Leivänpäällyskurkku, ” herkkukurkku”
- 1 ltr lasipurkki
- 1 kasvihuonekurkku tai useita avomaankurkkuja ( vielä kasvihuoneesta kasvaneita kaupoissa)
- Kuori puolet pinnasta pitkittäin pois sekä katkaise päädyt pois, viipaloi n. 3 mm viipaleiksi.
- Mukaan liemeen: kevätsipulin viipaleita, valkosipulia, mustaviinimarjan lehtiä, tillin varsia pätkittyinä, rosepippureita.
- Lemi: kuhauta 0,7 ltr, vettä, 3-4 sokeripalaa, merisuolaa 2 tl, väkiviinaetikkaa 2 rkl .
- Lado kurkkuviipaleet sekaisin muiden ainesten kanssa. Kaada hulauttaen, vähitellen kuuma liemi purkki täyteen niin, ettei purkki halkea.
- Kun se on jäähtynyt, pane kansi kiinni ja kääntele purkkia hetken. Älä pane kantta kireään kun jäähdytät.
- Valmista 1 vrk. Lisää käytön mukaan uusia kurkun viipaleita maustumaan. Näin niintä riittää pitkäksi aikaa.
Voihan aina sanoa ”herkkukurkku” onko se onkin makuasia terv tepivaari
Melkoisen herkullisen oloinen konsepti on tässä.