Raha ei haise: Tutkija Anna Rajala sai Suomen Akatemialta 254 465 euroa paskan tutkimiseen

”Kun kokeilee tehdä tiedettä ”julkitehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa”, mutta

vastaakin camp-henkisesti 300 000 €:n aktiviteettituella, oppii et aina kannattaa yrittää. Eikä € parempaakaan käyttöä ole.

hs.fi
Tiede | ”Ulosteen politiikkaa” tutkiva Anna Rajala sai jättimäisen rahoituksen tutkimukselleen…
Tutkija Anna Rajalan mielestä ulostamisesta ei puhuta tarpeeksi vakavasti.” – Jari Sarasvuon Twiitti 9.5.2022.
————————————————————–
Rajalan hankekuvauksessa sanotaan muun muassa: ”Tutkimus keskittyy julkiseksi ja julkisesti tehtyyn ulosteeseen sekä sen herättämiin eettisiin, poliittisiin ja oikeudenmukaisuuskysymyksiin. Uloste on poliittista ja eettistä, koska se on kaikelle elämälle keskeistä ja ehdotonta..”
Lähteet: Twitter.
Helsingin Sanomat 8.5.2022 :”Ulosteen politiikkaa” tutkiva Anna Rajala sai jättimäisen rahoituksen tutkimukselleen Suomen Akatemialta:” Ajattelin, että ei tällaista tule kukaan rahoittamaan.”
Hankamäki blogi  8.10.2022 ”Multicultitaurus  tiedecus rahatonsiis”
Suomen Akatemia.

16 vastausta artikkeliin “Raha ei haise: Tutkija Anna Rajala sai Suomen Akatemialta 254 465 euroa paskan tutkimiseen”

  1. http://jukkahankamaki.blogspot.com/

    Suomen Akatemian rahoituskäytännöistä on tehty melkoinen velociraptors (suom.”nopea varas”) vakavasti otettavien tieteenharjoittajien luoliin ja kammioihin.

    Nyt asia myös tunnustetaan avoimesti: yliopistossa tehdään paskatutkimusta Suomen Akatemian rahoilla.

    Raha ja paska ovat psykoanalyyttisesti ekvivalentteja, ja samaan tapaan akateemisten tutkimusten rahoittajat saavat rahansa takaisin: paskoina tutkimuksina.

    Kyseisellä tutkimussuunnitelmalla (mainoksella) sivuutettiin 454 kilpailevaa hakemusta, joten ”asiantuntijoiden” joukossa täytyy olla kaaderillinen vääryystieilijöiden edustajia, jotka eivät erota kepposta tieteestä.

  2. No ennen otettiin näyte tulitikkuaskiin ja vietiin kunnan terveydenhoitajalle joka määräsi matokuurin jos oli matoja näytteessä.
    Tutkimisen kustannus jäi epäselväksi.

  3. Paska on luomuinta luomua. Itselläni ei raa´at vihannekset esim paprika, meinaa sulaa elimistössä vaan tulee ulosteen mukana punaisena ulos.

  4. ”Anna Rajala. Kotitipaikka: Syntynyt Imatralla, kasvanut Hämeenlinnassa, asuu Kalevassa Tampereella.

    Ikä: 36 vuotta.

    Työ: 1.9.2022 alkaen Suomen Akatemian tutkijatohtori Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa. Tutkii seuraavat kolme vuotta ulosteeseen liittyviä eettisiä, poliittisia ja oikeudenmukaisuuskysymyksiä. Tutkimuksen otsikko on: ”Julkitehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa”.

    2008: Valmistui fysioterapeutiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta Piramkista (nykyisin Tamk).

    2011: Englantiin työhakuun, mutta päätyi opiskelemaan.

    2013: Filosofian maisterin tutkinto, University College London.

    2021: Väitöskirja tarkastettiin Brightonin yliopistossa.” – Tiedot ovat Aamulehden artikkelista 15.8.2022.

    ”Sanokaamme sana ”sivistys” hyvin hiljaa, etteivät apinat nauraisi.” – Pakinoitsija Aapeli.

    1. Kyllä tuolla apurahalla itsensä muutaman vuoden elättää ja tuloksena on turha paskajuttu.

  5. Paljonkohan sitten jää sitä oikeata työsarkaa ennen eläkkeelle pääsyä? No opiskelu kannattaa aina…

  6. Vielä asian sivusta: Raha ei haise. Todettakoon ettei se haise enää myöskään Valkeakoskella.

  7. Tieteen rahoitukselle olisi käyttöä. Suomen akatemia tekee kaikkensa tieteen tuhoamiseksi. Se on sääli, sillä nyt jos koska tarvittaisiin luonnontieteiden ja tieteellisen metodin renessanssia.

    Mihin pääset jos viet puolet humanistien rahoituksesta? Puoli matkaa paratiisiin.

    1. Tampereen Yliopisto on taistellut riippumattoman tutkimuksen ja yritys sponsoroidun tytkimuksen välillä sekä myös hallintojärjestelmän yritysedustuksen välillä.
      Riuppumattoman perustutkimustyön tuloksia ei voi heti ulosmitata taloudellisesti. Ne saattavat tulla yhdistetyksi jossakin vaiheessa johinkin muuhun esim. epidomologiseen vaiheeseen kuten korona oli.

  8. https://www.vahtera.blog/post/suomen-akatemia-tutkimusta-ja-h%C3%B6mpp%C3%A4%C3%A4

    19.7.2021.Suomen Akatemia – tutkimusta ja hömppää.

    Professori Matti Virenin ironinen neuvo Twitterissä niille, jotka eivät halua tehdä töitä:”Perusta jääkaappeja eskimoille-yhdistys. Runoile yhdistyksen tavoitteeksi rasismin vähentäminen, naisiin kohdistuvan syrjinnän poistaminen, kansainvälisyys, EU-yhteistyö, ilmastonmuutos ja tasa-arvo.”

    Tutkimus-ja tuotekehitysmäärä (Suomi) vuodelta 2019 oli 6,7 miljardia euroa. Tutkimus-ja tuotekehitystehtävissä työskenteli tuolloin kaikkiaan 76 200 henkilöä, joista yrityksissä puolet. Suomen tutkimus-kehitys-ja innovaatiomenot ovat noin 2,8 prosenttia bruttokansantuotteesta. Tavoitteeksi on asetettu 4 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

    Koskaan ei tutkita maahanmuuton kustannuksia, maahanmuutosta seuranneen rikollisuuden ja raiskausten vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan, eläkeläisten elämän hankaloitumista taitetun indeksin takia, jne, jne.
    Eivätkö nämä kiinnosta ketään vai eikö Akatemia rahoittaisi tällaisia tutkimuksia.

  9. Aiheen sivulta:

    ”Tänä vuonna Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa nähdään jotain suomalaisille mökkeilijöille kovin tuttua: huussi.
    Avajaisissa vessajono oli pitkä. Siinä omaa vuoroani odotellessa minulle selvisi, että käyttämämme vessan jätevedet menevät suoraan sinne kanaaliin.

    Vettä säästäviä ratkaisuja peräänkuuluttavan työryhmän nimi on osuvasti Dry Collective, suomeksi Kuiva kollektiivi.
    Arja Renellin mielestä Suomen maabrändi kestää enemmän kuin hyvin sen, että arkitehtibiennaalin Suomen paviljongissa on Huussi-niminen näyttely videoteoksineen.

    – Ehdottomasti! Suomihan tunnetaan tällaisena vähän outona maana. Meillähän on jo sauna, ja huussi sopii aivan täysin tähän pirtaan. Luotan siihen, että vastaanotto tulee olemaan hyvä, sanoo arkkitehti Renell.

    Kokonaan ilman vettä toimiva saniteettijärjestelmä ei kaupunkimittakaavassa toimisi, mutta Arja Renell työryhmineen tarjoaa nykyisten vesiklosettien tilalle taloudellisemmin vettä käyttävää, alipaineistettua järjestelmää, jollaista käytetään jo junissa, laivoissa ja lentokoneissa.

    Tällä hetkellä kolmannes suomalaisten käyttämästä vedestä menee vessanpönttöjen huuhteluun.
    Renellin mukaan kaikkein paras lopputulos saataisiin, jos kiinteistössä olisi kaksi putkistoa, ulosteille ja ”harmaille” eli pesuvesille. Erillisellä putkistoilla ihmisperäiset jätteet saataisiin tehokkaammin kiertoon, lannoitteeksi pelloille. Jätevesipuhdistuksen kemikaalikuormakin pienenisi
    Tällä hetkellä maataloudessa käytetään pääasiassa kemiallisia lannoitteita, joiden tuotanto aiheuttaa kasvihuonepäästöjä ja pysyviä ympäristöhaittoja. Lisäksi kemialliset lannoitteet ja yksipuolinen viljely köyhdyttävät maaperää.

    Ilmastonmuutoksen tuoma kuivuus vaikuttaa jo Euroopassakin. Viime kesänä Ranskassa suurin osa ydinvoimasta ajettiin alas osittain siksi, että jäähdytysvettä ei ollut tarpeeksi.
    Ja vaikka Suomessa on totuttu siihen, että vettä riittää, meilläkin pelloille suunnitellaan jo uusia kuivuutta sietäviä viljalajikkeita.

    Renellin mukaan vähemmän vettä kuluttavien WC-ratkaisujen kanssa elämä jatkuisi jotakuinkin entisenlaisena, yhdellä erolla.
    – Kyllähän se alipaineistettu vessa on äänekkäämpi, eli wc-tilojen äänieristykseen pitäisi sitten panostaa, sanoo Renell.”

    (https://yle.fi/a/74-20030426)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *