Olkoot mitä hyvänsä metsään jää minulta kun en koskaan ole varma voiko niitä syödä vaikka olis ryöpännyt kymmenessä vedessä ja huuhtinut joka välissä terv tepivaari
Ei korvasienten turvallinen käyttö nyt sentään mitään rakettitiedettä ole, mutta onko korvasieni sitten mitenkään ylivoimainen herkku vs. muut sienet ?
Minä kyllä nautin korvaseiniä erityisesti keittona.
On se vaan hyvää enkä ole vielä sairastunut tai kuollut.
Tuoreita en ole aikoihin löytänyt, mutta sain tyttäreltä niitä ja vanhastaan on kolmisen litraa kuivattuja varastossa.
Niitä voi itsekin kasvattaa, jos on tontilla kuusia tai lähimetsää. Raavitaan kuusen alusesta kymmenkunta senttiä maata pois a pannaan kuoppaan sanomalehtiä ja peitetään. Parin vuoden päästä löytyy saalista.
Korvasienet ovat sienten aatelia. Vähän vaivaloisia kun moneen kertaan on ryöpättävä. Harmittaa kun eivät suvaitse kasvaa seudulla missä asun (Raippaluoto). No herkkutatteja täällä sitten taas riittää.
Minun silmissä metsän roskia joihin en koske kun en luota ryöppäyksiin vaikka niitä olisi tusina tehtynä
Mutta metsään jää minun puolestani kerätkööt ne jotka haluaa terv tepivaari
Me keräämme emännän kanssa vain haapa,- ja karvarouskuja suolasieniksi ja tatit ja kanttarellit kerätään metsästä pöytään.
Korvasieniin en koske.
tepi ja Heikki,- hyvin onnistui ja hyvää tuli affenista ohjeidenne mukaan purkitettuna, mutta selkäruoto ei kyllä täysin pehmennyt siinä ajassa ja lämpötilassa minkä Heikki annoit.
Ei niinkään lämpöä vaan tunteja lisää menee liialla lämmöllä muusiksi kalat mutta tuo viistuntia ei aina riitä
Unnin lämmöt kun vaihtelee joka uunilla mulla on itsellä uunissa n 10 12 tuntia ja pehmeetä on kaikki ruodotkin
Mulla tuo lämpö ei mene sataan mutta aikaa menee enemmän tulos on kypsaa kalaa säilykkeinä terv tepivaari
Kiitos lisäohjeista ”pojat” ja hyväähän tuo tuli näin ”ensikertaisenkin” purkittamana ja kuten Heikki ehdottikin, niin pienemmät tosiian purkitan ja isommat laitan soppaan ja savupönttöön ja pannulle.
Olkoot mitä hyvänsä metsään jää minulta kun en koskaan ole varma voiko niitä syödä vaikka olis ryöpännyt kymmenessä vedessä ja huuhtinut joka välissä terv tepivaari
Höpö höpö…
Ei korvasienten turvallinen käyttö nyt sentään mitään rakettitiedettä ole, mutta onko korvasieni sitten mitenkään ylivoimainen herkku vs. muut sienet ?
Mielestäni ei ole.
Herkkua herkuttelijoille- upeita !
Minulle rotanmyrkkyä terv tepivaari
Itse jätän korvasienet metsään rauhaan, mutta olen kyllä toisten valmistamaa korvasienikastiketta syönyt ja henkiin olen jäänyt.
Minä kyllä nautin korvaseiniä erityisesti keittona.
On se vaan hyvää enkä ole vielä sairastunut tai kuollut.
Tuoreita en ole aikoihin löytänyt, mutta sain tyttäreltä niitä ja vanhastaan on kolmisen litraa kuivattuja varastossa.
Niitä voi itsekin kasvattaa, jos on tontilla kuusia tai lähimetsää. Raavitaan kuusen alusesta kymmenkunta senttiä maata pois a pannaan kuoppaan sanomalehtiä ja peitetään. Parin vuoden päästä löytyy saalista.
Korvasienet ovat sienten aatelia. Vähän vaivaloisia kun moneen kertaan on ryöpättävä. Harmittaa kun eivät suvaitse kasvaa seudulla missä asun (Raippaluoto). No herkkutatteja täällä sitten taas riittää.
Minun silmissä metsän roskia joihin en koske kun en luota ryöppäyksiin vaikka niitä olisi tusina tehtynä
Mutta metsään jää minun puolestani kerätkööt ne jotka haluaa terv tepivaari
Me keräämme emännän kanssa vain haapa,- ja karvarouskuja suolasieniksi ja tatit ja kanttarellit kerätään metsästä pöytään.
Korvasieniin en koske.
tepi ja Heikki,- hyvin onnistui ja hyvää tuli affenista ohjeidenne mukaan purkitettuna, mutta selkäruoto ei kyllä täysin pehmennyt siinä ajassa ja lämpötilassa minkä Heikki annoit.
Arvi, lisää lämpöä korkeintaan 120 C ja aikaa 5 tuntia. Mutta pane purkkiin vain sintit.
Ei niinkään lämpöä vaan tunteja lisää menee liialla lämmöllä muusiksi kalat mutta tuo viistuntia ei aina riitä
Unnin lämmöt kun vaihtelee joka uunilla mulla on itsellä uunissa n 10 12 tuntia ja pehmeetä on kaikki ruodotkin
Mulla tuo lämpö ei mene sataan mutta aikaa menee enemmän tulos on kypsaa kalaa säilykkeinä terv tepivaari
Kiitos lisäohjeista ”pojat” ja hyväähän tuo tuli näin ”ensikertaisenkin” purkittamana ja kuten Heikki ehdottikin, niin pienemmät tosiian purkitan ja isommat laitan soppaan ja savupönttöön ja pannulle.
No mulla menee isommat lähes kaikki savupönttöön keittoihin tietysti menee osa en paljonkaan paista terv tepivaari