Tulipa hyvää

Olen tuossa vuosien mittaan kehittynyt siinä määrin ahvenkukon tekijänä ettei sitä tarvitse enää ostella Partasen tekemänä

Tosin minulla on käytössä vain sähköuuni mutta hitaalla se kukko siellä paistuu ja pysyy muhevana

Tarpeeksi ahventa ja sikaa loppu tulos on hyvää tasoa kokonaan läpi kypsää levitän kuoren päälle siasta tullutta nestettä

Sitä en tiedä onko se ihan oikeaoppista mutta sillä tuo kuori pysyy ns pehmeänä ei kovetu liian kanssa eilen tein ja äsken poistin uunista oli siellä pienellä lämmöllä melkoisen pitkään

Nyt se lepää liinan alla että kuori tulee hyväksi

Ettei me hämeessä olla vaillla mm kalakukkoa osataan tehdä itse seommoro tepuivaari kirjoitti Teuvo Mast

17 vastausta artikkeliin “Tulipa hyvää”

  1. Se on aina hyvä lukea ihmisiä jotka tykkää kokkailla. Meillä on työnjako: minä käyn kaupassa, joku muu kokkaa. Sopii hyvin minulle. Meitä on eri juniin.

  2. Kun elää lesken elämää joka on suurin piirtein tehnyt avioliitossa ruuan n 10 vuotta jatkan nyt vaan samaa linjaa yksineläjänä
    Ja oikeasti tuo syöminen on kaikilla elinehto olipa rikas tai köyhä terv tepivaari

  3. Aika usein teen yhtenä päivänä viikossa ruokaa ja pakastan ne jotka ei heti tule syötäväksi otan sitten sieltä noin ei tarvii joka päivä ruokaa kokata terv tepivaari

  4. Kyllähän tuo hyvä tapa on. Itse sitä pitkään harjoitin kun yksin elelin. Ei tässä nyt nälkä tule hellan äärellä, en vaan nauti kokkaamisesta. Pakko se on tehdä että ruoka onnistuu, ei vaan inspiroi.

  5. Sitä varten meillä on monia ammatteja joihin voi itse hakeutua halujensa mukaan en minäkään koskaan alkaisi ammttikseni ruokaa tekeen
    Vaikka se onkin elin ehtomme ammattini oli aikanaan aivan eri alalta terv tepivaari

  6. Kyllähän se kalakukko on hieno ruoka oikein tehtynä ja tuntuisi Sinulla Tepi metodi olevan hallinnassa.
    Savolaiset vaan ovat omineet kalakukon yksinoikeudekseen, vaikka nykyisen itä-rajan takaahan se on meille kulkeutunut ja perinteisesti karjalaisten ja kainuulaisten perinneruokaa tänäkin päivänä.
    Avaustasi kun luin, osataan sitä Hämeessäkin.

  7. Sain opit tuohon kukkoon tädiltäni äitini oli silloin jo kuollut mutta täti opetti sen vuoksi kun vein sille ahvenia joita hän käytti kukkoon
    Mutta kyllä se onnistuu lähes aina jopa sähkö uunissa oikea leivin uuni on tietysti paras mutta kun ei ole sellasta
    Ja kyllä se kukko hämeessä onnistuu siinä kun kuopiossakkin terv tepivaari

    1. Kyllä sen voi tehdä olipa kala mikä hyvänsä mulle tuo ahven on ollut alusta asti koska sitää saan aina eniten
      Pilkillä kun käyn tuolla lähellä muroletta jo pirkanmaatahan se Kallen asuin paikka on ja varmaan onnistuu kukon vääntö siinä kun keltä hyvänsä terv tepivaari

  8. On siinä hemmetinmoinen ährääminen, jos sen pilkkiahvenista pyörittää.
    Muikut syön savustettuina silloin hyvin harvoin kun muikkua syön. Mitä niitä kukkoon ahtaa ? Niistä tulisi kihtikin !
    Tietenkin yksi etu on siinä, että ruodot sulaa.
    Ruistaikinastakin tulee niin tiivistä että, meinaa tukehtua ilman kiloa voita, vaikka kuinka läski loiskuisi.
    Kerran vuodessa yritän salakuljettaa jostakin, mutta käry aina käy-nenäänkin ja vaimon, joka kiertää niin muikut kuin kukot ja sitten minutkin.

    1. Se on aivan selvä ettei ne ihan noin vaan synny mutta eipä siinä isokaan homma kyllä ole terv tepivaari

  9. Minun affeneni ui vaan keitossa ja savupöntössä tai paistinpannulla ja kun keväisin sitä tulee ämpäri kaupalla katiskoista, niin suurin osa kokonsa puolesta lähtee purkitettavaksi uimaan öljy,-tai muussta liemessä.

    1. Kyllä siinä saa sormet verillä nylkeä pienimpiä, jos purkittaa meinaa. Isohkot savuun tai tikun päähän. Maukas, mutta hankala kala käsitellä.
      Joskus joku kertoi, että kuumaan veteen hetken kastamalla, suomut lähtee kuin pyyhkäisemällä.

      1. Heikki,- itse ketän affenet, kukas niitä pienempiä nyt alkaa suomustaan.

      2. Enpä ole haavoittunut ahvenissa lainkaan se vaan pitää osata se kuorinta silloin se lähtee hyvin nopeasti terv tepivaari

  10. Kilon jos toisenkin olen pientä kutuahventa nylkenyt.
    Ahvenet pannaan vuorokaudeksi pakastimeen, sitten tuikataan ahven kuumaan veteen ja selkäevän molemmin puolin viilto, evä pois ja viilto molemmin puolin päätä, nahka pois, lähtee muuten paperinohuena. Sitten vaan niska poikki ja vedetään suolet ulos. Helppoa.

    1. Siinä on ohje jolla tavalla olen ne kuorinut helpompaa kun kananmunan kuorinta terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *