Kolurauhaa ei saavuteta kännykät kädessä, vaan kassissa.

Lieneenkö tänne ”pirkkaankin” levinnyt nyt lakkolun kautta tarve tulla kuulluksi ja ”nähdyksi”, kun on hiljaista kuin huopatossu tehtaassa lakon aikaan.  Niin tai näin, itse olen lakkoiluni lakkoillut ja eläkkeellä voin olla samaan aikaan niin rikkuri kun rakkarikin.

Ottaisin nyt blogini aiheeksi addiktiot, eli riippuvuudet.  Rippuvuuksia on varmasti monen sorttisia ja tunnetuimmat ainakin yleisessä keskustelussa ovat kaikensortin huumeet ja päihteet, sekä peliriippuvuudet.

Mutta sitten nostaisin esiin nuoret ja jopa lapset, jotka ovat täysin riippuvaisia kännykkänsä läsnäolosta 24/7 ja hyvin voidaan sanoa, että se on kasvanut käteen kiinni ja sen siitä erottaminen saa varmasti valtaosalle lapsistamme hyppimään seinille.

En tiedä miten pitkälle ollaan päästy hallitusohjelman perussuomalaisesta aloitteesta kännykän käytöstä kolupäivän aikana, mutta sen tiedän varmasti, että jos ja kun sitä aletaan toteuttaa, ei suositusten vaan pakon kautta, niin se tulee olemaankin kova ponnistus kolurauhan saralla, sillä vastarinta tulee olemaan kovaa ei yksin oppilaiden taholta, vaan huoltajatkin ottavat kyllä osansa mussukoiden ”ihmisoikeuksien” puolustajana.

Jos siinä onnistutaan, että kolupäivät ovat kännykkävapaita, niin se on varmasti suuri ellei suurin edistysaskel parempiin Pisa sijoituksiin.

Sanotaan että pakko ei ole kuin köyhän kuolema, mutta kyllä se pakko on myös paras lääke kolulaisillemme silloin, kun kännykän käytöstä kolupäivänä puhutaan.

13 vastausta artikkeliin “Kolurauhaa ei saavuteta kännykät kädessä, vaan kassissa.”

    1. Kyllä se käytäntö vaan on vieläkin vallinnaista opettaja/rehtori lähtöistä, eli kirjavaa, jotka näkyvät vaihtelevan oppilaitoksesta toiseen.
      Vain selkeä pakko on ainoa tie ”onneen”.
      Ja sen voin kyllä todeta, että niin tässä kännykkä kuin muissakin yhteiskuntarauhaan liittyvissä kysymyksissä perussuomalaiset ovat olleet ja ovat airueen kärjessä ja nyt ovat vähitellen muiltakin puolueilta maskit pudonneet.

    1. Tottakai tämä on puoluepoliittinen, hallitusohjelmassa on kirjaukset myös opetusministeriön/hallituksen virkamiehille miten tulee menetellä.

        1. Lait eivät ole kiveen hakattuja ja niitä muuttaa jokainen hallitus vuorollaan, kuten tässä kyseisessä tapauksessa tekee Orpo I.nenkin.

    2. Eipä tuo sakki ole mitään uskaltanut sanoa tai tehdä.
      Ovat vain valittaneet jälkiviisaasti.

  1. Vanhemmille ja opettajille lakiin kirjattu oikeus pitää alaikäiset kurissa. Sukupuolikiintiöt toimeen opettajakunnassa.
    Pelkäämpä että kaikki muut toimet ovat liberaalien lipinää (tuoks Veikkoa).

    1. Nyt on asioista alettu puhumaan niiden oikeilla nimillä ja ainainen hyssytely on vaihdettu ikiaikaiseen termiin, rajat ovat rakkautta.

  2. Yksi kulma on että kännykät tekevät lapset tietotekniikan osalta tyhmemmäksi. Heillä ei enää ole mitään kykyä käyttää tietoteknisiä laitteita ja järjestelmiä, jota työssä tarvitaan. Koska kaiken tiedon saa yhdellä klikkauksella kännykkään, ei ole mitään tarvetta opetella muuta.

  3. OAJ:n teksti kuulostaa hienolta, mutta käytäntö kouluissa on, kuten Arvi toteaa, hyvinkin kirjavaa.

    Lakiin on kyllä kirjattu mahdollisuus opettajille rajata kännykän käyttöä, mutta aina löytyy jani pettereitä ja maija liisoja, jotka eivät opettajan auktoriteettia asiassa tunnusta. Ja selustassa komppaa heidän vanhemmat.

    Vähissä on varmaankin myös ne opettajat, jotka uskaltavat käyttää voimakeinoja puhelimen pois ottamiseksi. On suuri vaara, että tällöin opettaja löytää itsensä nopeasti leivättömän pöydän äärestä.

  4. Ihan kaikkia huonoon koulurauhaan syyllinen ei ole kännykkä siellä on paljon muitakin syitä
    Esim koulukiusaamista ollaan poistettu jo 1950 luvulta eikä vaan ole poistunut
    Mutta kännyn syyksi ei ihan kaikkea voi laittaa koulurauhan rikkomiseen terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *