Kokeillaan nyt tuotakin kun oli kampanjatarjouksessa s-marketissa. Vaikka en minä muuten tuota lenkkiä kehumaan ala, mutta kun se on suomalaisten kansallis”vihannes” niin tulee sitä välillä itsekin ostettua.
Sopivan mansellismielinen blogialusta
Kokeillaan nyt tuotakin kun oli kampanjatarjouksessa s-marketissa. Vaikka en minä muuten tuota lenkkiä kehumaan ala, mutta kun se on suomalaisten kansallis”vihannes” niin tulee sitä välillä itsekin ostettua.
En ole moista kokeillut, mutta on hyvä kokeilla uutuuksia – jotkut miellyttävät, jotkut eivät.
Minun mielestäni edullisen hintainen ”Kotimainen Uunilenkki” on hyvää. Tänäänkin tein sellaisesta kaksi lämmintä voileipää. Leipänä Reissumies. Lisukkeena tietenkin voi, valkosipulin kynsisiivut lenkin alle ja lenkin päälle vielä rasvaista Rainbow kermajuustoa.
Sen ”Kotimaisen Uunilenkin” hyvä puoli on myös se, että kuori irtoaa helposti. Monessa muussa lenkissä kuori on liian tiukasti kiinni makkarassa.
Siitä halvasta peruslenkistä voi tehdä melkein mitä hyvänsä. Eilen tein lenkkimunakkaan. Ensin paistoin siivut kahta puolen voissa, sitten kolme kotimaista isoa kananmunaa sekaan – ja hieman suolaa, chayennepippuria ja valkosipulikynsien siivuja. Gourmet-ruoka minun mielestäni.
Juu, olen aika usein ostanut kotimaista uunilenkkiä ja yleensä teen siitä juustomakkaraa . eli halkaisen lenkin ja laitan reilusti emmentalia sen päälle ja uuniin 250 asteeseen 15 minuutiksi siten että juustosta tulee rapeaa.
En tiedä, en ole koskaan makkarasta perustanut. Jostain syystä se vaan ei ole iskenyt. En jenkeissäkään paljoa hodareita syönyt. Mutta selvästi makkara on kansallisruokaa täällä joten pitäkää siitä hyvää huolta.
No eikös tuo HK sininen ole maailman kuuluisin leivonnainen makkaraa se ei oole enää
Alussa sekin oli vielä makkaraa muttei ole sitä ollut enää vuosikymmeniin
Mutta kaippa sillä nälkä siirtyy joksikin aikaa kuitenkin terv tepivaari
Kannattaa katsoa lihapitoisuus, joka uunilenkeissä alk. 30 %, suola yli 1,5 ja lisäaineet esim. E 621, joka kiihdyttää ruokahaluja.
Ostan vai Snell… 90 % lihapioisia, ei nitriittrjä tms. lisäaineita. Tai bratwursteja lihapitoisuus yli 90 %.
Mitä ne lihat sitten ovat, onkin toinen juttu, kamaraa, suonia ja muita sisäelinten sotkuja.
Hallin raakamakkarat ovat ovat luokkaa 1.
Itsetehdyt lihamyllyn pursottimella, mutta täytyy osaa ”Liha&Elin- firmalta suolia. Se sijaitsee Lahdessa.
Kyllä nuot 80 prosentista lihaa ja siitä ylöspäin ovat makkaraa siitä alaspäin jotain sinne päin
Itse ostan aika usein snelmannia minäkin aamusella laitoin höyrymakkaraa snelmannista ja olipa hyvää aamupalaa terv tepivaari