itse että ensin pitää oppia kieli.
Me puhumme aivan eri asioista. Aikuisen, kapakan perustajan maahanmuuttajan jne. ensimmäinen tavoite pitääkin olla yleiskielen oppiminen. Mutta hän osaa jo lukea, laskea ja kirjoittaa omalla kielellään kunnes oppii siltä pohjalta vieraan kielen.
Lasten osalta asia on täysin toinen. Lukekaa blogia ilman lappuja silmillä.
Suomeen tulevat lapset opettelee sen suomenkielen siinä missä muutkin. Olin ala-asteella kun meidän luokalle tuli tyttö Kanadasta. Opetteli jo ymmärrettävän suomenkielen 6 kk aikana. Kaikki ymmärsi englantia kun sitä meille opetettiin, silti suomenkieltä luokassa kaikki lopulta puhui. Älä Heikki syötä ihan sontaa täällä.
Sokea usko omaan ainutlaatuisuuten ja kykyyn ymmärtää ja tietää asiat muita paremmin ei ole edelleenkään uutta.