”Kenties hyytävin esimerkki on Elbe-joessa Tshekin Decinissä sijaitseva kivi. Sen vanhin näkyvä merkintä on vuodelta 1616. Kivessä lukee viesti: ”Wenn du mich siehst, dann weine”, eli ”Jos näet minut, itke”. ”
Näitä kausia on ollut tiedossa satoja vuosia taaksepäin, jolloin ei ollut autoja eikä teollisuutta.
Miksi nyt kaikki onkin niiden syytä?
Politiikkaa tehdään uskomuksilla. No se itku tulee ja on jo kehittymässä muttei taida nostaa vihreiden kannatusta?
Nyt heidänkin olisi käytettävä voimavaransa sodan päättymiseen ettei tulisi vilu ja nälkä sekä niiden seurauksena rutto joka saattaa kaataa kuten sotakin ihmisiä. Toki meitä ihmisiä on ehdottomasti liikaa….
Eipä oikein tiedä mitä pitäisi ajatella kun tiedemiehet sanovat että ilmasto lämpenee ja jäätiköt sulavat, mikä lienee ihan totta, mutta toisaalta jokainen ”normaalista” poikkeava sääilmiö on nykyään ”todiste” ilmastonmuutoksesta. Jos nyt nähtäisiin sellaiset tulvat Tampereen Kehräsaaressa kuin joskus sata vuotta sitten niin maailmanloppua surtaisiin ja ihmisiä peloteltaisiin tolkuttomasti. Kun ilmastonmuutoksen sanotaan lisäävän sään ääri-ilmiöitä niin mitä muuta siitä voi seurata kuin että todisteita löytyy koko ajan sillä milloin sää olisi tasaisen normaalia, lämpötilat ihanteellisia ja sademäärät tasaisia?
Ilmasto on lämmennyt ja se saattaa jatkua aikansa.
Kuitenkin tosiasia on, että lämpimiä kausia, kuivuuksia ja tuelvia on ollut satojen vuosien ajan ja nytkin Saksassa paljastuu jokien pohjalta kiviä, joihin on jopa 1600-luvun alussa voitu kaivertaa tekstejä kuivuudesta.
Samoin Grönlannissa ja Alaskassa paljastuu jäätiköiden sulaessa niiden alta asutusten jäämiä ja tukkipuiden kantoja, mikä osoittaa, että alueet ovat olleet sulina ennenkin ihmisten aikana.
Keskiajan lämpimällä kaudella vv.950-1450 Grönlannissa asutettiin ja viljeltiin viljaa juuri noilla alueilla ja Suomessakin oli keskiaikainen metsä lehtipuineen.
Siksi en ymmärrä tätä hysteeristä vouhotusta, missä aiemmat historialliset tosiasiat sivuutetaan ja huudetaan maailmanloppua, ellemme maksa jatkuvasti rahaa jonnekin.
Mitä yhteistä on ajalla ennen vuotta 1616 ja nykyhetkellä?
Mahdollisesti vastaus löytyy stratosfäärin tilasta. Viime aikoina napojen yllä oleva stratosfääri on lämmennyt jopa kymmeniä asteita. Ilmastotutkijat ovat havainneet, että tästä syystä napoja kiertävä polaaripyörre on hidastunut ja lähettänyt kylmiä virtauksia täällä etelämmäksi.
Olen päätellyt edellä olevasta, että pohjoiseen päin on tarvinnut virrata lämmintä korvausilmaa jäitä sulattamaan. Sen lisäksi lämmennyt stratosfääri on säteillyt lämpöä alempaan ilmakehään.
Stratosgäärin lämpenemiselle on jokin syy. Se on joko auringon aktiviteetin kasvu, lämmön nousu alemmasta ilmakehästä tai sitten stratosfäärin kasvihuonekaasujen, kuten H2O, NO2, CO2, lisääntyminen tai kaikki nuo kolme vaihtoehtoa yhdessä.
Lentely ja avaruustoiminta on lisännyt kasvihuonekaasuja stratosfäärissä. Tämä on ollut ihmisten toimista aiheutunut muutos.
Myös rajumpi tulivuoritoiminta pystyy lisäämään kasvihuonekaasuja stratosfäärin ja troposfäärin välissä olevan ”kuoren’, tropopaussin, tuolle puolen.
Nyt siis arvelen, että ennen vuotta 1616 olisi mossahtanut veden alainen tulivuori, joka olisi lähettänyt paljon vesihöyryä stratosfääriin.
Täällähän oli 1500-luvun lopulla ankara nälänhätä, jonka on arveltu johtuneen tulivuoren purkauksesta. Ehkä sen stratosfääriin lähettämä tavara aiheutti kuivuutta Euroopassa vielä v. 1616.
Täytyypä googlailla.
No joo, löytyi niin laajaa aineistoa ”pienestä jääkaudesta” vuosisatojen takaa, että niskavillat ovat kauhusta kankeina. Tuona aikana erilaiset tulivuorenpurkauksen panivat ilmaston sekaisin ja aiheuttivat nälänhätiä.
Tässä valossa Kataisen hallituksen päätös elintarvikkeiden varmuusvarastojen puolittamisesta tuntuu varsin väärältä.
Vihreiden tavoite maamme maatalouden alasajosta todistaa, ettei olla perillä historiasta. Yleinen nälänhätä voi jo vaania nurkan takana eri syistä.
Samaa mieltä!
”Vihreiden tavoite maamme maatalouden alasajosta todistaa, ettei olla perillä historiasta. Yleinen nälänhätä voi jo vaania nurkan takana eri syistä.”
Eilen paistoi ja sitten hiukan lorotti. Aikamoinen ilma(ston)muutos. Sen ihan totta.
Maailma ilmastoineen muuttuu satavarmasti etikä ihmisen teot ole niitä pienimpiä muutostekijöitä.