Terroristi on terroristi, marssii hän minkä lipun alla hyvänsä.

En tiedä mitä laki sanoo, mutta itse pidän sellaisen mielenosoituksen järjestämistä vastenmielisenä ja iljettävänä, jossa juhlistetaan  terroristista tekoa joka tapahtui viikko sitten Israelissa.  Ja vaikka sanotaan että siinä marssittiin Palestiinan eikä Hamasin puolesta, niin kyllä ne ovat aika läheisessä liitossa keskenään.

Yhtä kiellettävänä, sanoo laki mitä hyvänsä, niin pidän jos jotkut lähtisivät Venäjän puolesta marssimaan kaduillemme, mutta näin ei ole kuitenkaan tapahtunut.

7 vastausta artikkeliin “Terroristi on terroristi, marssii hän minkä lipun alla hyvänsä.”

  1. Pitäisi kieltää kaikkien muiden valtioiden ja ”valtio-oletettujen” puolesta marssiminen ja lipun liehuttelut maassamme, vain oman siniristin puolesta se sallitaan.

  2. Mielenosoitusten kieltäminen vaikuttaa helvetin hyvältä idealta, toimii kuin junan vessa ryssissäkin.

  3. Kun kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kielletty niin kansanryhmää vastaan tehdyn joukkomurhan juhlinta on näköjään sallittua. Yhtä härskiä kuin heilutella Venäjän lippua Butshan raskauksien jälkeen. Ainahan sitä voi vaan sanoa puolustavansa jotain mutta röyhkeää se on uhreja kohtaan.

    Länsirannalla joku pizzeria oli mainokseensa laittanut pilkaten Hamasin panttivangiksi ottaman mummon kuvan. Israelilaiset kävivät lanaaamassa sen pizzerian.

  4. Norpan huoli on mitä perustelluin.

    Ymmärtääkseni toimiin on lähdetty. Valtakunnanmedia ei nostanut tiettävästi esille Helsingin juutalaisen seurakunnan toimia, joten valitettavasti ainoa lähde on journalistiselta tasoltaan ajoin kyseenalainen Suomen uutiset – mutta varoituksen kera, tässä.

  5. Ahtisaari taisi olla meikäläisen linjoilla. Olen pitänyt hyvänä, että eri kulttuureille on hyväksi, että niiden suojana ovat rajat.

    Ahtisaari edisti Namibian ja Kosovon itsenäisyyttä ja mahdollisena neuvottelijana olisi pyrkinyt järjestämään israelilaisille ja palestiinalaisilla omat valtiot.
    Myös Ukraina ansaitsee oman valtion.

    Ahtisaaren tavoite EU:n suhteen on minulle tuntematon. Johdonmukaista olisi ollut, että hän olisi kannattanut unionia kansallisvaltioiden yhteisönä Mauno Koiviston tapaan. Koiviston mielestä EU tavoitteli liian pitkälle menevää yhdentymistä.

    Kun yhdentyminen etenee liian pitkälle alkaa kuitenkin hajaantuminen. Eikä se hajaantuminen ole useinkaan rauhanomaista.

    —-

    Kansallismielisyydessään Koivisto oli esipersu. Ehkäpä tutkin, oliko myös Ahtisaari tässä mielessä esipersu.

    Ahtisaari oli kyllä vankkumaton esipersu käsityksessään ay:n roolista valtion hallinnossa. Eli hänen mielestään ay:n asema politiikassa oli aivan liian suuri. (Ehkä myös työnantaliittojen vaikutusvalta oli liian suuri.)

  6. Oletteko seuranneet Ylen uutisointia Israel vs. Hamas/ palestiinalaiset?

    Onko uutisointi tasapuolista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *