Republikaanit haluavat nyt virallisesti irti Ukrainan sodan tukemisesta

”Floridan kuvernööri Ron DeSantisin mukaan Yhdysvaltain ”sotkeutuminen” sotaan, jota hän kutsuu aluekiistaksi, ei ole maan intresseissä.”

”– Rauhan tulisi itsestäänselvästi olla tavoite. Yhdysvaltain ei tulisi tarjota apua, joka johtaisi amerikkalaisten joukkojen liikutteluun, tai mahdollistaisi Ukrainaa hyökkäämään rajojensa ulkopuolelle.”

”Myös entinen presidentti Donald Trump vastasi Fox Newsin kysymyksiin.

– Sotaa ei olisi syttynyt, jos olisin yhä presidentti. Kunnoituksen puute Yhdysvaltoja kohtaan aloitti tämän sodan, jonka on loputtava.

Trump ehdotti muutamaa askelta sodan päättämiseen.

– Ensinnäkin, Euroopan on maksettava Ukrainalle vähintään yhtä paljon kuin Yhdysvallat. Seuraavaksi, kerrotaan Ukrainalle, että rahantulo loppuu.”

Lähde:

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/5788541

Nyt ei näytä hyvältä ollenkaan jos sota jatkuu Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin 5. marraskuuta 2024 asti.

Bidenin johdossa Yhdysvaltojen on nyt kiihdytettävä aseapua Ukrainalle muutoin republikaanien päästessä mahdollisesti valtaan on Ukraina taas Venäjän sylissä.

Näyttää myös tuo De Santis olevan samaa sarjaa Trumpin kanssa eli nyt on vain toivottava että demokraateilla on jokin järkevä ehdokas noihin vaaleihin laittaa. Biden alkaa olla ikänsä vuoksi iso kysymysmerkki. Positiivista hänen kohdalla on se että Ukrainaa on autettu jo 100 miljardin dollarin edestä.

Mitä tekee Eurooppa, odottaako se että Yhdysvallat hoitaa taas Euroopassa raivoavan sodan?

 

6 vastausta artikkeliin “Republikaanit haluavat nyt virallisesti irti Ukrainan sodan tukemisesta”

  1. Asian pitkittyessä länsi häviää.
    On tulossa eteen tilanne ettei aseapua voida antaa
    sitä tarvitaan näillänäkymin ihan itse.

    1. Länsi voi antaa huomattavaa aseapua, muidenkin pitäisi antaa kuten Bidenin Yhdysvallat. Eurooppa on nuuka tässä suhteessa, ei Yhdysvallat voi kaikkea tehdä.

  2. DeSantis pelaa tässä ovelaa peliä. Katsokaapa: ”ei tulisi tarjota apua, joka johtaisi amerikkalaisten joukkojen liikutteluun, tai mahdollistaisi Ukrainaa hyökkäämään rajojensa ulkopuolelle”

    Tätähän ei nytkään tarjota. Tässä on ovela sanamuoto jolla hän voi sanoa että nyt pistetiin rajoja touhuun ja ollaan jämptejä, vaikka lopulta linjassa ei muuttuisi mikään, vain sanamuodoissa.

    DeSantis ei ole täysi idiootti. Hän tietää että ainoa tapa suojella USA:n omia intressejä esim. sirujen saatavuudessa on että Ukraina voittaa. Koska vain se hidastaa kiinan aggressiota.

    (Trump sen sijaan voitaneen laskea sinne idioottikategoriaan)

    1. Kiire tulee Ukrainan kanssa koska republikaanit lopettaa tuen jos he saa presidentin Yhdysvaltoihin. Se on yleisesti tiedossa Yhdysvalloissa

  3. Republikaanien vähättely sodasta jatkuu, tuskin tulee vierailulle Ukrainaan toisin kuin Demokraattien Biden teki:

    ”Floridan kuvernööri Ron DeSantis kutsui Ukrainan sotaa ”aluekiistaksi” – Ukraina kutsui vierailulle
    Ukraina on kutsunut Floridan kuvernöörin Ron DeSantisin vierailulle sen jälkeen, kun republikaanipoliitikko kutsui Venäjän aloittamaa sotaa ”aluekiistaksi,” BBC uutisoi.

    DeSantisin odotetaan pyrkivän presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa.

    DeSantisin mukaan Yhdysvaltojen jatkuva tuki Ukrainalle ei kuulu maan ”tärkeimpiin kansallisiin etuihin,” antaen ymmärtää, että hän leikkaisi tuesta, jos hänet valittaisiin presidentiksi.

    DeSantis ei ole vielä virallisesti ilmoittanut pyrkivänsä republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

    Ukrainan ulkoministeriön edustaja Oleh Nikolenko kommentoi DeSantisin sanoja Twitterissä.

    – Olemme varmoja, että entisenä sotilaana, joka on ollut taistelualueella, kuvernööri Ron DeSantis tietää ”kiistan” ja sodan eron. Me kutsumme hänet Ukrainaan, jotta hän voi saada syvemmän ymmärryksen Venäjän täysimittaisesta hyökkäyksestä ja, millaisia uhkia se muodostaa Yhdysvaltojen edulle, Nikolenko twiittasi.” (IS 16.3.2023)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *