Kiinassa opiskelijat maksavat lounaansa kasvojen tunnistuksella

Kiinassa homma on jo näin pitkällä valtion rakennellessa ”Orwellin maailmaa”. Olet siis osa järjestelmää, kasvotunnistus paljastaa missä liikut, mm metroissa, junissa, kaupoissa yms. Nyt kasvotunnistuksella maksetaan ruokaloissa syömiset. Näin kiinalaisia opetetaan jo opiskeluvaiheessa hyväksymään että olet vain osa systeemiä….identiteetin katoaminen?

Tässä lyhyet videot, ei viruksia ja aukeaa suoraan tähän. Kannattaa katsoa…

 

6 vastausta artikkeliin “Kiinassa opiskelijat maksavat lounaansa kasvojen tunnistuksella”

  1. Ja meillä lähikaupassa tunnistavat ilman älylaitteita, mutta rahalla maksetaan. Mummu ei käytä pankkikorttia.

    1. Se lähikaupan tunnistus ei mene ”ison veljen” tietokoneelle eikä kyttäysorganisaatioille.
      Kiina mene koko ajan pahemmaksi ja samaan suuntaan näyttää menevän demokratia Suomi, kun joka asiassa – jopa pelikupongin ostamisessa – pitää tunnistautua kyttäysorganisaatiolle.

  2. Aika moni meistä maksaa kasvoilla Suomessakin, esim. Apple Pay -maksusovelluksella. Toki siinä kohtaa kasvot on tallennettu vain omalle kännykälle eikä muualle.

    Itse olen mökille rakentanut järjestelmän, jossa tietty osa hälytys- ja valvontaa voi soveltaa kasvojeni tunnistamista. Ei se toki mekaanisia lukkoja korvaa vaan on lähinnä hauskaa näpertelyä.

  3. Haha, länsimaissa opiskelijat laittavat botin kirjoittamaan esseensä sekä tuottamaan erilaisia tekstejä, jotka vaatisivat aikaa ja perehtymistä itse asiaan. Tällaisia alustoja netistä löytyy, jota nuoretkin käyttävät; ohjeistavat vaan tekoälylle tehtävänannon ja lukaisevat sitten läpi pahimmat bottimaisuudet korjaten.

    Ennen vanhaan huijaaminenkin vaati sentään vähän vaivannäköä.

    1. Länsimaissa ei siis tarvitse opettaa opiskelijoita hukkaamaan ”identiteettiään”, kun he tekevät sen aivan vapaaehtoisesti ihan itse.

      Matkivat omassa puhetyylissäänkin lallatuskieltä, toistellen tietyllä äänensävyllä kulloinkin pinnalla olevia hokemia kuten painokas ”just näin” tai söpöilevämpi ”oma tabletti best”.

      Tralalallal-lallal-lallaal-lei!

  4. Ei onnistu. Meikäläinen on kuin kaksonen, Clark Gable viiksineen. Toteavat heti tunnistusohjelmansa virheelliseksi. Puhetunnistuksellakin puhun ömerigan-englantia paremmin kun hän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *