”Tutkimuksen mukaan tyydyttämätöntä palvelutarvetta kokenut kulutti vuodessa 60 euroa enemmän perusterveydenhuoltoon ja 280 euroa enemmän koko terveydenhuoltoon kuin henkilö, joka ei kokenut tyydyttymätöntä palvelutarvetta.”
Pääsisikin näin halvalla, vaan ei todellakaan.
Tässä kyselyssä ohitettiin hienosti se, kuinka moni joutuu pakosta käymään yksityisellä puolella ja kalliisti omalla kustannuksellaan, koska ei saa tarpeellista hoitoa kohtuullisessa ajassa sosialistiselta ja veroissaan maksamaltaan puolelta.
Jos olisi kysytty sitäkin, olisi tulos ollut toinen.
Tuon linkin muutaman ensimmäisen lauseen voi käsittää ihan niinkuin itse haluaa.
Minun on ihan pakko sanoa, kun omaa muutaman jatkuvaa hoitoa tarvitsevan perussairauden, saa ihan riittävästi niihin tarvittavaa asianmukaista hoitoa. En voi valittaa, vaikka viimeisen kuluvan vuoden aikana en ole käynyt kertaakaan perusterveyden hoitoyksikössä, siis terveyskeskuksessa.
Eihän tulosta voi yllättävänä pitää ja pahoin pelkään, että tyytyväisyys vähenee entisestään kun hyvinvointialueiden sotesirkus starttaa.
Pentin pointti on aika hyvä. Jos on todellakin diagnoosi ja selvä tauti ja selvä hoitosuunnitelma, siihen tuppaa saamaan asiallista hoitoa julkiselta.
Ongelma on saada se diagnoosi. Lähipiirissä on näitä jotka röntgeniäkin joutuivat odottamaan kolmatta vuotta. Itse odotin viimeksi röntgeniä 20 minuuttia yksityisellä. Ei se ihan näin saisi mennä.
Ja minä kävin yksityisellä jota sitten paikkaillaan julkisella…
Hei, minulla on se taikasana SYÖPÄ, niinkuin kolmasosalla suomalaisista miehistä jossain elämän vaiheessa. Meillä on etuajo-oikeus moneen paikkaan, varsinkin niihin moninaisiin kuvauksiin, koska taudit ovat luonteeltaan nopeasti eteneviä ja kilpajuoksua kuoleman kanssa.
Tampereen Taysilla on hoidot Euroopan mittapuulla mitattuna erikoisen hyvin hoidossa. Minäkin olen hengissä, toistaiseksi.
Kyuu, ei ollut mitenkään tarkoitus vähätellä pitkiä röntgenaikoja, kuulostaa aika oudolta. Minä olen melko jäävi ottamaan kantaa siihen asiaan, koska minulle tulee postissa kutsu kuvaukseen. Aika usein nykyään tulee kutsu tekstiviestillä, tai sitten soittamalla peruutusaika. Kyllä ne osaa hyödyntää kaikki peruutusajatkin, minullekin ihan muutaman tunnin varoituksella.
Juu en minä sitä Pentti, kuvasit hyvin juuri sen puolen joka toimii.
Kun on diagnoosin saanut, he todella välittävät keskimäärin. Ongelma on se ruuhka ennen sitä.
Näin se on.
Kun on puolitoista kymmentä vuotta sairastanut tautia ja hoidattanut sitä työterveydessä, niin sen jälkeen, halutessasi hoidattaa sitä sosialistisessa systeemissä, pitää ensin tilata aika terkkarille, joka arvioi, tarvitko sittenkään lääkäriä.
Jos tulos on, että tarvit, saat sitten ajan yleislääkärille kuukauden -kuuden päähän, jotta se yleislääkäri arvioi, tarvitko erikoislääkäriä sen erikoisen tautisi takia.
Jo sitten yleislääkäri päättää, että tarvitset, saat lähetteen sille erikoisääkärille ja ajan n. ½ -1 vuoden päähän.
Nykyään en tiedä, kauanko se kokonaisaika on niiden ”koronajonojen” takia…
Ilmeisesti mulla on käyny hyvä säkä kun menin valittamaan huonoa oloa terveysasemalle ja leikattiin seuraavana päivänä. Olis saattanut tulla kalliiksi jenkeissä tai yksityisellä puolella tuo leikkaus.
Eivätkö nämä narisijat ole huomaneet, että sote uudistetaan nyt ja varmasti 20 vuoden poliittisen sirkuksen jälkeen.
Kiitos Sipilä tästä ainoasta hyvästä, ja kiitos Kuiru ja Marin, olette ainoat oikeat ”grav magat” noiden vellihousujen joukossa, jotka veditte ketoon nuo orpopojan valssin renkuttajat.
Niin, kyllähän hallintouudistus ratkaiseekin sosiaali ja terveydenhuollon ongelmat.
Odotellaan nyt ensin Heikki, mistä tämä tai tuleva hallitus kaivaa hyvinvointialueille ne puuttuvat rahat. Odotellaan nyt, että esim. hyvinvointialueiden ict – uudistus saadaan maaliin. Odotellaan nyt, kuinka moni terveysasema tai muu palvelupiste sulkee ovensa. Joten odotellaan.
Palataan pian asiaan kuinka hyvä tämä ”sote”uudistus onkaan. Ensi vuosi antaa jo viitteitä tulevasta.