Kiina tuottaa lääkeaineet ja Intia pyörittää ne pillereiksi.
Emme voi moittia Kiinaa sillä olemme lääkeriippuvaisia.
Miksi maailmassa pannaan asioita yhden kortin varaan?
Jo viime kesänä kiertelin apteekista toiseen hakemassa yhtä lääkettä.
Elämmekö hyvinvointimaailmassa?
Lääketutkimus on pitkä ja monimutkainen ja kallis testattava kemian-farmakologian ala, jolla patentit ovat merkittävien suuryritysten hallussa esim. USA:ssa.
Alihankinta sitten halpamaista kuten Kiina ja Intia ovat olleet.
Meillä Orion ja Huhtamäen Leiras, Pfizer jne.
Se on pitkä ja kallis tie saada takaisin omatuotanto.
Lääkkeiden väärinkäyttö, sodat ja hädät syövät kapasiteettia.
Arvo Ylppö oli Orionin suuromistaja.
Kyllä me Heikki silti asumme hyvin vointimaailmassa enkä allekirjoita lääkeriippuvuutta omalta kohdalta
Mulla on ollut syksystä asti särkyyn pillereitä otettuna n 20 kappaletta edellis syksynä määrä oli vielä tuonkin alapuolella tais mennä reilu 10 kpl
En ota ensin pilleriä jos jostain särkee terv tepivaari
Lukemani Ylen jutun perusteella iso vaikutin lääkkeiden valmistuksen keskittämiselle Aasiaan olisi hinnat, jotka keskittämisen kautta saadaan alhaisiksi kuluttajille.
Intiassa rinnakkaislääkkeiden tuotanto lienee myönteisestikin keskittynyttä, kun rauenneiden patenttien jälkeen lääkkeitä voivat useat eri tehtaat siellä valmistaa alkuperäisiä kalliita hintoja edukkaammin (suosin itsekin usein apteekissa edullisempaa korvaavaa vaihtoehtoa minulle reseptillä kirjoitetusta lääkkeestä).
—
Ote Ylen jutusta:
”Lääkemarkkinoiden Aasia-riippuvuus on siis tunnistettu haavoittuvuudeksi, mutta konkreettiset toimet ovat vielä vähäisiä. Yksi sellainen on uusi EU-virasto, HERA, jonka tehtävänä on varautua tuleviin terveyskriiseihin ja vastata lääkkeiden saatavuudesta kriisitilanteessa.
Mutta mitä EU voi ylipäänsä tehdä lääkemarkkinoiden Aasia-riippuvuudelle?
Yksi vaihtoehto on ottaa mallia Suomesta. Suomessa lääkkeiden huoltovarmuutta helpottaa laki velvoitevarastoinnista. Fimean kokoamassa listassa on lähes 1400 lääkevalmistetta, joita tulee varastoida kriisiajan tai suurien saatavuusongelmien varalta. Laki koskee lääketehtaita, lääkkeiden maahantuojia, sairaaloita sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta. – –
Se, että esimerkiksi Suomessa pystyttäisiin valmistamaan rinnakkaislääkkeisiin raaka-aineita, on melko mahdotonta, koska niiden hinnat ovat niin alhaisia, Orionin Hurme sanoo.”
(https://yle.fi/a/3-12186304)
Jutusta vielä:
”Suomessa – kuten myös muualla EU:ssa – tehtyjen saatavuushäiriöilmoitusten määrä on ollut rajussa kasvussa viimeisen kymmenen vuoden ajan. Fimean Linnolahti korostaa kuitenkin, että häiriöilmoitus tarkoittaa useimmiten tilannetta, jossa esimerkiksi tiettyä lääkkeen pakkauskokoa ei ole ollut saatavilla. Se, ettei potilas saisi ollenkaan tarvitsemaansa lääkettä, on hyvin harvinaista, Linnolahti sanoo.”
Joku aina maksaa sen halvan hinnan. Emmehän suostu Suomessakaan perustamaan kaivoksia koska se on niin sotkuista, mutta emme pahastu jos Kiinassa uiguuriorjat kaivavat aineet sähköautoihimme.
Jostain se lääkkeiden halpuuskin tulee. Todennäköisesti epäinhimillisistä työoloista, jotka eivät tunnu meitä häiritsevän koska se tapahtuu siellä kaukana.
https://www.aamulehti.fi/tekstarit/art-2000009384089.html
” Minne Pirhan asiakkaat voivat lähettää omia ideoita? – käyttäjiltä voi löytyä kultahippuja epäkohtien parantamiseen
11:00
Eurot kun on tiukassa Pirhassa eli Pirkanmaan hyvinvointialueella, niin pienetkin muruset kannattaa poimia talteen. Löytyisikö jokin helppo kanava, minne kansalaiset voivat lähettää ideoita/huomioita? Sillä asiakkailta voi löytyä ”kultahippuja” toiminnan kehittämiseen ja epäkohtien parantamiseen. Kehitys kehittyy … ”
Niin paria korvaavaa lääkettä olen käyttänyt.
Ennen kuoltiin kun ei ollut lääkkeitä.
Elinajan odote on 50 vuodessa noussut pari kymmentä vuotta hoitojen ja lääkkeiden ja työolojen ansiosta.
Nyt elinajan odottelen nousu on pysähtymässä luullakseni huonojen elintapojen ja väärä ravinnon ansiosta.
Miksi apteekkarit ovat rikasta väkeä ?
Miksi proviisorin koulutus on yhtä pitkä kuin lääkärin ja apteekin perustaminen vaatii sen koulutuksen ?
Kuka ”trahteeraa” lääkäreitä maailmanmatkoille, ”seminaareihin”?
Mitähän lääkäreiden Pharmaca Fennica kertoo lääkesuosituksista?
Useat lääkkeet ovat erään asteisia huumeita ja varkaille kauppatavaraa.
Tämä tamperelainen apteekkari tienaa yli 640 000 euroa vuodessa ja kertoo nyt, miten se on mahdollista – Selvitimme kaikkien Pirkanmaan apteekkarien tulot: https://www.aamulehti.fi/talous/art-2000009177323.html?share=da2d47ffd0ad7b7bea1e530d1a11353a
Poliittisissa puheissa puhutaan verotuksen oikeudenmukaisuudesta.
Laki ja järjestelmä sallii yrittäjän muuttaa suuri osa verotuksesta pääomaveroiksi ja välttää iso osa tuloverotuksesta kuten apteekkaritkin tekevät.
Osa ryhdikkäistä ei halua tehdä näin, edes Kodisoja ja Paananen.
Monopoli ja verotus kaksi isoa korjattavaksi ?