Edelleen republikaanit estää Ukrainaa taistelemasta

USA vapautti viimeisen sovitun aseapupaketin Ukrainalle

”Yhdysvallat on vapauttanut tällä erää viimeisen aseapupakettinsa Ukrainalle. Jos maa haluaa jatkaa Ukrainan tukemista sen sodassa, asiasta täytyy päättää kongressissa.

Tukipaketti sisältää ulkoministeri Antony Blinkenin mukaan muun muassa ilmatorjuntaohjuksia ja tykistöammuksia.

Ukrainan tukeminen on ajautunut Yhdysvalloissa sisäpoliittisen kiistan välikappaleeksi. Republikaanit ovat estäneet uusista apupaketeista sopimisen.”

(Juho Pitkänen IS, STT) (IS)

 

En ymmärrä pätkääkään tälläistä kiristyspolitiikkaa…se tietää että verta valuu Ukrainassa nyt turhaan.

14 vastausta artikkeliin “Edelleen republikaanit estää Ukrainaa taistelemasta”

  1. Republikaanithan eivät halunneet tehdä tätä kiristysmallia. Biden itse halusi yhdistää nämä asiat, olettaen että Unkari-linjan avulla hän voisi ajaa muutakin.

    Tässä sitä ollaan – sama ilmiö kun Suomessa hallitus vs AY-liike. Ei joustoa, ei neuvottelua, ei ymmärrystä.

    1. Juuri näin. Biden voisi koska tahansa ratkaista ongelman neuvottelemalla republikaanien kanssa sopimuksen rajaturvallisuuteen liityen. Biden on kuitenkin kieltäytynyt asiasta, ja käytännössä hyväksyy haillitsemattomiin mittoihin kasvaneen laittoman maahanmuuton. Näin toimimalla Biden myös käytännössä varmistaa Trumpin vaalivoiton, ellei demokraateilla ole hihassaan vielä jotain ”ässää” nähtyjen (monien mielestä kyseenalaisten) oikeusjuttujen lisäksi (salamurha?).

  2. USAlla Euroopan ratkaisun avaimet/venäjä.
    Valitettavasti EU-maat eivät vieläkään ymmärrä missä ollaan.

  3. Taitaa olla Bidenillä isommat kysymykset ratkottavana maailmalla kuin Mexicon raja. Mutta republikaanit kun eivät ole koskaan sen pidemmällä käyneet, eiväkä osaa lukea saati kirjoittaa. Lukutaito riittää Murdochin konsernin lööppiotsikoihin ja ymmärrys vallata maailman napa, Capitol.

  4. Bidenin apu Ukrainalle on näin pieni koska republikaanit estää isomman avun. Eli republikaanit pelaa 100% Kremlin 🇷🇺 pussiin, joko se Trumpin vaikutus näkyy näin hyvin?

    ”Ukrainan puolustusvoimat kertoo X:ssä, mitä Yhdysvaltojen myöntämä 250 miljoonan dollarin apupaketti sisältää.

    Ukrainan puolustusvoimien mukaan paketti sisältää lisäammuksia NASAMS-ilmatorjuntajärjestelmään, Stringer-ohjuksia, ilmatorjuntajärjestelmään tarvittavia komponentteja, lisäammuksia Himars-raketinheittimiin, 155 mm:n ja 105 mm:n tykistöammuksia, panssarintorjuntaohjuksia, yli 15 miljoonaa patruunaa sekä aseiden raivaustarvikkeita ja suuren määrän huolto- ja lääkintävälineitä.

    Paketti on toistaiseksi viimeinen tiedossa oleva Yhdysvaltojen apu Ukrainalle, sillä Ukrainan tukeminen on ajautunut Yhdysvalloissa sisäpoliittisen kiistan välikappaleeksi. Republikaanit on estänyt uusista apupaketeista sopimisen.” (IS)

  5. Globaalisti Ukraina on isompi asia kun Meksikon raja.

    Kansallisesti se on todella iso ongelma. Kyllä me Suomessa muistamme miten kävi kun Sipilä toi Suomeen puoli Lähi-itää ilman papereita. Kaaosta jatkui vuosia. Kerro tuo ongelma vielä muutamalla niin näet mittakaavan. Maahanmuutto on täysin kaoottista USA:ssa ja se aiheuttaa mittavia ongelmia ympäri maan – taloudellisia ja monia muitakin.

    En todellakaan voi moittia keskivertojenkkejä siitä että heitä huolestuttaa maahanmuuttotilanne. En toki väitä että kummallakaan puolueella olisi mitään järkevää ratkaisua.

    Eikä toki sovi unohtaa että se koko maa on rakentunut maahanmuutolle, eli rajat kiinni -asenne ei voi ikinä toimia. Jotain rajaa -asenne saattaisi toimia, jos semmoisen löytäisivät.

    1. Se ei ole yksin Bidenin vika. Trumpin aita on vuotanut koko ajan. Sekä Yhdysvallat on itse ajanut maan tuohon tilaan. Iso osa laittomista maahantulijoista ja nyt olijoista tekee sen likaisen työn mitä yhdysvaltalaiset ei tee. Eikä näistä töistä makseta veroa, pimeää työvoimaa.

      1. Kysymys ei ole niinkään siitä ”vuotaako” raja vai ei vaan siitä, miten tulijoiden virta vaikuttaa USAn sisäiseen ilmapiiriin. Bidenin kaudella maahanmuuttajien mukanaan tuomat ongelmat ovat levinneet paljon aiempaa laajemmalle, myös perinteisille demokraatien valta-alueille kuten New Yorkiin ja Chicagoon. Tämä alkaa vaikuttaa huomattavasti aiempaa laajemmin myös yhdysvaltalaiseen ilmapiiriin ja lisää jatkuvasti kansalaisten tukea ”America First” – ajatukselle.

        Niin oudolta kuin se saattaa äkkiseltään kuulostaakin, Trumpin valinta seuraavaksi presidentiksi saattaisi olla pitemän päälle paras ratkaisu myös Euroopan kannalta. Ensinnäkin se voisi herätellä Euroopan maita panostamaan omaan puolustukseensa. Toisekseen Trumpin myötä USA siirtyisi kohti ”America First” – ajattelua tilanteessa, jossa merkittävä osa kansasta ei ole valmis ”käpertymään itseensä”, ja näin riski USAn siirtymisestä todelliseen eristäytymispolitiikkaan jää pieneksi.

        1. Yhdysvalloissa muistaakseni kaikesta työstä noin 5 % on laittomien maassaolevien tekemää. Niistä ei veroja makseta. Miettikää kuinka paljon välillisesti työnantajat tästä rikastuu. Ei ne halua että raja olisi kiinni. Suuri osa työnantajista on juuri republikaaneja…

          1. Toisaalta republikaanit ovat nousseet demokraatteja suositummaksi puolueeksi tavallisen keskiluokan ja työväen parissa, samaan tapaan kuin PS on ottanut Suomessa SDP:n ja VAS:n paikan työssäkäyvien puolueena. Samaan aikaan demokraateista on tullut taloudellisen ja poliittisen valtaeliitin puolue, joka ”ostaa” keskiluokan rahoilla heikoimmassa asemassa olevien ääniä. Hyvänä esimerkkinä toimii demokraattien vuosikausia johtama Kalifornia, josta veroja maksava keskiluokka muuttaa (vuoden 2022 kyselyn mukaan 37% keskiluokkaisista kalifornialaisista harkitsee muuttoa) republikaanien johtamiin osavaltioihin kuten Texasiin ja Floridaan.

            1. Niin no mutta eikö työväenluokan keskiluokkaistuminen ja vaurastuminen ole ollut tavoitteenakin; ja en pidä tällaisten kehitysten populistista demonisointia ehkä perin viisaana vaihtoehtona — sama jos vastustaa tosiasialliseen tasa-arvoon tähtäävää jonkin vähemmistöryhmän positiivista erityiskohtelua pyrkimällä kieltämään erityiskohtelun, joka vaan on osoitus jostakin systeemistä joka toimii ja voisi palvella siten muitakin vähemmistöjä?

              On mielestäni typerää vastustaa tai kieltää toimivia ja hyvää tekeviä systeemejä sekä romuttaa naisten tai vähemmistöjen saavutuksia jos/ kun tilalle ei ole esittää muita hyviä ja toimivia vaihtoehtoja.
              En pidä tuhovoimaa kannatettavana tapana edistää oman joukon etuja.

              1. Tavoittena pitäisikin olla mahdollisimman monen ”keskiluokkaistuminen”, mutta esim. Kaliforniassa keskiluokka on ajetun politiikan seurauksena putoamassa keskiluokasta köyhyyteen. Myöskään köyhien kohdalla politiikka ei ole johtanut varsinaiseen elintason nousuun, vaan tuloksena on ollut pikemminkin jääminen ”tukiloukkuun”, josta nouseminen on osoittautumassa hyvin vaikeaksi.

                Eli vaikka ajetun politiikan tavoitteet olisivat jaloja ja kaikin puolin kannatettavia, tulokset eivät aina vastaa tavoitteita. Itse asiassa poliitikoilla on paha tapa luoda järjestelmiä, joissa ”tuetuista” saadaan tukijärjestelmästä riippuvaisia, ja täen luotettavia äänestäjiä myös jatkossa. Tukiverkoista eroon pääsevillä ja omillaan toimeentulevilla kun on poliitikkojen kannalta se ikävä piirre, että he voivat myös helposti muuttaa äänestyskäyttäytymistään.

            2. Kiinnostavaa, toki. Toivon kuitenkin, että Toni kirjoittelee vastuullisesti Pirkan blogien seuraavana persusankarina, tietoisena siitä, että kaikkea hänen sanomaansa tullaan käyttämään myös ammuksina heikompiosaisia kohtaan.

            3. Moderaattorit eivät tätä asiaa tällä alustalla tunnu tiedostavan, mutta ehkäpä Toni kykenisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *