https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008607933.html
”Hormonilihaa, antibioottien liikakäyttöä ja sademetsien hakkuuta – maailman lihantuotannon ongelma ovat valtavat tuotantoyksiköt
Suurista lihantuottajista Yhdysvallat, Argentiina ja Australia sallivat yhä hormonien pumppauksen pihvikarjaan.”
Kun räksytetään lihhantuotannon ongelmista, pitäisi aloittaa näistä maista.
Sademetsien hakkuut ja hormonien ja antibioottien jatkuva käyttö pitää kieltää.
Asian voisi aloittaa kieltämällä lihan tuonti ainakin näistä maista.
Kun itse tekee ruokansa voi katsoa minkämaalaista ostaa.
Vaan kun käyt lounasravintolassa, tai hesburgereissa tai ties missä, tai kun kunta ostaa halvinta mahdollista niin sitten voidaan olla osana ym. ongelmaa.
Kun katsoo em. artikkelin kuviakin niin mukana on on myös melkoinen eläinrääkkäys siellä maailmalla.
Juuri noin se on itsellä on ostoliha aika pientä aina näin hirvien kaadon jälkeen ja samaa rataa taitaa kulkea jatkossakin
Siksi en syö esim hampurilaisia varsinkaan mäkkärissä koska ne tulee muualta missä ne hormonodisoidaan terv tepivaari
Mitä taas tulee vaikka laitumiin kun ovat sellasta kura velliä Suomessa istuis linnassa pitkään jo niistä terv tepivaari
Kaatuko hirvi eka laakista, vai jouduitlo päästämään lippaan tyhbäksi?
No kyllä yks aina yhdelle hirvelle riittää ja vaikka en nyt enää ole viitsinyt hirvimetsälle meneen n 2 kauteen olen silti ampunut nuot riistan hoidon vaatimat ammunnat yhdellä läpi
Oon muuten hirvestäny n viisi vuosikymmentä terv tepivaari
Kyllä se eka laaki on se tärkein ja sen pitäisi riittää.
se vaan on ammuttava harkiten eikä kokeiltava tuuria, kuten valitettavasti jotkut tekevät.
Niiden jäljiltä sitten saa niitä haavakoita jäljittää ihan turhaan.
Minulla tuo hirvestys on kestänyt nyt 58 vuotta ja onneksi näyttää vielä jatkuvan.
Hyvä kun viitsit teette aika tärkeää työtä tieliikenteen eteen jokahinen kaadettu hirvi on potentiaalien kolarin aiheuttaja
Hyvää harkintaa tarvitaan ennen kun laukasee aseensa
Mutta yhdellä sen pitää kaatua
Itse en viitsi enää rämpiä ja kiskoa sitä pois metsästä terv tepivaari
Me syömme vain Ahlmanin alkuperäiskarjan lihaa. Kunnon kanaa ei saa mistään. Riistaa vielä vähemmän.
Aiheena ei ymmärtääkseni ollut mitä joku tekee Tampereella, vaan laajempi skenaario.
Ote blogi avauksesta:
”Hormonilihaa, antibioottien liikakäyttöä ja sademetsien hakkuuta – maailman lihantuotannon ongelma ovat valtavat tuotantoyksiköt
Suurista lihantuottajista Yhdysvallat, Argentiina ja Australia sallivat yhä hormonien pumppauksen pihvikarjaan.”
Kun räksytetään lihhantuotannon ongelmista, pitäisi aloittaa näistä maista.
kyllä Heikki saa kaikkia se vaan on tiedettävä jokin metsästysporukka jolla on useampi hirvi esim kaatolupa puolella kunnon kanaa saa kunhan tietää kuka on näitä kavattanut ei kuitenkaan mikään kariniemi
Lihaa saa tosin siinäkin tieto on aina se eka joka pitää olla tiedossa
No aika usein itsekkin haen lihaa ahlmannilta ensinnäkin on laatu tavaraa ja minulle lähellä
Ja vaikka hinta onkin korkeampi kun kaupoissa lihan laatu on aina parempi kun yhdelläkään kauppiaalla
Tuosta riistasta meidän metsäporukka myi muuten kaksi koko hirveä muille kun seuran jäsenille terv tepivaari
Minä syön n. 80% riistaa eli hirveä ja peuraa ja loput pääosin viljasikaa.
Se riittää minulle ja perheelle hyvin.
Villisikoja ei pariin vuoteen ole ollut saatavilla, kun ne penteleet karkkosivat lähes kokonaan Teiskosta.
Riistaapa se minunkin pöydässä on suurin lihamäärä tosin eihän sitä vanhalla ukolla enää paljon mene yksin syödessä
No jos vaimo eläisi ei se sitä paljonkaan nostaisi
Villiskaa en ole muutamaan vuoteen muuten Teiskossa nähnyt en eds kuullut siellä kun metsässä olen kulkenut
Jospa ne on uinut omalle lahden perälleen elikkä karjulan perään no ei ole kunhan vitsailin
Mutta hävinnyt on terv tepivaari