Persujen kulttuuri- ja taidekäsitys

Persujen kulttuurikäsitys kiteytyy näin:

  • Pajupillin veisto
  • Turpahöylän  soitto
  • Pirunvilun vinguttamien
  • Kynttilänjalan sorvaus
  • Vessan ovien pillunpiirto
  • Persumersun nopat  taustapeilissä
  • Abarth- putkilla laulaminen persun mersulla

Voiko muita näin pönttöjä puolueita ja puoluejohtajia olla kuin Purran persut- ei voi !

Suomen kansallisoopperan  maailmankuulu kapellimestari Hannu Lintu ampuu kovilla persujen kulttuurikäsityksen alas:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009566667.html

 

70 vastausta artikkeliin “Persujen kulttuuri- ja taidekäsitys”

  1. Asialla on minusta kaksi puolta. Kansallisoopperat ja sinfoniaorkesterit ovat tietysti hienoja, mutta voi kysyä, miksi juuri ne halutaan kustantaa verovaroin? Nehän ovat kuitenkin eliitin hupia, liput ovat kansalle liian kalliita eikä sellainen korkeakulttuuri monia edes kiinnosta. Miksi klassinen musiikki on arvokkaampaa kuin vaikka jazz tai rock – musiikki? Miksi baletti pitää maksaa veroista vaikka suurin osa kansasta näkee sen vain sekavana hyppelynä sukkahousuissa?

    Lisäksi on kaikenlaista ”kokeilevaa taidetta” mutta sitä kai pääosin tuetaan apurahoilla. Toteutus muistuttaa ”jumalan teatteria” vaikka katsojia ei sentään piestä.

    Toisessa laidassa on sitten se taksikuski jonka mielestä kirjastotkin joutaisi lopettaa koska ”onhan meillä Google”.

  2. Yhtä hyvin voi Linnun naamasta sanoa, että millainen on Linnun kulttuurikäsitys. Aika suvaitsemattomalta näyttää.

    Todellisuudessa Lintu lienee huolissaan lompakkonsa paksuudesta.

    ——–

    Guggenheimitkaan eivät ole tätä aikaa. Tyhjäpäinen turismi ja siihen liittyvä ympäristön pilaaminen alkaa olla out.

    1. Samoin tällä mittarilla Arena Tampereella, joka pilaa koko Tampereen upean kaupunkikuvan sekamelskoineen. Se on puhdasta businesta, joka siinä mielessä on ok.

  3. Jos luitte Hesarin 3 juttua ymmärrätte, miksi Suomen maine säveltäjineen, kapellimestareineen, laulajineen, soittajineen ovat maailman huippua. Se on ” Suomi-brandiä”.
    Koko ala on hyvin laaja ja menee osittain ristiin myös kevyen musiikin kanssa.
    Mitä lipun hintoihin tulee, rock-fesrareiden hinnat ovat pilvissä vrt. muutaman kympin sinfoniakonserttia. Poikkeuksen tekee Savonlinnan oopperajuhlat, jossa haarukka on n. 50- 250 € paikasta riippuen, eikä siellä läträtä tonkka kaupalla viinaa ja huumeita.
    Eli Norpan kommentti ei pidä kutiaan.

    1. Faktoja Heikiltä. Ymmärrän ainakin yhtä hyvin sukkahousuissa hyppelevää balettitanssijaa kuin älyttömissä asuissa hulluna hyppelevää käärijästä ja lajitovereitaan.
      Molempia tarvitaan, räkäistä rokkia tai mitä nämä meteligenret nyt ovatkaan ja korvia riipivää coloratuuria, aarian laulajaa, on tuhansia vuosia tarvittu. Jonkinlaista pienuuttaan osoittaa ihminen joka tuomistee muun kuin juuri sen mistä itse tykkää.

      1. Jos näkee ja kokee Joutsenlampi-baletin, joka on musiikillisesti todella kaunis. Koko koreografia taidokkaine esiintyjineen henkeäsalpaava. Pitää olla aika tunteeton ihminen, jos se ei yhtään kosketa.
        Baletti on myös hyvin fyysistä huippuakrobatiaa, telinevoimistelua musiikin tahdissa, parhaimmillaan ilman telineitä ja joskus niidenkin kanssa. Se on tarinan kerrontaa.

    2. Mikä osa Norpan kommentista ei pidä paikkaansa?

      Mitä lipun hintoihin tulee, niin festareilla kävijät maksavat täyden hinnan lipuistaan ilman, että lipun hintoja verorahoin subventoidaan.. Kävijät maksavat hinnan, jolla tapahtuman järjestäjä uskoo saavansa jotakin myös viivan alle.

      Festareiden ja muiden kevyenmusiikin tapahtumien järjestäjät ottavat kantaakseen tapahtumien taloudellisen riskin.

      Kansallisoopperan ja baletin kuluista oma varainhankinta, so. lipputulot ym, kattaa 15%. Suurin osa oopperan kustannuksista katetaan yhteiskunnalta saatujen tukien avulla.

      1. Oopperat ym. muutkin taidelajit ovat yhteiskunnan kulttuuriperinnön vaalimista ja kehittämistä. Lue nyt ihmeessä Hesari 3 juttua.
        Minulla ei ole mitään festareita vastaan, jos siivoaisivat kaupungin törkykasjen jäkeen, ettei veronmaksajien sitä tarvitse maksaa.
        Kummatkaan eivät poissulje toisiaan.

  4. Linnun kulttuurikäsitys – pah! Ehkä Lintu oli hönössä, ehkä ei?

    Linnun tuotoksia mielenkiintoisempia esityksiä löytyy YouTubesta useita versioita samasta aiheesta – ja ilmaiseksi.

    Seuraavassa Lenskin aaria n. 80 vuoden takaa:

    https://youtu.be/TFV3skTnu7Q

  5. Mielenkiintoinen avaus. Itse mietin, että se, että jokin viiteryhmä kokee kulttuurin ”eliitille” tarkoitettuna ”luksuspalveluna” ei ole peruste kulttuurin rahoituksen heikentämiselle. Kenties jopa päin vastoin, näin pienessä valtakunnassa, jossa kilpailu taideyliopistoihin pääsystä on niin kovaa, ja väestömäärän vuoksi se allas, josta (minkä hyvänsä) alan huippuja nousee, on niin pieni, antaisi kenties ennemminkin perusteen kasvattaa sekä tukea kulttuuria enemmän.

    Se, mitä Hannu Lintu HS:n jutussa esittää kulttuuripolitiikan jatkuvuudesta sekä taiteen kokemisen merkityksestä suomalaisissa kouluissa on suoranaisen upea huomio:

    ”Linnun mukaan kuntien valtionosuusjärjestelmä ja esimerkiksi peruskoulun yhteyteen perustetut musiikkiluokat ovat olleet tässä tärkeässä roolissa, sillä niiden avulla lahjakasta muusikkoainesta on voitu kerätä ”vaikka mistä maankolkasta”.

    ”Meillä on hyvin rakennettu pyramidi siitä, miten musiikkiopistosta vähitellen noustaan portaita kohti Sibelius-Akatemiaa ja vaikka ulkomaille. Se on hyvä esimerkki siitä, että pitkillä, johdonmukaisilla toimintatavoilla ja poliittisilla toimilla saadaan paljon hyvää aikaan.”

    Sen sijaan peruskouluissa olisi Linnun mielestä tärkeää tarjota oppilaille pikemminkin taiteen kokemuksia kuin taiteen opetusta.

    ”Tärkeämpää kuin nokkahuilun sormitukset olisi antaa koululaisille tilaisuuksia kokea, miltä taiteen kokeminen tuntuu. Kouluissa on ihmisiä, jotka eivät näitä kokemuksia muualta saa.””
    (Avauksen linkin takaa)

    Mitä Riikka Purraan tulee, olen joitakin hänen kotonaan kuvaamiaan videoita Tubesta katsonut, ja näkemykseni on se, Purran hahmo ja koti vaikuttaa hyvin vahvasti valmiista instagram-kuvastosta poimitulta, piparkakkumuotista painetulta, jossa omaa näkemystä ja asioiden ajattelua voisi ehkä rakentaa ennen kuin lähtee vaivalloisesti oppimiaan valmiita hokemia sekä teesejä kylvämään seuraajille. Perussuomalaisetkin ansaitsisivat aitoja, vahvoja taiteen kokemuksia, ei (Purran) aromittomaksi pureskeltua muovipurkkaa.

  6. Ehkäpä Juhani Putkisellakin voisi olla jotakin myönteistä kommentoitavaa tällaiseen bloginavaukseen?

  7. Heikki muistuttaa jo katkeruudessaan Timo Soinia.
    Likekkö joku persu syönyt Heikin eväät koulumatkalla.Liisasta en osaa sanoa että onko se katkeruutta, vai onko mediasta opittua….persu on paha…persu on paha.

    1. Ai Arvi käy oikein tsekkaamassa ja merkkaamassa kommentin? No ei, mutta pohdintaasi: vai voisiko Liisan kohdalla olla kyse siitä meille jokaiselle tutusta elämässä opitusta?

      Vakavasti ottaen: Liisa ei agnostikkona usko hyvään eikä pahaan.

    2. Arvi, jos viitsisit lukea Hannu Linnun artikkelit tai edes Liisan siteeraaman
      tärkeän osan, niin se on se asia, jota persut ajavat alas opetuksen rahoituksessa.

      1. Heikki,- En tiedä onko Lintu lintu vai kala, mutta sinun alustuksesi viittaa Soiniin.

  8. Kuten yleensä, niin myös Hannu Lintu kokee kulttuuriksi hyvin kapea-alaisesti vain ns. korkeakulttuurin. Oopperan, baletin, sinfoniakonsertit jne.

    Nämä ovat kuitenkin niitä kulttuurin muotoja, ehkä sinfoniakonsetteja lukuunottamatta, joita vain lähinnä pääkaupunkiseudulla asuvat voivat laajemmin harrastaa.

    Eikö luksusta ole juuri sellainen, mikä on vain harvojen ulottuvilla?

    Kun tarkemmin mietin, niin koko avaus on jälleen kerran pelkästään tiettyä kansanosaa kohtaan halveksuntaa ja irvailua kohdistava solvaus.

    Mutta kukin tyylillään.

  9. Sinfoniaorkesterit,
    kaupunginorkesterit jne, Kuhmot jne. kattavat koko Suomen ml. baletti vaikka Tampereella, Mikkelissä tai Oulussa.
    Lintu puhuu laajasti koko kulttuurin kirjosta olipa teatteri, kirjastot jne.. jos ymmärsit jutun hengen.

  10. Niin, puhutaanko nyt kulttuurista vai ns. korkeakulttuurista? Ns. korkeakulttuuri on ajatus siitä, että jotkin kulttuurin muodot ovat toisia parempia. Klassinen musiikki, ooppera ja baletti ovat parempia kuin rock tai jääkiekko-ottelut. Siksi klassillista musiikkia, oopperaa ja balettia on tuotettava verovaroin. Mihin tällainen ajattelu sitten pohjautuu ja löytyykö sille mitään pitäviä perusteluita paitsi että jotkut sattuvat olemaan sitä mieltä?

    Koulutus on oikeastaan eri asia.

    1. Yksi peruste voisi olla että ainakin ooppera ja baletti loppuisivat tai ainakin surkastusivat ilman yhteiskunnan tukia. Tiedän että on monia joita tämä ei surettaisi, valitettavasti.
      Sumenisipa suomikuva maailmalla, rikas maa ilman oopperaa, balettia ja isompaa sinfonia orkesteria, tiedän ettei tämäkään monia surettaisi, valitettavasti.

      1. Olipa Venäjä mikä tahansa, siellä valtiota ovat pitäneet pystyssä kulttuurit, mutta myös hajoittaneet.
        Venäjä on suuri musiikissa, baletissa, sinfonioissa, kirjallisuudessa, taidemaalauksissa, urheilussa, hinnalla millä hyvänsä.
        USA toimii taidealoilla hyväntekeväisyysvaroin, mutta, siellä onkin rahaa.

    2. Jos todella ymmärsit Hannu Linnun sekä pari muuta samassa yhteydessä ollutta juttua, hän tarkoitti kulttuuria laajasti siihen liittyvine oheistoimintoineen.
      Ps. Ne alat ovat myös todella suuria työllistäjiä.
      Työllisiä eivät ole vain esiintyjät, vaan timpurit, ompelijat, putkimiehet muurarit, maalarit jne…

  11. Saisko tässäkin nyt itse kukin sanoa oman mielipiteensä?
    – Minä olen sitä mieltä että Orpolla tulee vielä kova paikka sovittaa samaan pöytään PS ja RKP sillä heillä on aivan erilaiset käsitykset ja tahtotila eri asioista.
    Minua risoo: Miksi pieni vähemmistö saa tahtonsa läpi kun on kysymys demogratiasta jossa enemmistö yleensä päättää?
    Miksi enemmistön pitää opiskella ruotsia maassa jossa pääkieli on Suomen kieli?

    1. Kysymys hallitusneuvotteluissa ei ole ruotsinkielestä alkuunkaan. Kysymys on siitä, ettei persut mahdu millaiseenkaan hallitusyhteistyöhön, vaan on kaukana muiden arvomaailmasta, sekä heihin hallitusohjelmassakaan ei voi luottaa, vaan välistä tultaisiin vetämään aina tilaisuuden tullen uhkailuineen.
      Orpon olisi syytä viheltää koko show poikki pikaisesti.

    2. Mitäs utilitarismin kritiikkiä tähän voitaisiin ajatella? Matkalla totalitarismiin ehkä voisi miettiä, että mitä haittaa todellisuudessa kielten opiskelusta sekä siitä seuraavasta ajattelun laajentumisesta ihmisille on? Ja ylipäätään: onko onnellisuuden/ hyvinvoinnin mittaaminen kuinka mahdollista jonakin yhtenä absoluuttisena faktana?
      Kuinka enemmistön jyrä kykenee huolehtimaan oikeudenmukaisuuden toteutumisesta kaikille?

      1. Jossain määrin se on pakko, siis enemmistön jyrän jyrätä. Ruotsinkielen aseman kohdalla soisin jyrän olevan kevyt tai ainakin lyhytpiikkinen

  12. Kirjoittajan sangen intensiivinen viha perussuomalaisten avainhenkilöitä kohtaan paistaa hitusen turhan kovaa, vaikka sinänsä arvostan kovasti sarkasmin käyttöä sen ilmaisuun.

    Mutta tasapuolisuuden nimissä, listaan ohessa kaikki ne eduskuntapuolueet, jolla on etäistä hajuakaan kulttuurityön tekemisestä ruohonjuuritasolla:


    Lista päättyy.

    1. Onhan täällä nähty sangen tiheää sekä loppuun/ tyhjäksi asti taottua ”punavirheet”- antipatiaa meeeeeeeelko monissa avauksissa roskalehtien linkkipaskan tiheikössä.

        1. Tiedätkö, Kyuu, sellaista kuudestoista-osanuottien staccatoa, jolla taottu näitä ”punavirheet”-pieruja ilmoille blogosfääriin niin, ettei maskia ehdi vaihtaa!

    2. Tuli muuten mieleen, kun tasapuolisuus esille nostettiin, että kuinka moni täällä blogialustalla olettaa — kenties automaattisesti sen enempää asiaa miettimättä — että blogialustan moderaattori(t) on/ovat puolueettomia?

      Muistan aivan toisessa yhteydessä Kyuun pohdiskelleen sitä, miten hän henkilökohtaisesti ei usko puolueettomuuteen tai että sellainen olisi edes mahdollista. Silloin taisi olla kyse päivänpolitiikasta. Mutta entäpä moderoinnin suhteen?

      Uskon itse, että tällaisessa saattaa tapahtua ns. tahatonta blogialustan hengen vinoumaa, kun/jos suurin osa ihmisistä asiaa kummemmin ajattelematta ottautuu niin, että moderaattori(t) ovat puolueettomia.
      Olen asiaa useiden kuukausien ajan aprikoinut nimittäin.

      1. Ei siis ole syytös ketään kohtaan, vaan havainto. Esimerkiksi kun en itse allekirjoita sellaista arvoa, että se, mitä ihmisen housuissa riippuu tai minkä ikäinen hän on, sanelisi minulle siitä, että minun tulisi sokeasti myöntyä sille, että ikä ja sukupuoli tekisivät ihmisen sanomasta jollakin lailla koskematonta/ auktoriteetin.

        Tieteellisessä metodissa tällaista vinoumaa kutsutaan systemaattiseksi virheeksi:

        ”Harha tai systemaattinen virhe tarkoittaa tieteellisessä tutkimuksessa ja epidemiologiassa sellaista tutkimuksessa ja sen tuloksessa olevaa vääristymää, joka säilyy, vaikka havaintojen määrä tutkimuksessa olisi ääretön tai tutkimusta toistettaisiin äärettömän monta kertaa. Havaintojen tai toistojen määrään tai otoskokoon liittyvää virhettä kutsutaan satunnaisvirheeksi tai kohinaksi ja se muodostaa toisen pääosan tutkimuksen kokonaisvirheestä. Harha riippuu täysin tutkimuksen tai analyysin tavoitteesta, joka tulee näin määritellä täsmällisesti harhan arvioimiseksi.”
        (https://fi.wikipedia.org/wiki/Harha_(tutkimus))

        1. Toisin sanoen en siis omassa elämässäni allekirjoita tai noudata sellaisia kristillisiä arvoja, että minun tulisi automaattisesti kunnioittaa vanhempaa henkilöä vaikkapa.

      2. Pienet ovat joidenkin ongelmat, kuten moderaattorien ”puolueettomuus”…

        1. Hauska ja helposti tartuttava heitto Juhak:lta, olen näet itse pohdiskellut vähän samaa toiseen suuntaan: kun vähemmistön edustajana olen läpi elämäni tottunut sopeutumaan mukisematta enemmistöjyrän ehtoihin, ja sitten tulee joku tällainen sota tai pandemia, jossa sitten ns. rahvas tavallinen kansa saa kosketuksen siihen, mitä ongelmat voisivat olla — ja syntyy massiivista parkua, ryssittelyä sekä kollektiivinen psykoosi. 🙂

          1. Että pienestäpä mangutte, hyvät tavikset. Kovin pienestä alatte uhkailla sekä dominoida vailla perspektiivin hajuakaan.

            1. Ja tuossa en vähättele lainkaan sitä, mitä sota on tai mitä Ukrainalaiset ovat joutuneet kestämään.

            2. Liisa:”Että pienestäpä mangutte, hyvät tavikset. Kovin pienestä alatte uhkailla sekä dominoida vailla perspektiivin hajuakaan.”

              Jatka vain Göbbelsin tavalla, syytä aina toisia siitä mihin syyllistyt itse.

              1. Tunnemmeko me toisemme, Lasse? Kovasti käyttäydyt kuin näin olisi. Mutta onko näin?

              2. Käytöksesi pohjalta ainoa minut tunteva henkilö, joka minua kohtaan toimisi kuten sinä olet toiminut, on ihminen, joka on saanut elinikäisen, infinitiivisen lähestymiskiellon minua sekä läheisiäni ja perheenjäseniäni kohtaan, käräjäoikeuden määräämänä.

              3. ”Pystytkö Lasse katsomaan peiliin ja nauramaan sille, miten tyhmän näköinen ja ääliö olet? Kannattaa opetella ”- Liisan kommentti 17.3.23 minun blogi ”Sitä parempaa väkivaltaa”.

                Milloin pystyn, milloin en😉.

              4. Tuo kyseinen henkilö kun ei tuntunut kykenevän ymmärtämään sitä realiteettia, etten minä sen enempää kuin perheenjäseneni tai mentorini tahdo olla missään tekemisissä kyseisen henkilön kanssa.

            1. Otin Juhak kuvakaappauksen tästä kommentistasi, jonka kunniaa loukkaavaksikin voi katsoa, minulla kun ei ole tarvetta Obamox-lääkitykselle.

            2. Jos sinulla ei todella ole mitään muuta jaettavaa kuin aivopieruja sekä roskalehden uutissilppua, niin eikö olisi parempi idis vaan mennä metsään räiskimään?

              1. Pitäisiköhän minunkin alkaa ottaa noita kuvakaappauksia uhkailuineen…

      3. Kyllä, näin olen sanonut. En usko puolueettomuuteen. Uskon, että jokainen ihminen on puolueellinen.

        Fiksu ihminen, erityisesti hänen ollessa moderaattori tai vaikka toimittaja, tiedostaa ja tietää tarkalleen mihin suuntaan hän on kallellaan. Siten hän osaa haastaa itsensä.

        Mielestäni väite puolueettomuudesta on kuitenkin lähinnä kaunis ideaali, mutta ei inhimillisesti mahdollista.

        1. Kuinka hienoa, että muistit mitä itse olit kirjoittanut, etkä ollut ns. kritiikkivyöhykkeen tuolla puolen 🙂 On aina hienoa, kun ihmiset kykenevät keskustelemaan asioista.

          1. Upeita asioita meneillään täällä Pirkan blogeilla!! 🙂

            Ihanaa 🙂

            Aurinkoista!

            Sonnenschein 🙂

        2. Kysymys on siitä, mihin nähden on puolueeton ? Täysin neutraalia ei ole. Puolueet, luonto, asumien, ihminen, eläin, uskonto mittareina …. tai koko elämän kirjo ?
          Minä ainakin olen ”puolueellinen” moneen suuntaan niin positiivisesti kuin myös negatiivisesti.

        3. En ole puolueeton jos on kyse vaaleista. Yksittäisissä asioissa olen puolueellinen. Oman edun edestä, mielestäni huonoa asiaa vastaan. Onneksi suurin osa asioista on sellaisia että ei tarvitse valita puolta. Kotioloissa en juuri uhoa puolestani, säilyy harmonia ja rauha paremmin, saatan jopa näytellä oudomman asian puolesta oloa, sellaisen mikä on elinkumppanini näkemys.

          Tämä nyt on vähän teeman laidalta mutta otan esille suhteeni Käärijään, se vastoin kai enemmistön kantaa on kielteisen kummasteleva. En pysty sisäistämään mistä performanssissa on kysymys, ne asut, rekvisiitat ja hirveä meno ja meteli. Tulee mieleeni laji, kilpailu joka on saanut vaikutteita eukonkannosta, suopotkupallosta ja hässäkästä kun jaetaan ilmaisia ämpäreitä joita on silminnähden liian vähän.

          1. Minusta tuo on sympaattista, miten Matti tuskailet tuon Käärijän kanssa jo useamman viikon.. 🙂 Jos aivan rehellisiä ollaan, niin minun varmaan pitäisi käydä kuuntelemassa-katsomassa se biisi, jotta osaisin asiaa kommentoida.

            1. Se ”kääriä” ei ole edes biisi ! Se on jotain käsittämätöntä sotkua ja soopaa, jota joku kehtaa sanoa viisuksi tai vielä.pahempaa musiikiksi.

        1. Totisesti, Pentti. Mutta koen, että sinä olet pyrkinyt objektiivisuuteen, ja näin koen sinut moderaattorina myöskin luotettavana. Kiitos vielä.

  13. Nationalismi on hyväksi eikä se ole menossa minnekään. Suomen kansa on äänestänyt orwellilaista dystopiaa vastaan.

  14. Perussuomalaista kulttuuria:

    – kuminpoltto-paskaringit urheiluhallien parkkipaikoilla
    – kokoontumisajot ABC-huoltamoiden pihoilla
    – kasari-estetiikka
    – pyssyt
    – kumpparit
    – autotalli
    – toinen autotalli
    – punainen liha
    – voice of finland
    – heijastimet
    – tuning
    – lavatanssit
    – traktorit
    – mersut
    – rännien puhdistus
    – jätesäkit
    – painepesurit
    – Radio Nova

    Heikki voi jatkaa listaa….

  15. Kun patologisen totuuden vääristelijän narratiivi käännetään ylösalaisin, ollaan lähellä totuutta.

    1. Ai hitto, tunnemmeko me Lasse jostain?
      Älä unohda laittaa puhelinta ja kaukosäädintä yöksi kodinhoitohuoneen kuivausrumpuun, säteilyvaaran varalta!

  16. https://duunitori.fi/tyoelama/psykopaatti

    Psykopaatti onkin todellisuudessa pinnallinen, lipevä, itsekeskeinen, mahtipontinen, petollinen, manipuloiva ja impulsiivinen. Hän ei kykene tuntemaan syyllisyyttä, katumusta tai empatiaa.

    Psykopaatti on patologinen valehtelija, joka voi uskotella kollegoilleen, että hänellä on esim. erityinen suhde esihenkilöön.

    Jos psykopaatti jää valheestaan kiinni, hän on mestari muuttamaan tarinaansa. Hän osaa ohittaa tilanteen olankohautuksella ja selittää sen sujuvasti omaksi voitokseen. Hän saattaa syyttää toista osapuolta siitä, että tämä on ymmärtänyt asian väärin.

    1. Jänskättääkö sinua vähän? Eikö jännitys toisaalta myös tunnu vähän.. eroottiselta? 😉 Ajetaanko yhdessä lamppupylvästä päin ?

    2. Kun kirjoitit toissailtana lehmän leventelystä ja kalan kaventelusta, oli kuin kourasi olisi sykkinyt sisälläni, poskilleni nousi lämmin, voimistuva kohina, joka täytti pääni huminalla, enkä pystynyt muuta kuin kuolaamaan katatonisesti tyynyliinalleni.

    3. ”Psykopaatti on patologinen valehtelija, joka voi uskotella kollegoilleen, että hänellä on esim. erityinen suhde esihenkilöön.”

      Ehkei välttämättä. Mutta valehtelija saattaa olla useissa tapauksissa psykopaatti, etenkin jos toimii toisen vahingoksi. Itse olen kokenut vahinkoa psykopaatin taholta niin taloudellisesti kuin muutenkin.

      1. :/ ikävää. Tuossa toisen vahingoksi toimimisessakin lienee vielä sekin, tai noissa ihmisissä huomattavaa se, etteivät he itse aidosti koe tekevänsä väärin, vaan ovat kenties tässä mielessä jopa lapsenomaisen viattomia. Kun säännöt/ empatia jää ikään kuin älylliselle, kognition tasolle, niin eivät nämä ihmiset kai aidosti voi tietää miltä vahinko toisesta tuntuu, kun eivät pysty ymmärtämään toisen pahaa oloa. Ja myöskin kun tunteet eivät heillä toimi jarruina tai empatia toista kohtaan pidättele heidän toimintaa, niin heidän älykkyys saattaa korostua sitten ja he saattavat suoriutua älyllisellä tasolla muita huomattavasti terävämmin, jopa konemaisella täsmällisyydellä sekä tarkkuudella lähes mistä vaan minkä asian opettelevat.
        Tällaista on helppo sivullisten ihailla, ymmärtämättä lainkaan kuinka edesvastuuttomien valkokaulus-psykojen kanssa he vaikka asioivat. Ihaillaan vaan sitä uskomatonta nopeaa älyä sekä huippusuorituksia sivusta taputtaen ja kumarrellen.

  17. Tuo ”lehmän lypsy levenellään, kalan tulo kavenellaan” on täkäläinen sananparsi, tai ainakin oli silloin kun olin lapsi ja nuori. Tuskinpa se nykyimisille sanoo täälläkään paljon mitään, kun maito on kaupanhyllyllä ja monesti myös kalakin.

    Sitten. Jos ei pysty puolueettomuuteen, ei pysty myöskään oikeudenmukaisuuteen. Jos ei pysty oikeudenmukaisuuteen, ei kannata ainakaan pyrkiä tuomariksi, tuskin edes lautamieheksi.

  18. Lukusuositus/ Arvin blogi 9.5., jota kommentoin: https://www.pirkanblogit.fi/2023/arvi/suomineidon-uhkana-on-vasemmiston-hurmahenkiset-suvaitsevaisto-pyovelit/

    Ei tuon parempaa kuvaa Sven Tuuvasta ole. Hän vain ei tiennyt persuista mitään, mutta oli rantaruottalainen, joita nyt persut itsessään vihaavat.
    Kyllä kuva Suomi-persuista olisi ihan vientituote. Rupeaisitko mannekiiniksi ?
    .. tai käsikirjoitus Pyynkin kesäteatteriin, voitaisiin mennä laskemaan portille kävijät. Ei hel….i ! Sopii paremmin Savonlinnan kauppatorille oopperajuhlien aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *