Täällä kirjoiteltiin jokin aika sitten flunnssaoireiden lääkitsemisestä, minä en ole sairastanut flussaa yli kymmeneen vuoteen, … onneksi.
Olen aamuisin aina nauttinut semmoisen teelusikallisen ”omaa rohtoani”.
Se on soseutettu inkivääri, valkosipuli ja juokseva hunaja.
Se valmistetaan soseuttamalla inkivääriä (tuoretta) ja valkosipiulia, kumpaakin painoyksikköinä saman verran. Siihen hunajaa sama painoyksikkömäärä kuin edellisiäkin. Koronakin on minut kiertänyt; johtuu kait siitä kun koronaa on verrattu Transsilvanian vampyyreihin, jotka pelkäsivät valkosipulia tarinoiden mukaan.
Aika vahvasti uskon näiden kolmen antioksidattisten aineosien tehoon.
Ei ole flunssaa tarvinnut pitkiin aikoihin sairastella …ei.
Kovat on rohdot ja sitten kun vielä pysyy poissa väenkokouksista niin ja illalla konjakkiryyppy.
Kyllä tuo ihan hyvältä kuulostaa.
Itsellä se on vähän on/off. Voi mennä vuositolkulla ilman köhiä, mutta sitten tulee melkeen putkeen. Se on kun nuo keuhkot ovat vähän heikot. Siihen oikeastaan ainoa lääke on kävely ja pitkän matkan juoksu.
Toki inkiväärillä ja valkosipulilla avustaen.
En ole minäkään flunssaa sairastanut pitkiin aikoihin, muu terveys onkin sitten vähän niin ja näin. Minä olen syksyisin saanut sen piikin jo muutamana vuotena, vähän niikuin lääkärin määräyksenä. Sanovat, että olisi minulle liian tuhoisa tauti, tai ainakin kaikki sen lieveilmiöt. Se flunssakausi on vasta tulossa ja ilmeisesti se pahin aika tuleekin vasta kevättalvella. Ennustavat sen olevan aika paha koska tässä on sekin siirtynyt kaikkien muiden ongelmien takia. Tuskin sentään sota vaikuttaa mitään.
Oma joka aamuinen juomani.
Pakurikääpää, liotan vedessä jääkaapissa, tyrniä, inkivääriä jota kiehautan ja mustaviinimarjamehua, sitruunan mehua.
Flunssaa ei ole miesmuistiin ollut ja nivelet kunnossa.
En käytä mitään erityisiä ”rohtoja”.
Sen sijaan valkosipuli kuuluu normaaliin ruoan laittoon niinkuin inkiväärikin sopiessaan. Ruoatkin ovat pääosin täysin ”luomua” eli joko itse tehtyjä tai monipuolisia kolmen eri opetuskeittiön vaihtelevia ruokia.
Eivätkä mitään ”litkutkaan” maistu enää. Taitaa olla joku juhlapäivä, kun sampanjan tai valkkarin maistoin.
Vettä ja raitista ilmaa kuluu paljon. Liike on lääke ja pitää paikat kunnossa.
Perjantaisin iltapäivällä on tapanani kahvin kera nauttia 2 konjakkia (4 cl kumpikin), vaimo seuran vuoksi pikarin vermuttia tai yhden irish kahvin. En pidä tapojamme pahana, oikeastaan päinvastoin.
… korona kävi kyllä kurkistamassa perheessämme, vaikka meillä on täydet rokotukset. Se oli hyvin lievä mutta kuitenkin. Se tulee ajan mittaan tekipä melkein mitä vaan tai on tekemättä, jos on ihmisten joukoissa.
Flunssia ei ole näkynyt.
Eihän se mitään konjakkia tarvitse kun tuon Kallen eliksiirin pistää tuulen suojaan se riittää mulla on aika lailla sama eliksiiri
Nyt kun oli sairaalassa olipa elämäni kolmas kerta noita vaurioita pyörä kisoissa en laske sairaudeksi
Ne on mielestäni itse aiheutettuja vammoja terv tepivaari
Se on toki sekin että mikä on flunssaa. Allerginen nuha oireilee monesti samoin tavoin esimerkiksi ja sitä pyörii aika paljon. Samat avut kyllä siihenkin.
Sen kanssa huomaa jos vihannekset jää vähiin jossain kohtaa niin huomaa. Pitäisi syödä monenvärisiä vihanneksia mutta saapi nähdä onko talvella se tilanne että ostaako mersun vai pussillisen tomaatteja.
Kannattaa syödä pääasiassa kotimaisia satokauden tuotteita ajallaan. Tomaattien ja tuorekurkkujen aika alkaa olemaan ohi. Samoin vihersalaatit paitsi lehtikaali.
Nyt on juuresten, marjojen, sienien ja säilöruokien aika. Lihat aina.
Vuodenkierron ruokakelloa kannattaa noudattaa.
D-vitamiinia inkivääriä, hunajaa ja mausteeksi sitruunaa. 2 desiä päivässä. TOIMII!