Orpon voitossa oli/on hopea reunus.

Jos jostakin asiasta kotimaan politiikan saralta voin väittää jotain tietäväni, niin se on perussuomalaisen puolueen kannattajan sielunmaisema ja ajatusten virta.

Kun nyt lähdetään tarkastelemaan nykyhetkeä ja perussuomalaisten hallitusvastuuta, niin politiikan tutkijat ( hutkijat ) kaikissa medioissa järjestään olettavat hallitusohjelman kirjaukset leikkauksineen johtavan vääjäämättömästi samaan lopputulokseen kuin Soininkin aikana, kun hallitusvastuu tiputti aika nopeasti kannatuskäppyrät puoleen vaaleissa saavutetusta.

Itse en tähän usko, ( Purra ei ole koomikko ) vaikka nyt ollaankin eduskuntavaalien tuloksesta tiputtu pari prosenttia, kun rasistiset olkiukot ovat olleet hallitsevina mediakentässä, sekä  vihervasemmiston ainoa vaihtoehto hallituspolitiikalle, kun EI EI EI on kaikunut pitkin pylvästalon käytäviä.

Mutta kuten tiedetään, niin perussuomalaisille tärkein tavoite on/oli  päästä suitsimaan haitallisen maahanmuuton ilmiötä maassamme, joka rasittaa kansantaloutemme kantokykyä kaikilla hallinnonaloillamme terveydestä turvallisuuteen ja opetuksesta ”hävitykseen”.

Väitän, että valtaosalle, ellen sanoisi jopa kaikille perussuomalaisia äänestäneelle se tärkein, eli ”Ruotsin tielle” ajautumisen estäminen on jo nyt saanut luun ympärille lihaa, kun sisäministeri Rantanen ja oikeusministeri Meri ovat laittaneet ”taseet töihin” ministeriöissään, eli rahaa ei säästetä kun turvallisuutta parannetaan sen kaikissa muodoissaan ja nyt velvollisuudet on otettu kotoutumisen ehdoksi toisin kuin edellisen hallituksen tarjoilut pelkkine oikeuksineen.

Nämä leikkaukset mistä nyt oppositio kiljuu orsillaan niin ovat perussuomalaisille vain kosmeettisia jotka on pakko tehdä hyvinvointiyhteiskunnan edes jonkinasteiselle jatkumolle. Ja nämä AY.n  lakkoaseet hehtaaripyssyineen ja soppatykkeineen EVVK perussuomalaista äänestäjää, sillä meillä katsotaan AY jarrun olevan se suurin työllistymisen este nyky Suomessa.

Siinä saattaa vielä käydä niinkin, että kokoomuksesta alkaa valumaan äänestäjiä perussuomalaisten suuntaan, kun Purran joukkue potkii palloa vasemmiston maaliin, kokoomus kun ei aina näytä tietävän että kenen lauluja laulaa ja kenen leipää syö. (EU.n mallioppilaan syndrooma)

Kun nyt media on tietävinään, että ne jotka nostivat perussuomalaiset suurimmaksi työkansan puolueeksi, niin olisivat nyt siirtyneet takaisin vasemmiston ”leipiin”.  Mutta se toive on turhaa kun seuraa kuinka kuutamolla demarit ovat nykyään Marinin lähdön jälkeen, kun Tuppurainen ohjaa tappuraista ja Isontalon Antti surkastuu silmissä, peläten joutuvansa hellan ja akkojen nyrkin väliin.

Joten, mitä nopeammin Orpon hallituksen ohjelma viedään lakiin ja käytäntöön, niin sitä nopeampaa on yhteiskunnan toipuminen vasemmistolaisesta koomasta.  Tämä ensimmäinen neljä vuotta ovat opettelemista kävelemään uudestaan ja vasta seuraava nelivuotisperiodi tuottaa voitot nousta takaisin podiumille.

 

 

38 vastausta artikkeliin “Orpon voitossa oli/on hopea reunus.”

  1. Se on ihan sama mitä persut miettivät, kun kaikki sanat on syöty. Purra on kadonnut onnettoman Orpon selän taakse.
    Kaikki toimet, mitä hallitusohjelmassa on, on väärin arvioitu, kun ei ole ollut älyä päässä, että maailma eskoseni voi muuttua nopeasti.
    Kaikki menee perseelleen, konkurssit, irtisanomisbuumi, rakennusteollisuus, uusi sota Ukrainan lisäksi, kukaan ei tee thaimaalaisten käsin töitä ja hekin katoavat ja uusia ei tule perslandiaan.
    Tässä se on jo nähyt, mitä kusipäisten yhteeliittymä voi tuhoa saada aikaan.

    1. On se käsittämätöntä, miten eräät vieläkin hoilaavat intternationaalia ja elävät päät pilvissä, vaikka kansan kaulalla on edellisen Marinin toivotaan toivotaan hallituksen punoma hirttosilmukka.

  2. On aivan selvää, että valtionvarainministerin salkkua kantavan puolueen kannatus laskee vaikeina taloudellisina aikoina ja niin käy myös PerusSuomalaiselle puolueelle mutta kannatus ei romahda kuten kävi Soinin sirkuksen aikana.

    Toisaalta kun tietää mitä ajattelee ja miksi niin se moniko on samaa mieltä, on aivan yhdentekevää.

    1. Edellisen hallituksen kannatus vain nousi ensin yhden kriisin ja muiden perässä ja koskiessa joka iikkaa Suomessa ja maailmalla. Sitten tämä puujalkahallitus keksi kapuloiksi rattaisiin muka kauhean ”holtittoman” velan, kun muuta humpuukia ei keksitty.
      Nythän se on nähty, ettei Suomi ole alkuunkaan ollut niin holtittomassa kunnossa kun, mitä valehtelijoiden klubi syyti kansalaisille.

      1. Mitä enemmän joku hallitus antaa etuja ja jättää leikkaamatta sitä paremmin se gallupeissa pärjää.

        1. Edellisen hallituksen aikana kriisit seurasivat vain toisiansa, yrityksiä pelastettiin mikä ehdittiin konkursseilta. Nyt ne ajetaan konkurssiin osaamatta tehdä mitään.
          Ihmiset ajettiin koronanakana etätöihin kotiinsa ja lapset ja vanhemmat kärsivät kotona ja kouluissa ja taloudellinen hätä syveni eikä paljoakaan apua kuulunut kuin oma onni.

          1. Niin viisaasti kuin edellinen hallitus toimi ei tullut vaaleissa menestystä. Kiittämättömyys on maailman palkka sanoo vanha viisaus.

          2. Orpon/Purran hallitus tiesi että saavat Marinin viisikolta ”lahjaksi” huonosti hoidetun kansantalouden, mutta eivät varmasti voineet hurjimmissa ajatuksissaankaan koskaan uskoa, että näin huonossa mikä nyt on karmeudessaan tullut päivänvaloon.

            1. Täyttä puppua. Suomen talous oli edelleenkin erinomaisessa kunnossa kaikkien kriisienkin jälkeen.
              Puppugeneraattorit keksivät populisteille uppoavan valheen, jota rahanvaltaa edustava media säesti.
              Nyt vasta kusessa ollaan, kun aivottomat ja kädettömät ottavat roppakaupalla lisää velkaa velan päälle korkoineen. Sokeita reettoja koko sakki.

              1. Kyllä tuo persumulkkuilu on todella sitä kuulusaa keltaista nestettä jossain…

  3. Suomen talouden tila ja näkymät tulevaan eivät ole miekipdekysymyksiä vaan faktoja.

    Edellisten ja edellisen hallituksien toimet eivät nekään ole mirlipidekysymyksiä vaan julkista tallennettua tietoa jokaista päätöstä ja itse asiassa jokaista eduskunnan istunnoissa käytettyä puheenvuoroa myöten, joten mitä ei tarvitse arvailla.

    Oppositiolle on mahdollisuus vaihtoehtobudjetaissaan tuoda esille miten ne korjasivat tilanteen ja ratkaisisivat pitkälti itse luomansa akuutit ongelmat.

    On selvä, että raha ei ollutkaan ilmaista, eikä sitä tullutkaan ovista ja ikkunoista, yhtä selvää on se että luotiin lainsäädäntöä jonka toteuttaminen on samaan aikaan älyttömän hintaista ja sen lisäksi mahdotonta.

    No vaihtoehtobudjeteista varmasti taikuri itsekin hämmästyy tempustaan.

    1. Hemmetti, tabletin kosketusnäyttö ja ennustava teksti, no kait tosta selvän saa.

    2. Mitä sillä vaihtoehdolla nyt on merkitystä olipa opposition vaihtoehto mikä tahansa, ei hallitus siihen näytä kaatuvan. Se kaatuu mahdottomuuteensa kuin kansa kyllästyy.
      Opposition vaihtoehto huomattavasti terveempi järjeltään. Se kohtelisi ihmisiä oikeudenmukaisesti.

      1. Oppositio ei ole esittänyt vaihtoehtojaan, joten en vielä osaa siihen ottaa kantaa.

        Tähän mennessä sieltä on kuulunut lähinnä 70 -luvun vasemmistoradikalismia ja omien tekeleidensä osalta mustan selittämistä valkoiseksi.

        Vaihtoehtobudjeteissa nähdään ne opposition esitykset, joita voi sitten arvioida vs.hallituksen valinnat.

  4. Onpa koomisia väitteitä no nyt kansa sanoi noin mutta sanooko sitten toista kertaa
    Aika sen näyttää ensin katsotaan pressan vaalit sitten näitä muita terv tepivaari

      1. Hyvä hallitus ei sido itseään hallitusohjelmaan joka on alunperinkin pohja yhteistyölle, ei suinkaan Raamattu jota noudatetaan pilkulleen.

        Hallituksen ei myöskään tarvitse kysyä oppositiolta tahi medialta etukäteen lupaa tehdä muutoksia suunnitelmiin vaan toiminta noudattaa eduskunnan työjärjestystä.

        Mikäli edellinen hallitus olisi ymmärtänyt tämän yksinkertaisen asian,olisi tilanne tällä hetkellä mahdollisesti hieman valoisampi, siis huom. mahdollisesti.

        Edellinen hallitushan otti suoraan Rinteen hallituksen ohjelman, noudatti sitä pilkulleen olosuhteiden dramaattisista muutoksista huolimatta ja kun rahat eivät riittäneet heitettiin kehykset, eli talouskuri roskiin ja tulos on selvillä.

  5. Tänään oli Aamulehdessä (maksumuurin takana) Arto Satosen haastattelu. Siinä oli tuo yksi kova kipupiste: työperäistä maahanmuuttoa ei pidä vaikeuttaa määräänsä enempää. Se olisi yksi juttu missä persujen pitää joustaa.

    Yleisesti ottaen arvostan Purran tiukkaa otetta talouteen.

      1. Entä nuot työnantaja tuet niitähän on jaettu melkoisia määriä terv tepivaari

  6. Arkkipiispa Tapio Luoma MTV-3 erikoishaastattelussa kertoi kokoomuksen kypäräpapeille ja persujen koti-uskonto-isänmaa porukalle, mikä on työn merkitys ja työ nillle, jotka eivät saa työtä tai pysty siihen.
    On kyllä niin kaukana tämän kauhukabinetin työn ym. filosofiasta kuin vain voi olla.

    1. En tiennytkään, että arkkipiispa vastaa valtiontaloudesta tai sen paremmin työllisyys/ työttömyys kysymyksistä.

      Ketä tahansa voidaan haastatella mistä tahansa aiheesta ja kaikilla on jokin mielipide esitettäväksi, mutta en ehkä arkkipiispaa pitäisi ihan kaikkein neutraalimpana tahona vastaamaan oikeastaan mihinkään kysymykseen.

        1. Heh…Suomesta tosiaan varmasti löytyy 3,5 miljoonaa ihmistä, jotka kokevat arkkipiispan edustavan heitä 😂

          Hoh hoijaa…

          1. Ja edusti sitten vaikka 3,5 henkilöä, niin kovin neutraali taho ei arkkipiispa ole, mutta kukin toki tavallaan.

            1. Oletko eri mieltä hänen työn ja työtyömyyden määrittelystään? Kuuntelitko ohjelman ? Se oli hyvä oppitunti ertyisesti koti-uskonto-isänmaa porukoille.

              1. En kuunnellut, mutta arkkipiispa kertoi varmasti jotain ihan uutta, jota kukaan muu ei ole koskaan aiemmin keksinyt?

                Olen kyllä useamman kerran puhunut aiheesta työvoimaviranomaisten, sosiaalityöntekijöiden, kuntoutustyöntekijöiden, toimintaterapeuttien, mielenterveystyöntekijöiden jne. ja ennen kaikkea moniongelmaisten, apua joko hakevien tai sitä ainakin tarvitsevien kanssa.

                En yhtään väheksy arkkipiispaa, mutta uskon saaneeni jonkinlaisen kuvan aiheesta muilta, ehkä arkkipiispaa hieman lähempänä ydintä toimivalta.

              1. Aha, vai olen minä jäävi kommentoimaan Arvin tekemään avaukseen Orpon vaalivoitosta.

                Tai vaihtoehtoisesti työttömyydestä koska en ole kuunnellut arkkipiispan kommentteja aiheesta.

                Esteellisyys eli jääviys[1] (ruots. jäv) viittaa virkatehtävissä esiintyvään eturistiriitaan. Se tarkoittaa virkamiehen tai luottamushenkilön sopimattomuutta osallistua asian käsittelemiseen tai ratkaisemiseen. Esteellisyys rikkoo hallinnon objektiviteettiperiaatetta, joka pyrkii turvaamaan hallintopäätöksen tai hallinnollisen menettelyn oikeellisuuden, puolueettomuuden ja objektiivisuuden.

                Esteellisyys syntyy, mikäli virkamies tai luottamushenkilö on käsiteltävän asian tai sen asianosaisten kanssa sellaisessa suhteessa, joka saattaa vaarantaa hänen puolueettomuutensa. Esteellisyyttä ei arvioida konkreettisesti vaan riittää, että puolueettomuus on objektiivisesti ajatellen saattanut vaarantua.[2]

                Esteellisyydestä seuraa, että esteellinen henkilö ei voi olla päättämässä asiasta, osallistua asian käsittelyyn eikä edes olla läsnä asiaa käsiteltäessä.[3] Poikkeuksena läsnäolokieltoon on kunnanvaltuusto, jonka kokoukset ovat kaikille julkisia.[4]

                Esteellisen henkilön osallistuminen asian käsittelyyn on menettelyvirhe.

                🤣🤣🤣

              2. Tulipa tuo nyt sitten kuunneltua ihan uteliaiduudesta, niin mitähän ihmeellistä arkkipiispa nyt sitten sanoi?

                Ei yhtään mitään.

                Tai mikäli ei noita arkkipiispan esittämiä itsestään selvyyksiä ole koskaan pohtinut/ joutunut pohtimaan niin kai niistä jotain uutta löytää.

                Aika moni on toki noita asioita joutunut pohtimaan ja moni myös ihan työn puolesta useita kertoja.

                Yksi mikä kävi arkkipiispan esiintymisestä selväksi, hän ei todellakaan ole millään tavalla neutraali taho asiassa, kuten jo aiemmin totesin.

                On nyt kuitenkin sekin nähty, että jyrkkä vasemmisto tukeutuu jopa kirkkoon jos propaganda sitä vaatii. 😂

          2. On se porukka kuitenkin hiukan isompi kun n 600 000 äänestäjää terv tepivaari

  7. Hallituksen teossa oli liikaa mukana tinaa ei sen kovempaa ainetta missään kohtaa
    Kaikki hallitukset ovat saaneet perintönä myös velkaa ainoa joka sitä lyhensi oli S Niinistö ollessaan valtion varainministeri
    Puolessa vuodessa lisää velkaa on tullut 11.5 miljardia terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *