Kesäkurkkuherkku

Leivänpäällyskurkku, ” herkkukurkku”

  • 1 ltr lasipurkki
  • 1  kasvihuonekurkku tai useita avomaankurkkuja ( vielä kasvihuoneesta kasvaneita  kaupoissa)
  • Kuori puolet pinnasta pitkittäin pois sekä katkaise päädyt pois, viipaloi n. 3 mm viipaleiksi.
  • Mukaan liemeen: kevätsipulin viipaleita, valkosipulia, mustaviinimarjan lehtiä, tillin varsia pätkittyinä, rosepippureita.
  • Lemi: kuhauta 0,7 ltr, vettä, 3-4 sokeripalaa, merisuolaa 2 tl, väkiviinaetikkaa 2 rkl .
  • Lado kurkkuviipaleet sekaisin muiden ainesten kanssa. Kaada hulauttaen, vähitellen kuuma liemi purkki täyteen  niin, ettei purkki halkea.
  • Kun se on jäähtynyt, pane kansi kiinni ja kääntele purkkia hetken. Älä pane kantta kireään kun jäähdytät.
  • Valmista 1 vrk. Lisää käytön mukaan uusia kurkun viipaleita maustumaan. Näin niintä riittää pitkäksi aikaa.

 

2 vastausta artikkeliin “Kesäkurkkuherkku”

  1. Voihan aina sanoa ”herkkukurkku” onko se onkin makuasia terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *