https://yle.fi/uutiset/74-20002396
”Järvet pullistelevat halpaa superruokaa, jonka kysyntä vain laskee – muikku yrittää kilpailla kuhafilettä ja tarjouslohta vastaan”
Eiväthän nämä kaupunkivirheet mitään kalasta ymmärrä.
Muikku on todella huippuluokan kala mennen tullen ja otan sitä itse, kun tarjolla on.
Parempaa toki olisi, jos sen saisi suoraan järvestä, vaan yksin ei oikein tule verkkoja heitetyksi.
En ymmärrä, mitä tempaisit tuon kaupunkivihreät tähän juttuun, kun ongelmat ovat aivan muualla.
– Sillä ei ole jakeluketjua vähittäiskauppaan kuten lohella
– sitä myydään vain toreilla turuilla sekavan laatuisesti paistettina Kuusamon / Puruveden muikkuina
– Savumuikkua et saa kuin ja kalastajilta
– Kerimäellä ex- Purukala Oy myi savumuikkuja ja mätiä aina Pariisin parhaisiin ravintoloihin, eli jalostusaste on nyt surkea
– Siinä on iso savotta kuten myös muilla kotimaisilla kaloilla, kun et niitä kaupoista löydä
Ja paras aika on muikkua saada verkkoon onkin tuulisia märkiä kelejä jolloinka en itse viitsi järvelle mennä
Kaupasta en muikkua osta lainkaan terv tepivaari
Viljeltyä lohta ja siikaa saa aina.
Muikku on järvien villikala, jota saa vain sesongeittain erityisesti mätimuikkua loppysyksystä.
Ammattitroolareita on vähän sisävesillä.
Kyllä siikaa saa Tampereen alueen vesistä lähes kaikista mitä troolaukseen tulee se ei vaan lyö leiville lainkaan terv tepivaari
Pidän itse enempi silakasta jolle on monia käyttötapoja sitä on kiva onkia silloilta silakka litkalla terv tepivaari
Kyllä se todellinen ongelma on siinä ettei ihmiset osaa enää tehdä ruokaa vaan ostetaan mielummin valmista einestä.
No vanhana kalamiehenä en osta eineksiä teen itse ja varsinkin kalan
Erään tekemä silakka laatikko on suoraan sanoen sitä itteään siksi teenkin sen itse helppo ja halpa ruoka terv tepivaari
Muikkupata:
Perattuja muikkuja voideltuun uunipataan ohuiden sipuliviipaleiden kanssa kerroksittain.
Suola ja pippuria myllystä joukkoon. Valkosipuli lisänä antaa erinomaisen maun.
Päälle kuohukerma/smetanaseosta niin, että peittyy.
Uuniin 175 C noin 30-45 min, että ruskistuu.
Perunoiden ja voipaahdetun ruisleivän kanssa suuhun.
Siihen voi laittaa myös tomaattisosetta tai -pyrettä ja vähän pidemmän aikaa haudutettuna ei ruotojakaan tunne.
Ne virheet tulevat HK siitä, että pitävät kauheata meteliä ”luonnollisesta” ruuasta, mutta eivät sitä itse osaa tai viitsi tehdä.
tepivaarille voin sanoa, että kyllä tuore muikku aina silakan voittaa.
Kaupan silakat eivät koskaan ole tuoreita.
Niin tuore mutta enpä tiedä mistä sitä saa muuta kun itse pyytämällä samoin on silakan kohdalla
Siksi niitä käyn onkimassa silakka litkalla kun olen meren lähellä taatusti tuoretta
Yleensäkkään en osta kaupasta kalaa haen ne joko merstä taikka järvestä
Tuo on makuasia kumpi silakka vaikko muikku terv tepivaari
Kun on kysymys miedosta kalasta miksi sinne pitää ruikkia valkosipulia ja pyreitä eihän noissa enää maistu kala lainkaan terv tepivaari
Ei sitä liikaa tarvi maustella, mutta se muikkutomaattipata on todella hyvää.
Sopii niin pyree tai tomaattiviipaleet ja erityisesti jonkin verran valkosipulia. Tai, jos ei valkosipulista siinä pidä sen voi levittää valjosipulivoilla pahdetulle hapanleivälle.
Valko sipulin paikka olis paras tunkio terv tepivaari
Useimmat kuitenkin maustaa hieno makuisen kalan pilalle terv tepivaari