En nyt allekirjoita tuota vimmaa joka kaura on saanut aikaan kun siitä tehdään lähes kaikkia
Kauramaito joka sopii kahviin ja vaikka juotavaksi ei tosin edes muistuta maitoa
Mutta ei sillä tunnu olevan mitään väliä maistuuko oikealle mistään kohtaa
Sitten on oma lukunsa nuot muut sörsselit kuten härkkis en tosin ole noista härkä pavuista välittänyt
Ne kun ei maistu niin ei maistu minulle mutta kuka senkin sitten on keksinyt ja tuonut markkinoille
Sehän ei sinäsä ole valmis tuotekkaan vaan sitä pitää itse maustaa mutta millä siitä ei tosin saa mistään hyvää ohjetta
En ole mikään pavun purija vaan lihaa pitää saada oikeana lihana no onneksi sitä vielä saa
Jos kaupat lopettaa lihan myynnin aina on metsä jossa lihaa riittää kaikille ei se sieltä lopu
Mutta sekin on harkinnassa melkoisella varmuudella jos tuo eräiden pellelily lopu
Ne jotka syö pelkkiä vihanneksia syökööt siihen ei kaikkia pidä pakottaa kanille se on herkkua ja minullekkin sopivasti
Mutta se ei määriltään saa mennä liian isoksi ei sovi minun elimistölleni lainkaan seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast
Muistan lukeneeni, että keskiajalla kasvisyöjämunkkeja kuoli niin paljon vatsasyöpään, että lääkärit nimesivät vatsasyövän ”munkkien taudiksi”.
Aateliin kuuluvia miehiä vaivasi taas pääsääntöisesti kihti. Se johtui kuulemma liiallisesta riistalihan syömisestä. Liha oli varmaan ehtaa luomua, mutta ne puriinihapot.
Todennäköisesti terveellisintä ruokaa söivät entisajan tavikset: viljatuotteita, juureksia ja harvakseltaan lihaa.
Kauraryynejä käytän suhtpaljon, puurona tai sitten ”kauramoskana”: kypsentämättömiä kauraryynejä, maitoa ja sekaan puolukkaa, mustikkaa ja hieman rusinoita.
Kauramaitoa en ole koskaan maistanut, en myöskään nyhtökauraa. Tuskinpa tulen maistamankaan.
Kerran olen molempia maistanut ja siihen se sitten jäi loppu meni sian kaukaloon ei ollut maku mieleeni lainkaan terv tepivaari