”Kokoomuksen tuleva presidenttiehdokas, professori Alexander Stubb pitää paraikaa neuvoteltavaa Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälistä puolustusyhteistyösopimusta (DCA) ”erittäin merkittävänä”. Se maksimoi Stubbin mukaan Suomen turvallisuuden ”tässä maailmankolkassa ja -tilanteessa”.
– Se on tuplalukko meidän turvallisuudellemme. Tai triplalukko. Ensimmäinen lukko on itsenäinen, uskottava puolustus. Toinen lukko on Nato-jäsenyys ja artikla viisi. Ja kolmas on se, että meillä on kahdenvälinen sopimus Yhdysvaltojen kanssa, Stubb sanoo Verkkouutisten haastattelussa.”
Lukekaa tämän linkin takaa artikkeli kokonaisuudessaan:
Alexander Stubb: Tämä sopimus on ”triplalukko” Suomen turvallisuudelle | Verkkouutiset
Maamme ulko- ja turvallisuuspolititiikkaa johtaa tuleva tasavallan presidentti Alexander Stubb yhteistyössä valtioneuvoston kanssa.
Triplalukko saattaa olla kiinni tulevista USA-vaaleista?
Mitähän vastuullinen Niinistö sanoisi?
Oletan, että se sopimus saadaan viimeisteltyä ennen jenkkilän pressanvaaleja.
Kahdenvälinen sopimus Yhdysvaltojen kanssa on tärkeää, mutta ei pidä unohtaa, että meillä on jo kahdenvälinen puolustusyhteistyö sopimus Ison-Britannian kanssa, joka on sotilasmahti paljon Yhdysvaltoja lähempänä.
Englanti on sotilasmahti lähinnä merivoimien puitteissa, maavoimat ovat varsin heikot. Panssarivaunuja olemattoman vähän verrattuna jenkkilään.
Juhani, olet oikeassa, mutta jos katsoo karttapalloa niin Suomi on ”saari”, joten arvelisin Ison-Britannian tietämyksen ja osaamisen merisodan käynnistä olevan meille hyödyllinen kumppanuus.
Ja toisaalta samaa palloa katsoessa huomaa kuinka lähellä Iso-Britannia on meidän toista kumppania, eli Norjaa, joten…
Pidän kumppanuutta Ison-Britannian kanssa erittäin merkittävänä lisänä kokonaisuudessa.
Toki myös Englanti on hyödyllinen kumppanuus – ja Englanti joka tapauksessa tukee Viron puolustusta, joka on Suomen kannalta hyödyllistä.
Tukevasti on pää pilvilinnoissa.
Olisi mukava nähdä konkretiaakin.
Suomen presidentin kannalta todella hyödyllisissä ”pilvilinnoissa”. Presidentti on Puolustusvoimain ylipäällikkö ja johtaa ulkopolitiikkaa.
”Maksimointi” -sanan käyttö ilmaisee mielestäni sen, että Stubb pitää mahdollisena, että yhteistyössä ollaan menossa optimaalista pidemmälle.
Ja koska sopimus on merkittävä, niin Stubbin mielestä sitä tulisi tarkastella tarkemmin.
Iso heh!