Jostain oudosta syystä pääosa kansalaisista haluaa suitsia holtitonta rahan haaskausta, mutta punavirheet haluavat varastaa ihmisiltä verottamalla lisää.
Sopivan mansellismielinen blogialusta
Jostain oudosta syystä pääosa kansalaisista haluaa suitsia holtitonta rahan haaskausta, mutta punavirheet haluavat varastaa ihmisiltä verottamalla lisää.
Ei kansa halua, vaan kyseltiin asioita ehdokkailta, joista puuttui iso osa. Verotusta halutaan kiristää yläpäästä ja verojenkierrtoa pääomin jne .
Täysin epäuskottava tutkimus kansalaisten miehistä.
Vuoden 2021 verotilastojen mukaan Suomen tuloveron progressio on maailman toisiksi kovin, vain Norsunluurannikolla progressio on Suomen vastaavaa kovempi.
Verotuksen progressio vähentää osaavien ja ahkerien kansalaisten motivaatiota tehdä täyttä työviikkoa, koska esim. 80% työajalla eli 4 päivän viikolla tulee hyvin toimeen, ja 5. päivän tuloista verottaja vie suurimman osan. Progressio vähentää myös ylityöhalukkuutta, koska verottaja vie siitä suurimman osan.
Hyvinvointi syntyy työstä, mutta suomalainen verotus vähentää työmotivaatiota, ja progression kiristys, eli verotuksen kiristäminen yläpäästä, vain pahentaa tilannetta.
Nyt ei puhuta progressiosta, vaan siitä kenellä on varaa maksaa kokoomuksen leikkaulista !
”Verotusta halutaan kiristää yläpäästä…”
Mikä edustaa tuota yläpäätä, vuodessa 20000 vain 120000 tienaava? Mikäli ajatus on kiristää näistä kahdesta 120000 tienaavan verotusta, on tarkoitus silloin kiristää veroprogressiota.
Esim. 7000 / kk
Eli kovempi progressio ahkeille osaajille, toisin sanoen työvoimapulaa korkeastikoulutetuissa asiantuntiatehtävissä pyritään ilsätäämään houkuttelemalla yhä useampi tekemään 4. päivän työviikkoa.
Ennemminkin kyse on siitä, kellä on varaa maksaa holtittomasti jaetut etuudet, mihin suomalaisen yhteiskunnan tulot eivät riitä.
Punademun mielestä rahaa voi hakaa velaksi ja kiristää verotusta mielivaltaisesti.
Valitettava tosiasia on, että tulot ratkaisevat, mihin rahaa riittää, ja se on mahdoton asia punavirheille ymmärtää.
Nykyhallitus on törsännyt lastensa rahoja. Se on perverssiä.
Valitettavasti tuntuu siltä, että lisätukia ja etuja vaativilla vähäosaisilla on aina oikeus vaatia, mutta etuisuksien maksajilla ei ole oikeutta kyseenalaistaa vaatimuksia. Vasemmiston näkemys näyttää olevan, että itseni kaltaisten ahkerien ja siksi hyvin toimeentulevien pitäisi vain kiltisti antaa luottokorttimme heikompiosaisten käyttöön ja kuitata kulut. Kaikki kysymykset kulujen mielekkyydestä tai välttämättömyydestä tuntuvat olevan vain ”köyhien kyykyttämistä”.
Kommenttisi kertoo elintaso-tulorasismista. Mulle kaikki, muruja muille.
Kuinka suuren osuuden tekemäsi työn tuotosta annat yhteiskunnan käyttöön heikompiosaisten tukemiseksi?
Mikä olisi mielestäsi kohtuullinen/oikeudenmukainen ”hyväntekeväisyysosuus”, jolla yhteiskuntaa ja sen heikompiosaisia itse kunkin tulisi tukea?
Olen oman hyvin korkean osan antanut, yli puolet tuloista. Ny on muiden aika. Luotan sosiaalisesti oikeudenmukaisiin poliitikoihin, joita ei ole oppositiossa.
Sama täällä. Pelkästään tulo- ja arvonlisävero huomioiden maksan 60% tuloista veroina yhteiskunnalle. Jos lukuun huomioidaan muut verot (valmisteverot, energiaverot, haittaverot, tyonantajani yhteisövero,…) puhutaan helposti luokasta 3/4 työni tuotosta yhteiskunnalle veroina… Mutta jo pelkkä kiitoksen pyytäminen osuudestani yhteiskunnan rahoittamiseen on kohtuutonta, kuten ennen Joulua käydystä keskustelusta huomattiin.
KORJAUS!!!
Koska maksan avonlisäveroa vain kulutuksestani, johon jää tuloveron ym. maksujen jälkeen vain vajaat 60% tuloista (toki työnantajan maksamat kulut eivät tässä mukana) maksamani ALV:t ovat sen verran pienemmät, että oikeammat luvut ovat luokkaa: tulo- + ALV: 50% ja kokonaisuudessa 65%. Pyydän anteeksi typeryyttän alkuperäisissä laskemilmissa
Yläpään veronkierron suitseminen olis se tärkein.
Kun saatais nämä veronkiertäjät kuriin niin kunnioitus oikeusvaltiota kohtaan saatais kohenemaan..
Kun saatais pääomatulot ja verottomat osingot palkkatulojen verotuksen tasolle, niin oltais jo pitkällä, vaan ei sovi puolueille.
Verottomia osinkoja ei todellisuudessa ole olemassa.
Listaamattomat yritykset voivat maksaa osinkoja yityksen voitoista huojennetlla veokannalla. Tätä ennen voitoista on kuitenkin maksettu ensin 22% yhteisövero ja vielä maksetusta osingosta maksetaan vielä vähintään 8.5% vero, jolloin maksetusta osingosta veroa on maksettu vähintään 29.5%.
Vero.fi sivuilla kyllä mainitaan tuon 8.5% osinkoveron kohdalla 75% veroton osuus, mutta se on pelkkä laskennallinen malli, jolla 34% pääomatuloverosta saadaan muodostettua 8.5% vero, eli kun 25% tulosta verotetaan 34%-verolla ja 75% ilman veroa saadaan kokonaisveroksi 8.5% (0.25 x 34% + 0.75 x 0% => 8.5%).
Mikäli tuota ansiotuloveron puolella käytettäisiin samaa laskentamallia, voitaisiin sielläkin esittää palkansaajan saavan osan tuloistaa ”verottomana”. Ansiotuloveroasteikon korkein veroprosentti on luokkaa 56.5%, joten esim. tuloistaan 28.25% veroa maksavan voitaisiin katsoa saavan puolet eli 50% tuloistaan verotta ja maksavan veroa vain palkkansa toisesta puolesta.