arvin ( pienellä ) Joulupäivän pakina ( napina )

Hyvää joulupäivän aamua vaan kaikille blogisteille ja olipa Joulu tai Juhannus, niin ei niin kiire eläkeläisellä pidä oleman, etteikö aamun avausta ehtisi tehdä tänne pirkkaan kahikupposta nauttiessa.

Nyt kun vietetään ainakin toistaiseksi rauhan aikaa maassamme, eikä sotilaallista uhkaa ole rajoillamme, niin muualla maailmassa soditaan ja se vaikuttaa hyvin konkreettisesti kaikkiin Suomalaisiin tavalla tai toisella.

Tuosta Ukrainassa käytävästä sodasta on oltava vähän kuin kieli keskellä suuta, ettei vaan tulisi leimatuksi putinistiksi, mutta otan kuitenkin sen riskin.

Sitä minä olen vähän fundeerannut, että kun Suomessa nyt kiljutaan eduskunnassa ja eduskunnan ulkopuolella kuinka leipä loppuu Suomalaisten suusta ja että köyhät kuolevat kyykkyynsä Orpon/Purran ”saatanallisten säkeiden” ajamina.  Eduskunnassa hallitus ja oppositio vääntävät kättä jokaisesta eurosta ja ei niin pientä leikkausta hallitus teekkään, etteikö oppositio väittäisi sen johtavan ennenaikaiseen hautaan köyhempien kansalaisten keskuudessa.

Mutta saas nähdä nyt sitten, kuinka pitkään rajojemme ulkopuolella käytävä sota Ukrainassa noudattaa eduskunnassa ja kansalaisten keskuudessa yleensä vankkumatonta konsensus henkeä, että kaveria ei jätetä Ukrainassa, maksoi mitä maksoi ja vaikka omasta kaapista ei löytyisi leivän murentakaan, kun opposition mukaan näyttää siltä että Suomalaisista jo lähes joka toinen on absoluuttisen laskelman mukaan köyhä.

Viimeisen tiedon mukaan Ukraina apu hipoo jo 3000 miljoonaa, niin sitä minä vaan, että koskahan ne kriittiset äänenpainot alkavat kuulumaan Suomalaisten suusta, että kuinkahan pitkään köyhä joutuu vielä tätä ”kunniavelkaa” maksamaan ryssän hyökkäyssodan uhreille ja kun näyttää että sodalle ei ole loppua näkyvissä.

Tämä tarina jota nyt kerrotaan kansalaisille, että Ukraina taistelee nyt meidän kaikkien Suomalaisten puolesta, että kuinka kauan ne kuuluisat köyhät vielä tämän ostavat ja nielevät Rapalan koukkuineen  emmitenkin, kun rajoillamme ei ole muita tänne pyrkimässä ilman matkustusasiakirjoja kuin Afrikan ja Lähi-idän polkupyörä lähettiläät ja näidenkin ”köyhien” eläminen Suomessa on kotimaisen köyhän kukkaroa keventävä.

Nyt vielä näyttää että koko Suomi on Ukrainan tukena niin henkisen kuin taloudellisenkin auttamisen myötä, mutta sitä minä vaan, että jos suolenmutka huutaa ei oota ja köyhän jääkaapissa ei ole pian kuin valo jäljellä, niin hyvin pian saatetaan kysellä niiden tuhansien miljoonien perään, jotka toistaiseksi on Ukrainaan vastikkeetta annettu.

Jotenkin ainakin itselleni tuli irvokas kuva siitä, kun sota on Ukrainassa kiihkeimmillään, niin täällä jo valtiovalta ja yrityselämä ovat  laskelmoimassa mitä hyötyjä saadaan tuhotun maan jälleenrakentamisesta, että ei vaan myöhästytä kun ”saaliinjako” alkaa.

Minun puolestani voimme ottaa tänne Suomeen Ukrainasta sotaa paenneta määräämättömästi, kunhan kolmansien maiden ”turistit”  vähennetään nollaan ja henkilökohtaisesti en aseapuakaan ole rajoittamassa, sillä nyt meillä on artikla viisi meitä suojaamassa ryssältä.

Eikä Ukrainasta paenneita pakolaisia jotka tänne kotiutuvat, niin heitä ei tarvitse kotouttaa, he elävät kyllä maassa maan tavalla ja ovat rikkaus yhteiskunnallemme sen kaikissa muodoissa.

 

12 vastausta artikkeliin “arvin ( pienellä ) Joulupäivän pakina ( napina )”

  1. Eduskunta vois laskea palkkioitaan vaikka puoleen palkkaahan he eivät saa siihen edellytys on työsuhde ja sitähän ei heillä ole

    Noin olisi moraalisesti oikea suunta ja kansaa kohtaa oikea asia

    Eihän siitä rahallisesti oikeasti olisi suurtakaan apua mutta moraalisesti olisi ainoa oikea suunta terv tepivaari

    1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Eduskunta voisi osoittaa tällä tavalla olevansa kerrankin oman kansansa puolella ja osoittaa tietävänsä mikä on oikein.

      1. Itse lähtisin leikkaamaan ulkoparlametaarisesta korporaatiosta ja sen vallasta ensin, ennen Arkadianmäen lainlaatijota.
        Onneksi nyt ollaan vihdoin tämän hallituksen toimin vähentämässä tämän korporaation ja yhteiskuntamme kehityksen jarrun kaikkinaista pakkopaitaa kansalaisten yltä.

        1. On vaan selviö että kaikkien oltava talkoissa ei ainoastaan köyhät joita Suomessa on liikaa

          Siitä kärsii vähän joka porras eikä vähiten asunto jopparit sitä myötäen myös rakennus alan työntekijät

          Ja tuohon kansaan kuuluu myös eduskunta sekatyömiehineen /naisineen

          Jotenka talkoisiin kaikki muutoinhan Suomessa elää eräs korpporaatio jota ei koske mikään asia terv tepivaari

  2. Olen, arvi, kanssasi hyvin samoilla linjoilla. Ukrainassa osataan myös välistäveto. Suomen tulee kuitenkin ensijaisesti huolehtia omasta turvallisuudestaan ja omista kansalaisistaan. Tänne ei enää yhtäkään islamistitaistelijaa tai muuta afrikkalaista yhteiskunnan elättiä. Hintalappu on miljoona euroa per sierainpari. Ja kun poistamme kielirasistisen rkp:n härskit edut ja pakkoruotsittamisen, säästämme miljardeja joka vuosi! Suomenkielisten on syytä lopettaa rkp:n masinoimien mantrojen hokeminen: Suomi on kaksikielinen maa, ruotsin kieli on osa pohjoismaalaista identiteettiä jne…Totuus on, että suomen kieli on tärkein osa suomalaista identiteettiä! rkp on vieraan vallan edustaja (Ruotsi) maassamme.

    1. Valitettavasti olet liiankin oikeassa tuosta rantaruotsalaisten ikivanhasta murteesta.
      Suomi ei ole perustuslain mukaan kaksikielinen maa, vaan Suomessa on kaksi kansalliskieltä.
      vain kunnat voivat lakien mukaan olla kaksikielisiä.
      Pakkoruotsi, minkä kepuli aikanaan lehmänkaupoissa hyväksyi, on jäännös minimaalisen joukon valtakaudesta ja väärin kansan 96% suhteen.

  3. Venäjä on tehnyt tekosiaan itäpuolella ja vasta Ukrainan kohdalla länsi on herännyt. Niin tosin se apu jota on annettu ripottaen olisi kerralla voinut muuttaa suunnan edellyttäen että ammattisotilaat olisivat lähteneet lännestä.

  4. Ja pitää suurimmalti osin työttömän on tehnyt työantajapuoli harva on sitä omista teoistaan
    Pitää olla niin että työnvastaan otto lapion varresta ei ole ratkaisu kun opintolainat kaatuu maksuun terv tepivaari

  5. Pakkaspäivän natinaa täältäkin Arville; blogitekstisi inspiroi nimittäin tällä kertaa lukemaan puiden paukkeesta pakkasella, niiden kyvystä sopeutua ääriolosuhteisiin sekä ilmaston vaihteluihin, ligniinistä ja semiokemikaaleista. 😀

    Eli taas lähdin laukalle muuhun kuin politiikan suuntaan — vaikka tavallaan pyörälähettien paljaita varpaita miettiessäänkin voisi vetää aasinsillan elämän perus-mekanismien mikrokosmokseen ja sieltä takaisin tähän.

    Hauska laittaa ajatukset liikkumaan.

    1. Anteeksi: pyörälähettiläs — ei kuitenkaan mitään sukua järjestösatraapille.

      #opinArvilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *