Kalevi Keihänen ne löysi- ei Soini !

Suomessa on pitkään ollut omalaatuinen rotu, jonka  vahvuuksista Kalevi Keihänen teki bisneksen. Suomen ensimmäiset ”seiväsmatkat”, Kihniön kipakan terästämät Keihäsmatkat Kanarialle. Siellä tämän rodun erikoispiirteet paljastuivat- ei järki päätä pakota.

Sen rodun esitaistelijoihin kuului Sven Tuuva, ruotsinkielinen freudentahl-neropatti, joka ei uskonut mitään, tappeli taisteli ja kuoli. Myöhemmin ne tulivat kuuluisiksi, kun Eino Poutiainen lähti Tunturi-mopollaan Eduskuntaan takomaan järkeä päihin (päissään) kuin Hrutsev kengällään YK:ssa. Poutiainen sai leipää kansalle, jossa oli  reikä keskellä syötäväksi- kuin nytkin. Mutta ei se reikä mitään, kun työministeriksi tuli yksi ”urpo”, Urpo Leppänen, joka lupasi poistaa Suomesta työttömyyden muutamassa päivässä. No, tietenkin  lupaus piti paikansa kuin nytkin vm:n urpo, jossa kirjaimet nimessä pitävät edelleen kutakuinkin paikkansa.

Samoihin aikoihin matkat Neuvostoliittoon avautuivat, jonne ne kilvan örvelsivät. Oli jokunen markka taskussa, sukkahousuja ja vale-adidakset. Ne vaihdettiin rupliin ja vodkaan ja oltiin kuin köyhän talon porsaat.

Muitakin neropatteja on kuin kuin Keihänen, meinaan Simon Vaatehuoneen Simo, joka keksi myydä Hongkong-rättejä (perus) suomalaisille 0,99-hinnalla markka-aikaan. Kaikki persut silloin tunnisti, nyt niillä on vain lahjuslippis makkarajonosta.

Nyt Soinin porukasta on jäljellä samaa porukkaa samalla nimellä, mutta  Simon sijaan hännystakein, kekoontuneina saman leivättömän pöydän ääreen jakamaan muille vai reikiä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006201657.html

 

5 vastausta artikkeliin “Kalevi Keihänen ne löysi- ei Soini !”

    1. Kauhean ”terävä” kommentti ohi asian niin kuin aina.
      Taidat kuulua tuohon joukkoon, kun ottaa noin koville. Piirteet sopivat hyvin !
      Minua taas naurattaa koko revohka.

        1. Persujen rohkeus on siinä, että uskaltavat puolustaa vain heidän köyhiensä reikäleivän reikää, ei leipää.
          Pekureita, sanansyöjiä, pettureita ja vain raharöhköjen puolustajia koko röyhkeä lauma.

          Minä nautin ja nauran suomia Suomen hölmöintä matonleikkaajaporukkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *