Kokoomuksen unelma Suomeenkin ?

The Guardian: Qatarin vartijoilla töitä 348 tuntia kuukaudessa – palkka vain 40 senttiä tunnissa

”Qatarissa Al-Biddan puiston vartijoina työskentelevien siirtotyöläisten kerrotaan saavan yhden vapaapäivän kuukaudessa, ja heidät majoitetaan likaisissa leireissä aavikon reunalla.” (IS)

Suomessa ei Finnair halua enää maksaa kuin muutaman euron/ tunti töistä ja moni muukin taho haluaa ajaa palkkoja alas.

Suomessa yrittäjien keskipalkka on noin 1000 egeä – verot. Ja näistä firmoista yli 50% menee konkurssiin eli sieltä sakkia tippuu KELA:n rahoille tai muille etuuksille.

Eikös tommoinen 40 senttiä / h ole ihan ok palkka työstä kuin työstä myös Suomessa.

Ei näillä reppanoilla olisi kyllä enää varaa tätä Suomea ylläpitää mutta eipä tarvii maksaa…

18 vastausta artikkeliin “Kokoomuksen unelma Suomeenkin ?”

    1. Varmaan tulkitsen jutun niin, ettei kokoomuksen leikkuukonetta tarvitse edes käynnistä, kun ensin se leikkaa palkat.
      Sitten vaikka nurmikotkin ilmaiseksi ja tiaa turkkilaisilta tukkualenuksella suomalaisen tukan leikkuut. Kaljuille hyvitys käteisellä !
      Heinät ja viljatkin kokoomus leikkaa kesken kauden, ettei tarvitse maksaa täyttä hintaa.
      Kokoomuksen leikkauspuutarhurit asialle leikkaamaan pensaat, aidat ja puut, provikat kokoomukselle.
      Ja kansalaisten varpaiden ja sormien kynnet leikataan, etteivät pääse raapinaan lisää palkkaa.
      Ja leikatusta konjakista, ”jallusta” tulee kokoomuksen kansallisjuoma ja kossulle kieltolaki.
      Leikataa vielä peitotkin ja jatketaan, kokoomuksen matonkuteilla.

  1. On monia joille Kokoomus on punainen vaate. Rupesinkin aamukahvia särpiessäni miettimään että millainen olisi tulevaisuuden Suomi ilman Kokoomusta, mihin puolueisiin siirtyisivät kokoomukselaiset. Kun jo Kokoomuksesta huolimatta Suomi on maailman paras maa ihmisen asustella niin millaiseen paratiisiin pääsisimmekään.

    En tarkoita etteikö Kokoomusta saa arvostella, kaikilla meillä on käsityksemme siitä mikä olisi hyvä ja mikä huono. Minäkin välillä intoa pihisten moitin kommunisteja vedoten verisiin jälkiin jotka ovat historiaan jättäneet.

    Joskus tulee mieleen että pitäisikö valtion asioista Sveitsin malliin päättää enemmän kansanäänestyksillä ja paikkakuntakohtaisista jutuista päätökset torikokouksissa. Sveitsissä taitaa toimia, ainakin taloudellisesti mutta mitenkä sopisi suomalaiselle kansanluonteelle, taustana kuitenkin vain reilun sadan vuoden kokemukset omien asioiden hoitamisesta.

    1. Kokoomushan on ihan kelpo puolue, kunhan sen poliittinen johto löytäisi isommat saappaat jalkaansa ja näkisi muutkin kuin oman hyvinvointiveliverkostonsa edut.

      1. Eikös se ole aika kehno puolue kumminkin tarkemmin ajateltuna jos ei näe kuin oman hyvinvointiveliverkostonsa edut

  2. Minulla on jonkinlainen henkilökohtainen suhde Kokoomukseen johtuen siitä, että kiinnostukseni politiikkaan on lähtöisin eräältä Kokoomuksen puheenjohtajalta joka oli edesmenneen isäni hyvä ystävä ja vieraili usein meillä kuin myös minä vanhempieni mukana heillä.

    Kokoomuksen esittämä talousrealismi vaikuttaa aiheuttavan ihottumaa erityisesti vasemmistopopulismia viljevien keskuudessa.

    1. Minä opin talouden realismit muutamissa miljoonabusineksissä, jotka voivat mennä hyvin, jos tekijät ovat kohdallaan, mutta myös toisen puolen, johon ei pysty varautumaan, jolloin pitää olla varasuunnitelmat.
      Sitten myös jouduin muuttamaan joidenkin mukavuusalueita hiukan vaativimmiksi toisten palveluksessa jne. jne.
      Mutta ne ovat kaikki yksityisellä puolella, jonka tunnen.
      Näissä opin että suurilla massoilla pitää olla asiat taloudellisesti kohdallaan, että businekset meillä menevät hyvin.
      Ne taas ovat ristiriidassa kokoomuspolitiikan kanssa, jossa vain etupäässä heillä pitää mennä hyvin.

      1. Heikki, kyllähän Suomessa on vähän sellainen ilmapiiri, että halutaan ottaa kaikkein rikkaimmilta a antaa kaikkein köyhimmille (vasemmistopopulismia), mutta kovin vähän kiinnitetään huomiota siihen keskituloisten pärjäämiseen, jotka todellisuudessa ovat niitä yhteiskunnan maksumiehiä ja naisia.

        1. Se on se massa, joka pitää kaiken pystyssä.
          Sitten ovat ne, joilla on tolkuttomasti, joilta taas voi ottaa köyhempien hyväksi, mutta ne eivät anna. Eli köyhä antaa vähän vähästäkin, rikas ei anna vähää paljostakaan.
          Siksi kannatan sosiaalista hyvinvointiyhteiskuntaa.

          1. ”Eli köyhä antaa vähän vähästäkin, rikas ei anna vähää paljostakaan.”

            Minä taas olen sitä mieltä että antaako ihminen vai ei on hänellä sisällään, ihan sama juttu että onko ihminen hyvä vai huono. Rikkaissa ja köyhissä on antavaisia, hyviä ja pahoja aivan tasatahtiin.

            Vielä se että kyllä rikas antaa jos häneltä otetaan, tämä tehdään verotuksella. Jos olen oikein ymmärtänyt rikkailta otetaan ihan reilusti muihin maihin verrattuna.

            Että puheissa säilyisi tolkku ja kohtuus tämän sanon, en siksi että rikas olisin.

          2. Sosiaalinen hyvinvointiyhteiskunta on toki tavoiteltava, mutta sekin tarvitsee kivijalan ja se kivijalka on kestävä taloudenpidon.

            Onko se sitten vasemmisto, joka sosiaalisen hyvinvointiyhteiskunnan turvaa?

            En tiedä, mutta sen tiedän, että vasemmisto on vähintään yhtä ahne kuppaamaan yhteiskuntaa kuin oikeisto, ellei jopa ahneempi.

            1. Ei sitä kukaan ole kiistämässsä miten talous toimii. Se on yksinkertaisin yhtälön tekijä tässä. Mutta, miten pidät huolta heikommista, se on sivistystä ei yksin taloutta.
              Kokoomus on ollut iät ja ajat sivityspuolue, nyt se on kaukana siitä, se on sivistymätön öykkäreiden leikkikehä.

              Ps. Minä kuulun edelleen kokoomuksen sivistysryhmään fb:ssä, jos taso hiukan nousisi entisen tasolle.

              1. Heikki, ikävä kyllä hyvällä tahdolla ei kestävästi auteta niitä heikompia kuin juhlapuheissa vaan kyllä se kestävä talous on kaiken a ja o.

                Kestävä taloudenpito ei myöskään ole se ” yksinkertaisin yhtälön tekijä” vai onko nykyhallitus kykenemätön edes yksinkertaisten asioiden hoitoon kun talouden hoidossa he ovat todella epäonnistuneet?

                On myös hyvä huomata, että heikompien auttaminen vaatii sitä, että on myös vahvoja olemassa, vertaistuki ei koskaan toimi lopullisena ratkaisuna.

  3. Ilmankos niin kovasti puhuvat työvoimapulasta että saisivat ns orjatyövoimaa?

  4. Kokoomuslaisena haluan – vaadin – että kokoomusta arvostellaan, myös sisältäpäin. Terve puolue vastaanottaa arvostelun, epäterve puolue esittää uhria. En sanonut äsken kepu, mutta olisin voinut sanoa.

    Yrittäjyys ja liiketoiminta on osa ratkaisua niin kauan kun sille on selvät, reilut pelisäännöt.

  5. ”Talousrealismiin” kuuluu myös se, että pienituloisten saama tuki lisää ostovoimaa ja kysyntää ja pitää talouden rattaat pyörimässä. Sama vaikutus on myös julkisella sektorilla, ihan varmasti jokainen julkisen sektorin työntekijäkin kuluttaa. Kokoomus on arvovalinta, sen esittämä talouspolitiikka ei ole luonnonlaki eikä ”ainoa oikea vaihtoehto” vaan juurikin hyvätuloisia hyödyttävää.

    Kokoomuslaisia poliitikkoja on tietysti erilaisia, jotkut ajavat härskisti rikkaiden etuja, jotkut taas uskovat politiikkansa olevan hyväksi koko kansalle, näin uskon.

    Yksilönvastuussa ei sinänsä minusta ole mitään vikaa, mutta kun sitä käytetään tekosyynä sille ettei hätään joutunutta tarvitse tukea ollaan tekopyhiä. Kaikki ei aina ole omissa käsissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *