Snelmannin kunnon lihapullat: Nämä olivat todellinen pettymys 6-
kivikylän lihapullat: Menettelevät 7+
HK: n mummon lihapullat 7-
Kokkikartanon lihapullat. : Nämä olivat positiivinen yllätys, tosin se näkyy niiden hinnassakin. Sopivan rasvaisia ja maukkaita 8 1/2
Itse en koskaan osta eines lihapullia vaan teen aina omin käsin.
En sillä etteivätkö olisi ihan ok,mutta lihapullat on niin pienellä vaivalla tehtäviä, että nopeasti nuot pyöräyttää
Lidlissä rasia lihapullia maksaa n 85 centtiä. Ostan niitä toisinaan, hyvittelen koiraani niillä, silloin tällöin heitä yhden sen ahnaan kuonon eteen, liki purematta nielee niin ovat mieluisia. Aina silloin tällöin syön yhden itsekin, ei mitään gurmeeta mutta syötäviä. Mutta herääkö tästä kysymys että onko synnillistä antaa ihmisravinnoksi valmistettua elintarviketta koiralle. Olen asia pohtinut enkä pidä pahana, syötetäänhän koirille jauhelihaakin, pöydästä heitellään jopa kestomakkaran siivu.
Einesruokia en suosi yleensä, emäntä joskus ostaa maksalaatikkoa ja pinaattikeitto, perhesovun vuoksi on syötävä yrittäen olla näyttämättä kärsivältä.
Ihmisen ruoaksi tehdyt eineet ole välttämättä kovin terveellisiä koirille, hitto eihän ne ole sitä edes ihmisille 🤪
No kyllä itsekin toisinaan saattaa pala juustoa…ja ehkä toinenkin, mutta ollaan koirien kanssa sovittu ettei näistä sitten kylillä huudella.
Meillä ei koirat syö Lidlin lihapullia…ne haisee muuten ihan pazkalle minun mielestä.
Tuoksun suhteen olet sikäli oikeassa että se on vahva, tarttuu sormiin, mutta tuosta että pazkalle, siitä olen eri mieltä.
No, nenälle ei siis hyvälle…
Pierupullia ja E621 myrkkyä kaikki tykkänään !
Kotona tehdyt ja heti kuumana poskeen.
Syntiä tai ei annoin aina koirille samoja lihapullia jotka itse tein valmiita en suostu ostamaan lainkaan
Kaippa nekin joillekkin maistuu jopa hyvälle terv tepivaari
Itsetehtynä lihapullia voi muunnella lähes rajattomasti mausteiden vaihteluilla.
Suolan kannattaa joskus vaihtaa vaikkapa aromisuolaksi tai yrttisuolaksi.
Savustettu paprika, cayennepippuria, chili,pipurisekoitus jne jne.
Aasialaiset mausteseokset, curry jne.jne.
Kuten jo sanoin , rajattomasti vaihtoehtoja
Samaa mieltä, hyvällä mielikuvituksella ja ennakkoluulottomuudella on lihapullista moneksi. Vaikka äitini lihapullat olivat maailman parhaita niin nyt elämme erilaisia aikoja, ruuilla yltäkylläisyydessämme leikitellään ja fiksut ihmiset kokevat että näin pitää olla ja on luonnollista
Kypsytys pannulla paistaen, uunissa muhien tai vaikka tomaattikastikkeessa hautuen.
Joskus kannattaa unohtaa ”mummompullat”, eli neste+korppujauho ja tehdä ihan vaan pelkästään jauhelihasta kananmuna sidokseksi.
Nesteen osalta vesi kermaviiliksi tahi vaikka smetanaksi
Jos tykkää sipulia laittaa lihapullien niin kannattaa silppuamisen sijaan kokeilla raastaa oikein hienolla terällä ja siten, että sipulin kaikki mehu menee taikinaan.
Uunipellille possu-naudasta 50 kpl mummon ohjein.
Lopuksi kääntelyä ja voisulavoitelu ennen uunista pois ottoa.
– 200 C keskilämmöllä 20 min,
– kääntely ja 15 min 150 C.
Jaa, pitänee testaa kokkikartanoa.
Yksi lisä listalle: Wigrenin lihapullat. Muutamista kaupoista ainakin saa.
Toinen lisä listalle: Teivon lihapullat. Ne tosi isot. Niitäkin saa parista kaupasta.
Pierupullia nekin !
No ainakin kalevan risma tampereella niitä on saatavilla teivon lihapullia
Makuasioita kuitenkin kaikki syötävä on
Tosin teen aina itse lihapullani ne ovat minun makuun terv tepivaari
Kenties, kenties. Koitan välttää punaista lihaa niin en osaa itse sanoa näistä pisteitä. Tuttavat kehuvat.