Arkkipiispa Tapio Luoma ampuu kovilla hallitusta

Älkää ampuko viestin tuojaa !

”Siinä missä kristillisdemokraattien ministeri Sari Essayah on Orpon hallituksessa häpäissyt kristillisyyden perusarvoja, sitä kirkkaammin arkkipiispa Tapio Luoma on tuonut esiin evankeliumin suurta sanomaa.

Arkkipiispa: ”Työmarkkinakelpoisuus näyttää nousseen rinnasteiseksi yhteiskuntakelpoisuudelle.”

Luoman puheenvuorosta: ”Luterilaisessa kirkossa on perinteisesti korostettu työn arvoa. Ihmisen arvo on kuitenkin aina työn arvoa suurempi. Sitä ei mitata sillä, millaista hyötyä ihminen yhteiskunnalle tuottaa. Ihmisarvon korostaminen ja kunnioittaminen on kirkon ihmiskuvalle keskeistä. Oikeusvaltiossa ihmisarvon kunnioittaminen näkyy ihmisoikeuksien aktiivisena edistämisenä.”

Kirjoituksessaan Luoma asettuu tukemaan Haagan seurakuntaa, joka viestitti: ”Jokaiselle, jolla on, annetaan, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on.” Mt. 25: 29 Tämä sana näyttää käyvän synkällä tavalla toteen #hallitus politiikassa. On jumalatonta leikata jo valmiiksi pienituloisilta ja heikossa asemassa olevilta.”

Arkkipiispa puolusti Haagan seurakunnan oikeutta arvostella jumalatonta hallitusta, vastine Teemu Laajasalon opportunismille | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

26 vastausta artikkeliin “Arkkipiispa Tapio Luoma ampuu kovilla hallitusta”

  1. En omassa mielessäni hyväksy että kirkko rupeaa politikoimaan, kehumaan tai moittimaan jotain puoluetta, hallitusta tai oppositiota.
    Olen agnostikko, kirkon jäsen, kirkollisveron maksaja mutta pakanaksi en ihan vielä näillä näkymin ryhdy, en ainakaan sen vuoksi että laistaisin kirkollisveron.

    1. Ei kirkon pidäkään politikoida. Luoma esitti vain näkemyksensä yhteiskuntamoraalista, joka osuu kyllä sananmukaisesti juuri hallituksen toimien moraalittomuuteen.

          1. Minun mielestäni Luoma on siinä väärässä että kirkon edustajana politikoi oppositiota tukien.
            Vähäosaisia kirkko on tukenut ja tukee varmasti jatkossakin osallistumatta päivän politiikkaan, eli ei puheita vaan tekoja omalla reviirillään

            1. Olet väärässä. Luoma edustaa koko kansaa, myös poliittista oikeistoa, että sen silmät avautuisivat.
              Jos olet seurannut kokoomushistoriaa ja sen johtoperiaatteita, se on halunnut edustaa politiikkaa, jossa kaikki kansalaiset pidetään mukana. Se jatkui aina Holkeriiin, Suomiseen, Salolaiseen saakka, mutta alkoi kärjistymään Niinistön ja nyt Purran johtamaan kokoomuksen apupoikaan Orpoon.

              1. En hyväksy Sinua tuomariksi tässä asiassa.

                Luoma näkee vain tämän päivän, sekoittaa hengelliset ja maalliset asiat, politikoi, mutta kieltämättä kauniiltahan puheensa ovat kuunnella niin kuin vasemmiston puheet yleensäkin, kannetaan huolta tästä päivästä

            2. Matti, olenkin vain omalla mielipiteelläni tässä asiassa, koska en edusta oikeistoa, en vasemmistoa, vaan niin kuten olen aikaisemmin sanonut sosiaalista oikeudenmukaisuutta olipa rahaa tai ei.
              Tosin sanoin olen tamperelainen, jonka johtoa edustavat vuoroin kokoomus/Rkp, vuoroin demari-vihr. vas.. Mutta siellä ei ole nykyisen kaltaista äärioikeistoa kuten nyt hallituksessa.

              1. Arvostan ajattelijaa joka ei ole sitoutunut minkään puolueen viisauteen, omia aivojaan rasittamattomaan papukaijaan. Tarinoitasi tosiaan sävyttää ajassamme harvinainen ilmiö että joskus ymmärrät myös ei vasemmistolaisia arvoja.

      1. Väärin – ei todellakaan edusta muita kuin itseään.
        Tuntemistani ev.lut. ihmisistä moni ei ole nykykirkon toiminnan kannalla.

  2. Me Suomessa elämme protestanttisen uskon ympäröimänä, silti usko on päässyt harvojen sisälle. Moni ihminen on kuin pitkään vedessä ollut kivi. Kostea pinnalta, mutta kun sen halkaisee, niin kuiva sisältä.

  3. Kirkko voi ottaa eettisiä kantoja mutta sen ei pidä ryhtyä hallituksen tai opposition tukimieheksi. Tässä tapauksessa näyttää käyneen niin. Luoma hyökkää toista piispaa, Teemu Laajasaloa vastaan joka juuri varoitti politisoitumisesta. Kun Laajasalo näyttää yrittävän ottaa neutraalin kannan niin Luoma tekee kuin ääriliikkeeseen kuuluva ja hyökkää tällaista ”tolkun ihmistä” vastaan. Sellaisen käsityksen sain kun luin tuon linkin.

    1. Arvot ja moraali kuuluvat kaikille.
      Erinomaista, että Luoma tarttuu yhteiskunnan moraalisiin epäoikeudenmukaisuuksiin, joka johtuu tässä tapauksessa epäoikeudenmukaisesta politiikasta.

    2. Kirkko on tukenut perinteisesti presidenttiä, hallitusta ja muita valtion päättäjiä. Jopa pyytänyt sitä rukouksillaan.
      Ei näytä tämä hallitus saavan edes arkkipiispan siunausta. Vai miten asiaa on tulkittava ?

    1. Naiset ovat ev. lut. kirkossa tasa-arvoisia miesten kanssa.
      Mutta ei jehovissa, lestadiolaisissa ei helluntailaisissa eikä monissa muissakaan lahkoissa ihan kuin sharialaissa.

      1. Avaa Heikki ja lue Paavolan kirjoitus!
        Liberaaliteologia vie helvettiin!

        1. Minä en ole mikään käännynnäinen mihinkään suuntaan.
          Ovelle koputtelijat ovat lähteneet häpeissään pois, kun eivät pärjää edes henkimaailman väittelyssä.
          Vastaväitteenä on heillä ollut aina ulkoa opittu poimittu raamatun säe, mutta ei vastausta vastakysymykseen.

    1. Se, mitä on byrokratiassa päätetty piispan roolista, ei sido yksittäistä kansalaista millään tavalla eikä anna piispalle oikeuksia julistaa asioita yksittäisten kansalaisten nimissä.

      1. Sinä voit olla mitä mieltä yksilönä tahansa. Suomen ev. lut. kirkkoa, 3,5 milj. jäsentä arvoineen, johtaa arkkipiispa Luoma ja sillä on merkitystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *